Şimdi Ara

Kaçak cep telefonu sayısı rekor kırdı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
9.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haa... Bak işte bu doğru söz.


    Piyasayı simsarlara bırakmamak lazım. Harç tutarı fahiş olunca, simsarlara gün doğuyor.

  • Deaaaah. Hadi gızım.

  • astegon kullanıcısına yanıt

    Anlatamıyoruz hocam boşver hepsi Google a yazınca çıkıyor zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramaya girip, *#06# yazınca, imei ve meid numarası çıkar cihazınızda...


    Ayrıca, telefonunuzda meid numarası olmasa bile, gsm operatörü, kullandığınız telefonun marka modeline varıncaya kadar görüyor.


    Telefondaki imei numaraları belli bir algoritma içerdiğinden, imei çakılmış telefon direkt tespit edilmektedir.


    Yani hala neyin iddiasındasınız anlamış değilim ?


    ************


    Benim söylediğim; bu imei takibi kaldırılıp, 5 yılda bir defa vergisiz - harçsız telefon edinme imkanı tanınsa, kaçak telefon kullanma olayı kendi kendine biter.


    Ama yok, bir gurup vatandaş, oyun oynamak için, illa her yıl telefon yenileyecek... Sonra ceremesini bizim gibi 10 yılda bir defa telefon yenileyenler çekiyor.

  • Daha çok kaçak artar. %100 vergi nedir bir cep telefonunda? Kafayı yemişler. 5 yıldır S10+ kullanıyorum. Muhtemelen akp gidene kadar kullanmaya devam edeceğiz telefonlarımızı. İphone 15 pro alayım diyorum yarısı vergi 60k nın. Ne taksit var ne bir şey üstüne %100 vergi rezillikten başka bir şey değil.

  • % 103,6 'sı vergi...


    Yalnız "gelen gideni aratır" diye bilinen bir deyişimiz var.


    Telefon fiyatını düşmesini istiyorsanız, herkes önce iğneyi kendisine batırmasını öğrenmelidir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu vergi sisteminin iğne batırmakla falan alakası yok, artniyetli bir vergilendirme var. Her sene telefon yenileyenler diye bahsettiğiniz kesim tepe modellere yöneliyor, eğer onları engellemek isteseler alt ve orta seviye ürünlerde neden bu kadar vergi var? 300-400 dolarlık cihazlar 700-800 olarak satılıyor, bu açık ve net bir şekilde devletin zorbalığı. Bu kadar verginin savunulacak bir tarafı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Hocam cep telefonlarına vatandaşlar olarak, her yıl 4 - 5 milyar dolar mertebesinde para harcamasaydık, devlet de, bu denli yüksek harç koymayacaktı.


    Hesap ortada...


    Yav hadi her şey geçtim sadece şu sorunun yanıtını verin.


    Dolar kaça katladı... Enflasyonist ortamda ve dolar'ın her yıl katlamasına rağmen, cep telefonlarına ödediğimiz para her yıl artarak devam etmiş.


    Şimdi soru şu ? Yahu enflasyon patlamış gelirimiz düşmüş. Dolar katlanarak artmış, alım gücümüz düşmüş. Vatandaşların dolar bazında cep telefonlarına olan talebi nasıl artıyor ?


    Bu sorunun yanıtını açık yüreklilikle verebiliyor muyuz ?


    Onca yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, cep telefonlarına yapılan harcamaları artırmayı başarmışız...


    Valla kusura bakmayın da, önce iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    O mantıkla her ithal ürüne bahane üretip fiyatları uçurabiliriz, bilgisayar satışları artmış %200 vergi, ev aletlerini çok sık yenilemişiz %300 vergi, televizyonları çok sık yeniliyoruz %400 vergi, uzar gider... Valla hocam koca ülke telefon alanlar yüzünden zora düşüyorsa senin benim iğne batırmamla çözülmeyecek sorunlar var demektir, o yüzden de ben insanların eşşek gibi çalışıp kazandıkları parayla bir telefon almak istemelerine laf edemem, suçlu onlar değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Diğer ürünlere belirttiğiniz şekilde talep artışı yok.


    Cep telefonu ucuz bir ürün mü ki, enflasyon ve dolar katlamasına rağmen, cep telefonlarına olan talep, dolar bazında artmaya devam ediyor ?


    Dikkat ! Cep telefonlarına vatandaşların talebi, dolar bazında artış göstermiş !...


    Kaç yıldan beri bu durum bu şekilde devam ediyor.


