Şimdi Ara

Kamu İşçi maaşları Memura tur bindirdi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
4
Favori
8.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence devlet KPSS'yi kaldırıp KİSS açmalı.

    Kamu İşçisi Seçme Sınavı.

  • ilkokul mezunu temizlikçi 4 yıllık fakülte bitirmiş memurlar kadar maaş alıyor.

    mesela 2022 de göreve başlamış lisans mezunu öğretmen 13060tl maaş almış nisan ayında.

  • Haticeye değil neticeye bakmak gerekiyor özünde. Siz neden doğruyu söylemediniz ona bakarsak?

    Konu işçilerin fazla alması değil. İşçiler asil alması gereken maasi aliyor. Gercekte olması gereken hakkaniyetli bir maas aliyorlar.

    Yatay, dikey, çapraz farketmeksizin zor şartlar çalışan işçiler hariç vasıfsız bir işçinin bir mühendis ile ayni maasi alması sorun. Koskoca birimin amiri, insanı bezdirecek derecede sorumlulukları olan birinden daha yüksek bir maas alması sorun. Ben adama emir veriyorum şuralar temizlenecek şuralarda eşya taşınacak gidin diye ama adam benden fazla maas alıyor. Yıllarca emek verip o kadar okul okuduktan sonra böyle olmamalı.

    Tek sorumlu memur sendikaları isck %45 zam arti ekstra haklarının tamamını aldı cebinde. Bu haliyle 18 bin maas alacak ve bir hemşire ile ayni maasi almis olacak. Bu hak mı?

    Düzeltilmesi gereken asıl sorun memur maaşlarının iyileştirilmesi. Bu da sendikanın elinden geçiyor ama sagolsun 3.5 sari sendikalar masada memuru satiyor.

    Yoksa kimsenin gözü işçinin maaşında değil. Helali hoş olsun.Gule güle harcasinlar. Son 2 seneye kadar işçi her zaman memurun yaklasik %10-15, altını alırdı ki olması gerken de bu zaten.

    Herkes memura kafayı takmış ama devletin sırtındaki asıl yük işçilerde. Vatandaşı memuru doyuramadik diyor da alakası yok.

    Memurun primi 10008, işçinin ise neredeyse 40 bini buluyor. İkramiye tediye olan aylarda 60.000e kadar çıkıyor. İşçi emekli olunca en az 20.000 alacak memur ise 9.000e şükür diyecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu durumun aynısını bizzat yaşadım. Lisans yerlerine başvuru yaptım defalarca red yedim. Hatta %90'ı dönmedi bile. Görüştüklerim de en az 2 yıl tecrübe arıyor. Üniyi bitir, staj yap, askerlik yap derken yaşımız geldi. Bir ara artık saçım dökülmeye başlamıştı psikolojik olarak çöküntüye uğruyordum. Ne desem az. Bir çok yer de torpile bakıyordu tecrübe aramayan yerler. Ona da denk geldim birkaç defa.


    2. görüşmede 3-4 aday kalıyor. 1'i önceden seçilmiş, bizler formaliteden bir günümüzü ayırıp hazırlanıp kalabalık yapmak için kilometrelerce yol gidiyoruz, sonuç? Ohoo elemanın işi hazırdı diyorlar içerden edindiğimiz bilgilere göre.


    Tekniker ilanlara başvuruyoruz, mühendisim diye ama oralar da işe alamayız bize daha düşük gerek diyor.


    En az 200 yere başvuru yapmışımdır kariyerden olsun, elden direkt olsun bir çok ilde. Sadece belli bölgelerde de değil.


    Neyse artık bıraktım ben.





  • Doory kullanıcısına yanıt
    Sendika olayından dolayı işçi yerine memur olarak nitelendirilip alım yapılıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt

    niye yaptıramasın,

    eskiden hademeler vardı memurdu hepsi.

    zorla girmediler.

    çoğunluğu referansla girdi.

