Şimdi Ara

Kamu İşçi maaşları Memura tur bindirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
4
Favori
8.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çoğu kamu kurumundaki kalifiyesi en düşük işçilerin -yani temzilikçi-güvenlik vs- ikramiye + cart curt ile aylık gelirleri memurların ortalama 1.5 katı oldu.

    Pozisyona göre 1.2 kat olan da var, 1.8 kat olan da var. Ama ortalama gerçekten 1.5 kat.

    KPSS'nin, hatta üni diplomasının çöp olduğu dönemdeyiz.


    Forum.memurlar.net'te; sistemde lisans diploması göründüğü için lise mezunu bir işçi kadrosuna başvuramadığından lisans diplomasının nasıl iptal edileceğini soran memurlar var...



    Kamu İşçi maaşları Memura tur bindirdi







  • Hocam asıl siz yalan söylüyorsunuz. 696 sayılı KHK ile geçen işçiler bu ay 21bin maas aldı. İkramiye ve tediye dahil rakam bu. Onlari düşünce 12bin kusur aliyorlar. Son yapılan zam pazarlığında 12bin arti %40 alirsalar maaşları 17 bin ikramiye ve tediye dahil olan aylarda olan maaşları ise 31 bin küsür oluyor yaklasik.

    İlk kez genel idari hizmetler sınıfından ataması yapılan bekar bir memur 10.500 ile 12 bin arasında maas alıyor. Ayrıca sgk.si bile eksik yatıyor aslında.

    13den 4e kadar öncelikli yardımcı hizmetler sınıfı dahil olmak üzere tüm memurlar 150 tl ile 450 tl arasında eksik maas alıyor ve hiç kimse bunun farkında değil. Normalde asgari ücretin alında işçi çalıştırmak yasak ama memur çalıştırmak yasak değil:) Memurun sgk primi asgari ücretin altında kalıyor. Devlet bunu asgari ücrete tamamlamak yerine eksik kalan primleri ödüyor. Bu durum işçilerde var ama memurda yok. Memurun primi asgari ücret üzerinden yatıyor. Emekli olduklarında bugünün parası ile 9000tl anca maas alacaklar. Ama bir işçi emeklisi 22bin rahat emekli maaşı alacak.

    Ben 12 yıllık lisans mezunu memurum ve bu ay her 4 ayda bir verilen sendika ödeneği ile 13.500 aldim. Geriye kalan aylarda 12.600 maasim. Mudur kadrosunda bulunan müdürler ise 18 ile 21 bin arası maas alıyor. Üstelik tonla sorumlulugu var.

    Kayinlarim işçi olarak ozel sektorde çalışıyor ve 13 bin maas aliyorlar ek mesai ile 17 bini gördükleri oluyor.

    O yüzden buradan memuriyet hayali kuran tüm gençlere bu sevdasından vazgeçip devlette işçi olmasını tavsiye ediyorum. Ne soruşturma dertleri olur ne sorumluluklari. Tertemiz miss.

    Sağlık hizmetleri sınıfı veya yönetici düzeyinde olmadığı sürece memuriyetin hiçbir esprisi kalmadı.

    Yahu birakin bu "isci memurun 1,5 kati maas aliyor" hikayesini. O cok maas alan işçiler eski isciler. Su anda 696 surekli isciler memurlardan daha düşük maaş aliyor. Hatta 696 surekli iscilere gecen ay yatan maas 9500 TL. Senede yatan ikramiye ve tediyeleri de 12'ye bolunce her aya 2 000 TL. dusuyor Yani totalde bir iscinin ayligi 11500 TL. oluyor. Bu mu memurun 1,5 kati maas Allah aşkına? Bir de sanki her memur okumus, her isci de okumamis ve her memur KPSS ile girmis gibi konusuyorsunuz. Ben sürekli isciyim, yüksek lisans mezunuyum ve su an doktora icin ALES calisiyorum Calistigim birimde iki memur arkadasimiz mevcut. Biri lise, diğeri ortaokul mezunu. Bu iki memur arkadasimiz da zamaninda KPSS'siz memur olmuslar .
    En fesat, en kıskanç grupmuş..
    Fazla değil bundan 7-8 yıl önce 2,5 kat asgari ücret alan adamın maaşı bugün 1,5 asgari ücrete düşmüş..
    Adam da hâliyle alım gücüm dip yaptı diye serzenişte bulunuyor.. Yoksa kimsenin kimsenin maaşında gözü yok..
    Laf olsun torba dolsun diye yorum yapıyorsunuz..