    Şu sorunun yanıtını açık yüreklilikle ve samimi bir şekilde vermemiz gerekiyor ;


    Ne oluyor da, cep telefonlarına olan harcamalarımızı devam ettiriyoruz ? Dolar'ın katlamasına rağmen, dolar bazında bile, cep telefonlarına harcamalarımızı nasıl artırabiliyoruz ? Bu rağbet niye ? Bu rağbete, birer vatandaş olarak samimi bir şekilde cevabını verebiliyor muyuz ?


    İşte iğneyi kendimize batırmamız gereken yer burasıdır.

  • Pusuya yattım , her telefon başlığında millete unisoc çöpleri önerip, başka forumda kendi ailesine amiral gemisi cihazlar kullanıp ,çocuklarına böbürlenerek iphone aldığını söyleyen kolpacılar kıralı uyducu serkan adlı şahısı bekliyorum. Ha bu arada aldığı poco F5'e yana yakıla imei attırmaya uğraşıyordu. :D

    Devlet vergide optimumu kaybetti. birçok orta segment telefon 150-250 dolar arasında değişir. Her telefon aldığınızda devlete de bir tane almanız insanların canına tak etti. Olay salt iphone değil , giriş seviyesine 20 bin bayılacağına kaçak amiral gemisine o parayı verip , birde imei attırırsa uzun yıllar arkasına bakmıyor

    Edit:Bak hırdavat sen kolpacının önde gidenisin. Geçen sene millete önerdiğin her giriş seviyesi Unisoc çöpüydü, bilmiyorsan al öğren .Burda böyle orada öyle.
    Sen gidip başka forumda böbürlenerek iphone -poco f5 aldığını anlatacak kadar da kibirli bir şahıssın. Bildiğin yanıldığına yetmez ahkam kesersin.
    Gittiğin her yeri karıştıran 50 yaşında amcanın tekisin hala lagaluga yapıyorsun. Ulan miui Türkiye'yi bile karıştırmayı başardın .her telefon başlığında milletle ağız dalaşına giriyorsun. Sen kendine ailene çeyiz düzer gibi cihaz düzünce birşey yok, millet telefon alınca "5 milyar hede hödö" . 128 milyar dolar buhar olduğunda bu kadar tepki göstermedin AKP propagandası yapıp durdun o yüzden de engellisin.

    Telefonu bu kadar yücelten senin kafadakiler. Yakaladın ya burda gençleri beylik tasla .

    Bak ben mesela iznin olursa telefon alacağım. Niye alacağım biliyor musun? kayıtlı yasal olarak kullandığım akılsız telefonum SX1 imei'si çalındı. Klona düştü ,Siemens mobile kapanalı 20 yıl olduğunda muhatap yok ki fatura çıkartayım 20 yıl geçti aldığım yer bile kapandı . BTK faturan yoksa cihazı açmam diyor. İki defa magdur olmuş oluyorum. BTK açsın almak zorunda kalmayayım telefon
    Alabilir miyim sevgili bilirkişi uzmanı , millete şapur şupur kendisine gelince Yarabbi şükür diyen şahıs?
    Sanki parası cebinden çıkıyor gibi vıyaklıyor, eski çamlar bardak oldu yallah uydukurdu'ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 17 Şubat 2024; 13:19:39 >




  • "Unisoc" çöpleri önerdiğime dair tek bir kelime mesajımı bul, tamam diyeceğim.


    Yahu ne kadar da meraklısın, hikaye yazmaya ? Yok F5'e imei attırmaya uğraşıyor muşum da... Yok daha neler ?


    Katip; ben yurtdışında yaşıyorum. Yani burada sorun olan ben değilim.


    Benim için fark etmez. Türkiye'ye geldiğimde, yurtiçi kaydı olan note4 telefonumu kullanıyorum.


    Sorun olan, her yıl telefon yenileme hastalığına yakalanmış bir gurup vatandaş... Öyle ki, her yıl 4 - 5 milyar dolar, telefonlara gidiyor. İşte bu yüksek harç tutarları ile bu nedenle muhatap oluyorsunuz.


    Ama biliyor musun ? Senin gibi fasit dairenin dışına çıkamayanların adına üzülüyorum gerçekten... Telefonu mütemmim-cüz gibi görüyorsunuz. Telefon bir iletişim aygıtıdır. Daha ötesinde bir şey ifade etmemesi lazım.


    Yahu dolar'ın kaç defa katlamasına rağmen, parayı nereden buluyorsunuz ? Hem parayı buluyorsunuz, hem de sabahtan akşama etrafınıza nefret tohumu saçmaya devam ediyorsunuz.


