Şimdi Ara

İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Hunlar, Göktürkler ve hatta Karahanlılar, Kırgızlar, Timur hanlığı vs bunlar Türk değilmiş. bu akla göre Türklük: 11 yüzyılda yani 1100 lü yıllarda anadoluya göçen bir sınır beyliği olan Osmanlı ile başlamış( )

    Bu fikir acaba kimden çıkmış derken karşıma bu adam çıktı.



    üstte videoda buluna gözlüklü şahıs ve yanında yancısı aynı yolun yolcusu kişiler. Lakin İsmet Özel; eski bir komünist iken ne olmuşsa sonrasında birden Türkçülüğe soyunmuş.

    İşin üzücü tarafı:

    Türkiye coğrafyası, Yunanistan Coğrafyası ve Ortadoğu coğrafyası ile İran coğrafyası ; BASKIN GEN olarak J2 taşır. Yani videoda izlediğimiz İsmetçiğimin, yapı olarak anadolu ırkından yanı J2 olduğu çok açık. bu ırkın, Türk milletine karşı aşırı bir bastırılmış gizli nefreti var. bunları konuşmalarından okuyabiliyoruz. Atatürk nefretlerinin de en temel kaynağı burada yatmaktadır. Kriptoların her daldan Kemalism ilkesine saldırması, Kemalism ilkesinin nasyososyalist yani toplumsal milliyetçilikten geçmesinden gelmektedir.

    İsteyen olursa altta, Dünya üzerinde mevcut baskın gen haritalandırması bulunmaktadır. Anadolu, Yunanistan, Ortadoğu ve Farsia'nın durumu ortadadır.

    İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bunlar Göktürk Kağanlığı döneminde dikilen Orhun anıtlarından bile bihaber. Ordaki Türk yazısını bunların gözlerine sokmak gerek.

  • Yahu bu siyasal İslamcılar nasıl bir kafa yaşıyor gerçekten komedi bir güruh.

  • İsmet Özelciler ve İsmet Özel ne İhvancıdır ne de Türkçü. İddiası bile absürt olur.

    Eskiden Osmanlılar cahilliğinden, tanımadığından Avrupa'ya Frenk diyordu. Hani Boşnaklara sırf Müslüman diye Türk denmişse bile bu Avrupalılar cahilliğindendir. Türk kimliği konuşurken Avrupa'yı baz almak hamakattir.

    Bu hastalıklı fikre bakılırsa Bilge Kağan, Tonyukuk, Bilge Kül Kağan Türk değiller.

    "MOĞOLİSTAN’IN ORTA OKUL TARİH DERS KİTAPLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME" diye bir makale var. Makaleye göre kitaplarda Göktürklerden, Uygurlardan bahsediliyor ama "Moğolistan tarihi" olarak anlatılıyor. Nasıl ki biz "Türkiye Tarihi" adıyla Hititleri, Lidyalıları öğreniyorsak onlar da kendi coğrafyalarının tarihini anlatıyorlar. Belli ki cehaletlerinin yanı sıra gerçekleri çarpıtmak huyları da var.

  • İlk önce Göktürk,Hun ve İskiler 'Türk' değil diyecekler ve bunu topluma alıştıracaklar.Ardından tarihte kurulmuş ilk Türk-İslam devletlerini de 'Türk' olmaktan çıkaracaklar ve dümdüz 'İslam' devleti demeye başlayacaklar.Mesela Gazneliler Hindistan'da kurulduğu için bu devlete 'Hint-İslam' devleti bile diyebilirler.Daha sonra işi Selçuklu devletine getirecekler ve bunlarıda Orta Asya'dan göç eden 'müslüman bozkır ahalisi' kurmuş diyecekler ama o bozkır ahalisinin milliyetini asla söylemeyecekler.Belki Selçuklulara 'İran asıllı' bile diyebilirler.İş daha sonra Osmanlı'ya gelecek ve Osmanlı'ya da 'Türk' dememeye başlayacaklar.Hatta Osmanlıya direk 'ümmet devleti' bile diyecekler.


    Ümmetçiler nezdinde Kürt,Arap,Afgan,Pakistanlı,İranlı,Iraklı,Suriyeli vs olabilirsiniz ama asla 'Türk' olamazsınız.


