Şimdi Ara

Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
11
Favori
57.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir şey diyeceğim Türkiye'de sadece tıp ve mühendislik mi var? Ayrıca sizin döneminizdeki eğitim sistemi ile bizim dönemimiz bir değil.
  • Konu ağlama duvarı olmuş. Tam Mesut'un söz ettiği tipler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Mesut çevik kim la,

    Ben üzüldüm senin adına, tutmamış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lazer__ O istiyor ki Viktorya dönemi Britanyası'ndaki işçiler gibi kirden pastan göz bebeklerimiz dahi siyah olsun 7 gün 24 saat çalışalım ve asgari ücret alalım. Büyük ihtimalle kendisi tekniker 15 senelik deneyimi yeni mezun mühendisin sözüne bakıyor :)



    Adam KPSS'den 90 almış mülakattan 50 alıyor, akademi kadrosunu isme özel açıyorlar bu gelip diyor ki millet iş beğenmiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Aralık 2020; 15:40:8 >
  • Gençler çok kötü bir döneme denk geldi. 2002 yılında geçmiş hükümetlerin başarısız koalisyonlarından sıyrılarak hızla ivme kazanan yeni ve taze oluşum Akp seçimle başa geldi


    o aralar Amerika mortgage krizi ile boğuşmaya başlamıştı, aşağı doğru seyreden göstergeler karşısında 2008'de düğmeye basıp parasal genişlemeye gittiler (Quantitative Easing 1th)


    https://www.aa.com.tr/tr/analiz/fedin-bitmeyen-imtihani-parasal-genislemede-4-faz-gelir-mi/1757741


    dolar hatırlarsanız 1.15 olmuştu. Derviş'in politikalarını da devam ettiren AKP bu kur farkıyla ve Amerika'nın gönderdiği elde ettiği ucuz dolarlar ile fazla laçka davrandı.


    Şimdi 2000'liler geldi 21 yaşına, 2015 Trump iktidarında başka QE'ler de oldu, bu hareketler Amerika'ya güç katarak geri döndü, bizde ise gençler iş hayatına girdi ve çalışıyor ama alacakları maaş


    yıl başından sonra benim tahminim vasfı düşük işler için 2650-2750 lira.


    İhtiyaçları olan ortalama bir spor ayakkabı 500-600, bir klavye mouse seti bile en aşağı 600 - 700 lira olmuş. Dışarıda insanların 40-50 lira verip aldığı şeyleri burada 700-800 liraya alıyorlar.


    Ülke suriyeli dolmuş, ucuz iş gücü esnafın iştahını kabartmış, kiralar fırlamış, sütün litresi 6-7 lira olmuş, bir urfa dürüm 25-30 lira olmuş. Enerji kaynağımız yok, döviz karşısında paramız güçsüz


    İnsanların moralini bozan sadece kazandıkları para değil içine girdiklerini anladıkları o sarmaldır. Umut göremeyince futbol takımları bile üç beş yiyeceğine sekiz yiyor sahada.


    Dahası şimdi market reyonlarına bakın yiyeceğiniz portakal, mandalina bile 6 liradan başlıyor, yazın erik, çilek kiraz, kayısı falan rahat rahat yiyebilen var mıydı?


    Reyonlar kimi mevye için 12 liradan başlıyor, peynirlerin kilosu 50 lira, tavuk pirzola olmuş 24-25 lira. Makarnanın bile kilosu 7.5 lira.


    Maaşın düşük olması tek sorun değil, Süpermarketlere bakın yıllarca çalışan insanlar var on yıl tecrübelisi 4000 - 4.500 lira maaş alıyor, alttan gelen adamlar yıllarca çalışacak da o parayı kazanacak.


    Ülkede terfi sağlayan çok iş yok, eskiden ikramiye falan vardı, bu nüfusumuza geçimini sağlayacak varyasyonda çok iş imkanı yok. Sadec gençler değil yetişkin insanlar da yıllarca sebat edip çalışıyor


    o şirket kapandımı nanay. Bu ülkede iş hayatı insanı çok fazla yıpratıyor.