    Şu sorunun yanıtını samimi olarak kendine ver ; her yıl telefon yenileme hastalığı niye ? Starbuck'ta masanın üstüne koymak için mi ?  





  • E normal değil mi? Sen kurları Ay'a uçur, enflasyonun katlansın sonra kurları dizginlemek ve daha fazla vergi kökmek için vergilere aban, Türk Lirasını pula çevir, insanların refahını dibe boylat ondan sonra kaçak telefon aliyürler. Lan oğlum %100 vergi mi olur? Zaten cihazın kendisi insanların belini büküyorken bir de sen biniyorsun insanların sırtına. Bu aptal vergiler sebebiyle kaçağı arttırırsınız. Önce o ÖTV denen saçmalığı kaldırın. Yine saçma sapan vergilerle fiyatları yüksek olacaktır ama telefonlar en azından daha alınabilir seviyede olacağından millet kaçağa değil vergili, garantili olanlarına yönelecektir. Bir de bazı utanmazlar vatandaşları suçlamışlar hükümete laf kondurmamak için. Hükümet de demiyor çakallar devlet diyor. Vergi insanî olursa kaçak olmaz. Sen vergiyi alırken bir sana bir de hükümete dersen o olmaz işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan kardeş, sana direkt cevap olarak yazacaktım da bloklamışsın. Neyse yine de yazalım.

    "Enflasyona rağmen telefona olan harcamalarımız artmış, iğneyi kendimize batırmamız gerekir" gibisinden bir şeyler yazmışsın. Kardeş anlamadığın şey şu: Enflasyonist ortamda hele ki Türkiye gibi paranın pul hâline getirildiği yüksek enflasyon ortamında paradan kaçış, mala hücum başlar. Telefonun fiyatının uçması bir şeyi değiştirmez çünkü elindeki paranın değeri hızlı düştüğü için ihtiyacın olmayan şeyleri bile alırsın. Telefon da alırsın, araba da alırsın. Ve bu alışveriş durumu bir yerde patlayana kadar kısır döngüde devam eder. İnsanların ihtiyacının olmadığı şeylere hücum etmesi enflasyonun bir "SONUCUDUR". Sen enflasyona sebep olan şeyleri kırmazsan o pahalı da olsa mala olan hücumu durduramazsın. Bu illa ki telefon olmak zorunda da değil. Her şey olabilir. Bütün tüketim malları olabilir. 10 kilo yağ almak varken gider 100 kilo yağ alır yığarsın kilerine. Bu kadar basit. Yani senin malı almaman enflasyonu durdurmadığı gibi seni zarara da uğratıyor. Elindeki paran yani emeğin hiç oluyor. O yüzden iğne de çuvaldız da hükümete batırılmalıdır net. Ha hükümeti kim seçiyor dersek işte orada iğneyi kendimize batırabiliriz.

    Bir mesajında da -sanıyorum onu da sen yazmışsın- 5 yılda bir kere yurtdışından getirilen telefonlara izin verilsin harç alınmasın ama mevcut vergi sistemi de aynen devam etsin demişsin. Yok ya! Millet enayi mi eşşek yüküyle vergi ödüyor? O iş öyle olmaz. Vergiyi indireceksin, çözüm bu. Olması gereken bu. Ya da alacak gücü olmayan adam kaçağa devam edecek. Bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 150 liralık imei kaydı 32 bin lira olmuş şaka gibi hükümet insanların iletişimini bile engelleme peşinde başka ülkede olsa millet ayaklanır asarlardı.

  • Bu haracı bile savunanlar var. 20 senede köleler yaratacaklar deseler asla inanmazdım ama başardılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam boşa yazma. Görmeyecek, göremeyecek. Beni de bloklamış. Doğruları anlatma şansımız yok. Adam kendi havanında bırak su dövmeye devam etsin.

  • Kaçak sigara ve kaçak telefondan devlet %1 vergi alsın ithal bakan çifte telli oynar.

  • 2 Milyar USD Türkiye'nin yıllık cari açığının ne kadarı ediyor?
    Kabaca %4 o kadar tantananın kaynağı sadece %4 o da rekor kırmış haliyle.

    Bu işi buraya sürükleyen üç kuruşluk ithal kapıyı kapatıp cari açığı yok edebileceğini sananlar oldu. Git gide telefonlar servet haline geldi. Artık gücü yeten, yetmeyen ihtiyacının da ötesinde alabileceği en pahalı telefonu almaya çalışıyor çünkü artık elde etmesi zor bir meta. Hatta Apple'lar yatırım gözüyle değerlendiriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.