Şimdi Ara

İnsanlığın genel sorunu: Ego

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimizin başının belası (ben de dahil)

    Hep biz kazanmalıyız modunda takıldığımız için hep kaybediyoruz.

    Doğuyoruz,çocukken "Bu oyunu ben kazanmalıyım" diyoruz,ailem en çok beni sevsin diyoruz,okula gidiyoruz ve ailemiz bizi yarış atı gibi yetiştiriyor,sınava giriyoruz ve sonra iyi bir liseye sonra da iyi bir üniversiteye gidiyoruz "iyi maaşlı iş bulmak" için. O iyi işi buluyoruz sonra iyi para kazanıyoruz ve lüks araba,lüks ev ve güzel eş ile çocuk sahibi olmak için,sonra yaşlanıyoruz ve ölüyoruz. Bu döngü nesiller boyu devam ediyor. Kimi kendi işini kurar,kimi evlenmez,kimi illegal işe girişir ama ne olursa olsun sonuç aynı,para ve dolayısıyla ego tatmini için köle oluyoruz.

    Peki kimin için yaşıyoruz,oturduğu yerden savaş çıkarabilecek "güçlü" insanlar için. Birşeyler alabilmek için onlara hizmet ediyoruz,onlar da bizim emeğimizi gene bize satarak herşeyi satın alabiliyorlar. Ne çakallar ama değil mi, hayır biz gerizekalıyız ve adamlar bundan dibine kadar faydalanıyor. Eşek olana semer çok.

    Kim bu güçlü insanlar,zamanında atası bizim gibi fakir olan biri. Her türlü çakallığı yaparak torunlarının bu günlere gelmesini sağlamışlar.

    Çünkü bizim için öncelik "o Bugatti'yi almalıyım, o kadınla evlenmeliyim, o ev benim olmalı" asla "topluma nasıl bir faydam olur,bu sömürü düzeninden nasıl kurtuluruz" değil. Hiç bir zaman ayaklanmayı düşünmedik çünkü "ayaklanırsam toplum beni dışlar" korkusu var bizde. Ve lanet egomuz tatmin olmaz toplumu düşünürsek.

    Oysa bilmiyoruz ki Atatürk gibi öve öve bitiremediğimiz insanlar başkaldırarak başarılı oldular. Atatürk "Kapitalizm beni aşar" deseydi bu gün ülkemizi bir kaç namuslu çocuğu paylaşacaktı.

    Neyse, 1-2 güne bu konu unutulur zaten, tatmin etnemiz gereken egomuz hatırlamamıza izin vermez.

    Üstat olarak gördüğüm birini konuya çağırıyorum. Onun yorumu benim için çok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • @YOURMOVE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slayer M4chine

    @YOURMOVE
    İçerik güzel.Ama ne söylesen fayda vermez. Kendi yağında kavrul git boş ver. Teşekkür ediyorum çağırdığın için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 4 Ağustos 2018; 19:55:13 >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Hocam yemin ediyorum anlamıyorum, saatlerce düşünüyorum ama cevap bulamıyorum. Yani insanlar neden birlik olup adaletsizliğe karşı savaşacaklarına adaletsizliği kabullenip kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar? Hiç bir şey yapamamak o kadar koyuyor ki anlatamam. "Aman ne halleri varsa görsünler" diyecek eleman değilim haksızlığa çıkabildiğim kadar karşı çıktım ve hayatımın geri kalanında bu tutumumu sürdüreceğim.



    Atıyorum insanlar haksızlığa karşı protesto yapacaklar hemen toma geliyor, buda yetmezmiş gibi haksızlığa sessiz kalan halk bunlara aslan kesiliyor, protestocular bunların uğradığı haksızlığı protesto ediyor,kendilerine gelecek tazyikli su umurlarında değil gel gelelim polis "işimden olurum" diye halk "tutuklanırım" diye korkuyor. İnsan celladına bu kadar mı aşık olur?



    Bu dediğim tüm dünyada geçerli. Bizim ülkeye özgü değil.



    Adam garantide ürünü zarar gördü diye kendini yerden yere vurur "hakkını arar" ama genel bir haksızlığı "amaaan banane" diye geçiştirir.



    Şimdi bir elemana "Neden herkes Bugatti sahibi olmasın?" dedim adam bana "Mal herif,herkeste Bugatti olsa o arabanın değeri kalır mı?" dedi. Adam olur da Bugatti alırsa "He he he Bugatti'm var ezikler" diye hava basacak herhalde.



