Şimdi Ara

Lozan Hezimetinin 97. Yılı! #LozanHezimettir (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
16.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
473 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    demekki ben halifeyim demekle halife olunmuyor onu bu meclis mi seçmiş de iade olmuş oluyor direk meclis bu görevi devretsin o zaman iade söz konusu olur karagözüm

  • maalesef bu olay yanlış anlaşılıyor sanki bu devleti tehdit ediliyor manasına getiriliyor ... bunu bilerek bu tarafa çekenlerde var bilmeyerek de buna zarar verenlerde var... Herkesin ön yargılarından kurtulması kendisine format atması lazım her şeyi ilk kez öğreniyormuş gibi yeniden gözden geçirmeli tarafsız bağımsız kendi fikir altyapısını oluşturmalıdır bize empoze edileni değil de bizim kendi oluşturduğumuz yaklaşımlarımızı kendi olgularımızı temel kabul etmemiz lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmadenci

    hacı halife birlik sağlıyamıyorsa halife değildir zaten... kovanda ana arı iş yapmıyorsa kovanı bir arada tutamıyorsa hükmü olmaz! tüm islam dünyasının üzerinde birleşeceği biri olmalıdır en azından dünyadaki müslümanların haklarını savunabilmelidir...

    Sen öyle birini bul, bizzat kendim halife ilan edeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan önce hilafetin önü açılmalıdır sonra arayan aradığını bulur ....

  • Mustafa Kemal in bütün yaptıkları kendi istediğinden sanmak saflık olur bazı şeyleri mecburiyetten yapmıştır mesela şapka , şapka üretmeden açlıktan ayakkabısını kemiren bir millete şapka dayatmak neden ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmadenci

    demekki ben halifeyim demekle halife olunmuyor onu bu meclis mi seçmiş de iade olmuş oluyor direk meclis bu görevi devretsin o zaman iade söz konusu olur karagözüm

    Yavuz Sultan Selim'i de meclis seçmedi. Aslında Şerif Hüseyin'in halifeliği Osmanlı'ya göre daha sağlam. Adam peygamber soyundan geliyordu ne de olsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonmadenci S kullanıcısına yanıt

    Propagandanızı dediğim yönde yaparsanız o "yanlış anlaşılmalar" da olmaz. Ama kusura bakmayın hem verginizi alacağız, hem devlet işlerine karışacağız hem de halifelik ilan edeceğiz derseniz olmaz o iş. Sorumluluk sizde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 27 Temmuz 2020; 11:9:47 >
  • sonmadenci S kullanıcısına yanıt

    Evet mecburiyetten yaptı. Ama bu dışarıdan gelen bir mecburiyetten değil, Türk halkından gelen mecburiyettir. Türk halkı modernleşmek zorundaydı ve bütün yaptıkları bu yöndeydi.

  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Siyasal İslamcıyım ama Lozan'da kayıplar olsa bile bir zaferdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modernleşmek şapkadan olmaz. İsteyen istediğini giysini önemli olan içindeki ruhtur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    hacı Selim Hanla bu adamı karıştırma hilafet soyla ilgili olsaydı 4 halife dönemi de olmazdı ama sonuçta müslümanların kabullenmesiyle alakalı başlarına ateist bile halife olabilir şeçim kabulleniş durumu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

    Yaw adam okuduğunu anlamıyor bu saatte kadar ogrenemediyse bu saatten sonra nasıl ogrensin

    Anlatmaya calismayin boşver

    Alıntıları Göster

    Kardeş fake hesabınla değil yine bir üstteki hesabın ile yazmışsın sanırım  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: danger-gddr

    Yanlış bilmiyorsam Şeyh Sait isyanları olmasa Musul bizde kalacaktı. Bu isyan nedeniyle İngilizlerle antlaşma yapılıp onlara verildi.

    Peki Şeyh Sait isyanının arkaplanını biliyor musunuz?


    Yeni kurulan Cumhuriyet köylülere toprak dağıtımı, yani toprak reformu yapmak istedi ve uygulamak için harekete geçti.


