Şimdi Ara

Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
17
Favori
19.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nesnelerdeki detaylar cidden muhteşem.

    dostum bütün tasarımlar, detaylar sana mı ait, yoksa internetten açık kaynak çalışmalardan faydalandın mı ? tabi faydalanmakta abes birşey yok, faydalanmamak amerikayı yeniden keşfetmek gibi birşey. önemli olan o çalışmaların üzerine birşey ekleyebilmek.
  • Kardeşim eline sağlık çok yeteneklisin fakat poligon olayını paylaşmamışsın.

    Bu kadar detaylı oyuna sistem dayanmaz sanırım biliyorsundur, bunun makbul olanı low poly ama daha detaylı texture'dir.
  • Senaryo ve içerik yazımı hakkında yardımcı olabilirim. Konu bulma ya da aklınızdaki konuya ve temaya uygun materyal içeriği (belge, mektup, günlük, kitap vs..) konusunda yardımcı olabilirim. Bu diğer arkadaşlar için geçerli. Gerçekten bu açıdan bu süreçlerin içinde faydalı olabileceğime inanıyorum.

    Güzel tasarımlar, ülkemizde birilerinin uğraştığını çabaladığını görmek bile güzel. Çok denesem de tek başıma öğrenme imkanım olmadı. İlerde umarım
  • Bro oyun yapıyorsan nacizane fikrim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim elinize sağlık. Güzel görünüyor resimler. Baya emek vermişsiniz gibi görünüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok hoşuma gitti,ciddi emek var, korku oyunları hayranı ve koleksiyoncusu olduğum için olur da projenizin bitmiş halini steam da veya farklı platformlarda görürsem satın alırım,başarılar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Corax -- 25 Ocak 2020; 23:29:26 >
  • Aferin 👏🏿

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet başarılı olmuş umarım daha iyi yerlere gelirsin tebrik ediyorum.
  • Güzel olmuş valla ya. Size tavsiyem hikaye varsa eğer hikayeyi oyuncuya aktarabilmek bir oyuncu gözünden bakarsak bence önemli bir unsur :) Amnesia gibi kendin oynayarak keşfettiğin bir hikayesi olabilir çok da güzel olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 26 Ocak 2020; 0:0:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    DonhanımNaber, tamamı bana ait hocam, zaten çoğunlukla hep özelleştirilmiş objeler yaptığımdan internet üzerinde istediğim şeyleri bulmam mümkün olmuyor, olanları da ücretli olur. Zaten çoğunlukla da teknik olarak beklediğimiz standartları karşılamazlar, kimilerinin topolojileri bozuk oluyor örneğin ki sıfırdan yapsan daha kontrollü bir şekilde topolojilerini oluşturuyorsun.

    Sıfırdan yapmayı yeniden keşfetmeye benzetmek yanlış bir düşünce şekli olabilir, bu konuda ticari manada da işin içinde olduğum için size detaylı bilgi vereyim: Her profesyonel proje için her tip objeyi o projede çalışan 3D sanatçıların modellemesi tercih ediliyor. Her oyun projesinde 3D sanatçılar maaşlı olarak çalışıyor biliyorsunuz, aksi halde onlara ihtiyaç olmazdı çünkü dış kaynaklarla yürütmek mümkün olmuyor bu işi, her oyunun kendine özgü objeleri ve karakterleri oluyor, bunları herhangibir yerde bulmak mümkün değil. Kendi çapında mobil oyunlar vs. yapan ve ana işi Asset yapmak olmayan geliştiriciler internetten buldukları hazır modelleri kullanma eğilimi gösteriyor sadece ki bu tip projelerin geneli görsellik ve kompozisyon açısından güzel gözükmüyor biliyorsunuz. Çünkü internetten indirilen kaynağın kalitesi kadar iş çıkıyor ortaya. Hazır bir şeyi alıp benzersiz bir şeye dönüştürecek kadar Asset oluşturma bilgisine sahip bir insan ise zaten internetten indirmeye gerek duymaz, çünkü örneğin topolojisi karman çorman bir hazır objeyi adam etmek, onu sıfırdan modellemekten daha zor bir iş. Ya da düzgün Unwrap edilmemiş bir objeyi alıp yeniden Unwrap etmekte o işi aslında sıfırdan bir daha yapmak anlamına geliyor.

    Profesyonel ortamda da dış kaynaklara ihtiyaç oluyor tabi. Ancak o zaman bile ücretini verip özel olarak oyun Assetleri oluşturan şirketlerden Asset sipariş ediyorlar geliştirici şirketler. Mesela Gamecostudios, bu bir dış kaynak oyun Assetleri şirketidir.. Oyun geliştiren firmalara sipariş üstüne istenilen standartlarda obje - efekt vs. yapıp satıyorlar:https://www.gamecostudios.com/


    Açık kaynak işinin 3D ve görsel efektlerde yürüme şekli budur özetle. Ya kendi bünyenizde yeterli sayıda sanatçınız olacak, ya da sipariş verip işi yine uzman birilerinden özel olarak yaptıracaksınız. Yani en azından yurt dışı piyasası için durum bu. Ancak dediğim gibi, ufak çaplı mobil oyunlar ile uğraşan bireysel geliştiriciler için durum farklı. Ben de freelance olarak görsel efekt ve 3D asset tasarımcısıyım, bana internet üzerinden iş gelir ben istenilen standartlarda yapıp satarım. Şuradan diğer çalışmalarıma bakabilirsiniz:
    https://www.artstation.com/evren01



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 26 Ocak 2020; 0:1:39 >




  • Yoksa yerli "paper dolls" mu geliyor hocam. Ellerinize sağlık renderlar çok iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Kardeşim eline sağlık çok yeteneklisin fakat poligon olayını paylaşmamışsın.

