Şimdi Ara

iPhone 13 vs. iPhone 12 karşılaştırması: 1000 TL farkla neler değişiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
10.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence ne 11 ne de 12'den geçmeye değer bir cihaz değil. 7-8 veya X kullanıyor olsam düşünürdüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 hrz ekranlı bu telefon kaç para?

  • Bataryayı daha yüksek mah ile yükselyseler + hızlı şarj olayı android tarafında uçtu Apple dünyası şaka gibi 20w gibi değerler ile konuşuyorlar. Pil sağlığı olayı ayrı saçmalık...

    Cihazı arkadaşımdan aldığımda %88 idi. Düzenli şarjlar ve iki kez sıfırlayınca 91 oldu. Satarken tekrar sıfırladım 91 olarak verdim. Bunları geliştirseler ilk geçecek kişi benim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Apple taktiği işlemciyi rami biraz artır yeni telefon diye piyasaya sür. Günümüz android telefonlarının donanımında telefon çıkarsa ios 25 e kadar götürür bugün çıkacak telefon çünkü, o sebepten gıdım gıdım veriyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TREMİLA_ kullanıcısına yanıt

    88-87 düşmes 1-2 haftaya düşer mrk etme:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion3560

    Sırf o lcd ekran için bile alınmaz 11



    Alıntıları Göster

    Ne alaka yahu?


    Mayıs ayından beri 11 kullanıyorum, ekranı gündelik hayatta hiçbir sorun yaratmıyor. LCD ekran daha da az şarj tüketimi sağlıyor üstelik. Kaldı ki şu an iPhone almak için en ideal model 11. Diğerleri resmen para tuzağına dönmüş durumda.


    5G için 12 alınabilir o da olmayan hizmete para vermeye girer, mantıklı değil.





  • Forumda 1-2 tane trol var bir taneside 11 anakonusundan cıkmıyor bunlara prim vermemek lazım tutturmuslar bir ekranda ekran diye gündelik kullanımda gayet iyi ekranı f/p olarak iphone 11 en iyisi iphone segmentinde bütçen varsa git 12 al niye telefonu karalamaya calısıyorsun ki amacın ne yani

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen yılın değil önceki yılın müşterilerini hedef alarak üretilmiş telefon. Klasik apple taktiği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldan fazladır android kullanıyorum. İlk HTC sonrası Note 2, 4 ve 8 kullanıyorum. Ve kullandığım telefonların tamamı çöp oldu (note8 hariç, halen kullanıyorum).
    Üç yıl ve üzeri kullandıktan sonra android telefonları ikinci el piyasasında nakde çevirme şansınız çok kısıtlı. Hele ki amiral gemisi olarak nitelendirilen modeller dışına çıktığınızda bu şansınız daha da azalıyor. Ancak iphone için durum hiç böyle değil. Örneğin iphone 7 128 GB çıkış fiyatı 2016 da 3650 TL, note 8 64 GB çıkış fiyatı 2017 de 5000 TL iken bugün ikinci el satış fiyatları iphone 7 128 GB için 2500 TL civarı, note 8 için 2000 TL civarı. iphone 7 1 yıl daha eski bir cihaz olmasına ve çıkış fiyatı ciddi şekilde daha düşük olmasına rağmen 4-5 yıl sonraki ikinci elde nakde çevirme durumlarına bakıldığında arada ciddi fark olduğu ortaya çıkıyor.
    Planlı eskitme diye bir gerçek var malesef. Hal böyle olunca hepimiz ister istemez belli bir süre sonra telefonları değiştirmek zorunda kalıyoruz. Evet iphone lar ilk alırken çok ciddi farklı şekilde pahalı ve evet iphone 13 pro max e yeni eklenen özelliklerin çoğu android tarafında yıllar öncesinden beri kullanılıyor, hatta androidde olan çoğu özellik henüz iphone larda yok ve önümüzdeki yıllarda da bu bilinen özellikler için insanlar binlerce lira paralar harcayıp iphone almaya devam edecekler.
    Ama iş döngüye geldiğinde hesap cidden değişiyor. 11 kullanan biri muhtemelen 10bin lira civarında para ödeyip almıştı 2 yıl önce bu telefonu ama şimdi atıyorum 13 e geçmek isterse telefonunu şu an ikinci el piyasasında rahatlıkla 8-9bin e satabilir (belki de daha yüksek fiyata). Dolayısıyla bu bana çok mantıklı gelmeye başladı. Sanırım ben de iphone tarafına geçiş yapacağım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    88-87 düşmes 1-2 haftaya düşer mrk etme:)

    Ben merak etmem kardo alan arkadaşa hayırlı olsun diyelim 😂 cihaz benden çıkalı bir ay oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten 13 ara bir model olmuş iphone 14 bence daha marjinal olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

    yahu ne alakası var? şu basit şeyi kavrayamadin mi cidden? iPhone 13 alırken normalde 500 TL vermen gereken fazladan depolama halihazırda geliyor. sen de bunu fiyattan düşüyorsun. bunu şöyle dusun, iPhone 12yi 5000 airpods 500 TL'ye ayrı ayrı satılıyor, iPhone 13te airpodsla 6000e satılıyor. şimdi sen bin TL mi fazla vermiş oldun 500 mu? olay bundan ibaret. ne alaka şarjla bataryayla ahahahahag


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 12si varken gidip ilk günden 13 alan parayı emek vererek kazanmamıştır. iPhone 6’dan sonra 12 aldım, 17-18’e kadar kullanmayı planlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlar 5000 ~6000 mah'lara giderken...

  • Kelise kullanıcısına yanıt

    7 kullanıyorum, inşallah 13 alacağım ve planım seninki gibi en az 4 yıl kullanmak var. İphone 7 bile 4 senedir kullanıyorum. 13 alırsam rahat 4 sene de onu kullanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iph 11 hala f/p kralı olmaya devam ediyor.. iph 6-7 den geçmeyi düşünen de direkt 13 e geçsin aradaki 500 tl için değmez 12 almaya..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 20 Eylül 2021; 9:42:28 >
  • Şu ayponları VW Golfe benzetiyorum,
    Ufak bir makyaj sür piyasaya, Türkiye'de girsin millet sıraya
    Yıl olmuş 2021 Çentik kadar çirkin birşeyi halen piyasaya sürüyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran en azından 90 hz olmalıydı. Diğer geliştirmeler fazlasıyla yeterli ama bu fiyata 60 hz ekran bence rakiplerine göre çok geri.

  • 8 plus kullanıyorum 1 gram kasma yok ,neden geçim birde ben bu modeli çok seviyorum,babamda 6s Plus onda bile kasma yok,geçmeye değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baz modelin 128 gb geldiğini 12den 10 gram daha ağır olarak gene iphone 11e yaklaştığını da yazmamışlar.

    7-8 den geçecek adam için 11 eşşek ölüsü gibi. 12 nispeten kurtarıyordu. 13 gene ağırlığını 7-8 den geçenlere hissettirecek.

    Önemsiz bie detay değil bu bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.