Şimdi Ara

İtopya bilgisayar mağduriyeti 2 ay oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
5.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • STND kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam diğer ürünleri amazondan aldım sorunsuz hızlıca geldi. Bu konuda en iyisi bence. İade değişim konusunda arkasında duruyor ürünün. Bence ne olursa olsun bir firmadan iki ay dönüş alamamak normal değil. En azından arayıp açıklasalar yine bu kadar zoruma gitmez. Yok sayıyorlar nasıl olsa hakem heyeti kararı çıkana kadar parayı tutacaklar sonra da yapabildikleri en geç tarihte iade yapacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i.y4114 kullanıcısına yanıt

    Valla geçen incehesaptan monitor aldım fiyat iyi diye. Allahtan sorun çıkmadı. Aradaki fark çook ciddi değilse 100-200 fazlada olsa amazondan alıyorum.

  • Kullandığım gaming bilgisayarı ordan toplamıştım, Yeni ekran kartı ve çocukların bilgisayarına monitör alacaktım, bu konudan sonra asla alışveriş yapmam. Geçmiş olsun.

  • Baydin.21 B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam hevesimiz kursağımızda kaldı. Amazondan aldığım ram ve disk geldi taktım ama daha nasip olmadı kullanmak. Bugüne kadar hep kampanyalısını ucuzunu arardım ama artık yoğurdu üfleyerek misali devam edeceğim. Artık iki üç ay sonra güç bela iade ettikleri rakamla bi kulaklık alırım anca  ülke olarak o kadar alışmışız ki her şeye, inanın tüketici bile satıcının gönüllü avukatı olmuş artık. İnşallah en sorunsuz şekilde çözersiniz hocam ihtiyacınızı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda bir arkadaş savcılığa verin felan yazmış. komik gerçekten. THH kararları ilam nitelinde olduğundan doğrudan ilamlı icra takibi yapılabilir. Bunun için firmaya ihtarname çekerek thh kararının makul bir sürede yerine getirilmesi, getirilmezse ilamlı icra takibi yapılacağının belirtilmesinde fayda vardır.(not hukukçu değilim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TzisTa -- 30 Ocak 2024; 17:27:36 >
  • TzisTa kullanıcısına yanıt
    Firmaya ilgili karari bildirme zorunlulugu yok. Zaten is thh dolayisiyla taraflarin bilgisi dahilinde oldugu kabulundedir.

    Maddi gücünüz varsa bekleyin. Yoksa hemen verin icraya. Bekleyin demem deki gaye 1 yil sonra herseyin edinebilme degeri değiştiğinden yada tedarik edilebilme koşulları değiştiğinden karsi tarafa vereceginiz zarar daha fazla olacaktir. Bu surenin gecmesi halinin size sorulmasi halinde vereceginiz cevap karara uyulmasini bekledim olacaktir. Ben kişisel deneyimimi aktardim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt

    Elektronikte artık amazondan şaşmam hocam. Hakem heyeti kararını iple çekiyorum bunların önüne atmak için. Yaşlandım bu süreçte resmen. Her Allahın günü bi yerden ulaşmaya çalışıyorum bi yandan evde boş yatıyor kasa monitörsüz. Daha önce başıma geldi ama en azından muhatap bulunuyordu başka firmalarda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası ağlama duvarı mı? Bize ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt

    Hocam amazon'a çok güvenmeyin. 04.01 de teslim aldıkları ürünün iadesini hala gerçekleştirmedi. Hiçbir sebep ve ya şundan yapmıyoruz demiyorlar. İnceliyorlarmış. Hakem heyetine verdim mecbur. Aramaktan sormaktan sıkıldım. Ve bu ayın 27'sinde aldığım ssd bana teslim olmadığı halde teslim oldu gözüküyor. Aynı gün aradım durumu anlattım, en geç pazartesi çözülecek dediler. Pazartesi aradım, daha inceleme bile başlatmamışlar.


    İncehesap'la bir kere iadem oldu. Satın aldığım Lian Li kasayı iade ettim (hata tamamen benim psu uyumlu olmadığını kasayı açınca farkettim). Ona rağmen iadeyi kabul ettiler. Hatta ürün teslim alındığında siteye fotoğraflarını yüklemişlerdi. Fotoğraflarda ürün su içinde ezilmiş haldeydi. Panik halinde aradım durumu sordum. "İçiniz rahat olsun bu kargo firmasının hatası. Gün içerisinde iadenizi yapacağız." dediler. 1 gün gecikmeli olarak iadem gerçekleşti.





  • Geçmiş olsun, Hakem Heyeti muhtemelen lehinize karar verir. Benzer bir durumu bende gpn teknoloji firmasıyla yaşadım, alışverişin üzerinden 3 ay geçti, hakem heyeti kararına rağmen ücret iadesini yapmıyorlar haftaya icraya vereceğim, uğraşacak vakit bulursam tazminat davası açacağım. Ve bu durumda çok fazla insan var, iadeleri bilerek reddediyorlar, sorunlu ürünlerden 1 milyon para toplasa 3 ay iadeyi geciktirse müthiş faiz getirisi var.