    O yıllarda Anadoluda hala feodal yapılar hükmediyordu. Köy ağaları vs. Toprak reformu demek ağalık sistemine darbedir. Tek parti yönetiminin ardından Demokrat Parti iktidar olunca ilk işi toprak reformunu kaldırmak oldu ve ne hikmetse isyanlar ve ayaklanmalar son buldu. Hali hazırda başta İngilizler olmak üzere ülkemizde emelleri olan bir takım güçlerin kışkırtmasıyla görünürde Kürt isyanı, perde arkasında feodal ağaların Batılılarla işbirliği yapmaları sonucunda doğuda bir takım isyanlar çıkmıştır.

    Keza Cumhuriyet yönetimi içinde olan faşist klikler ve işbirlikçi kişiler tarafından doğudaki isyana katliama dek varan eylemlere girişilip isyanı iyiden iyiye körüklediler.


    İngilizler tarafından kurgulanan mükemmel bir tezgahla idealist Cumhuriyet yönetiminin eli kolu bağlandı.


    Şeyh Sait isyanı, Kürt ağalarının, İngilizlerin ve onunla işbirliği yapan yönetim içinde yuvalanmış faşist işbirlikçilerin tezgahladığı bir oyundur. Olan doğudaki mazlum Türklere, Kürtlere, Alevilere ve Türkiye Cumhuriyetine olmuştur.


    Cumhuriyetin 15 yılı isyanları bastırmakla geçmiştir. Kürt isyanları, şeriatçı kalkışmalar vs. Tüm bunların arkasında dönemin süper gücü İngilizler vardır.


    Şeyh Sait isyanı olmasa, başka bir şeyhin isyanı olacaktı ve o dönemin ülke şartları ile dünyanın genel durumu yüzünden Musul şu veya bu şekilde elden çıkacaktı. Hamasi söylemlere rağmen genç cumhuriyetin yeni bir savaşı kaldıracak gücü yoktu. Halk yeni yeni toparlanırken yeni bir savaş hiç gerçekçi olamazdı. Ülkemizin sonuçta sınırsız bir gücü yoktu ve inanç ve azim bir yere kadar götürebilirdi bizi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmadenci

    Mustafa Kemal in bütün yaptıkları kendi istediğinden sanmak saflık olur bazı şeyleri mecburiyetten yapmıştır mesela şapka , şapka üretmeden açlıktan ayakkabısını kemiren bir millete şapka dayatmak neden ?

    Şapka memurlara zorunluydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KievKarambolü kullanıcısına yanıt

    Modernleşme için giyim çok önemlidir. Güney Kore ve Japonya gibi ülkeler de kıyafet zorunluluğu getirmiştir. Kaldı ki şapka sadece memurlara zorunluydu.

  • Sevgili arkadaşlar japonlar diyorsunuz da, japonlarla lütfen kıyaslamayın. Adamlar kilo almayı çirkin sayıyorlar, nefsini bizden daha fazla tutuyorlar. Zaten eskiden de böyleydiler, kafalarındaki hayale uydurmakta çok ileri gidiyorlar. Kadınların küçük ayak hevesi varmış eskiden.
    Bizim şalvarlı giyim tarzını denk tutamayız, dış görünüşlerini bizden bir nebze daha fazla önemsiyorlar. Misal, dünyanın en keskin traş bıçağının başka hangi marka olduğu bile tartışma götürmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Aynı zamanda 1.dünya savaşının malubu, ülkesi işgale uğraşmış olarak da gidildi. Nedense hep bunu unutuyorsunuz.


    Ayrıca bunu kabul etmeyip devam edince viyanayı mı alacağını sanıyorsun?



    Alıntıları Göster
    Unuttukları filan yok, art niyetli hepsi işlerine geldiği kadarını görüyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam saydırmaya gelmiştim ki gönderiye baktım ve gönderi sahibini tebrik ediyorum çok doğru tespitlerde bulunmuş :)

  • Lozan zafer değildir, ingilizlerle islamdan vazgeçilme ve güdük bir ülke olma karşılığındaki bir anlaşmadır. Nitekim ingilizler lozandan 2.5 ay sonra İstanbul'u terketmişlerdir. 29 ekimden 3-4 hafta öncesi yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The white warrior kullanıcısına yanıt

    Yuh be cahil herif. Bu kadarına da pes doğrusu. İslam'da vaz geçirme bilmemnesiymiş de bilmem neymiş. Siz tarihi nereden öğreniyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.