    Meslek liselerinden bahsediyorsunuz ister meslek oku, ister teknikerlik oku, ülkede çok statükoculuk var, mühendisten aşağısı zaten yüksek okul, lise diye adamdan sayılmaz. Elektronik hayatımda gördüğüm


    en nankör sektördür bu ülkede.





  • Çesut Mevik konuya bekleniyorsunuz.

  • bu sene 2 ay çalıştım haftalık 300 verdiler 2 ayda 2400tl kazandım bir laptop bile alamadım annem altınını sattı üstüne ekledi bu düzene karşı çıkılması lazım belirli bir güruh para kazanıyor sonra geliyorlar yok kendinizi geliştirin yok bilmem ne daha doğru dürüst yemek yiyemiyoruz babam 20 senedir sanayide çalışıyor buadamın en az 7 8k kazanması lazım patronu milyon götürüyor babam 4k alıyor dedem almancı dedem yardım etmese bitik durumda olacağız bizim istediğimiz şey emeklerin karşılığını almak burası amerika değil fırsatlar ülkesi değil burda tanıdığı olan kazanıyor sizde bu düzene karşı çıkacağınıza kabullenip devam edelim diyorsun yok öyle şey adamlar tanıdık belediye başkanı sayesinde 40k lık imara kapalı arsayı imara açtırıp 800k lara satıyolar yok kendini geliştirmekmiş yok bilmem neymiş yok öyle bir şey gençler ağlıyormuş yorumlarda onlar çocuk 15 16 yaşında ben sınava hazırlanıyorum bir kitap olmuş 50 60tl yok kendinizi geliştirin lafı iyice irite edici laf olmaya başladı arkadaşım herkes biliyor ingilizce öğrenen yazılım bilen insanların önde olduğunu mesut çevik bilmez mesela annem akşam 10 dan sonra hafta 1 banyo yaptırıyor ki faturalar az gelsin daha bunları düşünen adam nasıl kendini geliştirecek ingilizce öğrenmen yazılım öğrenmen için zaman lazım zaman içinde para lazım iyi beslenmen lazım bunlar boş laflar kendi nesilleri rahat rahat öğretmen memur doktor olmuşlar eskiden ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde babam benim yaşımda inşaatta çalışıp kendi arabasını ehliyetini evini dizmiş şimdi nasıl yapacaksın ülkenin kaymağını yedi bu eski nesil sonrada gençler sadece ağlıyor hiçte ağlamadım bugüne kadar gittim her yaz çalıştım 13 yaşımdan beri hiçbir şeyinde sahibi olamadım üste anlattığım gibi bir laptop bile alamadım anca karnımız doydu





  • ha bu arada o işe de eniştem sokuyor yazları öyle iş arayana da kolay kolay iş yok

  • Erişkin bir Mesut günde 1 tavsiye verebilmektedir.boş konuşmalar kendinizi geliştirin geliştirin gidin ciğeri beş para adamların ceplerini daha çok doldurun.lisede arka sırada oturan serseriler şuan sizin yöneticiniz olmuş.ülkede adalet ve liyakat olmadığı sürece hepsi boş.Mesut gençlere tavsiye vereceğine yüreği yetiyorsa yukarıdakileri eleştirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruluk payı var yok değil hatta temelde sunduğu argümanlar doğru ancak. Sonuçta ülkeye yön veren her şeyden sorumlu olan yönetim hükümet değil mi? X yönetim şekli ile yönetilmek isteyen halkın seçimleri yüzünden bu şekilde değil miyiz? Gençler üniversite okuyor mezun oluyor iş bulamıyor. Adam mühendis olmuş iş bulamamış kendi alanında çöpçü olmuş işçi olmuş vs yada hiç iş bulamamış bunalıma girmiş intihar etmiş... Balık baştan kokar diye bir deyim vardır. Bizim millet bu şekilde yönetilmek istiyor ve bu şekilde yönetiyoruz olan da gençlere muhaliflere oluyor zaten... Genel bakmak lazım olaya. Ülke bu şekilde ise kimse bir şey yapamaz... Başarı motivasyon çalışma vs vs bunların hepsi bir sistem varsa olur....
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    Doğru dediniz, şu algıdan nefret ediyorum.

