Şimdi Ara

İtopya bilgisayar mağduriyeti 2 ay oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Sitelerine girince boy boy müşteri memnuniyeti reklamı yapıyorlar hiçbir yerden asla dönüş alamıyoruz. Kaçıncı kez mail atıyorum açıklama yapan yok hocam inanılmaz bir firma.

  • Almayın kardeşim öyle adamlarla ticaret yapılmaz bu adamlar köyden tarlasını satıp gelmiş ticaret yapmaya çalışıyorlar bu adamlarla ticaret olmaz bulaşmayın
  • Yıllardır diyoruz böyle sitelerden alışveriş yapmayın diye. Sonra sizden kazandıkları paralarla lüks araçlar içinde video çekip pişkin pişkin sosyal medyada paylaşım yapıyorlar.

    Müşterilerine keriz muamelesi yapan bir firma. Bir kere bu firma gerçekten etik kavramlara saygılı olsa müşteri hizmetleri 1 saat bekletmez. Kazandırmayın artık şöyle firmalara.

    Mahalle arasında camında "format atılır" yazan bilgisayarcıdan daha yukarıya çıkarmayın böyle saygısız sahipleri olan firmaları.


    Alacağınız sistemdeki bileşenleri forumdan destek alarak belirleyin ve her bir parçayı n11, amazon, hb, trendyol gibi sitelerin güvenilir satıcılarından temin edin.

    Daha sonra işçiliği iyi olan bir firmaya toplattırın.


    Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun.

  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt
    Öyle bi durumum olursa sabredemem valla iyi dayanmışsın.
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Ben 20 yildir ticaretle ugrasiyorum. Pamuk, tuz, seker, komur, ev, arsa, araba, motosiklet alip satmisligim vardir. Benim isim beklemekle kazanc saglar. Sabirliyimdir. Diger konu alacaginiz oldugu resmi olarak belgelendirildigi hallerde gecen zaman kayba ugramanizi temsil ettiginden beklemek faydaniza olur.

    Benim gucum var beklerim ve bekledim. Gittim ürünü baska yerden aldim ilgili firmadaki alacagimida duvara astim. Ben soran herkese soylerim. Bekleyin beklediginize degecektir.
  • 40 tane tweet atarak, 10 tane şikayet var'a şikayet yazarak, instagramda her gönderinin altına yorum yaparak, cidden probleminizin giderileceğini düşündünüz mü? Bu işin bir prosedürü var zaten, servise gönderirsiniz, hatalı olduğu ortaya çıkar, sonra iade, değişim neyse süreci tamamlarsınız.


    İtopya size, "ürünü siz bozdunuz, bunu ben almam" deyip kestirip attı mı? İtopya ile telefon görüşmesinde ne konuştunuz? Size nasıl bir yöntem önerdiler ve siz ne yaptınız?


    Kimsenin avukatı değilim, bir bağım da yok, ama olay doğru dürüst anlatılmamış, sadece firma karalanmış, çoğu kişi de sallayıp durmuş. Önce bir adım geri çekilip olayı görmek lazım böyle durumlarda. Firmanın ticari bir faaliyeti var, böyle bir yaklaşım kabul edilemez. Olay tüm ayrıntılarıyla açıklanmalı. Tüm ayrıntıları açıklamadığı için, ben konu sahibini samimi bulmuyorum.


    Bu forum ne oluşumlar gördü, hatalı fiyatlandırmaları tespit edip toplu satın almalar, iptal edilen sipariş sonucu hediye edilen hediye çekleri ve bunların satıcılara mal edilmesi. Sömürülen bir tüketici kanunu malesef bizi hiç istemediğimiz yerlere götürüyor. Zira elektronik ürünlerde servis raporu olmadan iade kabul edilmemesi de buna bir örnek.


    Sayın konu sahibi, merak etmeyin, üzülmeyin, mağdur olmayacaksınız. Lütfen prosedür neyse onu izleyin, İtopya size çözüm sunmuyorsa o zaman zaten tüketici hakem heyeti ve mahkeme sizi haklı bulacaktır.





  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt
    Satın alım yaparken her beklenen dakika bana zarar geliyor. O yüzden gerekirse eksi bakiyeye düşerim aklımda bişey varsa onu alırım çünkü bilirim 1 ay daha beklersem o eksi bakiyeye ödeyeceğim ücret ürüne gelen zamdan daha az olacak.
  • Rezalet resmen. Ama bunu coğu firma yapıyor çünkü çok fazla şikayet var ve insanlar avukata gitmiyor. Aslında tazminat sistemi gelse böyle yapamazlar ama işte tazminat sistemi gelmiyor...

  • Bahse konu firma sağda solda influhınzırlar üzerinden sürekli reklam pompalayan firma değil mi? Az reklam versin de mağduriyet gidersin. Bugün de memleketim insanı adına utandım çok şükür.

  • manasizadam kullanıcısına yanıt
    Bende yorum yapayım gönderilerinin altına dikkatini çekmeye açlışayım
  • TrollSlayer kullanıcısına yanıt

    THH kararını 15 gün içinde firma uygulamak zorunda, firma uygulamazsa 16.gün icra airesine icra takibi başvurusu yapmalısınız.

  • Benim bildiğim THH kararı çıktıktan sonraki ilk 15 gün içinde kaybeden firma itiraz edebiliyor. İtiraz etmezse karar 16. gün kesinleşiyor ve icra hakkı doğuyor.

    @XpressMusic34 aydınlatabilir.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Firmanın karara itiraz edip etmediği UYAP VATANDAŞ portalı üzerinden kontrol edilebilir. Eğer itiraz etmemiş ve itiraz süresini de geçirmiş ise karar icra mahkemesine taşınabilir.

