Şimdi Ara

İzmir Depremini ALLAH göndermiş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
7.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adaletinoğlu

    Bu mesaj silindi.

    Düşünmeyi bile beceremeyen, kendi kapasitesinin anlamaya yetmediği şeyi başkaları anlayamaz zanneden, şartsız koşulsuz tapmayı bünyevi bir muhtaçlık haline getirmiş, en küçük eleştiri ve sorgudan bile "şeytan söyletiyor" deyip kaçan, inandığı masala inanmayan herkesi bir kaşık suda boğacak kadar nefret dolu, bir din mensubu forum üyesi,


    "şu yazdıklarını dışarı çıkta söyle yiyorsa.ödlek herif"

    Ne yapacaksınız, hayırdır? Kafamızı mı keseceksiniz? Sonra da dengin fertler çıkıp gerçek islam bu değil mi diyecek?



    Sorsan forumdakilerin %90 ı kendine müslüman der mi? Kendine bir çimcik at, fazla rüyaya dalmışsın. Olsa olsa bilmem ne kolları wp grubunuzdur o. Platformları karıştırmışsın.


    Taptığınız şeyi eleştiren, sevmeyen, ona inanmayan kim varsa nefret ede durun böyle, sonra tüm dünya bize neden düşman diye ağlarsınız.


    Varsa inancına bir hakaret -bence her ne olurda olsun sözlü hakaret suç olmaktan çıkarılmalı- şikayetini edersin.


    İnanmayan adam soru sormayı bildiği için inanmıyor, kendini kandıracak cevapları duymayı reddettiği için inanmıyor, eleştirmenin yanlış bir şey olmadığını düşündüğü için inanmıyor.


    Konu sahibi arkadaşa oldukça katılıyorum. Hiçbir şey kendi yarattı diye o şeyin tüm haklarına sahip olamaz. Anlamaya kapasitemin yetmeyeceğini söylediği şeyleri doğru kabul etmemi bekleyemez. Kendine göre mükkemmel olduğunu düşündüğü bir düzen kurup masum bir canlıya acı çektiremez / çekmesine vesile olamaz. Bunların hiçbirine hakkı yok.


    Bugünlerde açılacak bir konu mu dersen, konu gördüğü bir yazıdan buraya gelmiş, ki insanlar genelde bu tarz kötü olaylar yaşadığında, duyduğunda daha çok sorgulama ihtiyacı duyarlar. Ben de sorguluyorum. Evet, çünkü zoruma giden şeyler var. İnanmadığım halde keşke tanrı var olsa dediğim çok oluyor. Bir şeyler istemek için değil de kurduğu bu vahşi düzenin ne kadar gaddarca bir fikir olduğunu haykırabilmek için.




    Yazdım böyle ancak düşünmeyi teraziye 10 ton araba koyma örneğine benzetmişsin. Seni aşacak yine diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Bir de senin gibi bir dine inanıp tarihte olana, yaşananlara inanmayanlar var.


    Bir de tabi ne büyük yara sonucu oluşan düşmanlık ki insana böyle karşılaştırma yaptırıyor.

    Kendine kudretli put edinmişsin haberin olmadığını anlatmaya çalıştım.
    Sonrada kendisinin yegane yaratıcı olduğunu haber verdiren varlığa reddiye diziyorsun.
    Bunlar gerçekte, bizim anlattıklarımız nasıl yalan?
    Ona da sen karar veriyorsun. Halbu ki gayri müslim tarihçiler bile ortada aklın almadığı şeyleri yazıyor haber veriyor.
    İstanbul'un kurtuluşuna Sakarya meydan muharebesi ne inan ama hiç harfi değişmemiş kitaba uydurma de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    İzmir Depremini ALLAH göndermiş

    Bana verdiğiniz tepkiyi bu adama nasıl verdiğinizi gösterin lütfen. Aksi halde mevkilere yalakalık yapanlardan bir farkınız kalmaz.

  • Van depreminde Elazığ depreminde bu muhabbetler hiç olmadı. Ben hatırlamıyorum. Hatta Van depreminde unide öğrenciydik. Herkes öğrenci parasıyla malzeme almıştı araç araç yükleyip göndermiştik Hatay'dan. Kimse de bunlar Vanlı Elazığlı vs. demedi... Konu İzmir olunca neden bu şekilde ikiyüzlülük yapılıyor anlamıyorum. Allah ıslah etsin... Sözde bunlar da Müslüman biz de Müslümanız...

    Doğal afet tabii ki yaratandan, ama önlem almak serbest. Onlar İzmirli olduğu için başlarına bu geldi diye ima etmek şerefsizlikten başka bir şey değildir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adaletinoğlu

    Bu mesaj silindi.

