Şimdi Ara

İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihin t sinden bi haberler.Önlerinde bi çay bardağı dikkat prim çekmek için oturup konuşuyorlar oh be ne kadar güzel

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    İyi de senin yazdığınla benim yazdığımın ne ilgisi var İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış. 

    Arabı, yahudisini ortadoğuda kim varsa sevme bana ne?


    Ben diyorum ki; bir kişi müslüman diye Arap olmaz diyorum, İngiliz din değiştirdi müslüman oldu Arap mı oldu? Hayır hala ingiliz.. Rus müslüman oldu Arap mı oldu , hayır.

    Yoksa sen kim seviyorsan sen benim konum değil senin keyfin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 28 Aralık 2023; 22:42:3 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Yaa arkadaşım o kadar alakasız şeyleri dert ediyorsunuz ki. Ve o kadar saçma bir dil kullanıyorsunuz ki akla zarar. İhvacı arkadaşlar kim ! Arapseverler kim ! Tarih böyle tek taraflı tek senin elinle yazılmaz zaten dünya ile ortak yazılır tarih. Sana göresi bana göresi olmamalı çoğu zaman. Çin kaynakları Rus kaynakları o dönemki İran kaynakları flanda incelenir.


    Dünya kimi nasıl görüyor neyi ne görüyor konuşulur tartışılır. Biz tarih olarak kurulan Türk devletleri altında sayıyoruz zaten. Ahmet Saymaz Mehmet sayar BANANE KİMENE ! Bunları çok anlamsız dert ediyorsunuz. Ve kinleştirme ayrışma kutuplaşma üstüne konuşuyorsunuz sadece. İhvancı tayfa arap tapar tayfa yok şeriatçı tayfa yok kürtler yok şucular bucular. İNSAN DİYE BAKIM ARTIK ŞU OLAYLARA.


    Sen istersen Türk tarihini kendi doğumundan başlat kimene tarihe bir faydan katkın mı olacak ? 2000 yıllık tarih 2 kişi dedi diye değişecek mi yada ?


    Vatana millete devlete topluma gram faydası olmayan boş beleş tartışmalar için kavga etmeye ayrışmaya yer arıyorsunuz resmen.





  • Bu adamlara türk olmak batıyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepimiz aslında arapız Atatürk tarafından alfabemiz ve kılık kıyafetimiz değiştirilerek Türkleştirildik videosu gelebilir

  • Osmanlı'da Türk tarihi Osmanlı ile başlıyormuş. Osmanlı öncesi Türk tarihi cumhuriyet ile araştırılmaya başlanmış. Gazi bunun için Türk Dil ve Tarih kurumlarını kurmuş. İş Bankasının hisselerinden bu kurumlar hala para alıp aldığı para ile faaliyetlerine yürütüyor.


    Not: Tarihçi değilim, Osmanlı Selçukluları anlatıyor mu tam emin değilim. Fakat öncesi yok.


    Not 2: Verilecek yüzlerce belki binlerce örnek var da en can alıcı örneklerden ikisi... Kısa yazacağım 1-Külliye dedikleri şey var ya ilk örnekleri Uygurlarda (Uygurlar Mani dinine geçince külliye yapıyor, külliyenin ortasında Mani tapınağı. İslam'a geçen devletlerde Cami, AKP zamanı saray... ) 2-Camilerimizin kubbe şekli var ya hani. O şekil eski Türk çadırı şekli. Göktanrı, Şaman vs.dinlerine inanılan ve o dinlerin etkisiyle gelişen sanattan kalma.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    camiler, ayasofya kopyasıdır. mevcut selcuklu yapıları ile arada fark barizdir.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Mesajıma ÖZELİKLE tarihçi değilim diye yazdım. Git tarihçilere yaz, doğrusunu öğret... Tarihçiler de doğrusunu öğrensin, bana doğrusunu anlatsın, ben de doğrusunu yazayım öyleyse.


    Senin cami ile ne işin var? Müslümanlıkla ilgili sana soru sorayım, cevabını adın gibi bildiğin soruya cevap veremezsin.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Orası zaten ayrı komik, gelip bir taş sanatları üzerine çalışan araştırmacı gelip anlatsa en büyük kafir ilan edecekler kendilerine müslümanım diyor. Sözüm arkadaşa değil genel bir komediye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Osmanlı zamanında Selçuklu eserlerinin neden taşlandığı veya zarar verildiğini de açıklasınlar ? İkiside müslüman devlet değil miydi ? Burada bir terslik var gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    senin gibi dolanan buralarda novagate vardı. bir tane de aslan profilli nikini hatırlamıyorum... hadi novagate biliyor , kabulleniyor da diğeri tam işidçiydi. okursa mesajımı alıntılasın. anlatırlar sana ne bilip bilmediğimi :)


    boş yere üfürme.



    anadoluda cami yapısı, orthodoks ayasofya çakmasıdır.


    örnek veriyorum ki belki anlaman kolaylaşır.


    hayır google da insan yazar selçuklu yapıları vs. yine görür...

  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    muhtemel fatih dönemi ile alakalı durumdur.


    orta asya Timur ve Selçuk dönemi bir birinin kopyasıdır. ortaasya'da kalan eserler bunlara örnektir.



    İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.


    İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.




  • Ağa iyi güzelde, kaç kere Çin'e gittik, çalıştığım şirketler sağolsun, Uygur Türklerinin hepsi Türkçe konuşuyor?

