Şimdi Ara

Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
16.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    Yazılım sektöründe kadınlar genellikle analist, proje yöneticisi, ürün sahibi, yazılım destek personeli gibi teknik kısımlarla ilgisi pek olmayan kafası biraz çalışan herkesin yapabileceği alanlarda çalışıyorlar. Bu alanlar üst düzey teknik bilgi istemediğinden yeni mezunların daha kolay iş bulabildiği alanlar. Zaten be, fe, test otomasyon, devops, dba, sistem gibi doğrudan kodlama ve/veya üst düzey teknik bilgi isteyen branşlar inanılmaz bir erkek yoğunluğuna sahip olduğundan yukarıda yazdığım tel maşa pozisyonlara yeni mezun veya jr seviyede pelinsular kabul edilip erkek/kadın dengesi sağlanmaya çalışılıyor. Cinsel açlıktan değil yani her şirketin bir kadın/erkek dengesine sahip olması istenir ki bu çok normal.

    Takdir edersiniz ki bu tarz pozisyonların sorumluluğu da stresi de teknik bilgi/beceri isteyen alanlardan daha az o yüzden kafa rahat akşama kadar instagramda her hafta ayrı kahvaltı salonunda görebilirsiniz bu arkadaşları.

    Sanırım öyle hocam .Erkekleride bu tarz işlere alsalar başta ofiste iş ortamına alışması yazılım bilgisini az çok arttırması açısından kötümü olur. Ben 6 aydır evde solo çalışıyorum birkaç mobil app yaptım çok iyi olmadı ama klasik crud -login -db -push not. işleemleri içeren appler. Şimdide .net öğrenip biraz backende bakmaya çalışacağım .

    Kız profiline yazmış yazılım uzmanı sordum dedi daha yeni yeni html öğreniyorum diyor :D ?


    Daha yazın beraber staj yaptık . Ben springle crud işlemleri yapıyordum bu daha stackoverflow sitesini bilmiyor.

    Uygulamamız stackoverflow hatası vermişti diyor stackoverflow sitesinden baktığın içinmi koda böyle yazıyor :DFdfs.

    Başkalarına bakmim diyorum herkes bir değil öğrenir sonuçta yani boş yapmayada gerek yok aslında fakat haksızlık emeklerime saygıslıktır bu . Askerliğime 1.5 yıl kaldı 2-3 aya backendini kendim yazdığım bir web sitesi veya mobil app yapıp store /github atmayı düşünüyorum. Ama sonra askerliğine az kalmış diyip işe alimcaklar . Gelincede unuturum bildiğimi aq




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 5 Nisan 2021; 20:46:19 >




  • Pozitif değil, ayrımcılıktır direkt.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eee ne demişler: dünya kadar aklın olacağına, fındık kadar kukun olsun 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayak işlerinde kadınların çalıştırılması normal değil mi sizce.

    çalıştığım yerde 3 tane ceo değişti hepsi erkek 4 yıldır hiç kadın ceo gelmedi

    iş yerinde satış ik ihracaat ceo finans yaw ne kadar müdür varsa erkek

    ama çalışanların %70 kadın orana bakarsak kadınlar fazla ma pis işleri kadınlar yapıyor

    erkekler hep takım elbiseli  

    altında şirket arabaları

    sorarsan bizim şirket kadınlara ayrımcılık yapıyor

  • Çok doğru bir konu. Öne çıkaralım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D5F6704F -- 5 Nisan 2021; 22:43:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Akbank'ın mobil uygulama geliştirme bootcampi ilanını gördüm linkedinde, kayıt için girdim bir baktım kadınlara özelmiş ahahaha.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    Böyle diyince malesef linç ederler. Kızın kendisine desek mahkemeye bile verir twitter de paylasır bizi iş bulmayız. Ama kendileri de farkında alan memnun veren memnun kimse sesini cıkarmıyor trajikomik

    Alıntıları Göster

    Kadınları anlayamazsın boşver


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sirketler inclusion and diversity arttirmak icin olabildigince farkli backgroundlarindan kisileri secmeyi calisiyor.


    Mesela buyuk sirketlere gidip ben geyim dersen is bulma ihtimalin artiyor. Cunku sirketler bununla ovunmeyi sever de bununla ilgili yapilan bir cok arastirmada diverse olan sirketlerin daha basarili oldugu ortaya cikmis.


    Durum boyle olunca sirf diverse olucaz ayagina isin ehli olmayan insan aldiklari cok oluyor. Mesela ben bursa tofas-fiatta calistim orada "she for he" diye bir kampanya vardi hr'da. Yani biz bildigin kadinlara pozitif ayrimcilik uygulayacagiz diyor.


    Ha dogru yanlis ne kadar dogru bilmem ama bildigin alalen yapilan bir uygulama. Ben mesela bu isin kaymagini yiyen taraftayim. Ingiltere'de calisiyorum su anda ve belki de benden daha iyi ingiliz muhendisler olmasina ragmen sirket benimle calismak istiyor. Cunku ben turkum ve sirketi daha da diverse yapiyorum, bu da onlarin isine geliyor.


