Şimdi Ara

Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
16.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1/4 kilodan dolayı hafız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snaqe

    Ağlayıp sızlayacağınıza kafanızı kullanın, daha fazla çalışın.

    İşte çalışıyoruz birkaç projeye giriştim. Bitirdiğimde büyük ihtimal iş bulacağım. Ama sorun karşı cinsin bu kadar emek vermeden bulabilmesi. Cok sacma bir örnek verim. Gecen yaz staj yaptım bir yazılım firmasında. Patron bana adımla sesleniyordu diğer stajyer kıza ise hanım diyordu. Bu bile beni sinirlendirmişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 5 Nisan 2021; 10:53:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

    Çünkü kadınlık cazibelerini kullanıyorlar



    Alıntıları Göster
    Böyle diyince malesef linç ederler. Kızın kendisine desek mahkemeye bile verir twitter de paylasır bizi iş bulmayız. Ama kendileri de farkında alan memnun veren memnun kimse sesini cıkarmıyor trajikomik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

    tamam da bu kadın 40 yaşına kadar çalıştı, sonrasında emekliliğine kadar ne yapacak.
    Hocam 20 yıl calısınca işi öğrenir bir zahmet kızlarda mal değil yani. Maksat girebilmek o baslangıcı yaptınmı tamamdır. Staj yerinde herseyine yardım ettiğim kız suan sirkette yazılım uzmanı olmus. Sordum napıyorsunuz diye yeni öğreniyorum sende basvur dedi sirkete.basvurdum bana umut vaad etmiyorsunuz dediler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastStand

    Hayır bir de kadınlar için mazlum edebiyatı yapmıyorlar mı çıldırıyorum. En son kadınlar gününde bi reklamda diyordu ki; kadınlar iş dünyasında yeterli yere sahip değiller. Dalga mı geçiyorsunuz lan siz? Sanki kadınların hakları ve imkanları ellerinden alınıyor. Kadınlar şu anda erkeklerden daha fazla imkana ve hakka sahip bu hala neyin pozitif ayrımcılığı bilmiyorum. Kadınlar yine işine geldiği gibi davranıyor. Şu an benim çalıştığım iş yerinde 500 kişi varsa bu 500 kişinin 400’ü kadın ve yöneticilerin çoğu da kadın. Bıktık şu kadın muhabbetinden ya.

    Bir de çalışırken dikkat ederseniz hiçbir şeyi beğenmezler ve patronların kendilerine cinsiyetçilik yaptığından bahsederler dedikodusunu yaparlar. Dediğiniz gibi kariyere falan girince "iş hayatında kadınlara destek" vs. saçma sapan bannerlar çıkıyor. Lan zaten iş ilanlarının %90 ı kadın istiyor daha ne yapalım biz iş bulamıyoruz ya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kadınları niye işe alıyorlar abi inanın ki anlayamıyorum.Bunların yüzünden biz iş bulamıyoruz.Hadi ülke güllük, gülistanlık olur anlarım.


    Türkiye kadınlara yapılan ayrımcılıkta zirveyi zorlar.Lafa geldim mi de kadın erkek eşit.Bir kere babası vefat edince maaşı buna kalıyor.Tamam 2 kuruş maaş alıyor diyeceksiniz ama hastanelerden bile faydalanabiliyor.Erkek ne yapıyor?Tabi ki de babayı alıyor.


    Erkek hayatı boyunca, emekli olana kadar çalışmak ve hayatını idame ettirmek zorunda.Kadınlarda öyle bir durum yok.Gerçekten ihtiyacı olanlar hariç.


    Zorunlu askerlik yok.Erken emeklilik de cabası.Erken emeklilik hakkını çocuğu olan annelere vereceksin.Çocuğu olmayanları erken emekli etmeyeceksin.


    Gerçekten bıktık, usandık artık.Mağdur edebiyatı yaparak işleri kolaylaştırıyorlar.Sizin yıllarca bir yerlere gelebilmek için çalışıp durduğunuz yerlere sırf kadın olduğu için getirilenleri gördü bu gözler.Emek mi?Emek Ankara'da bir semtin adı tabi ki.





  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Her ülkede durum hemen hemen böyle, çıplak mankene bakmak ayrı, kasiyer kızına hallenmek ayrı.

    Cinsel açlığın seviyesi bile aynı değil.


    Bizimkiler araç tanıtımında çıplak kadın görse ayakta bayılır.

  • Şimdi Pareto ilkesi diye bir şey var. Bir olayın %80'i onun sebeplerinin %20'inden kaynaklanır der.

    Bu istatistiki bir durumdur. Ve çoğu zaman gerçekleştiği de gözlemlenmiştir.

    Aynı durum çalışma grupları için de geçerlidir.

    Bir iş yerinde yapılan bir işin %80'ini çalışanların %20'i yapar.

    Muhtemelen o kızların başvurdukları yerlerde bu işi yapacak %20lik profesyoneşl erkek azınlık zaten bulunmakta. -

    Bu azınlık daha fazla erkek istememekte.