    Bana kalırsa memurların burada rahatsız olduğu konu geçim şartlarından çok; işçilerin kendilerinden daha düşük profilde olduklarını düşünmeleri ve buna rağmen totalde maaşlarının işçi maaşları ile eşit veya daha altında kalması.


    Yani mesela memura deyin ki, al sana 50.000 tl maaş, ama binandaki temizlikçi 60.000 tl alacak, yine isyan eder. '50.000 TL ile iyi geçinirim' kısmını pek düşüneceklerini sanmıyorum.

    Bu işte sıkıntı var.


    Ansızın işe başlayan güvenlik görevlisi, şöför 13,500 lira alıyor mesaisiz, Memur 12,000


    Kpps 85 üstü almak kolay mı ? öncesi eğitime girmiyorum bile.


    Sadece Bir partide tanıdığı var diye işe girer 100 binler.


    Emekli olunca Müdür 400 000 alıyor 35 yılda, İşçi 25 yılda 700 000 bin lira. Maaşlarda işçi nerdeyse kesintisi maaşına devame diyor kamu işçisinin emekli olunca maaşı yüksleiyor.


    Akıl işi değil :=)

    AKP'nin en büyük sorunu sadece kendi tebaasına yardırması. Bunlar zaten firesiz AKP'ye oy atarken diğer meslek sahiplerini küstürüyorsun.


    yol yemek falan ile 21.000 tl veriyorlar. Merak ediyorum seneye 100.000 olur mu maaşları diye.


    Gençler okumayın , bir torpil ayarlayıp kamu binalarına çaycı olarak kendinizi atın .21.000 tl cepte. Hele birde Anadolu'daysanız kralalr gibi yaşarsınız benden demesin.


    RTE resmen kendi ekonomi sınıfını yarattı. EYT', Asgari ücret, kamu işçileri..

    Bunun acısı hepimizden fena çıkacak ama acı reçete yazıp ekonomiyi ayağa kaldıracak ikinci Kemal Derviş yok.

    Erdoğan seçim kazanmak için yapmadığı çılgınlık kalmadı.Sırada emeklililer var onu da yapar en düşük 15.000 olacak şekilde.

  • Memurluk eskidenmiş bitti o iş.

    Kurumsal özel sektör işçisi bile memur kadar alıyor yeri geliyor geçiyor.
    Çalıştığım iş yerinde bile şu anda yeni başlayanlar ikramiye cart curt aylık 14-15 civarı alıyor. Biraz mesai yapsa 16 bin lirayı bulduruyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamudaki bu adaletsizlik uzun zamandan beri böyle maalesef. Kamuda memur olmakta zor hem, yatıyor dediğiniz düz memurluk bile böyle. Ben öğretmenim milli eğitimdeki memurları görüyorum çoğu bıkmış durumda. Hatta bir memur abi şöyle demişti, hocam siz burada çalışın ben o okula müdür olarak gideyim demişti. Okulda ilçe merkezine 45 dakika uzaklıkta dağ okulu , yolu toprak yol ve çok kötü kışın yollarda kapanıyor.

  • Yahu birakin bu "isci memurun 1,5 kati maas aliyor" hikayesini. O cok maas alan işçiler eski isciler. Su anda 696 surekli isciler memurlardan daha düşük maaş aliyor. Hatta 696 surekli iscilere gecen ay yatan maas 9500 TL. Senede yatan ikramiye ve tediyeleri de 12'ye bolunce her aya 2 000 TL. dusuyor Yani totalde bir iscinin ayligi 11500 TL. oluyor. Bu mu memurun 1,5 kati maas Allah aşkına? Bir de sanki her memur okumus, her isci de okumamis ve her memur KPSS ile girmis gibi konusuyorsunuz. Ben sürekli isciyim, yüksek lisans mezunuyum ve su an doktora icin ALES calisiyorum Calistigim birimde iki memur arkadasimiz mevcut. Biri lise, diğeri ortaokul mezunu. Bu iki memur arkadasimiz da zamaninda KPSS'siz memur olmuslar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturup düşününce memur olmakta boş iş gibi geliyor. Önceden iyiydi. Bir de memur olmak isteyenler gidip 4 yıllık bölüm okumasın 2 yıllıktan alım çok ve isimsiz cisimsiz bölümlerden güzel kadrolara giriliyor.