    Buna bir açıklama getirsin super zeki ve bilgin kişiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk olduklarini soy sop taparlari disinda iddia eden akli basinda insan yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda haklısınız.Günümüzdeki camilerin tamamı Ayasofya'nın kopyası durumundadır.Hatta Ayasofyanın karşısındaki Sultan Ahmet Cami ile Ayasfoya birbirine benzer.Zamanında bir yunan youtuber bu benzerliğe dikkat çekmek için şöyle bir video çekmişti;



    İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.ali atabakyoutube
    Yayımladıgı videoda istanbul'da gezen Yunan turist....amaaan izleyin videoyu işte
    https://www.youtube.com/watch?v=Dyi4CiOG6co

    Mesela Danişmentlilerin 1135 tarihinde Kayseride inşa ettikleri ulu camide 'kubbe' kısmı çok ufaktır.Ayrıca bu kubbenin orjinal yapıda bulunmadığı daha sonra onarımlar esnasında eklendiği düşünülmektedir.Zaten caminin genel görünümüzde günümüzdeki cami anlayışından çok farklıdır;



    İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.




  • Türkik diller konuşan popülasyonlar Moğollardan hem daha eski hem de daha yaygın. Hunlar ve İskitler bulgu kıtlığı uyarınca ne oldukları tam belli değildir - şemsiye bir ad taşıyan karma göçebe konfederasyonları veya imparatorlukları oldukları düşünülürse muhtemelen tek bir menşeileri de yok -. Ancak Göktürk denilen Türükler Türk değildir veya çok kavimli göçebe imparatorluğu olarak Türük Kaganlığının en azından baskın en unsurları Türk değildir demek gülünçtür. Koskoca Orhon Yazıtları var. O yazıtların hangi dilde yazıldığı belli, isimler, din, toplum önderleri vs belli. Türk'ün taşıdığı Türk adı da onlardan çıkıyor.

    "Irk" diye bir kavram da günümüz biliminde aslında geçerli değil. Geçerli olsaydı zaten Akdeniz, Avrupa ve Ortadoğu gen-fenotip havuzunun insanları olarak Asya'nın antik Türükleriyle genetik, fenotip vs açısından zaten büyük ölçüde alakasız olurduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    bir şeye bakarken düşünmek de gerekli. ama bizim ülkede malesef bu fiil pek kullanılmıyor. ben bunu bulgaristan'a gidine fark ettim. bazı camileri kilise yapmışlar, bazı kiliseler kendiliğinden öyleymiş. sonra dedim bu benzerlik neden acaba? tabi sonra ayasofya taparlığı aklıma geldi. ben iki dakikada reçeteyi kestim. bizim anadolunun devşirilen rumları, pek devşrilememiş olmalı. bir yerde aya sofya takıntısı kalmış da olaiblir.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    iskitlerin genetik olarak Türki ve Tibet oldukları teleffuz edilir. Tibetliler ile Türkilerin ortak noktası P1c'dir. Dünya üzerinde mevcut bu daha eski geni oluşturan milletlerden en çok %90 Türkler, %5 Tibetliler ve geri kalan %5 ise pasifiğe yayılmış diğer milletlerin arasından gelenlerde. muhtemel orta aysa'ya yerleşen P1c'nin dağılımları.


    moğollar ise daha eski olan C taşırlar.



    P1c ise mutasyonla önce Q verir sonra R verir. yani P1c Türkler ise, bugün kızılderililer, ön iskandinavlar yanında Slav ve Germanikler de Türklerin alt soyundan türemelerdir.


    bu genetik bir gerçektir. yani bilimseldir.




    İskitler, Hunlar öz ve öz Türklerdir.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen onlarda - hakim öğe - Türkikler veya karma kabile topluluklarından oluşan bünyelerinde Göktürk öncesi erken veya ön Türkler onlarda baskın unsur ama kültürel kanıtlar - göçebe oldukları için - eksik. Orhon Yazıtları gibi bir delil kalsaymış o zaman iş kolaydı. Genetik olarak pek çok Türk olmayan soy veya etnisite Türklerle aynı haplogrupları paylaşır. Misal Slavlar ve Rumlar. Haplogruplar belirli bir millete veya aynı alt dil grubunu paylaşan milletler topluluğuna karşılık düşmüyorlar. Argümanındaki tek ciddi kusur bu. Slavlar evet genelde açıktır ama zaruri değil bu. Türklerin de illa çekik gözlü olmak zorunda olmaması gibi. Türkiye'de tüm Türkiklere Türk deme adeti var ama Türkler aslında Türkiklerin bir alt grubu. Türk denince bilhassa spesifik bir Türkik insan cemiyeti anlaşılır ama özellikle Türkiye Türkleri anlaşılır. Ama Türkler bir alt grup olarak Türkiye Türklerinden fazlasıdır. Gene de tüm Türkikler şüphesiz Türk değildir. Tüm Slavların Doğu Slavı ya da Rus olmaması gibi.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Genetik olarak dediklerin tamamı ile yanlış.


    yani bir R1a olan slav bir Türkik soyu desek tutuyor.


    ama J2 için "bir Türkik soyudur" desek bu olmaz. Çünkü P geni K dan türer. J ile alakası yoktur.


    yani


    K

    =>P1a

    P1b


    P1c=

    ||=> Q ve R



    Türkiklerin ortadoğu sayılan J ile hiç bir alakaları yoktur.



    lakin P gen tipi olarak buzul çağında Türediği var sayıldığı için ve bu geni bugün en çok %90 Türkler taşıyorsa, demek ki Türklerin gerçek geni P1C dir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.