  • Ak Parti az değil ama, 2015 yılı öncesine kadar kamuda 2,5 milyon memur vardı, şimdi sayı 5 milyonun üstüne çıktı ama eskiye oranla maaşları asgari seviyesine çektiler. Üstelik aldıkları memurlar da belli başlı siyasi parti üzerinden referans ile alınıyor.

  • manjimaru kullanıcısına yanıt

    İscilerin maasi kurumdan kuruma farklilik gosteriyor. Ben Saglik Bakanlığı'ndayım ve aldigimiz ucret bu. Memur arkadaslardan daha dusuk ucret aliyoruz, hem de tediye ve ikramiyeyi katinca bile. Ek aldiklarimi 12'ye boldugumde aylik 2100 TL yapiyor. Son maasim 10100 TL.'ye 2100 TL. tediye ya da ikramiye ekleyince ortalama maasim 12.200 TL. oluyor. Yuksek lisans mezunu ve resmen it gibi calisan biri icin bu maas utanilacak bir maas degil mi? Bu mu memurdan yuksek ucret? Ayrıca bu rakamlar kesinlikle doğru rakamlar. İsteyene bordrolari atarim. Sanirim her kurumdaki iscilerin ayni maasi aldigi kanisi var. Bu çok yanlis. Ornegin savunma sanayi kurumlarinda calisan isci kardeslerimiz haliyle yuksek aliyorlar. Ama biz SB.'de dusuk ucret aliyoruz. Ayrica eski isciler var cok cok yuksek maaş alan. 696 surekli isciler ile o eski cok yuksek maaş alan isciler karistiriliyor. Bizim kurumda bu tarz eski iscilerden 2 kisi mevcut ve cok yuksek ucretleri var. Biz 696lilar ile bu iscileri karistirmak buyuk haksizlik oluyor cunku onlar bizim 2-3 katimiz maas aliyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @BJK@ kullanıcısına yanıt

    O tam ikramiye aldığılar dedikleri ayda aldigim ikramiye 7 Bin TL. Ayni ay aldığım maas 9500 TL. Toplamda 16500 TL. ediyor. Nerdeymis 21 bin TL.?

    Onu alan kurum vardir ama iste her kurum ayni ucreti almiyor. Anlatiyoruz, anlatiyoruz ama bir turlu anlamiyorlar. Diyorum bordrolarımi atayim ama ona da yanasmiyorlar.

    Bir de bazilari iscilerin yarısi yatiyor demis. Hastane calisaniyim, yatan isci tek tuk. Memur icin de ayni sey gecerli. Yatamazlar çünkü personel az. Yatarsan isler yetismez. Biz 7 kişiydik ayni isi yapan, simdi 4'e düşürdüler. 2 işçi 2 memur. 7 kisinin yaptigi işi 4 kisi yapmaya calisiyoruz. Bize yatıyor diyen iftira atıyor bariz şekilde, ben şahidim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bordronuzu atın bakalım hocam. Bizim buradaki sağlık bakanlığında çalışan işçiler de yaklaşık 21 bin aldı. Mantıken de ikramiye ve tediye ile 12bin olması imkansız. Günlük ikramiyeniz 391TL. Diğer gelirler var daha kurumdan kuruma değişen.

  • Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etme millet olarak sanatımız mesleğimiz olmuş.

    Çalıştığım kurumda idareci personelciyim. İşçi memur amir kim ne alır iyi bilirim.

    Çoğu kişi sallamış..

    1-Kamu İşçisi iki çeşittir. Birincisi orjinal kamu işçisi, ikincisi taşerondan kadroya geçen işçi. Kurumdan kuruma değişmekle beraber eski taşaren işçileri henüz diğer işçiler kadar haklara ve gelirlere sahip değiller.

