Şimdi Ara

Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
17
Favori
19.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu internet hız testi gibi işlerde kullanılabilir
  • Eğer tek başına eski bir sistemle bunu başarabildiysen binlerce kez helal olsun sana

    Ticari amacım yok filanda deme oyuna zaman ayır uğraş şuana kadar bir oyuna para vermemiş ben oyununu seve seve satın alırım forumdada destek olan çok olur. Ülkece çoğu şeyin kıymetini bilemiyoruz ben yazılımdan anlamam ama gördüğüm kadarıyla harikalar yaratmışsın. şunu yabancı bir ülkenin oyun firmasına mail olarak atsan ertesi gün iş teklifini alırsın. kendi fikir önerilerimi eksiklerimi aşağıda madde madde yazacağım. oyunu hızlı çıkaracağım diye acele etme ağır ağır yap yeter ki düzgün olsun milyar dolarlık şirketler 1-2 yılda anca çıkartıyor. Bu arkadaşada destek olabilecek yazılımcı büyükler ulaşırsa iyi olur.

    *Senaryo en önemli kısım karakterin niye orda olduğu ne yaptığı ve ne olacağı en önemli kısımları iyi tasarlamak gerekir.Senaryo konusunda forumdan arkadaşlar destek olacaktır.

    *Klasik korku filmleri gibi aniden çıkan işaretler,aniden gereksiz yükselen müzik yerine daha gerçekci şeyler kullanabilirsin. sessizlikte büyük bir korku unsurudur. aniden gelen ayak sesleri veya çevredeki kuş,şimşek tarzı sesler,aniden gidip gelen elektirik gibi daha gerçekci şeylerle korku sağlasan on numara olur. sessiz yürüme modu mutlaka olsun.Karakter korktuğunda nefes alışverişi sesi artması ve el titremesi gibi efektleri ekleyebilirsin.

    *Kaçılan kişi yaratıkmı yoksa bir insanmı olacak buda önemli insan olacaksa veya yaratık olacaksa karaktere özgürlük vermen daha iyi olabilir yani silah veya sopa obje ile koruma sağlamak eğer detaylaması çok zor olacaksa olmayabilir. çünki korku oyunu oynarken en saçma gelen şey karakterin kendini korumak için hiçbirşey yapmaması oyunun keyfini bozuyor. olmayacaksa karakteri engelli yapabilirsin bir kolunu kaybetmiş mesela tek eliylede feneri tuttuğu için mantıklı gelir.

    *Oyunda duyarlılık olsun. yani birşeyleri devirip veya birşeyi attığında karşı karakter her ne ise ona göre tepkiler versin.kovalama tarzı birşeyde olabilir. haritayı büyük yaparsın. modelleme grafikten daha önemli şey oyunun oynanabilirliği ve zevkidir.

    Aklıma gelen bunlar son olarak neden oyun pazarında sağlam bir Türk firması olmasın? Bir işe başlamışsın çabalamışsın devamını getir bırakma asla. Sen oyunu emek verip ciddi bir şekilde çıkar emin ol destek olan çok olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 25 Ocak 2020; 2:15:39 >




  • İşini severek yapan insanlar çok güzel işler ortaya koyuyor. Güzel gözüküyor hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @huseyinekrem, memleket Adana hocam, Almanya olsa muhtemelen Crytek'te falan olurdum şimdiye. Bunu da neye dayanarak söylüyorum, geçtiğimiz yaz içerisinde Kanada'da Gameloft firması çalışma iznim olsaydı benimle çalışmak istediklerini söylemişlerdi. Bende nasıl alacam hemen çalışma iznini bilmem neyi zaten vermezler başvursam bile kolay kolay. Anca firmanın gerekli evrakları benim için düzenlemesi lazım yoksa zor. O yüzden hala Adana'dayım.

    @emrehan09, fikirlerin çok iyi hocam, ben para kazanma işini freelance çalışmalarla yapıyorum, bu tarz kendime yaptığım çalışmalar hem portfolio amaçlı hem de zevk için. Şimdi bu tip bir oyunu daha uzun soluklu piyasaya çıkacak bir oyun haline getirmeye kalkarsam bu beni çok yıpratır bu sebeple o kadar ileriye gitmiyorum. Yani burada yaptığım şey oynanabilir bir çevre tasarımı, onun ötesi değil esasen. 3A projelerde Environment Art denilen şeyi yapıyorum yani sadece. Tüm bir oyun yapmak ise her departmanı ile bir ekibin işi.

    Bakın bu çevre tasarımının gezilebilir alanları sadece 1 adet koridor, 1 adet sınıf, 1 hizmetli odası ve 1 tane tuvaletten oluşuyor şu an. Gel gör ki çekirdek kadar ortam için 2 aydır her Allah'ın günü istisnasız çalışıyorum. Şimdi bunu piyasaya çıkaracak halde büyütmek istesem bu ortamı oldukça genişletmem lazım, belki okulun bahçesine kadar her şeyini yapıp içerisini de doldurmam lazım, üstüne bir sürü yaşanacak olay hazırlamam lazım ki işin bu kısmında artık bolca animasyon ve olay örgülerini kodlamakta var. O noktada ses efektlerini de başka oyunlardan aşıramam telif hakkına girer çünkü.

