Şimdi Ara

Malkoç açıkladı: Suriyelilerin yüzde 80'i kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malkoç açıkladı: Suriyelilerin yüzde 80'i kalıyor


    Malkoç açıkladı: Suriyelilerin yüzde 80'i kalıyor

    Kamu Başdenetçisi Malkoç, BM’ye göre sığınmacıların geriye dönüşlerinin çok az olduğunu açıkladı. Malkoç, “Astana buluşmasından sonra değişiklik olmazsa Suriye’de çözüme doğru gidilecek. Ama sorun bitmiyor. Bunların yüzde 80’i kalacak gibi” dedi.


    Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’nin sığınmacılara yönelik hizmetlerini, bu konuda yaptıklarını hem iç kamuoyuna, hem de dünya kamuoyuna arzu edilen düzeyde ve üslupta anlatabilmeyi amaçladıklarını bildirdi. Malkoç, Gaziantep Valiliği’nde kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri ve amirleriyle toplantıda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun daha önce “Göç ve Mülteciler” raporu hazırladığını belirtti.

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Mart’ta “Uluslararası Göç ve Mülteciler Sempozyumu”nun düzenleneceğini, sempozyumun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını vurgulayan Malkoç, “Rapor, sempozyuma kadar hem Türkçe, hem de uluslararası dillerde yayına hazırlanmış olacak” diye konuştu. Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sayısının 3 milyon civarında olduğuna, buna Pakistan, Irak, Afganistan, Somali veya diğer Afrika ülkelerinden gelenler de dahil edildiğinde rakamın 4 milyona çıktığına işaret eden Malkoç, “Bu rakam dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan fazla. Şu anda Türkiye’de ilköğretimde okutulan göçmen öğrenci sayısı 500 binin üzerinde. Finlandiya’da ilköğretim çağındaki öğrencilerin sayısı 370 bin civarında. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın denizlerden topladığı insan sayısı 95 bin 571.Bunlar olağanüstü rakamlar” değerlendirmesinde bulundu.

    YÜZDE 80'İ KALICI


    Malkoç, BM’nin bu tür göç ve nüfus hareketlerinden sonra geriye dönüşlerin çok az olduğu, yüzde 80’inin gittiği ülkede kaldığı yönünde istatistikleri bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Gaziantep bu konuda model oldu. Güzelliklerini hem Türkiye’ye, hem de dünyaya yansıttı. Astana Buluşması’ndan sonra olağanüstü bir değişiklik olmazsa Suriye’de belli bir uzlaşma, ardından da çözüme doğru yol alınacak ama sorun bitmiyor. BM kayıtlarına göre, bunların yüzde 20’si geri dönüyor, yüzde 80’e yakını belli ki kalacak gibi görünüyor.”



    Haber:http://www.yenicaggazetesi.com.tr/malkoc-acikladi-suriyelilerin-yuzde-80i-kaliyor-155013h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahruj -- 17 Ocak 2017; 0:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gülüyorum sadece...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitlediler din kardeşlerimizi bize :) yav sende gelip bu haberi dolar 4 olmuşta ülkede bombalar patlıyor şehit haberi geliyorda ülkede kaos var esnaf kepenk kapatıyor gibi koymuşsun buraya her ay aldığım bi 2 bin avro asgari ücretim vardı onun hepsi helal olsun bu suriyeli kardeşlerime sizin gibi cimriler utansın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 17 Ocak 2017; 13:11:25 >
  • 18 Yaş üstü kaçan korkak erkekleri geri gönderin yeterli.
  • Bunu bilmeyen mi var çoğu burada bi düzen kurdu bile neden suriyeye dönsünler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle devam etsinler. Akp ye hayır, başkanlığa hayır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye kalıyor nereye kalıyor?! Suriye'de ortalık durulduktan sonra en geç Esad görevi bıraktıktan sonra bölüm bölüm hepsi evine, gidebilen Avrupa'ya oraya buraya. Burada kalmak isteyen, kalması gerekenler zaten bu süre zarfında belli olur ona göre onları izole eder gerisine gereğini yaparsın. Gerekiyorsa burada referandum yapılır buradaki Suriyeliler kalsın mı evlerine dönsün mü diye. Ortada fol yok yumurta yok %80 kalıyor filan ahkam kesmeler, boş öngörülerde bulunmalar.
  • kalsa bile oy verme hakları olmasın çünkü bu ülkenin tarihinde yer almayanlar oy kullanmamal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herons

    kalsa bile oy verme hakları olmasın çünkü bu ülkenin tarihinde yer almayanlar oy kullanmamal.

    vatandaşlık verecek bizim uzun. tabi ki oy kullanabilecekler
  • Tam tersi olsa; %80'i gitse ne olacak öyle hızlı çoğalıyorlar ki 1 sene sonra yine aynı olur sayıları. Hiç almamalıydık veya çok az almalıydık.
  • işte bunlar akp nin oy deposu çünkü kendileride biliyor bir zaman sonra bu halktan destek alamayacaklarını işte burda suriyeli türk vatadaşları devreye girecek gelsin oylar
  • Zaten amaç buydu!yani ülkeyi Pakistanlaştırmak değilmiydi??başkanlık sistemi falan,tam istedikleri gibi oluyor yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi öz yurdumda ben miyim garip ?

    Beni bir köşeye atan utansın

    Eğilmiyor diye,kurdu hor görüp,

    İti el üstünde tutan utansın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Neye kalıyor nereye kalıyor?! Suriye'de ortalık durulduktan sonra en geç Esad görevi bıraktıktan sonra bölüm bölüm hepsi evine, gidebilen Avrupa'ya oraya buraya. Burada kalmak isteyen, kalması gerekenler zaten bu süre zarfında belli olur ona göre onları izole eder gerisine gereğini yaparsın. Gerekiyorsa burada referandum yapılır buradaki Suriyeliler kalsın mı evlerine dönsün mü diye. Ortada fol yok yumurta yok %80 kalıyor filan ahkam kesmeler, boş öngörülerde bulunmalar.

    Bunlar için çok geç artık. Hepsi ülkeye kontrolsüz alındı ve yayıldılar. Avrupaya gidebilen, kalifiye olan, eğitimli olan kesim zaten çoktan oraya gitti. Burada kalanlar da kendilerine düzen kurdular. Vatandaşlık da verilecek. Nereye, nasıl göndereceksin artık? Zamanında böyle olacağını söyleyenlere "din kardeşlerimiz onlar" diye karşılık verilmeseydi başka olurdu.




  • İlerde çok sorun olacaklar çoookkk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 17 Ocak 2017; 7:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra ben bunların hepsi kurşuna dizilmeli hatta sabun yapılmalı dediğimde ırkçı oluyorum.Bu nedir abi ya?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60+ lık dedeler bunu beğendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malkoçoğlu acı gerçekler sinemalarda!
  • Suriyeyi karıştırmalarının sebebi buydu, yakında bunlarda özerklik isterler, Suriyeye bağlanalım diye tuttururlar, Hatay Antep falan komple gider. İki referanduma bakar
  • 4 milyon tane potansiyle, terorist, hirsiz ve hepsi egitimsiz cahil bir güruh ülkede desenize...



    Ileride çok büyük problemler yaşayacağız bunlardan dolayı, neyse bakalim insallah yablis dusunuyorumdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.