    Zamanında çok istedim memur olmayı ama özel sektörde kariyer yapsam memur maaşı hafif kalır. Üniversitede akademisyen olan hocalarım da bu kadar emeği özel sektörde verseydim daha iyi yerlerde olurdum demişti.

  • Aöf mezunu kpss girip memur oluyor diye işçiden hakir mi görmemiz lazım? Bence işçi maaşları memur maaşlarının üstüne çıkarılmalı.Memuriyet parası ve rahatlığı için değil vatana hizmet etmek isteyenlerin yapmak isteyeceği bir iş olmalı.Aöf mezunlarına da örgün eğitim mezunu gibi haklar tanınmamalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur fazla kazanıyor. Tamam belki dolar bazında kazanmıyor olabilir ama Türkiye şartları için gayet yüksek alıyor. Forumda prestijli, kaliteli yerde çalışmanın önemini bilmeyenler var. Siz gidip bomboş yerde memur olursanız düşük kazanırsınız ki bu doktorlar için bile geçerli.


    Kısacası değerli olan kazanır.

  • Memur maaşlarını asgari ücretle esitleyecekler yakın süreçte artık özel sektörde vasıfsız olmakla memur olmak arasında fazla fark olmayacak bu vesileyle mülakat olayida rafa kalkmış olacak herkes istediğinde ister özel sektör ister memur olabilecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memur olmayıp memur maaşı hakkında yorum yapanlar bence TCK 32 kapsamında kalıp kalmadığını tespit etmek için hastaneye başvursun.

    Konuya gelecek olursak şuan memur maaşı ile ilgili yapılanlar ortada.
    İnsanların asgari ücretli Memur terimi boşuna ortaya çıkmadi. İnsanları özel sektöre yönlendirip kimseyi memurluktan soğutmak. İnsanımızın çoğu rahat iş , maaşı gününde yatıyor , masa başı iş, tatili belli vs. diyerek memurluğu tercih ediyordu. Bu şekilde piyasada ara eleman sıkıntısı çekiliyordu. Bunun önüne geçmek için memur maaşları bilincli olarak düşük seviyeye çekildi. Benim bugüne kadar yapılanlardan anladığım bu. Başka açıklaması yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar memurluğu sadece maaş için tercih etmiyor ki. İş güvencesi sosyal haklar hafta içi 8 saat çalışma hafta sonu çalışma yok. İşçilerin bu tip hakları var mı bilmiyorum ama memurluk hala çoğu mesleğe göre daha cazip.

  • diyelimki doğru?
    neden memurun zoruna gidiyor?
    aynı işi işçi ile beraber yapıp, işçiden daha fazla maaş alırken;
    işçinin hakkını savunan memur yoktu!
    işçinin hakkını savunan sendika yoktu!
    ama şimdi aynı maaşa gelince,
    hede hödö ye başladılar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa memurların burada rahatsız olduğu konu geçim şartlarından çok; işçilerin kendilerinden daha düşük profilde olduklarını düşünmeleri ve buna rağmen totalde maaşlarının işçi maaşları ile eşit veya daha altında kalması.


    Yani mesela memura deyin ki, al sana 50.000 tl maaş, ama binandaki temizlikçi 60.000 tl alacak, yine isyan eder. '50.000 TL ile iyi geçinirim' kısmını pek düşüneceklerini sanmıyorum.

