Şimdi Ara

Kaçak cep telefonu sayısı rekor kırdı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
9.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Telefonda yüklü imei numaralarını btk görüyor. Telefonda yüklü imei numaralarının orijinal olup - olmadığı ise, telefonda yüklü bulunan meid numarası üzerinden anlaşılıyor. Yani imei'lerin doğru imei olup - olmadığı meid numarası raporluyor.


    Operatörler; bu meid numarası üzerinden, aynı zamanda kullanıcının hangi marka/model telefon kullandığını ve imei numarasının orijinal imei olup olmadığını tespit edebilmektedir.


    Hal böyle iken, btk telefonlardaki imei'lerin yurtiçi kaydı yoksa, bir süre sonra iletişime kapatmaktadır. Oysa o imei orijinal kendi telefonunda çalışıyor mu - çalışmıyor mu diye sorgulama yapmamaktadır. Bu durumu fırsat bilen simsarlar ise, eski telefonların imei numaralarını yeni telefonlara yükleyerek, vergi kayıp - kaçağına neden olmaktadır.


    Bu işlerle uğraşmak yerine, 5 yılda bir defa, vatandaşlara yurtdışından yolcu beraberinde vegisiz telefon getirme hakkı tanınsa, bu imei çakma işlerine kimse rağbet etmez. Imei çakma işine vatandaşlar rağbet etmeyince, simsarlar havadan para kazanamaz.


    5 yıldan önce yolcu beraberinde telefon getirip de kullanmak isteyen de harcını ödesin bi zahmet...


    Buraya kadar yazdıklarım, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlar içindi. Yurtiçinden faturalı satın almak isteyenler için, şu an ki mevzuat ne ise, aynı şekilde devam etsin.


    Yolcu beraberinde gelen telefon ile yurtiçinde satılan telefonun farkı ise, garanti, servis hizmetlerinde ortaya çıkacaktır. Yani yurtiçinden faturalı satın alan, garanti, bakım, tamir gibi hizmetlerden yararlanmaya devam eder.


    ************


    Hülasası; milletçe o kadar çok telefon yeniliyoruz ki, ilk mesajda telefonlara ödediğimiz rakamlara bakarsak, dolar kaç kez katlamış. Ama dolar bazında bile, telefon harcamalarımızı artırmışız. Memlekette enflasyon olunca, vatandaşların alım gücü düşer. Biz artık nasıl bir milletsek, enflasyonun artmasına ve dolar bazında gelirlerimiz azalmasına rağmen, telefonlara yaptığımız harcamaları dolar bazında artırmayı başarabilmişiz. Demek ki, parayı bir yerlerden buluyoruz.





  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Kaçak gelen telefonun IMEI'sine gerek yok ki. Ama IMEI üzerinden model vs bilgileri çıkıyor ki.


    X telefonunu kaçak getirdin diyelim. Y telefonunun IMEI'sini çaktın üzerine.


    BTK bir bakacak aaaa Bu IMEI Y telefonu olacakken X telefonu çıkıyor hop SMS gelecek.


    Böyle de ahlaksız bir düzendeyiz.

  • horozcorc H kullanıcısına yanıt
    Güzel anlatmışsın yalnız bunu tarihte ilk açıklayan Müslüman bilim insanı İbni Haldun'dur. Sonrasında gelenler laffer gibi mevzuya çökmüştür. Rahmetli Fuat Sezgin hocamız batılı bilim adamlarının öncülleri olan Müslüman bilim adamlarına ait kitapları çevirip kendi kitapları gibi kendi buluşları gibi üstüne çöktüklerini çok güzel ispat etmiştir. Fuat Sezgin okumak herkes için bu zamanda şart.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Önce vergi sistemi adilmi onun hakkında sorgulama yapman lazım, vatandaş ne yapsın zaten adil bir sistem olsa kimse kaçak göcekle uğraşmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Poco X6 Pro bakayım dedim. Türkiye'de zira taht kurmuş kaçak cihazların amiralleri çok iyi. Eğer kayıt çıkarsa mecbur poco X6 pro alacağım. Devlete güven olmaz, kayıt işini bakmışsın 4 aydan 2 aya düşürmüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben yurt dışında yaşıyordum tlf aldım 30,000 tl ve ülkemizde yaşamaya başladım.şimdi kayıt parası 30,000 tl aynı tlf burda 40000 tl hangisini yapmak daha mantıklı yeni tlf mu almak imei yaptrımakmı ikiside 30000 tl üzeri sonuçta.yada en uygun imei attırmak devlet kazanmasın parayı imei atanlar kazansın parayı.en azından daha ucuza mal oluyor.devlet vergi azaltsın imei kaydettirme de azaltsın fiyatları ucuzlatsın herker tr den alsın vergisini alsın yine zaten alıyor.fabrika 1000 euroya üretiyor bizde vergi 1000 euro üretmeden.