    Yeni bir olsun o da bayan olsun düşüncesiyle bilse de bilmese de PREZENTABL bir bayan mühendis ofiste bulundurma amaçlı olarak işe alınmış olabilirler.

    Mühendis fakültelerinde ve mühendislikte bayan çalışan az bulunur olduğundan iş bulmaları da kolay olur.

    Kısacası başvurdukları yerlerdeki adamlar biz daha fazla kıllı bıyıklı adam görmek istemiyoruz diyerekten IK'cıları menipüle ediyorlar.

    Bu yerlerde iş bulabilmeniz için bu şekilde işe alınan bayanların 1,5 yıl sonra kendilereine verilen işi batırmaları ve müşteri ilişkileri pozüsyonuna çekilmelerini beklemeniz olacak.

    Yani istatistiki olarak işe giren bayan arkadaşlarınızın ardından 1,5 yıl beklemelisiniz. 





  • Kadınlar okul ve iş hayatında kesinlikle erkeklerden daha başarılar. Tek eksileri çocuk yapacaklarsa iş hayatlarına ara vermek zorunda kalmaları.

  • Abartmayın hocam. Tabi ki bizimkiler daha abaza ama erkek milleti işte. Nerde olursa olsun ağzının suyu akar. Ticaretle uğraşanların tek derdi de para olduğu için bu durumu dibine kadar kullanıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Hocam diğer ülkelerde bizim kadar olmuyor.

  • Aynı fikirdeyiz hocam. Dedim ya zaten, kesinlikle bizimkiler daha abaza. Ama kadınların işe alınmasında öncelikli olması dünyanın her yerinde olan bir durum. Bizde işsiz çok olduğundan bu duruma isyan eden sayısı bizde daha fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misal birebir yasadigim bir durum bu ki havacilik yer huimetkerini yapan sirketlerden birinin sahibi yolcu hizmetleri icin "Guzel genc kiz alin"diyordu cagla yesili armasi.


    Ne diyeceksiniz ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    9?



    Alıntıları Göster

    9da9 hocam

  • Bilgisi az kızların diye yazsan daha doğru olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir iş tecrübesi olmayan kız kuzenimi 6 ayda 4 kez "ne olur bizle çalışın" diye aramaları ve aynı çağrı merkezinin yılların tecrübesi 30 yaş üstü orda müdürlüğü hak edecek ancak çağrı almaya razı olmuş dostumu 6 ay boyunca aramaması bana herşeyi yeteri kadar anlatmıştı. Ben zaten işlerin böyle yürüdüğünü biliyordum da gözlerimle görmem daha iyi oldu benim için. Konuya hiç şaşırmadım. Etrafımdaki bekar kadınların çoğu da keyfinden bekar mesela. Fakat erkekler parasızlıktan. Bunu da not düşelim

  • 👏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 👏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılım sektöründe kadınlar genellikle analist, proje yöneticisi, ürün sahibi, yazılım destek personeli gibi teknik kısımlarla ilgisi pek olmayan kafası biraz çalışan herkesin yapabileceği alanlarda çalışıyorlar. Bu alanlar üst düzey teknik bilgi istemediğinden yeni mezunların daha kolay iş bulabildiği alanlar. Zaten be, fe, test otomasyon, devops, dba, sistem gibi doğrudan kodlama ve/veya üst düzey teknik bilgi isteyen branşlar inanılmaz bir erkek yoğunluğuna sahip olduğundan yukarıda yazdığım tel maşa pozisyonlara yeni mezun veya jr seviyede pelinsular kabul edilip erkek/kadın dengesi sağlanmaya çalışılıyor. Cinsel açlıktan değil yani her şirketin bir kadın/erkek dengesine sahip olması istenir ki bu çok normal.

    Takdir edersiniz ki bu tarz pozisyonların sorumluluğu da stresi de teknik bilgi/beceri isteyen alanlardan daha az o yüzden kafa rahat akşama kadar instagramda her hafta ayrı kahvaltı salonunda görebilirsiniz bu arkadaşları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 5 Nisan 2021; 20:4:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E89925F75

    Kadınlar okul ve iş hayatında kesinlikle erkeklerden daha başarılar. Tek eksileri çocuk yapacaklarsa iş hayatlarına ara vermek zorunda kalmaları.

    Büyük ihtimal sen öylesin ama olay bu değilki. Ben başarısız olanlardan bahsediyorum zaten bilgisi yüksek olanlar buldu üstte belirttiğim gibi. Elinde projesi olmayan iş bilmeyen kişiler buldu olay o. Yani olayı cinsiyete dökeceğim biraz ama bilgi 0-10 arası olsun


    Erkek +7 Kız + 7 ( Bunlar iş buldu hakettiler)

    Erkek 4-5 ( Sürünüyor)

    Kız 3-4 ( İş Buldu )


    Bahsettiğim olay bu. Yakın arkadaşlarım yani hepimiz birbirimizin projelerini bilgi seviyesini üni ortunu az çok biliriz. Ortada bir haksızlık var. Yani yazılım alanında bilginiz varmı bilmiyorum ama ben dessign pattern ile kod yazarken daha stackoverflow sitesini duymamış birinin iş bulması absürt biraz





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.