    Bazı ateistler diyor ya "Allah bela filan vermeyecek" diyor,ben de onlara "Allah belamızı vermiş zaten,dua et te daha fazlasını vermesin" diyorum. İnşallah bu yaşadığımız günlerden daha kötüsü gelmez hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çocukluktan itibaren 'seyircilerin alkışlarını gözetip ona göre davranmak' üzere eğitiliyoruz, seyirciler(insanlar) en çok neyi alkışlarsa o düşünceye bürünüyoruz çünkü kaybetmenin veya olağandışının kötü bir şey olduğu fikri çocukluktan beri yontmuş bizi. Bu eğitim tarzı cinsiyet farketmeksizin aynı, çoğu kez gerçeği yansıtmayan ama insana iyi hissettiren palavralarla büyüyoruz ve bu bizim beklentilerimizin şekil almasını, kendimizi önemli hissetmemizi sağlıyor ve aksi bir görüş, olay karşısında millet ne der, onların gözünde ne olurum kaygısıyla sinirleniyoruz, yediremiyoruz kendimize.

    Halbu ki bizim gözümüz ve kulağımız seyircilerin alkışlarında değil; düşüncelerimizi, fikirlerimizi ve argümanlarımızı yıkacak olan daha güçlü düşünce ve fikirlerde olması gerek.

    Bunu da kendimizi yontarak, eğiterek, bakış acımızı değiştirip pratik yaparak iyileştirebiliriz.



    Bir de ego olmalı. Ama ölçülü bir şekilde, zarar vermeyeyecek şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Ne kadar güzel bir anlatım. 5 kişi de beğenmiş mesajı. Konu dışında olsaydı bu sayı 500 olurdu belki. Ülke genelinde olsaydı belki 5 milyon... Beğenmek ne kadar da kolay. Mesajı beğenip konudan çıktığımda böyle bir fikre katılmış, desteklemiş oluyorum sonuçta. Trajik. O 5 kişiden biri de benim bu arada çok güzel bir yazı olmuş
  • En büyük ego, alçak gönüllülüktür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Trump -- 6 Ağustos 2018; 21:52:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donald Trump

    En büyük ego, alçak gönüllülüktür.
    En büyük alçaklık, alçak gönüllülüktür.
  • ego..egg o.. egg you..

    senin yumurta olduğun gerçeğinin sendeki karşıt tepkisel durumunun kişide ego yapması ne kadar makul.

    esasen kişiye pişmiş yumurta yani spermle haşlanmışı yerine sadece yımırta denmesi kişisel egonun en saf halini beyan edebilir.

    ..................

    anne denen bireyin özünün hiç değişmemiş olması menstrüasyonun tamam hali ve bir an fazlası olmayan insan görüntüsü.

    .................

    kişisel olarak daha anne denen kavramın rahmindeki dökülen yumurtalar gibi özel ve sınırlı sayıda olduğunu düşünmek ve benden bir başkası yok demek mümkün.

    altın değerindeyim, zaman ve mekan denen bir beşiğe yani rahme sahibim denebilir.

    ancak egonun çözümü bir aylık döngüsel halle ifade edilebilecek yumurta atımı ile son bulur.

    altın değerindeki bu yımırta döngüsel zaman denen yapıda kendisinin değeri denen şeyin sonunu gördüğünde artık çiğ yımırta değil pişmiş yumurtanın yani insanımsı denen yapının anlam ve mahiyetini anlar.

    ....................

    egonun en büyük düşmanı insana benzeyen bir şeyle karşılaşması olabilir.

    bu açıdan egoist kişi, hayat denen mecrada hayatın kendisine altın tanesi gibi davrandığını düşünen kişinin değil bir şekilde bu düşünüşü aşıp insan olmayı beceren kişi ile karşılaşması halinde belli olurken, bu karşılaşma esnasında egoistler, yaprak tanesi gibi güzün düşen sarımtrak bir renge de sahip olurlar.

    .......................