    O yüzden şaşırmamak lazım...





  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    işin arkasında kürt milliyetçiliği var.



    dikkat edersen; Türkiye'de süleymancılar da dahil hepsi doğudan türemeler. başlarındakilerin hepsi kürt kişiler. işin garibi bu yapıların çoğu kurulurken; başlarındaki kurucuları hep "saidlik" iddası ile bu işe girmişler. işin garibi derken; bu kadar said arabistan'da yok iken, ne hikmetse kürt halkında saitler kaynamakta. said = Peygamberin soyundan gelen kişi.



    yani vakti zamanında aşiretten yürüyemeyenler; din ve tarikatçılık ile yürümüşler.


    barzani mesela. talabani de bu yapılara güzel örneklerdir.



    işin kötüsü; bizdeki kripto rumlar da içlerinde Türk düşmanlığından, bu dinci yapılara ses çıkarmamaktalar.

  • Bunlar boş mevzular bence. Şurada 100 yıl önceki tarihte bile uzlaşamıyozda M.Ö 300 de kurulmuş devlet Türk mü Moğol mu onda uzlaşacaz saçma sapan işler.


    2500 yıl öncesi kime nerden gelmiş nereye gitmiş ne yapmış çoğu yarım yamalak zaten. Bir kabile bir aşiret göç dalgasında aşağı giitiyse Araplarla Yukarı gittiyse Ruslarla düz gittiyse Hristiyanlar ile karşılaşmış. Hepsi kendi içinde devletler kurmuş devletler yıkmış. Bunlar tarihçilerin işi. Tamamen şans çoğu şey.


    Şahsen Ben Türkleri Ortaasyadan Anadoluya göç etmiş ve burada medeniyete geçmiş insanlar olarak göürüyorum. Ve Tarih benim açımdam 1071 ile başlıyor. Kimileri bunu Talas savaşına götürür Türklerin Müslüman olmasıyla tarih başlar der bilemem. Ben Göktürk leri flanda Türk devleti sayarım. Hunlar zamanında daha ırk millet devlet medeniyet anlayışının oturduğu şüpheli. Tarih yazma anlayışı bile yok. Medeniyet yok daha. 5-10 kabile birleşiyor devlet oluyor onun içinde Herkes karışık olabilir o dönemde. Çin Moğol Türk vb...



    Not: Son olarak aramızda sorsak kimse Moğallar Türk mü dese yoo değil deriz ! Eee o zaman bu moğallar nasıl bu devletleri sahipleniyor ve 1200 lü yıllara kadar Orta Asyada kurulan devletleri sahipleniyor oda bir garip.


    Veya Macarlar'da kendilerini Hun soyundan geldiğine inanır Atilla'dan geldiklerini söylerler kimse çıkıp Macarlar Türk mü demez o neden acaba !





  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Osmanlilar atalarını Oğuz Kagan'a dayiyorlar. Oğuz Kağan Müslüman mi değil. Yani geçiniz şu araplasmis Türk gerçek Turktur zirvalarini.


    Oğuz Kağan Mete Handir. Mete Handa Hun hukumdaridır. Yani bari bize inanmıyorsunuz Osmanliya inanın onların tarihinde bile Oğuz Kağan yazmışlar. Adam Tengrici Türk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2023; 18:39:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım bunlar derin tarih mevzuları. Kahve ağızı ile konuşulacak şeyler değil ki.


    Mete han dediğin M.Ö 200 lerde yaşamış. Osmanlı dediğin kayı boyundan geliyoz diyor Kayı boyunun Anadoluya gelmesi 1200 ler zaten. ARada 1000 yıl fark var.


    Buralarda saçma sapan sığ tartışmalar çıkarılmasına kızıyorum ben. Yok en Türk biziz en saf kan şunlar biz şu soydanız flan 2000 yıl geçmiş herkes herkes karışmış. Resmi tarihte 16 Türk devleti sayılır bunlar Cumhurbaşkanlığı forsundada vardır. Bu kadar basit. Yok şu Müslümanmış şu Hristiyanmış şu şöyleymiş bunları tartışmanın kimseye faydası yok.


