Şimdi Ara

İtopya bilgisayar mağduriyeti 2 ay oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • manasizadam kullanıcısına yanıt

    Hocam, ne twitter ne şikayetvar yasal dayanağı olan bir platform değildir. 50 tane de yazsanız adamlar size cevap yazmak zorunda değil. Cevap yazarlarsa tabii ki iyi olur, güzel bir deneyim sunmuş olurlar. Ama size bu platformlarda cevap yazmak zorundaymış gibi bir algı yaratmanız doğru değil.


    Geçen sene Oculus Quest 2 satın aldım, gelen ürün leş gibiydi, kenarları sararmış, kullanılmış, içindeki hesaptan çıkış bile yapılmamıştı. Belli ki daha önce kullanılmış ürünü bu şekilde iade etmeleri firmaya reva mı? Bu ürünün değer kaybını kim üstlenecek? Firma mı? Distribütör mü? Yoksa leş gibi sararana kadar 14 gün boyunca kullanan ama İADE HAKKI olan tüketici mi? İnsanların kendilerine hak diye gördüğü aslında etik anlamda doğru olmayan şeyler. Kanun size bu hakkı veriyor olması bunu sonuna kadar sömürebileceğiniz anlamına gelmiyor. 50 tane kıyafet siparişi verip 49unu iade etmek de bunun gibi bir şey. Bunları sizin için söylemiyorum ama böyle yapan binlerce insan var. 14 gün ürünü kullanıp iade eden, yeni satın alıp eski bozuk ürünü gönderenler vs diye uzar gider. Bu firmaların da bu tarz kişilere karşı servis raporu önlemi alması gayet olağan.


    2 aydır dönüş yapmıyorlar diyorsunuz. Şimdiye kadar prosedürü izlemiş olsaydınız, çoktan bu iş çözülmüştü. Benim de başıma geldi, gönderdim servise 1 hafta olmadı değişim ya da iade ücreti teklifinde bulundular.


    Ayrıca saçma sapan bir örnek üzerinden beni etiketlemeye ve olmayan bir kalıbın içerisine sokmaya çalışıyorsunuz, tıpkı İtopya'ya yaptığınız gibi...





  • mcanka M kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle yazınızı bitirirken yazmışsınız tıpkı itopyaya yaptığınız gibi diye. Buradan anlıyorum ki zaten firmadan yanasınız. Ben firmayı olmayan bir şeyle suçlamıyorum. Sizinle tartışmaktan keyif almıyorum lütfen yanlış anlamayın. Aksine bu durum beni üzüyor çünkü burada bi sorunumu hayal kırıklığımı anlatmak için geldim.

    Tekrar rica ediyorum lütfen konudaki mesajlarımı okuyun benim buradaki olayım keyfi cayma hakkı değil. Ürünüm firmadan geri de dönmedi ya da 14 gün kullanılmadı. Ürünü teslim aldıktan yaklaşık yarım saat içinde mağazaya götürdüm çünkü ekranında titreme ve görüntü gidip gelmesi vardı. Yani ben ürünü kullanıp keyfi beğenmeyip ya da bozup firmadan değişim istemiyorum tam aksine parasını ödediğim ürünü iki aydır kullanamıyorum. Kanıtlı olarak teslim saatine ve dakikasına kadar belli. Benim ürünü mağazaya götürdüğüm dakika belli. Aynı gün şikayet yazdığımda bile henüz iki saat olmamıştı.


    Kendinizi benim yerime koyun. Gerçekten mağdur hissetmez miydiniz. Olabilir bi kaç ay bekleyeyim der miydiniz. Daha hızlı çözüm aramam ve bunu yaparken insanlara olayı aktarmam suç mu. Ayrıca bahsettiğinizin aksine firmanın aramalara ya da maillere dönüş yapması kanun olmasa da gerekli bir şey. Ben hiçbir mailime ya da arama kaydıma dönüş alamadım. Bu normal mi?


    Sizlerin de bildiği gibi herkesin maddi durumu kendine göre. Ben bunu belirtmek istemedim ama bu monitörü çok kolay bi parayla almadım. O kadar giderin içerisinde para artırarak ve biraderimle ortak bi şekilde aldık. Burdaki hevesi anlıyorsunuzdur. Diğer sipariş ettiğim parçaları bilgisayara taktım ve monitörü açınca böyle bir durumla karşılaşınca öylece kaldı bilgisayar. Şimdi gerçekten söyleyin burda firmanın suçu yok mu ? Dediğiniz gibi firmayı olmayan şeylerle mi suçluyorum. Müşteriyi böyle takmayan etmeyen bir firmanın tabi efendim diyip iade değişim yapacağına, tüm haklarımı koruyacağına inanıyorsunuz ama benim gerçekten mağdur olduğuma inanmıyorsunuz.