    "Tıp oku, mühendislik oku, hayatını kurtar" Ne basit bir algı bu ya.

    Babam esnaf annem ev hanımı, durumumuz aman aman değil yani(tuzun kurudur senin diyenler için yazdım)

    Ben mesela tarih okumak isterdim. Peki var mı Türkiye'de tarihin adam akıllı iş alanı? Yok. Yanlış anlaşılmasın bilgisayarlara da çocukluktan beri ilgim vardır, ikinci el dükkanımız var benden yaşlı(yazımdan anlayacağınız üzere gencim zaten) oraya bilgisayarlar da düşerdi ben çocukken, açar kurcalar ederdim, mesela daha küçükken DDR3 anakarta DDR2 ram sokmaya çalışıp bilgisayar bozduğumu hatırlıyorum. Ancak tarih daha çok ilgimi çekiyor. Mesela filoloji de ilgimi çekiyor, dillerin gelişimi, hangi dil hangi kökenden gelmiş, nasıl değişmiş vs(dolaylı yoldan hangi ırklarla hangi ırklar akraba, hangileri ortak atadan gelme, ırkların ayrışması ne zaman olmuş, eskiden hangi ırk hangi ırklarla etkileşime geçmiş gibi soruların cevaplarını da alabiliyorsunuz dillerin tarihi sayesinde, iyi de oluyor(ırk diyorum millet demiyorum dikkat ederseniz çünkü o zamanlar henüz millet mantığı yok, ırkla millet aynı şey değil sonuçta)) hangi Matematiğe belli başlı bir yatkınlığım var evet ama sözel tarafım daha ağır basıyor. Ancak sırf adam akıllı iş alanı yok diye ben sayısaldan bilgisayar mühendisliği için hazırlanıyorum. Bunlar niye hiç konuşulmuyor? Herkesin dediğiniz gibi illa tıp mı okuması lazım(dikkat ederseniz iyi bir üniversitede mühendislik demedim çünkü günümüzde onun da yavaş yavaş bir esprisi kalmamaya başladı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 27 Aralık 2020; 16:31:28 >




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    "Sen kendine bak ne yapacaksın ülkeyi"Bu algıyı da anlamıyorum hocam, evet her koyun kendi bacağından asılır ancak bir müddet sonra da koyunun kokusu diğerlerini rahatsız eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 27 Aralık 2020; 16:7:3 >
  • bütün gün sosyal medyada takılanların şikayet etmeye hakkı yok.

    bu kadar boş vaktiniz olduğuna göre zenginsiniz demektir.


    şu anda bir çok meslek pandemi bahanesiyle zorunlu olarak dijital dünyaya entegre ediliyor ve edilecek.

    bir çok insan online olarak para kazanabilir. tek gereken çabalamak ve risk almak. risk yoksa kazanç da yoktur.

  • @lazer__ Mesleğin nedir? Ne işle meşgulsün? Bütün siyasi içerikli başlıklarda seni görüyorum ondan merak ettim.

  • Hemen yüklenmiş bir çok kişi ama duygunuzla değil mantığınız ile bakın. Mesut alacağı tepkilere rağmen böyle bir paylaşım yapmış, istese çok insan gibi popülerliğe oynardı herkesin duymak istediklerini söyleyip..
    Her dönem farklı. Eskiden lise mezunu bir yerlere gelirken, sonra ünv. mezunları, sonra master doktora yapanlar, daha sonra girişimci olanlar bir yerlere gelmeye başladı, ortak olan her ne dönem ne olursa olsun diğerlerinden çok çalışanlar bir yere geliyor.
    Yurt dışındaki bazı türkler sanıyor musunuz ki şartlar çok iyi de başarılı oluyor, hayır herkesten çok çalışıyorlar çünkü.
    Çokk çalışırken kimse demiyor size muhalefet olmayın, şartları değiştirmek için birşey yapmayın diye, ama foruma girince artık tek gördüğüm olumsuzluk başka birşey değil, bu kadar negatifliğin kimseye faydası olmaz,kendinize hiç olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Zeka yaşını anlamış oldum. Muhatap değilim 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk_o -- 27 Aralık 2020; 16:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.