    Görüyorsunuz ki proje mobil oyun seviyesinde de değil görsel ve ölçeksel olarak. Bu seviyede devam ettirmek için o kadar iş yükünün altına girmek çok sıkıntı verici olurdu.

    Temennimiz şu ki bir gün büyük bir oyunun bitiş jeneriğinde Environment Artist kısmında benim de adımın yazması.




  • Böyle şeyleri sadece yabancı forumlarda değil Türk forumlarında da görebilmek insanı sevindiriyor. Gerçekten görseller çok iyi duruyor.
  • Birşey sormak istiyorum. PC özellikleriniz nedir? Bunu yapmak için çok üst düzey bir ekran kartı gerekli mi? Bunu 13 inch MacBook proda yapabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aşığım size,takip ederken “vay be demek bizler de yapabilirmişiz” hissi veriyorsunuz bana ellerinize sağlık

    Edit:en son mesajınızı okudum,aynı memlekettenmişiz bi de daha da sevindim Adana’yı duyunca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlowMotion -- 25 Ocak 2020; 11:45:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstad süper olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam vallahi süper olmuş yalnız bu olaya ilk olarak nereden başladınız 3d modelleme mi oluyor şimdi bütün bu yaptıklarınız? Elinize sağlık
  • Bir geliştirici değil de oyuncu olarak tavsiye vermek isterim. Işıklar sürekli yanınca bence o korku teması yok oluyor gidiyor. Eğer gerçekten korkunç bir ortam yaratmak istiyorsan bence ışıkların %80'i gidip gidip gelmeli (bozuk gibi yani) o zaman daha kaliteli olacaktır bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhabalar, öncelikle emeğinize sağlık.

    Videonun tamamını atlamadan üç buçuk atarak izledim. Korku oyunu oynayamam hiç, çünkü çok fazla korkarım. Bu video da bayağı bir korkuttu beni Aslında bu aralar Resident Evil 2'ye taktım, onu oynamaya çalışıyorum. Böyle bir konu görünce de ilgimi çekti, bir bakayım dedim ve iyi ki de bakmışım.

    Müsaadenizle birkaç yorum ve eleştiri getirmek istiyorum hocam.

    Bizim insanımızın da böyle işlerle uğraşması, bu tarz projeler yapması gurur verici. Bu işlerden çok anlamam, korku oyunu da oynamam dediğim gibi. Ama, ortam tasarımı bana göre çok iyi, çok beğendim. Olay nedir bilmiyorum ama Türkiye'de bir okulda geçmesi ve Türkçe yazılar, gençliğe hitabe, İstiklal Marşı gibi detaylar beni çok etkiledi. Sesler ve grafikler çok iyi hocam, elinize sağlık. Tabii ki geliştirilebilir, daha iyisi olabilir. Eleştirmek istediğim tek şey yaratıklar. Artık yaratık mı zombi mi nedir bilmiyorum. Açıkçası kapının penceresinden baktığımızda o gördüğümüz yaratık beni güldürdü biraz hocam, sanki daha korku verici bir şeyler olabilir. Yine sınıf içinde, dolapta yer alan o kafa da aynı şekilde. Bana biraz basit geldi. Bunlar biraz da korkutucu olursa tadından yenmez.

    Dediğim gibi, bu konularda bilgi sahibi değilim. Haddimi aşmadan fikirlerimi söylemek istedim.

    Neticede çok güzel bir çalışma olmuş hocam, elinize sağlık. Yorumlar ve eleştirilerle birlikte daha da iyi olacağına eminim.




  • Harika olmuş hocam ellerine sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allah devamini nasip etsin akrdes cok basarilisin valla kendini gelistirirsin insallaha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harika olmuş, sakın peşini bırakma ingilizce geliştirmeye bak önün açık. Taleworlds'e başvur derim ayrıca.
  • İnanılmaz hoşuma gitti. Yaptığın işleri zaten takip eden birisiyim. Ama ne biliyim bu bi başka geldi bana. O video 1 saat olsa gene otururum izlerim herhalde.
  • Valla harikulade bir çalışma elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi sana bir korku oyunu hastası olarak samimi bir eleştiri yapmam gerekirse 1)Oyunun korkunçluk seviyesi çok iyi yani hareket ettirmeyecek bir oyun olmuş
    2)oyunun tek kötü yanı kare oynatma hızı çok düşük ki korku oyunlarında grafikten somra baktığım şey bu olur.Bence mouse hareketlerime verilen tepki süresi de azaltılmalı.Başarılar dilerim çıkarsa da oynayacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi gözüküyor tebrikler 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık, oldukça güzel görünüyorlar. Ama anlamadığım bir mevzu var, yanlış anlaşılmayacağını umarak soruyorum

    Ama neden bizim Türkler hep korku oyunlarıyla başlıyorlar, ben bunu anlamıyorum sadece. Bu işlerden anlayan tüm Türkler nedense hep korku türüyle başlıyorlar oysa daha farklı işler de çıkabilir.
  • Bir insanın bütün çalışmaları mükemmel olur mu?
    Vallahi helal olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.