Şimdi Ara

Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
11
Favori
57.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türk_o

    Zeka yaşını anlamış oldum. Muhatap değilim 



    Alıntıları Göster
    sınırın karşısında iyi olur muhatap olmayız bir daha
  • Eskiden iş imkanları daha fazlaydı, şuan eskisi gibi iş imkanları yok.Okullara alınan temizlik işçileri bile torpille giriyor artık. Kendisi diyor bir bilgisayarcıdan çıkıp biirine giriyordum diye artık onlarda yok.Artık ufak bilgisayarcılar da kalmadı.Son nesil biraz fazla mızmız, fazla tembel bu doğru ama ülkede çok ciddi düzeyde bir işsizlik var.Bir çok iş kolunda iş bulmak hayal gibi.

  • Akoğlanlar konuda gardiyan gibi, hükümetle ilgili her yoruma hemen atlıyorlar.Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    37 yaşındayım siyasi partiden nemalanan bir tane işim olmadı hepsini kendi emeğimle azmimle buldum ,çevremde bir tane oldu add üyesi kemalist teyzem gitti akpli belediyeden ricala kızına iş istedi bulamıyoz diye, oda olmadı zaten kız sonra kendi emeğiyle yükseldi gitti orası ayrı, en son maaşı 8000 tl filandı gıda mühendisi, benim kendi çevremde torpille işe giren bir insan yok anca referans olur.


    ha torpil yok demiyorum burası türkiye elbette vardır sadece ben gözümle şahit olmadım.

    Yemin ediyorun seni 15 yasinda falan saniyordum. Kemalist teyzenede sevgilerimi iletiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun aynısı Osmanlı zamanında araplar ve diğer ırklar düşündü.

    İlk önce dediler ki Zamanın Abd si bu. Bir bildiği vardır. 600 yıl hüküm sürmüş bunlar dikkat edelim. Sonra yavaş yavaş ortada osmanlı hanedanının ve varlıklı kişilerin kendilerini kurtardığını gördük. Bunu görenler demek ki sistem yani devleti ali ye bağlılık bitti o zaman bizde kendimizi kurtaralım. Sonrası malum zaten.

    Şimdi kişilere inelim. Aynısı çıkar karşımıza. Eğer Ulus diye bir kavram varsa bireysellik topluma yansır. Osmanlı viyana kapılarına dayandığında o zamanlar bireysel çok başarılı bilim adamları vardı ve bunlardan nemalanan derebeyleri. Bknz sadece kendilerini düşündükleri için Osmanlı bunları alt edebiliyordu. Ta ki ne zaman batıda ferdiyet değil sistem bizi kurtarır dediler o zaman devran döndü. Aslında Osmanlının sistem anlayışı bunlara geçti. Bizde ab ortaçağ zihniyetinde ferdiyet tuzağına saplandık.

    Lisedeyken bize hep şu örnek verilirdi. Çift yumurta ikizleri başka ortamlarda büyüdüğünde başka insanlar olurlar. Ortamdan kasıt bulunduğu toplumun sistematik yapısı. Halbu ki iq seviyeleri benzerdir.

    Çok çarpıcı iki örnek ise alman ve abd topluluğu. Almanlar herşey sistem içindir ferdiyet ancak sistemde hayat bulur mantığındadır. Ve bakıyoruz ki bu sistemde ferd ler çok huzurlu ve mutlu. Demek ki ortadoğu toplumlarında kişiyle değişecek düzen anlayışı batıda sistem ile düzelir anlayşı var. Batı bu konuda galip gelmişde iki lafta Atatürkçülere göndereyim. Sizde ortadoğu zihniyetindesiniz ki her söyleminiz tek adam üzerine kurulu. Kaldı ki şahsiyet bile ben toprak olacağım sistemi oluşturun geliştirin femesine karşın siz sadece kaymağını yediniz. Kimse kusura bakmasın bu ülkede ferdiyet anlayışına sahip %99 luk kesim var. Ve bu kafayla debelenip duracaz.

    Mesut çeviğin söylemi bence sistematiğin olmayacağını ilan ve ferdiyet ile mutluluğunuzdur. Eğer ki bu topraklarda yaşıyorsanız. Bencede bu konuda haklı burada yaşıyorsan sistem bu. Eğer aksini düşünüyorsanız benim gibi gelişmiş batı ülkelerinde yaşamayı düşğnürsünüz. Çünkü anlaşıldı ki kıyamet kopana kadar hep ferdiyet olacak sistemimiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    Yemin ediyorun seni 15 yasinda falan saniyordum. Kemalist teyzenede sevgilerimi iletiyorum.

    Alıntıları Göster

    zorunda kalırsan akp dende istersin chp dende bunun siyaseti yok ben zıtlığı örnek vermek için yazdım onu zaten rica etti uygun iş varmı diye torpil filan olmadı,kız kendi uçtu üstüne iş güvenliğinide bitirdi bir ara manzaralı koca dublex evde yaşıyordu ist göbeğinde, hayat böyle adamına göre yattığın yerden yükselcem dersen daha uzun zaman beklersin, mesutun dediği gibi, net adam haklıMesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2020; 16:59:21 >




  • Yayını dinlemedim,

    Evet gün geçtikçe hayat daha da zorlaşıyor,ekmek artık aslanın damarlarında ,imkansızı başarmak zorundayız ve buna mecburuz.