  • Geçen sene XPG'nin RGB büyük boy bir mousepadi var onu almıştım buradan. Gelir gelmez denedim maalesef malzemeden dolayı kullandığım mouse düzgün çalışmıyor, atlama yapıyordu. Hemen iade talebi oluşturmaya çalıştım adamlar bu ürün iade olmuyor dedi, hijyenik ürün sınıfına giriyor vs. dedi. Keyfi bir iade olmadığını ürünün düzgün çalışmadığını anlatmaya çalıştım ama nafile. Pahalı da bir üründü öyle kaldı elimde, sahibinden falan satmayla uğraştım. Ben de zorunlu olmadıkça İtop'yadan bir şey almayı bıraktım. Mousepad ile bunu yaşadıysak dedim daha pahalı, riskli üründe neler olur :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 31 Ocak 2024; 16:23:39 >
  • mcanka M kullanıcısına yanıt

    Hocam okumadan etmeden yazıyorsunuz durmadan yukarıda elli defa açıkladım inanın firmadan çok sizin gibi firmacılar yoruyor. Sizin zihniyet belli hocam hırsızın hiç mi suçu yok olayı o yüzden sizin özelinizde bi açıklama yapmama gerek yok ama diğer arkadaşlar için anlatayım. Ayrıca ben de sizi samimi bulmuyorum sırf farklı bi görüş ortaya koymak için konuşuyorsunuz. Türkiye şartlarında bir firmanın müşterisini mağdur etmesi inanın sandığınız kadar düşük bir ihtimal değil.


    Sizin zihniyetiniz biri tacize uğradığında ilk sorusu ne giymişti olan zihniyet. Biri sokakta saldırıya uğradığında o saatte ne işi vardı diye sorgulayan zihniyet. Ve ne yazık ki bu zihniyetin bin yüzyıl da geçse ne kendine ne başkasına faydası olmayacak. Yormayın insanı.


    Alnı ak olan bir firma emin olun ulaşır açıklar durumu. İki aydır ne mailden ya başka bir yerden dönüş yapmayan bir firma sizce haklı olabilir mi. Mağazaya gittiğinizde sizi kovar gibi konuşup oflayan baştan savan, kendi sitelerinde boy boy yazdıkları müşteri memnuniyeti yazılarındaki haklarınızı talep ettiğinizde öyle bir şey yok diyen bir firma haklı olabilir mi. Bahsettiğiniz şikayetlerin yazıların sonucunda firmadan tek bir mesaj ya da arama almadım. Evet belki hakem heyeti bana bir iki ay sonra iademi yapacak ama sizce burada bir mağduriyet yaşanmamış mı olacak. Benim yazdıklarımı okuyun size firmaya attığım mailleri göstereyim. Sadece sıfır aldığı ürünün ayıplı çıkması sonucu değişimini ya da iadesini talep eden bir tüketiciyim. Siz hakkınız olanı kendinize hak görmedikçe hiçbir şey düzelmez. Aynısı başınıza geldiğinde anlarsınız. Olayla ilgili bir sorunuz varda yazın cevaplayayım belge isteyin atayım. Lütfen bunun dışında gereksiz ve dayanağı olmayan çıkarımlarla yormayın





  • Ben bir isletmede herhangi bir memnuniyetsizlik yasadigim zaman terbiyemi bozmadan sesimi yukseltir ve isletmedeki her sorumlunun yada calisanin duydugundan emin olurum. Magazaya gidebiliyor olsaydim sizin sorununuzu 10dk icinde cozerdim. Sizin size yardimi olmayan personelle isiniz yok. Direk magaza mudur yada adi her neyse yetkilisini bulmaniz lazim. Abartmiyorum 10dk bana yeter.

    Vatandan alisveris yaparım büyük çoğunlukla. Magazalari yakin ve elimin altinda sayilir. Son birkac yilda sorun yasamadim cunku herkes beni tanir ve isime kosturur. İade islemi oldugunda dahi ben cayimi icerim onlar islemini yapar. Tabi bugünlere gelene kadar tartismadigim şef ve müdürleri kalmamistir.

    Tartismadaki temel kural hakkinizi bildiginizi ve almadan gitmeyeceğinizi karsi tarafa kesin olarak hissettirmektir. Bunu yaparken hic bir yere zarar vermemeli, kimseyi incitmemeli ve asla küfür edip hakli olma durumunuzu riske atmamalisiniz.

    İncehesaptan soundbar aldim. Sarj olma süresi uzun kullanım ise epey kisaydi.

    Aradim ben bu ürünü iade ediyorum izleyecegim yollari anlatin dedim. Paketi acildi mi diye sordular. Tabi actim killandim ve memnun kalmadim dedim. Paketi acilan üründe iade olmuyor dediler. Dedim ki paketi acmadan ürünü test edip ihtiyacima göre mi bilemem, diger konu urun uzerinde yazan ozellikleri barindirmiyor.

    Yasal hakkimdir, görüşmelerimizi kayit ediyorum ve siz yasal hakkima uymakla mukellefsiniz. Dogru mu dogru.

    Gonderdim daha kargo oraya varmadan iade ucretinin bankama talimat edildiğine dair mesaj aldim.

    Magazaya gidin medeni ve kararli olun. Yaparmisiniz yerine yapacaksiniz, lutfen dolu bakislar yerine size vakit ayiramam acele edin tipinde olun. İse yaramayacagi görülmüş şey değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky_Vision_V2 -- 31 Ocak 2024; 16:51:35 >




  • Sistem aldım ordan gayet güzel ve sorunsuz şekilde çalışıyor, umarım başına bişi gelmez o zaman  

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.