  • Son zamla birlikte işçi maaşı ortalama 23bin lira olacak. Düz memur maaşı ise şuan 11500 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz memur bulmak işçi bulmaktan daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntının kaynağı memur denilen 657'ye tabi kamu personelinin bir şekilde verimsizliği. Vasıfsızlık ve/veya iş disiplini yoksunluğu. Bunun çözümü de en baştan 657'yi kaldırıp tüm memurları sözleşmeye tabi kılmak, tabii bunun için de devletin her kademesinde liyakate dayalı hareket edileceğine emin olmak lazım, sonrasında alımları kpss mpss gibi saçma sapan şeylerle değil, her mesleğin kendi gereklerine uygun bir sınav, ve objektif bir mülakatla yapmak.

    Akp ilk geldiğinde malum esnaf/tüccar partisi olarak memurlara düşmandı. Bürokrasi mürokrasi adı altında üstü kapalı gömüyorlardı. Erdoğan bir uçak gezisinde hatta 657'yi kaldırmakla alâkalı bir şeyler söylemişti diye hatırlıyorum.

    Ancak işte niyet iyi olmayıp, bu arkadaşların kendi firmalarında yaptığı şekilde insanları sömürmek olunca, yeni kamu personelini sözleşmeli aldılar eyvallah da, adamlara kadrolun verdiğinin yarısını verdiler. Ulan madem bu işi teşvik etmek istiyorsun, ver kadrolunun %50 fazlasını, kadrolu kadrosunu bırakıp sözleşmeye geçmek istesin.

    Öyle olunca her seçim zamanı bu oyuna ihtiyaç duydukları sözleşmeli personele kadro verildi, ve işin hiç bir manası kalmadı. Zaten bir süre sonra da neredeyse tüm memur kadroları kendi dönemlerinde işe alınan, çoğu da kendi adamları olunca, çok eleştirdikleri bürokrasi, kendi bürokrasileri, memurlar kendi memurları olunca kendilerince sorun kalmadı.

    Hâlbuki sorun devam ediyor, kamu personelinin vasıfsızlığı ve disiplinsizliği. Hiç bir çözüm yolu da yok 657 orada durdukça, ve bu sisteme yeni personel dahil edildikçe. Şimdi de alay ediyorlar, birçok bakanlıkta kurum müdürü işçisiyle aynı parayı alıyor. Aslında işçiler az almıyor, niteliksiz memurlara da aldığı para çok bile, ama vasıflı, iş beceren personeline bir nevi ana avrat küfrediyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu işte sıkıntı var.


    Ansızın işe başlayan güvenlik görevlisi, şöför 13,500 lira alıyor mesaisiz, Memur 12,000


    Kpps 85 üstü almak kolay mı ? öncesi eğitime girmiyorum bile.


    Sadece Bir partide tanıdığı var diye işe girer 100 binler.


    Emekli olunca Müdür 400 000 alıyor 35 yılda, İşçi 25 yılda 700 000 bin lira. Maaşlarda işçi nerdeyse kesintisi maaşına devame diyor kamu işçisinin emekli olunca maaşı yüksleiyor.


    Akıl işi değil :=)

  • bilmiyorsanız sallamayın.

    aşırı nitelikli olup, başkangıçta 2.2 brüt asgari ücret

    anlaşması yapmamış kimse bu maaşı alamaz.

    tediyeler dahil!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Herkes okumalı bu yazıyı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcx kullanıcısına yanıt

    Özel sektördekiler memurlara bakıyor akıl alır gibi değil diyor


    Memurlarda kamu işçisine bakıyor akıl alır gibi değil diyor


    Sorun şu ki ; devlet yada hükümet 85 milyon kişinin bütün sorunlarını çözemiyor herkesin maaşını belirleyemiyor herkesin yemesini içmesini gideremiyor...


    Kamu ne kadar küçülürse hükümetin ilgileneceği alan azalırsa memurda memnun olur diğer vatandaşlarda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Nisan 2023; 17:8:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    AKP nin oy deposu memurlar niye bu kadar üzülüyor ki?

    Seçimde gereğini yaparsalar dengesizlik düzelir.

    Ama memurların büyük çoğunluğu AKP den torpili olduğu için yine AKP ye oy verecek ve yine işçi memuru eziyor muhabbeti olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.