    Benim kendime hak gördüğüm şey firmanın bana ayıplı olarak sattığı ürün. Sizin leş gibi teslim aldığınız ürün alışverişinde nasıl mağdur sizseniz bu alışverişte de benim. Lütfen objektif bakın normal bir süreç değil. İnsanların bunu bilmeye hakkı var. Burada tatilde çalışıp kazandığı parayla ürün almaya çalışan kardeşlerimiz var. Onların hevesini ve başlarına böyle şeylerin geldiğini hayal edin. En azından onlar için söyleyin bunu bilmeye hakları yok mu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mehmetcank kullanıcısına yanıt

    Amazon'dan monitör aldım ölü piksel çıktı sonradan fark ettim thh başvurdum sonuç bekliyorum.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    30 günlük iade süresi geçtikten sonra Amazon sizden servis raporu mu talep etti?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sepete monitör atmıştım sildim ve çıktım ne olur ne olmaz.

  • Ben de Penta'ya Corsair Sabre Pro mouse gönderdim iki ay oldu ..yim.


    Birinci yılda bozulunca yolladım işte, değişim dediler, kod mod yok yollamışlar kargoyla, şimdi de kargodan geri dönünce bulamıyorlar


    sizi mağdur etmemek adına g402 verelim falan diyor, ha oldu..

  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Mağdur etmemek adına %50 civarında bir kazık atmayı teklif etmişler, haha. Bu Penta 20 senedir sektörde nam sahibi ama halen böyle yollara tevessül ediyor demek ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya artık bir çözüm bulmaları gerekiyor. Yasal hakkın olan bir şeyi almak için aylarca uğraşıp karar bekliyorsun, aldığın ürünü kullanamıyorsun ve belki parayı oraya bağladığın için elinde bir tane daha alacak paran olmuyor. Zaten kesin senin lehine sonuçlanacağını bilseler bile bu yönteme başvuruyorlar, çünkü sen şikayet eder peşine düşersin, o düşer bu düşer ama düşmeyen de emin olun ciddi sayıda insan oluyor. Nasıl olsa sen kazandığında yapacakları şey dümdüz iade olacak, böylece şikayet etmeyenlerden karlarını etmiş oluyorlar. Yasanın dışında hareket etmenin ciddi yaptırımları olması şart, yoksa süründüğünüzle kalıyorsunuz.

  • İtopya ne ya? Nerden buluyorsunuz böyle yerleri. Ben 2 ay önce mediamarkttan bir mönitör almıştım. 1 ay sonra ekranda sorun oldugunu farkettim. Götürdüm verdim 1 hafta sonra sıfırını adresime kargoladılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Direk icraya verebilirdiniz THH kararı çıktıktan sonra karşı tarafla iletişime bile geçmenize gerek yok söyleyin avukata açsın icra dosyasını 10dklık iş.

  • milesbroke kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam zaten enflasyon yüzünden ödedikleri para aylar sonra devede kulak kalıyor. Şu an bile yaklaşık iki katına çıkmış monitörüm fiyatı. Benim de demek istediğim bu. Şimdi ben hem aylarca beklemiş olacağım ürünü kullanamadan hem de lütfedip verdikleri parayla monitör alamayacağım. Değişim isteyip aynı ürünü almak da bir seçenek ama o topa da bu firmayla bir daha girmem açıkcası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manasizadam kullanıcısına yanıt

    Hocam, umarım probleminiz en kısa sürede çözülür, kolaylıklar diliyorum.

  • bence ilk mesaja nedir ne değildir süreç yazılırsa neler olmuş öğreniriz. itopyadan monitor aldınız bozuk mu cıktı. sonradan mı bozuldu. ilk 15 günde mi başınıza geldi. netten alınan ürünü direk iade almaları gerek ilk 15 günde diye biliyorum.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam sonradan açıkladım durumun detaylarını ama ilk mesaja da ekleyeceğim. Ürünü aldığımda arızalı çıktı görüntüde titreme ve gidip gelme oluyordu sürekli. Teslim aldıktan yarım saat kadar sonra mağazaya götürdüm ayıplı mal olarak kabul etmeyip cayma hakkı olarak da alamayız açıldığı için tarzında konuştular. Tamir kaydı açarız o da 30 iş günü kadar sürer ne yapsak ki böyle kullansanız tarzında söylemlerde bulunup başlarından savdılar. Sitelerinde boy boy yazıyor iade hakkı ayıplı malda değişim hakkı diye. Sonrasında zaten hiçbir yerden dönüş alamadım firma tarafından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu tip firmalar müşteri memnuniyetinden uzak siz thh'ye verin niye uğraşıyorsunuz ki lehinize çıkması yüksek olasılık zaten

  • manasizadam kullanıcısına yanıt
    Kardeş adem Helvacı gönderisi altına senin durum için yorum yazmıştım. Çok fazla msj geliyor ekip arkadaşları süzüyor ve bana ulaşanları cevaplıyorum demiş. İstersen bir gönderi altına yorum yap daha çabuk iletişim kurabilirsin diye düşünüyorum. Umarım faydası olur ki ben olacağına inanıyorum senin olaydan çok da başka işleri çözmüşlüğü var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam gerçekten Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Yorum yapacağım gönderisine mutlaka. Twitter üzerinden bi iki gönderisinde rica etmiştim instagramdan da ulaşmaya çalışayım. Baya yoğun bir programı var gibi duruyor sağ olsun herkesin işine koşuyor. Forumdan bi arkadaş vesilesiyle tanıdım ben de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.