    Bu kadar detaylı oyuna sistem dayanmaz sanırım biliyorsundur, bunun makbul olanı low poly ama daha detaylı texture'dir.
    Sağol hocam. Teknik konularda detaylı bilgi vereyim. Görmüş olduğun objelerin üzerlerindeki detaylar zaten tamamen Shader çalışmasından geliyor, Texture diyoruz özetle ama işin özü bundan çok daha derin. Objeler zaten düşük poligonlular. Sahnedeki 2 Asset üzerinden örnek vereceğim görsellerle açıklayarak, zaten aşağı yukarı hepsini benzer şekilde optimize ediyorum.

    Sahnede bir bez bebek var, normalde üstü kırışık kumaş olduğu için o kadar kırışıklığı vermek için Milyonlarca poligon yüzeyine sahip olmak gerekiyor ki bu objenin yüksek poligon sayısı 15 Milyon'a yakın. Aşağıdaki resimde Wireframe görseli mevcut ve net poly sayısı bilgisi de mevcut, bu resimdeki yüksek poligonlu hali:


    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Aşağıdaki ise aynı objenin düşük poly hali. Bu halinde gördüğün gibi hiçbir detay yok, PS1 objesi gibi köşeli möşeli bir şey. 2.000 küsür poligon sayısına sahip sadece. Yukarıdaki yüksek poligonlu o gerçekçi kumaş kırışıklıklarını alıp bu detaysız Silüet halinin üzerine Bake ettim. Böylece 15 Milyon poligon sayısı ile elde edilebilecek görüntüyü 2.000 küsür poligon sayısındaki bir silüet ile elde etmiş oldum. Yani oyun ortamında esasen bu aşağıdaki 2.000 poligonluk dandik obje duruyor, ama üzerlerindeki Shader çalışması ile 15 milyon poligon ile verilebilen detaylar görünüyor:

    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Bunu Texture painting ortamında daha da ileri noktalara taşıyıp, ekstradan 1 vertex dahi atmadan kumaş yırtığı gibi efektler ile süsledim. Böylece aslında hem High Poly versiyonunda, hem de Low Poly versiyonunda hiç bulunmayan etkileri sadece detaylı Texture çalışması yaparak işledim. Bu tarz işlemelerin 2D Unwrap mapping ve 3D sahne üzerindeki görüntüleri aşağıdaki resimde, yukarıdaki resimlerdeki objelere baktığın zaman bu tip detaylar mevcut dahi değiller 3D hallerinde.:

    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    ================================================================
    ================================================================

    Bir başka objeden daha örnek vereyim. Tuvaletin duvarlarını fayanslar ile kapladım. Ancak fayanslar girintili - çıkıntılı hatta hasarlı - dökülmüş vaziyetteler. Bunları elde etmek için düz bir duvar üzerinde milyonlarca poligon sayısına sahip olmak lazım. Aşağıdaki görsel bir örnek, gerçek poligon sayıları ile (Tesellation metodu üzerinden) fayansların render'ı. Resimde alttaki Render'da Wireframe halini görebilirsin, 76,800 Triangle sayısı ile kabartılı fayans görüntüsünü düzgün bir şekilde işleyebiliyorum normal şartlarda.


    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Ancak oyun ortamında bu duvarların her bir modüler parçası sadece 4 vertex + 1 Poligon = 2 Triangle'dan oluşuyor. yani tesellation ile 76,800 Triangle sayısına sahip olması gereken her bir modüler parça, kalite kaybı minimum düzeyde 4 Vertex - 2 Triangle sayısına sahip düz bir Plane üzerine işlenmiş durumda:

    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]


    Bunu elde etmek için Normal map'lerden faydalandım, Height map ile parallax occlusion shader'ı oluşturmakta mümkün, yine poligon sayılarında bir artış olmaz, temel obje sadece 2 Triangle. Bu Fayans materyalini ise uzun bir çalışmanın sonucunda oluşturdum zaten. Bu Fayans Texture'un ardında yatan Shader Graph bu şekilde:

    Korku Oyunu Çevre Tasarımı - [Gameplay Video + SS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 26 Ocak 2020; 0:25:18 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Harika olmuş ellerine sağlık.
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    ben birazda yazılımcı kafasıyla düşünüp yorum yapmıştım ama dediğiniz mantıklı geldi.
    linkten diğer çalışmalarada baktım, sadece bu konudaki değil, diğer çalışmalarda da detaylar ve kalite gayet güzel ve profesyonelce olmuş. yani bunları görünce, bi ekip oluşturup bomba bi oyun çıkarılabilir diye düşünmedim de değil :)

    şahsen benim gördüğüm kadarıyla, türkiyede iyi kötü yazılımcı çok var, fakat böyle tasarım - modelleme alanında bilgili insan sayısı yetersiziz diye düşünüyorum. bu yüzden de iddalı bir yerli oyun çıkarılamıyor(M&B hariç)
  • Çok yeteneklisin. İyi bir yazılımcı vs olsam seninle oyun yapma işine girişirdim. Başarılı veya başarısız olmak mühim değil.


    Bu seviyeye kaç yılda geldin? Ne kadar emek var arka planda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala 3d bayan tasarımı izin kuyruktayiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika olmuş hocam çok başarılı. Finalini de görüp alıp oynarız inşallah
  • Kesin saçma sapan bir şeydir diye girdim ama şaşırttın beni kardeşim. Gerçekten çok iyi olmuş.
  • R.E ortamından bile daha iyi duruyor tebrikler umarım oynama imkanımız olur emeğine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası çok beğendim. Umarım tam bir oyun şeklinde görmek nasip olur....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.