    Oturup ağlamak çözüm değil.tabi ki haksızlıklara da sonuna kadar dur demek gerek.

  • Bu adamı hala ciddiye alan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Bill Gates aile den gelir seviyesi yüksek biri.

    Hani sıfırdan kalkıp yürümüş biri değil. Öyle bir anlatırlar ki yok garajda şunu bunu yaptı la Amerika sisteminde garajda şunu bunu yapabilirsin neden Facebook Google Amazon Avrupa da değil Amerika da çıkmışb diye düşünen de yok.

    Ortam şartları zemin Amerika da uygun Avrupa da bile bu denli büyük şirketler garajda olmuyor. Ya çok geçmişte bir yerden vurgun yapmış aile büyüklerinden miras kalıyor yada yahudiler gibi belli sektörlerde çalışması zorunlu olunca o sektörde ustalaşmış ve rekabet siz ortamda hızla büyümüş oluyor.


    Ya bizde yemek sepetinin sahibi anlattı ailesi varlıklı destek olmuş yoksa hangi orta alt sınıf kesimin çocuğu ben bunu yapmak istemiyorum şu işe yöneleyim batarsam batarim diyebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktı forum deist ve siyasi paronoyak dolu; ona göre tweetler ona göre videolar vs. Daha düne kadar sesi çıkmayan adam şimdi aydın oldu akıl dağıtıyor şaka gibi
  • Çabalama konusunda haklısınız ama bu ülke böyle bir şey yaşamadı daha önce her açıdan çöküşteyiz ve siz gençlerin sızlandığından söz ediyorsunuz.Haklılar arkadaşlar sonuna kadar haklılar sen görmüyordun 30sene önce diğer ülkelerin nasıl yaşadığını şimdi her şey gözler önünde.O çocuk biliyor ne kadar çabalarsa çabalasın şans faktörü olmadan elin Hansını Jackini geçemeyeceğini.Biraz empati yapın,zaman değişiyor sizin yaşadıklarınızı arayan gençler var ülkede.Eyvallah...

  • Bomboş bir içerik bomboş fikirler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 27 Aralık 2020; 17:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    @lazer__ O istiyor ki Viktorya dönemi Britanyası'ndaki işçiler gibi kirden pastan göz bebeklerimiz dahi siyah olsun 7 gün 24 saat çalışalım ve asgari ücret alalım. Büyük ihtimalle kendisi tekniker 15 senelik deneyimi yeni mezun mühendisin sözüne bakıyor :)



    Adam KPSS'den 90 almış mülakattan 50 alıyor, akademi kadrosunu isme özel açıyorlar bu gelip diyor ki millet iş beğenmiyor

    Ya zaten bunun ütopik, sancılı, hezeyanlı kafasında kurduğu hayal dünyası ile gerçek hayat arasında kapanmaz bir uçurum var Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!)  o kurduğu garip dünyasında yaşayıp gidiyor şuursuzca Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Bana da öyle geliyor yazdıklarından fslan... Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) var yani beyaz yaka ile bir sorunu.. Kimbilir o hikaye de gerçektir belki


    Bunun millet iş beğenmiyor argümanı ile diğer tüm fikirleri içi boş basma kalıplardan ibaret zaten Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 2  satır soru ile tüm fikirlerini temelinden sarsarsın... Ondan sonra izle u dönüşlerini... Bir nevi Tokyo drift Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) ulan ulan ya Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 27 Aralık 2020; 17:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesut 2000 lerden beri forumda ve teknoloji dünyasında Türkiye de gayet tanınıyor, sen ise 2000 lerden beri forumun üyesisin, buyur tanıt bize kendini ne hünerlere sahip olduğunu. İşte Mesut ile senin aramdaki fark bu. Sen çaresizce yazarsın o da içerik üreterek gündemde olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Forumda Mesut un dediklerini bende diyorum, kaç aydır kendinizi kurtarın yoksa burada sabah akşam yazma ile kimse size bir şey vermeyecek diye bunu da neden yazıyorum, çünkü biz Z kuşağı değiliz Mesut la benzer dönemin veya Y kuşağının gençleriyiz o yüzden bizler eskiyi de gördü bugünü de bu yüzden bu şekilde yazıyoruz. Eğer hala birileri akp gidecekte x y z ya da CHP millet ittifakı gelecek bizi kurtaracak sanıyorsa burada yazmaya devam etsin, sonunu göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen ne ara geri döndün?

  • Sen burada yazılan Türkçeyi görmüyorsan belli ki Yunansindir. ;) Olmuş mu panpa senin gibi yazabildim mi? ! ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    Atma be Caliph atmaaa. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 70 yaşlarında ülkede yokluk, darbe, kriz vs. görmüş kişilere sorun.


    İşsizlik, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı şimdi mi çokmuş yoksa o en kötü zamanlarda bile insanlarda bir umut varken mi çokmuş. Bu ülkede ki gençlerin umutlarını çalanlar utansın.


    Belki videoda sadece bir fikirde haklıdır. O kimsenin yardım etmeyeceğidir...

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.