  • evet insana en büyük düşman dünün nefs dediği, bugünün ego dediğidir. egoyla olan mücadelede ne kadar başarılı olursan insanlığa o kadar yaklaşırsın.
    egoyla mücadelenin en güzel şekli ise itidal yoludur. ne kendini sıfırlayacaksın, ne de tamamen ben diyeceksin. kendini unutmadan topluma faydalı olmaya çalışacaksın.

    devrim-ayaklanma gibi şeyler demişsin. bunların egoyla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. ayaklanma denilen şey daha çok sürü psikolojisine direnen bireylerin ortaya çıkıp o psikolojiyi kendi doğrularına yönlendirme başarısına bağlı sonuçlanıyor.
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    forumun ve genelde en tehlikeli zihniyeti. öğretilen şey deyip(asıl demek istediğini saklayarak) Allah inancının öğretilmesini en büyük kötülük olarak angaje etmek.

    ilk başta islamın öğrettiği şey topluma ve kendine zarar verse dahi doğruların yaşanması gerektiğidir. dediğiniz gibi sürü psikolojisine uy, genelin dediğine biat et diye bir öğreti yok. olmadığının kanıtı için aynaya bakmanız yeterli

    öğrenme denilen şeyin artarak devam etmesini istiyorsanız geçmişi yalanlamak, karalamak olmamalı tutumunuz. tecrübe öğrenmenin göstergesidir. hayatta yediğimiz kazıklardan ders almaz, ataların yediği kazığın tadına bakma ısrarını devam ettirdiğimiz sürece öğrenme süreci sıfırlanacaktır.
  • Stirner bunu beğenmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deme var mı ben gibi,
    Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Anlayamadım hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-586DEFFE5

    Ne kadar güzel bir anlatım. 5 kişi de beğenmiş mesajı. Konu dışında olsaydı bu sayı 500 olurdu belki. Ülke genelinde olsaydı belki 5 milyon... Beğenmek ne kadar da kolay. Mesajı beğenip konudan çıktığımda böyle bir fikre katılmış, desteklemiş oluyorum sonuçta. Trajik. O 5 kişiden biri de benim bu arada çok güzel bir yazı olmuş
    Hocam iyi misiniz mesaja anlam veremedim





    Konuya gelecek olursak; geçmişten günümüze her zaman daha ufak bir kesim kendini hayatını feda etmiş belki de hak etmeyen büyük bir kesim uğruna. Bazen düşünmeden edemiyorum neden herkes anlaşıp eşit ve kaliteli şartlarda yaşamıyor diye, bu düşünce de beni ütopyalarıma götürüyor. Ne güzel söylüyor John Lennon “Nothng to kill or die for”. Herkes anlaşma için de barış içinde adalet içinde kaliteli bir yaşam sürebilir diyorum ama sonradan da insanoğlunun açgözlü oluşu aklıma geliyor, topluluğun içinde illaki sivri birinin çıkıp kapitalist ve egoist bir duyguyla bu düzende kendini diğerlerinden bir tık yukarı çıkarmaya çalışacağını düşünüyorum sonuçta insan sayısı arttıkça sorun artıyor ve bu düşüncenin büyük kitleler üzerinde gerçeklik payı yok denecek kadar az.

    Üstlerde bir arkadaşın da yazdığı gibi ego olmalı ama insanı iyiye götürecek ölçüde olmalı. Tüm bu yazdıklarım da doğumdan itibaren iyi bir eğitime dayanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cübbeli gandalf kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya oysa ki alt tabaka için bir sitemdi o Ayda bir kendini motive edip değişme cümleleri kullanan insanlar ne yapıyor merak ediyorum. Adam haklı demek kolay, beğenmek de kolay.

    Eşit ve kaliteli şartlar hakkında mesela oturup daha fazla düşünmeniz gerekiyor. Level 1. Öyle bir şeyin ütopya olması bile komedi.

    Şimdi konuya gelirsek; örneğin benim bu mesajım çok kaba ve çok küstahça. Bunu okuyan biri düşüncelerden daha çok egonun verdiği savunma mekanizması yüzünden şahsa yönelik cevap verecek. Lakin eğer kibar bir dille yazsaydım ve açıklasaydım beğenip günlük hayatına devam edecekti bu herhangi bir şahıs. İşte bu bahsettiğim ego asıl tartışılması gereken konudur. Kişiyi savunmaya geçirip gözüne perde indiren ego.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-586DEFFE5 -- 12 Ağustos 2018; 19:23:54 >




  • Mesajınızın üst kısmına cevap verecektim ancak vazgeçtim, keşke alt kısmı yazmasaydınız da ne tepki vereceğimi görseydik üst kısma verilecek cevap zaten emek israfı gibi geliyor, bu düşüncemden bahsetmek günde 10dkden fazla almamalı yoksa üzüyor beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egoyu tavan yaptiran en lanet sey ise feysbuk ve instgram gezip gorecegmiz yerleri gercekten arastirip ogrenmek icin degil sadece paylasim yapip cool takilmaya calisan mallar yuzunden zamanimizi p. C. Ediyoruz .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.