    2-Kamu işçisi Yılda 52 günlük yevmiyesine denk gelen Yarım maaş ikramiye denen, ilave tediyeyi 4 eşit taksitte alır. Örneğin bayramdan önce 2.Taksit olan 13 günlük ilave tediye aldılar. İşçilerin günlükleri Şu anda Kamuda 300 tl ile 700 tl arasında değişmektedir. Bizim kurumda ortalama 500 tl yevmiyeleri var. Tabi bu bürüt ücret. Bundan %20 Gelir vergisi (Şuanda 2. Dilim), %14.5 SGK Pirimi, İşsizlik keseneği, damga vergisi filan kesilir. 500x13=6500 bürüt ikramiye, neti yaklaşık 4225 TL yapar. 4225 x 4 = 16900 Yılda alınan yarım ikramiye diye adlandırılan ilave tediye. Maaşa eklemek gerekirse aylık 16900 / 12 = 1408 TL yapar.

    3-Kamu işçisi tam maaş denen yılda iki defa olmak üzere 30 günlük ikramiye alırlar. Mayıs ayı içerisinde alacaklar. Toplam 60 gün yılda. 60x510=30600 bürüt ikramiye, neti yaklaşık yılda 19890 Tl yapar, Maaşa ekleme gerekirse 19890 / 12=1989 TL Yapar.

    4-Toplamda aylık ortalama ikramiyeleri 1989 + 1408= 3397 TL yapar. Yani Kamu işçisinin Aylık maaşına 3397 TL İlave edersek toplam aylık gelirini bulmuş oluruz.

    5- Kamu işçisi aylık maaşı 510 x 30 Gün =15300 bürüt aylık maaşı, net olarak 9945 net maaş alır. Buna günlük iş yerinde yemek çıkmıyorsa 50 tl yemek parası, servis yoksa günlük 24 tl yol parası, sosyal yardım, pirim vb ilaveler eklenince, Ortalama çalıştığım Kurumda işçi maaşları neti 13000 TL dir. Bu maaşlara ikramiyelerin 12 aylık ortalaması eklenince, 16397 tl gelir çıkar ortaya. Bizde fazla mesai pek yok. sadece müdür şöförü ve odacısı alır fazla mesai.

    İşçinin Şu anki aylık geliri ortalama 16397 TL dir. Henüz zam alınmamış hali.

    6-Çalıştığım Kurum teknik bir kurum olup memur maaşları ise karşılaştırma yapma adına yaklaşık şöyledir.

    Mühendis = 20 bin

    Tekniker =15 bin

    GİH memur= 13 bin

    İdareci =22 bin.

    Bu maaşlara arazi ücretleri, ilave kontrol ücretleri, seyyar görev ücretleri, vb ücretler dahil değildir. Teknik personel için bunların aylık ilavesi 2000 TL civarıdır.





  • sakura71 kullanıcısına yanıt
    Özel sektördeki mühendis maaşları kamu mühendis maaşlarını geçmiş. Hatta özel sektör işçi maaşları kamu işçi maaşlarınıda geçmiş en azından benim iş yerimde.
    Diğer yerlerde nasıl bilmiyorum ama asgari ücretle gerçekten çalışıp geçinen varsa Allah kolaylık versin diyorum, zor.

    Sormadan söyliyim otomotiv sektöründeyim.

    Makinesi mühendisi başladı yeni 22.750 lira ile başladı net.
    Mavi yaka 1 yıllık işçi ikramiye dahil 2 cumartesi mesaisi ile 17.500 maaş almış.

    Kayınçom savunma sanayiye başlıyor asil olarak 1.ci çıktı kamu işçisi olarak. 2 yıllık mezun, mekatronik bölümü. Aylık alacağı ikramiye zart zurt mesaisiz 14-15 dediler. Sözleşme olursa 20 yi bulur dediler. 14-15 ler kamu için düşük maaş şu anda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 4 Mayıs 2023; 10:54:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminen %50 zam alacak kamu işçisi. Bugun yarın açıklanır. O vakit kamu işçisinin aylık geliri 20 bini geçer. Ankarada ev kiraları 12 Bin lira olduğunu düşününce 20 bin maaş çok değildir galiba.