  • Bu kadar yüksek vergilerle olacağı buydu. Bizim için, bir telefon almak ne kadar da zor. Başka ülkelerde basit bir şey telefon almak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vasili244 V kullanıcısına yanıt

    Yalnız harçlar tam olarak vergi değildir. Vergi kazanç üzerinden ya da dolaylı vergi şeklinde alınır.


    Oysa harçlarda; vatandaş vergi mükellefi olsun ya da olmasın, talep ettiği bir işleme karşılık bir defalık tahsil edilir. Mesela; tapuda alım - satım işleminde bir defalık tapu harcı ödenmesi gibi...


    Cep telefonu da aynı şekilde, imei kaydı esnasında esnasında bir defaya mahsus alınır.


    Harçlarda belli bir oran yoktur. Her yıl Bakanlar Kurulu harç miktarlarını belirlemektedir. Harç miktarları indirilebilir, aynı bırakılabilir ya da artırılabilir. Günün koşullarına göre Bakanlar Kurulunun takdirindedir.


    Kaçak - göcek konusuna gelince; bu işin çözümü bir önceki mesajımda izah ettiğim gibidir. Tabi bana göre...


    Bizim vatandaşlar olarak kendimize sormamız gereken soru şudur ; biz neden bu kadar sık telefon yeniliyoruz ? Tabi bu sorunun cevabını amasız - fakatsız - bahanelere sığınmadan açık yüreklilikle vermemiz gerekiyor.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    cevap basit: starbucksta leş gibi kahve içerken masaya koyup hava atmak için 

  • Mion kullanıcısına yanıt

    Helaaal...  


    İşte bu, işte bu.  


    İşte bu açık yüreklilikle verilecek cevaplardan biri idi.  


    Toplum olarak, bu konulara kafa yorup, eleştirel bakmayı becerdiğimizde, sosyal birey olmayı başarırız zaten...


    Şimdi gerçekten birer sosyal birey miyiz ? Şüpheliyim doğrusu... Telefonu eline alan kafayı kaldırmadan devam ediyor.  

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt

    Yurtdisi cihazlarin Turkiye de garantisi ya yoktur ya da kisitlidir. O bastan kaybediyorsunuz ve mesele kayit parasi filan olmaktan cikiyor. IMEI atilan cihazlar bir kere ne yurtdisinda ne de Turkiye de paranizlan bile bakilmaz oyle ortada kalirsiniz ...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Her cihaz meid numarası içermez ayrıca meid numarası cdma operatör içindir Türkiye bütün operatörler GSM dir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt

    işte marka model imediden geliyor. Şimdi benim telefonum x gerçekte olsun. Y telefonun imesini kopyaladım. Telefon modeli artık hep y olucak. Telefon modeli zaten hep imeiden belirliyor operatörler. senin imei numarasından bilmen bunu imkansız yoksa çoktan bunun önlemi alınırdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Hocam model de imei'den geliyor. meid diyorsanız o genel olarak CDMA için geçerli.


    IMEI'den marka - model bilgileri geliyor.


    Deneyebilirsiniz.

  • Telefondaki vergi 18% olsun içindeki saçmalıklar/haraçlar çıkarılarak normale döner.110% vergi alırsan -> alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 15 Şubat 2024; 9:4:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt

    Bu işin tek çözümü var; insani oranlarda vergi. Kendimize bir telefon alırken bir tanede yandaşlara alıyoruz şu an. Cep telefonunda kültür bakanlığı payı ne alaka? trt payı ne alaka?

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Garanti olayını geçiniz. S24 ultra yd 35 bin liraya mal oldu, tr fiyatı 70 bin tl. Cihaz pert olsa hiç bir parçası kullanılamasa bile bir tane daha cihaz alınır tr cihazıyla anca o zaman kafa kafaya gelir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.