  • Amazon harici ürün almamaya çalışıyorum. Politikası tamamen müşteri odaklı. Amazon Germany'den aldığım M.2 SSD bozulduğu zaman kapıdan DHL kargo ile teslim aldılar ve ertesi gün param iade oldu. Kapımdan teslim alıp 2 saat içinde Alamanya'ya gidemeyeceğine göre iyi niyetlerini görmemek için art niyetli olmak gerekli. Monitör, kulaklık gibi iade almamak için kırk takla atılan ürünleri Amazon'dan satın alın, diğer firmalar pişmanlıktır.


    Benim de alışveriş yapmayacağım iki firma: asus ve incehesap. Detay isteyen imzamdaki konuyu okuyabilir.

  • manasizadam kullanıcısına yanıt
    Kardeş instagramda, Adem Helvacı var ona yaz kesin çözülür.

    https://www.instagram.com/ademhelvaci_?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==

    Güzelce anlat tüm olanları. İnanılmaz etkili ve bilgili. Hemen dene

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektronik ürünlerde iadelerle ilgili kanun Ak parti tarafından değiştirildi. 1 Ocak 2024 itibariyle artık cayma hakkı da kullanılamayacak. Öyle gelişi güzel iade edemiyorsunuz 14 gün içinde bile. Kutusunu açtığınız her ürünün iadesi için servis raporu isteniyor bu yüzden yetkili servise gönderiliyor ürünler eğer bir sorun varsa. Arıza tamir edilebilecek durumdaysa tamir edilir, değişim gerektiriyorsa değişimi veya para iadesi yapılır.


    Konu sadece itopya ile ilgili olduğunu zannetmiyorum. Diğer satıcılarla da benzer sorunlar yaşanabilir. Arıza yaşadığınız ürünleri paylaşın böylece satın almadan önce forumdaşlar bir bilgi sahibi olur. Bundan sonra cayma hakkı olmadığı için iyi araştırıp almak gerekecek elektronik ürünleri.

  • RElS kullanıcısına yanıt

    2025 o.

  • mehmetcank kullanıcısına yanıt

    İnternetten alışverişe dikkat! Cayma hakkı kaldırıldı (cumhuriyet.com.tr)


    Mesafeli sözleşmelerde 14 günlük cayma hakkı süresi 2024'te yürürlükte - Son Dakika Haberleri (trthaber.com)


    Birden fazla kaynak düzenlemenin 2024 tarihinde yürürlüğe girdiğini söylüyor. 2025 de iadelerde kargo ücretinin alıcılara yüklenecek şekilde düzenleme yapılacağı söylentisi var sadece.





  • armyoflovers kullanıcısına yanıt

    Hem instagram hem twitter üzerinden yazdım hocam daha görmedi tekrar bi yazacağım kendisine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız hocam ekstra dikkatli olmak gerekiyor artık. Galiba satıcılar da bu kararlara güvenerek esip gürlüyor. Ben almadan önce iade şartlarını baya incelemiştim kendi sitelerinden orda da ayıplı mal konusunda iade ya da değişimin sorunsuz sağlanacağını belirtmişler uzun uzun. İş reelde farklı işliyor tabi. Ne kadar dikkat etmeye çalışsam da takip edemiyorum artık ne yapacağımızı şaşırdık hak aramak zorlaştı. Artık tüketici mağdur olmadan alışveriş yapamaz oldu maalesef. Firmalar artık işlemeyen hukuğun ya da geç gelen adaletin işlerine geldiğinin farkında.


    Daha bir hafta önce apple store bi satın alma hatası yüzünden kartımdan iki kez ödeme aldı. İtiraz yazınca birini iade ettiler diğeri sistemlerinde görünmüyormuş. Bankadan dekont yazdırıp veriyorum aynı dakika aynı tutar çekilmiş ama bana mısın demiyorlar. Tek söyledikleri bizde görünmüyor yardımcı olamıyoruz. Çok merak ediyorum aynısını başka kaç ülkede bu rahatlıkta yapabilir apple. Maalesef hocam artık hak hukuk aramak her geçen gün daha da zorlaşıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DH YouTube kanalında Burak Şolt daha yeni İtopya sistem tanıtmıştı üstelik:
    https://www.youtube.com/watch?v=0OUeeFIBRZo&feature=youtu.be

    Bu ilk rezaletleri değil, eski yıllarda da vardı forumda böyle şikayetler. Ne kadar ucuza verirlerse versinler adlarını duyunca irrite olup içeriği değiştiriyorum. Böyle bir imaj yaratmış olmaları da kendi amatörlükleri tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Ocak 2024; 2:50:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtax kullanıcısına yanıt

    1 yıl öncesine kadar (2018'den beri) hep amazon'dan alıyordum ve herkese öneriyordum ancak amazon.TR de eski amazon değil maalesef. Son 1 yıldır hepsiburada (satıcı da HB olmasına dikkat ederim) bir sıkıntı yaşamadım, ne teslimatta ne de iadelerde, inşahalla bozmazlar.

  • Müşteri memnuniyetini hiç önemsemiyorlar. Yakıştıramadım ilgili firmaya. Alışveriş yapmayı düşünmem bu okuduğum konudan sonra...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.