    Beyin ölümün gerçekleşmiş , hayırlı olsun

  • Soğuğu, sıcağı, yağmuru, fırtınayı da Allah gönderiyor o zaman. Çıkın evinizden o zaman kardeşim Allah'a karşı mı geliyorsunuz!? Fırtınada eve saklanmayın! Karda kışta evde durmayın, çıkın dışarıda kalın. Böyle saçmalık mı olur.


    Sen önlemini almazsan göz göre göre canlar gider böyle.


    Allah akıl fıkir de vermiş ama herkese değil işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ispirliyik

    herşey tabiki allah dan. kitapsız inançsızlar anlamaz. allah hidayet versin ne diyim

    Nasıl olsa Allah'tan geliyor diye önlem almamazlık, bilimsel ve akli öngörülerde bulunma kapasitesi geliştirmemezlik olmaz. Nasıl olsa Allah merhamet gösterir diye hiç sevap işleme. Böyle bir mantık hiçbir yerde yok. Bu jeolog Allah'a inanıyor da olabilir, köşe yazarı jeoloğun sözlerini olmadık yerlere çekerek polemik yaratmış. Bir kere köşe yazarı jeoloğun bilime ağırlık verelim çağrısını Allah nazarında hadsizlik addediyorsa kendisi de Ümmetin sinirleri adı altında Allah namına konuşarak hadsizlik yapıyor. Allah'ın zaten kendisinin korunmasına ve kimsenin inancına da ihtiyacı olmaz. Köşe yazarının derdi esasında kullara kapalı olan ve yalnızca Allah'ın bilebileceği inanç, ama laf ve şekil halinde inanç, Allah'ın kendisi değil. Allah'ın kendisini birazcık tanısaydı Ümmet üzerinden Allah namına konuşulmayacağını ve gerçek inananla sahte inananı yalnızca Allah'ın insanların kalplerine bakarak bilebileceğini bilirdi. Senin benim kızmam, sinirlerin oynaması gerçeklik karşısında hiçbir anlam ifade etmiyor. Depremleri öngörmek mümkünse ya da insana bu yeti verildiyse elbette öngörüp önlem alacağız. Nasıl olsa Allah'tan geliyor, Allah her koşul altında merhamet eder, Allah bize akli ve vicdani sorumluluk yüklemedi demeyeceğiz.


    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yeni-safak-yazarinin-deprem-yorumu-tam-olarak-ne-yapalim-allahtan-geldi-diyecegimiz-bir-seydir-1788092


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reyiz kullanıcısına yanıt

    Peki sence sen inanmayan kişilere yönelik bu yazdıklarında saygı kırıntısı görebiliyor musun?

    Şamar yese ne olacak ki? İnancına saygı duyulmayan bir gencin yediği baskıyı bile aleyhlerinde mi kullanıyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topu direk ALLAH'a atıp, olaydan sıyrılıyor adamlar.

  • YeniSAFAK yazari da ve onun gibi dusunenler de farkindalar mi inandiklari Allah'a hakaret ediyorlar hatta inandiklari Allah icin suclu hasta filan demeye calisiyorlar dolayli yollardan ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    YeniSAFAK yazari da ve onun gibi dusunenler de farkindalar mi inandiklari Allah'a hakaret ediyorlar hatta inandiklari Allah icin suclu hasta filan demeye calisiyorlar dolayli yollardan ...

    Tren kazasında da Allah ı suçlamışlardı. Çok yağmur yağmış da ondanmış demişlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Naci Bey belli ki hem profesör hem de müslüman. Ondan rahatsız olmuştur.


    Hakaretmiş... Bunların temel rahatsızlığı bu. Tanzimattan sonra da özgürlük gelince matbaaya, tekniğe, hızlı üretime, sosyal gelişmelere, intibak edemediler. Giderek kazançlarını ve refah çevrelerini yitirdiler. Üretime, kaliteye hep şüpheyle bakmaları bundan ileri gelir.


    Eğer genç olanlarımızdan biriyseniz ara sıra, akademik, sosyal, nesnel veya mesleki başarılarınıza sebepsizmiş gibi görünen böyle saldırılar görebilirsiniz. Benim gibi anlamaya çalışarak zaman kaybetmeyin. Biz onları anlayamayız, anlamak için bütün yeteneklerimizden vazgeçmemiz gerekir.

    Zaten nasıl olduysa Türkiyede akademik ünvan enflasyonu var kızılay dağıtmış gibi





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    "ben ak partiye veriyorum oyumu" diyen zihniyet sen allahmısın kimin allah kitap inancı olduğunu sorguluyorsun burada ?