    Sen de konuya boyle bakarsan ekmegini farkli sekillerde yiyebilirsin.





  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    Kudurmuşsun, kadınları çok kıskanıyorsun ☺️ Kızılay maden suyu öneririm.
  • Neyse ki üniversite sınavı herkesin göz önünde olduğu belirli saatler içerisinde yapılıyor da bazı salaklar onu da cinsiyete yormuyor ☺️

    Kafayı cinsiyetle bozmuşsunuz, kendinizi ve beyninizi geliştirmenizi öneririm ✍️
  • bayan eleman her patrona lazım. ben bayan eleman çalıştırmaya başlayınca bizim dükkana tüm abazalar uğruyor her birine birkaç satış yapınca dükkan kirası çıkıyor. elemanın maaşı sigortası da çıkıyor. kıza bakmaya gelip 10.000 tl lik işler veriyorlar her hafta işimizi bayan eleman ayarlıyor. sözleşmeleri bayan eleman imzalatıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    Neyse ki üniversite sınavı herkesin göz önünde olduğu belirli saatler içerisinde yapılıyor da bazı salaklar onu da cinsiyete yormuyor ☺️

    Kafayı cinsiyetle bozmuşsunuz, kendinizi ve beyninizi geliştirmenizi öneririm ✍️

    Hangi derse kayıtlı olduğunu öğrenebildin mi hocam?

  • Seçmeli boş bir derse kayıtlı olup olmamam seni neden ilgilendiriyor? Onun yerine birikimlerimi kripto paralar üzerinden değerlendirdim, blockchain eğitimi aldım mesela bunu konuşalım istersen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    Seçmeli boş bir derse kayıtlı olup olmamam seni neden ilgilendiriyor? Onun yerine birikimlerimi kripto paralar üzerinden değerlendirdim, blockchain eğitimi aldım mesela bunu konuşalım istersen?

    Üniversite öğrencisisin ve hangi derse kayıtlı olduğunu bilmiyorsun ve blockchain diyorsun.  

  • :)

    5 yıl sonra bu foruma girer miyim bilmiyorum ama sen ve ben hangi konumlarda nasıl oluruz az çok kestirebiliyorum :) Hayatta başarılar dilerim sana üniversite derslerine inekleyen biri olmaya devam et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    :)

    5 yıl sonra bu foruma girer miyim bilmiyorum ama sen ve ben hangi konumlarda nasıl oluruz az çok kestirebiliyorum :) Hayatta başarılar dilerim sana üniversite derslerine inekleyen biri olmaya devam et.

    :)

  • realexile R kullanıcısına yanıt
    Hocam bende mühendisim aynı şeyleri benimde düşündüğüm oldu ama olayın bununla bir alakası yok basit matematik aslına bakarsan 150 kişilik sınıfta 4 kız 146 erkek okuduk şirketler gidipte aman kızları alalım müşteri çekelim muhabbeti yapmıyor yani telefoncuya veyahutta herhangi bir dükkana eleman almıyorlar sonuçta sallıyorum A firması 100 mühendis alıyorsa 10 kadın arkadaş alıyor hepi topu. 90 tane sap alıyor zaten hali hazırda fazla kadın mühendis olmadığı için kadınlar daha rahat iş buluyor ama tonla erkek mühendis olduğu için erkek mühendis alırken daha seçici oluyorlar çünkü seçenek bol bize düşen en iyisi olmak yada en iyisi olma yolunda ilerlemek mecbur yani yoksa ekmek bulamayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realkontt -- 6 Nisan 2021; 3:35:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    Kudurmuşsun, kadınları çok kıskanıyorsun ☺️ Kızılay maden suyu öneririm.

    kadında olup bende olmayan ne ? neyini kıskanayım ki geçerli 1 neden söylermisin? hayatta işime yaracak tek bir şey söyle bekliyorum

  • çok yakında zeki alanında iyi olan veya yeni mezun olan ama hevesli olup iş bulamayan erkekler bi 10 seneye kadar yurtdışında iş bulmak zorunda kalıp gidip orada çalışıp çok iyi para alıp alım gücü yüksek ülkelerde güzel yabancı kadınlarlan yaşadıkları zaman türkiye 10 sene sonra doldukları mal aptal kezbanlar yüzünden özel sektörler inanılmaz şekilde zarar ettikleri zaman anlarlar beyler sinirlenmeyin sadece 10 sene bekleyin bu süre zarfında iyi çalışın dil öğrenin kendi işinizde baya mesai ve başarı kazanmaya bakın yurtdışından iş bulmaya çalışın zaten ülkede hangi hükümet başa geçerse geçsin yine türkiye aptal insanlarlan dolu aga yine aynı tarak aynı hamam olacak yine ekonomi kötü ve alım gücü düşük toplumsal baskılar ve cabası o yüzden bi 10 sene sonra kezoları alan patronlar zarar ettikleri zaman anlarlar sıkıntı etmeyin

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.