    İşçi arkadaşları küçümseyerek, benim masamı silen işçi diye, aldıkları para çok diye cahilce konuşan düşük maaşlı memurlar sizi zorla mı çalıştırıyorlar. Kendi maaşınız yükseltme mücadelesi verin ya da İstifa edin gidin A101 de bim de çalışın. Üniversite bitirmek kimseyi üstün kılmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamu işçisi dedikleri yer neresi hangi kamu şirketinde temizlikçi 22.000 tl maaş alıyor firma adı verir misiniz

  • bu ülkenin memur düşmanlığı beni öldürüyor ortaokulda lisede universitede siz okurken dershane zart zurt dolanırken etrafta milleti döven serserilik yapan it kopuk sizden fazla almalı zaten kendim makine mühendisiyim lisede allahın serseri yarım akıllı arkadaşlarım 15k maaş alıyor şaka gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Memuru işçiden üstün görenler genelde muhalefet ittifakından. Eğer muhalefet ittifakı iktidar olursa bu tipler belki mecburen çenelerini kapatırlar. İşçiyi, emekliyi, asgari ücretliyi eleştirmek negatif propagandaya neden olacağından iktidar bu tipleri mahalle baskısıyla susturmak zorunda kalacaktır.

    Memur ile işçi arasındaki maaş farkını konuşabilmek için önce temel asgari şartlar sağlanmalı. Bu ülkede yoksulluk sınırı 40 bin tl sınırında olduğunu iddia etmiyor mu muhalefet ittifakı. Sen önce asgari ücreti 40 bin lira yapacaksın ki sonra diğerlerini düzeltebilesin. Sen 10 bin lira asgari ücret belirleyeceksin, ama memurun maaşını 50 bin lira yaptığında adalet mi sağlanmış olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Mayıs 2023; 17:17:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğu okuldan lise mezuniyet belgesi alıp o belge ile başvursa firmalara olmaz mı?

  • Memurluk hala güzel. Ben Ankarada öğretmenlik okudum kendi şehrimde yüksek lisans yaptım. Bana özel sektörde verilen maaş 8500tl. Haftada 6 gün iş sabah 8 akşam 7. Pazar günleri de duruma göre bakarız diyorlar. Özel sektör çalışanın iliğini sömürmek üzerine evrimleşti. Asgari ücret standart ücret olmuş durumda. Ne acı. Kamuda çalışan memur bir arkadaşım var. Adam rahat akşam 4 olduğu zaman bırakıp gider. Cumartesi, pazar tatil. En basitinden devlet güvencesi var. Özel sektörde 1 adamın dudağına bakar işten çıkarılman. Kamu bence hala çok avantajlı.

    Diğer yandan devlet maaşlar arasındaki uyumu bitirdi. Felaket bir oransızlık var. Devleti bakkal gibi yönetirlerse olacağı buydu tabi.

    Küçük bir şehirde yaşıyorsanız özel sektörde maaşınız belli asgari ücret. Büyük şehirde bu paranın 2 katını alsanız zaten yarısı kiraya ve ihtiyaçlara gidecek. Her şeyin ayarını bozdular. İstanbulda arkadaşım öğretmen. Maaşıyla geçinemiyor özel ders vs veriyor.





  • Ankarada yaşıyorum eşimde bende kamudayız. 3000 TL kirada oturuyoruz ev sahibi çıkın dedi. Bugün kiralık ev aradık, şu anda oturduğumuz evin muadil leri 15 bin TL.
    En son acaba iç anadoluda küçük bir şehire tayin olup orda mı yaşasak diye konuştuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakura71 kullanıcısına yanıt

    Görünen o.

    Anadolunun çoğu yerinde hala 2-3 bin liraya 3+1 tonla ev var.


    Barınma anayasal bir hak ama devlet malesef ev sahibi ile kavga ettirmeye önlem alamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.