    Böylelerini görür görmez blokluyorum. Bu yobazı da görür görmez blokladım. Tavsiyemdir. Bunlara cevap vermeye değmez. Cevap verdin mi kendilerini adam sanıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Depremi değil her şeyi yapan Allah.

    Merakınız ne zaman ve ne şiddette ise bunun cevabı yok. Tıpkı diğer doğal afetler gibi. Ama deprem hususi bir afet. Kuranda yeri var. Hususi afetlerin çoğu ekseriyetin hatasından gelir. Hata dediğimiz şey Allahın zoruna giden olaylar. Dikkat edin ülkenin dört bir yanında oluyor. Demek ki mesaj çok açık. Ülkede gerçekten çok vicdansızlıklar oluyor. Eşini gırtlaklayan, terör estiren, hak, hukuk yiyen, mazluma zarar veren, sevgi, iman ve insanlık kavramlarını unutan topluma açık uyarı.

    Belki diyeceksiniz japonyada, güney amerikada vs.. niye oluyor? Düşünsenize depremler sadece tr de veya müslüman ülkelerde olduğunu tüm insanlık demez mi yahu niye bizde olmuyor onlar ya lanetli veya mübarek derler. O yüzden tüm afetler imtihana aykırı olmasın diye sebep tahtında ilerler.

    Sadece deprem değil ki yangını var, ekonomik krizi var, dolusu var, fırtınası var...

    Ağır saçmalamışsın. Bu kadar ahmakça bir deprem yorumu yapabilmek de yetenek istiyor.


    Depremler yeryüzünde insanlar yokken de oluyordu ve hala insanların olmadığı bölgelerde depremler oluyor, örneğin Atlantik ortasında, Örneğin Antartikada. Örneğin Sahrada...


    Depremler hep oluyordu. Depremlerin insanlarla zerrece ilgisi yok. Sadece insanlar depremleri yaratan kadim (milyonlarca yıllık) fayların üzerlerine ya da yakınlarına gelip yerleşmişler.


    Kimimiz gelip fay kaynayan İzmir'e yerleşmişiz. Kimimiz faylardan uzak Ankara'ya, Konya'ya...


    Bunun Allahla ne ilgisi var. Allah mı yerleştirdi insanları fay zonlarına?


    Sen hiç Norveç, Finlandiya ve İsveçte deprem olduğunu duydun mu?


    Ya da Florida'da?


    Ya da batı Avustralya ve Etopya'da?


    Ya da Brezilya'nın Amazon zonunda?


    Daha böyle yerler çok.


    Neden biliyor musun?


    Çünkü bu ülkeler kristalin yapıdaki prekambriyen dönemden kalma volkanik kalkan kayaçları üzerindedir. Böyle kayaç zonlarının olduğu bölgelerde deprem olmaz.


    Neyse, ben de oturmuş kafayı bilimin açıklamaları dururken, olan biteni 2000-3000 yıl öncesinin insanlarının arkaik inançlarıyla açıklamaya çalışan birine laf anlatıyorum.


    İyisi mi ben seni bloklayayım.


    Blok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 4 Kasım 2020; 14:54:13 >




  • Buradaki insanları gördükçe ülkenin geleceğinden kaygılanıyorum.Lan konunun İslamla ne alakası var?Neden din tartışılıyor burada?Ülke ekonomik olarak batar kader derler.Sel olur insanlar ölür kader derler.Deprem olur binalar yıkılır kader derler.Kader böyle bir şey mi onu tartışmak gerek.Bu yazar müsveddesi kader kavramını işine nasıl geliyorsa öyle kullanıyor.Şimdi inananlara soruyorum.Sizce kader bu mu?Önlem almamak mı?Her şeyi Allah'a mı bırakmak kader?

  • Vay be harika tespit

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya bir kerede $eytan yapdi desinler ;) ... Her kotulugu de inanilan Allah yapmisti denilmesi tuhaf!



    Seytan yoksa inanilan Allah olarak mi inaniliyor acep ? İzmir Depremini ALLAH göndermiş İzmir Depremini ALLAH göndermiş İzmir Depremini ALLAH göndermiş İzmir Depremini ALLAH göndermiş 

  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    Şu an şirke kayıyorsun ama haberin yok. Geçmiş olsun. Bir kişiye olan düşmanlığın dini inancını da kötü etkilemiş. Yazık, farkında bile değilsin.


    Tarih yazıyor, o zamanı yaşayanlar şahit ama senin tarikat masalları farklı söylüyor diye ona inanıyorsun.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.