Bugün insignia grand sport inceleme ve test fırsatım oldu
Öncelikle tasarımı resimlerden daha albenil buldum.( opc jantlar ise leş alternatid de yok) .arac gösterişli ve ben burdayım diyor nerden bakarsanız bakın. bayide eski insignia da vardı yenisi gercekten şık ve sportif kalıyordu bunun yanında(10/9)
İç mekan vw kalitesinde değil passat malzeme ve işçilik de biraz daha iyi ama eski insignia ya nazaran opel epey ilerlemiş.superb yi bilmiyorum ama muhtemelen onun seviyesindedir.( zaten genişlik ve fonksiyonellikte onun gibi)(10/7)
4-5 km lik kısa bir test parkurunda kullanabildim.1.5 turbo 165 ps i denedik azbiraz bastım 125 lik tsi rakibi diyen halt etmiş 150 lik tsi passat ile 100 den sonra rahat kapışır.(10/7)
Yalıtımda rüzgar ve motor sesi epey iyiyken(bilhassa rüzgarda gelişim net) fakat söylenildiği gibi lastik sesini bende duydum (10/7 verebilirim yalıtımda)
Konfor olarak sanki eskisi bir tık daha iyiydi bilmiyorum belki hankoook lastiktendir flexride yoktu aracta.iç hacim olarak cok iyi gercekten de.baş mesafesi 1.90 sınır olabilir arkada.passat daki arada cıkan tak tuk sesleri yoktu süspansiyonda onu da ekleyin (10/8)
Son olarak bu araç exelence ile alınmasaa iç mekanda epey sönük kalıyor.enjoy koltugu c segment veya altı standartında .agr koltukla ise sınıfının en iyisi kesinlikle en alınası opsiyon bu
Fiyat olarak ; exelence 1.5 turbo benzinli +deri koltuk+opc line+ sunroof = 154 bin tl
Dizeli :160 bin tl aynı donanımla 5.000 tl (filo indirimi ile )
Opsiyonel Donanım paketlerini ayırmaları ise sacmalık. Flexride eklemek istediğimde premium tasarım paket zorunluluğu var (18.000 tl)
Arkadaşlar genel olarak trafiğin gurbetçi sezonu hariç pek olmadığı aksaray'dayım. Bugün şehir merkezinde park ederken eziyet çeker gibi uğraşan D segment sürücülerini ( biri yeni mondeo diğeri ilk nesil insignia) görünce bilhassa Premium olmayan markaların modellerinin boyutlarının devasa olmaya başlamasını biraz gereksiz bulduğumu söylemek istedim..
Şöyle örnekleyim bir önceki nesil W212 E-Class bile yeni İnsignia'dan daha kısa..Güncel mondeo devasa keza.
bunlar da yeni modeller E segmentten çok yakınlar D segment araçlarıyla.
Hali hazırda yollarda artan araç sayısıyla beraber trafikler cekilmez seviyede ve boyutları iri olan araçlar şehiriçinde eziyet noktasına geldiğini düşünüyorum park olsun bi yerlere giriş çıkış vs olsun.
Boyutların böyle artıp gitmesinin genel olarak söylemek gerekirse senede birkaç defa şehirdışı arka tarafla yolculuk yapanlar hariç neye faydası var bilemiyorum.Çoğu zaman kullanılan şehiriçinde de bu araçlarda tek kişi oluyor bu da ayrı bi mevzu..
senede 10.000 km yapmak ile sıfır olarak hangi aracı almak mantıklıdır (şu an sıfır 3.20ied satılmıyor ama birkaç ay önce 50-60 bin tl fark vardı yanlış hatırlamıyorsam)
Hesaplamaya; yakıt, mtv, kasko vs baska ne varsa katıp izahat getirir msnz
Uzunluk: 4899mm (+57mm daha uzun) Genişlik: 1863mm (+7mm daha geniş) Yükseklik: 1469mm (-29mm daha basık) Dingil açıklığı: 2829mm (+92mm daha uzun) Diz mesafesi: Bir miktar daha fazla Baş mesafesi: 952mm (-13mm daha az) Sürüş pozisyonu 30mm daha alçak Bagaj hacmi: 500lt civarı Ağırlık: 1400kg-1450kg (-175kg daha az - %8-%9 civarı daha hafif)
Motor seçenekleri;
1.5lt turbo-benzin 165ps güç 250nm tork 2.0lt turbo-benzin 250ps güç 400nm tork 1.6lt turbo-dizel 160ps güç 350nm tork - 136 hp güncel motor 2.0lt turbo-dizel 195ps güç 400nm tork
"Eğer bir E63 size çok fazla geliyor ama bir yandan da E300'den daha güçlü bir araç bakıyorsanız; sportif görünümü ve AMG performans deneyimi ile E43 tam aradığınız otomobil." STEVEN EVING..
Mercedes'in "hafif AMG" tarifi, yeni E Serisi'nde performans ile günlük kullanımı mükemmel bir uyumla bir araya getirmiş.
*** Bu otomobilin sürüş dinamiğini tek bir kelimeyle anlatabilirim: pürüzsüz. Her şey çok akıcı. 3.0 litrelik çift turbolu V6 motor 401 bg (295 kW) güç ve 520 Nm tork üretebiliyor. Bu da, E43 AMG'nin E300'e göre 155 bg ve 150 Nm daha iyi olması anlamına geliyor. Dokuz ileri otomatik şanzıman gücü kademeli bir şekilde dört tekerleğe birden aktarıyor. E43'ün verdiği his de ses de hiçbir noktada sonuna kadar performans odaklı E63 olmaya çalışıyormuş gibi değil, araç bunun yerine sadece otobanda duru bir çeviklik sunuyor.
***Aracın iç mekanı sadece sınıfında değil, şimdiye kadar bulunduğum tüm otomobil kabinleri arasında da en iyisi. Her bir yüzeyde Maybach'ta görülen kalite ve detaylara dikkat hissedilirken, çift ekranlı dijital gösterge paneli ve bilgi eğlence sistemi ekranı tasarımı ve yeniden ayarlanabilirliği ile geleceğe aitlik hissiyatını veriyor. Araçta altmış dört farklı ambiyans aydınlatması rengi var, daha ne olsun? AMG'ye özel ön koltuklar konfor ve yeterli desteği sağlıyor. Bu araçtan hiç çıkmadan günlerce oturabilirim ve sürüş yaparak geçirdiğim her bir saniyeden keyif alırım.
MOTOR Çift Turbolu 3.0 Litrelik V6 MOTOR GÜCÜ 401 Bg / 520 Nm ŞANZIMAN 9 İleri Otomatik 0-96 KM/S 4.5 Saniye MAKSİMUM HIZ 250 Km/s