    Kavimler göç ederken aşağı değilde belki Yukarı gitseler çok farklı tarih olacaktı. Bilemezsin. Her olayı üstün ırk Türklük algısına getirmenin faydası yok. Herkesin doğduğu aile doğduğu din kendine.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Dostum çok saçma konuşuyorsun.


    Sen diyorsun ki ben Araplaşmış Türk seviyorum öncesi benim için Türk değil. Bu senin hislerimle brlirlenebilecek bir konu değil ki.


    Bunlar Türk değil neden Müslüman değil böyle absürt bir gerekçe olabilir mi ?


    Hunlar tam olarak Türklerin anayurdu sayılan bölgelerde hüküm sürmüş bir devlet ve çok büyük olasılıkla Türkler bizim hissiyatımızdan ne oldugundan, bizim ne olduğumuzdan bağımsız olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2023; 21:1:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslamla kafayı yiyince böyle oluyor işte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir insan müslüman diye o kişinin mutlaka Arap olması gerektiğine ilişkin saçma sapan bir inadınız var, islam nefretini kusacağım diye böyle saçma sapan cümleler kurarsanız gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersiniz.


    Bir kişi müslüman ise o kişi muhakkak Arap olacak diye birşey yok, bi Kanadalı bir Amerikalı bir İngiliz veya Rus müslüman olduğu zaman o kişi arap olmaz. bir kişinin din tercihi onu Arap veya Arap değil yapmaz. Önce bu kronik şizofrenik saplantınızdan kurtulun.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ne saçmalıyon Allah aşkına :D Benim ağzımdan arap veya Müslüman lafı bile çıkmadı. Ne kuruyon sen kafanda böyle !!! Araplaşmış Türk seviyorum ne demek ayrıca :D Sen bir insanı milletidine veya dinine ırkına göre mi seviyon ? Safkan Türk mü kaldı dünyada ? Veya safkanlık diye bir şey mi var. Bir ülke sınırları içersinde yaşayan ülkeye bağlı Türk vatandaşlarıyız işte...



    Ben böyle gereksiz konularda inatlaşmak saçma diyorum. Türklerin Anadoluya girişini 1071 kabul ediyoruz yanii 1000 yıl geri gidiyoz. Daha o tarihi tam bilmezken Osmanlı tarihini tam bilemezken sen 2000 yıl hatta 2250 yıl geri gidip Hun tarihi diyorsun.


    Bunlar tarihçilerin bileceği bir şey. Lakin Moğollarda biz Hunlardan geliyoz diyor. Macarlarda biz Hun soyundanız devamımız diyor. Ne yapacan adamlarla kavgamı edecen hayır hunlar bizim diye. BOŞ MUHABBETLER DİYORUM. O zamanlar daha devlet anlayışı millet analayışı var mı o bile şüpheli. Kabileler arası savaşlar işte. Orta Asyada olan çoğu ülkede Türkler var olmuş olabilir. Tabii ülkenin içinde illaha Moğollar Çin'liler vb ırklarda vardır.





  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Ben anlatamıyorum sanırım tam olarak.


    Senin anadoluya ne zaman geldiğin , senin dinin, senin Türk olup olmaman bunların hiçbir önemi yok . Hunlar çok büyük olasılıkla Türkler bunun Osmanlı ile , anadolu ile , müslümanlık ile veya senin benim ne hissettiğimiz ile bir alakası yok.


    O yüzden anadoludaki kişiler zaten birbirine karışmış dediğin zaman bunun Hunların Türk olup olmaması konusunda hiçbir bağlayıcılığı yok . Sen Türk olsanda olmasanda bu adamlar yüzde 95 Türk nitekim bu adamlar doğrudan Türklerin eski anayurdunda kurulmuş bir devlet. Türkler sağa sola göçmeden önceki zamanlar.


    Konuya nasıl bağlıyoruz. Bir takım ihvancıların çıkıp Türk dediğin müslüman olur veya Türklerin tarihi Talas veya Malazgirt ile başlar demesi mantıksal açıdan sakat bir durum. Bu adamlar senin öncelin. Sen ister budist ol , ister müslüman ol , ister hristiyan ol bu geçmişte Türk olan milletlerin Türklüğünü etkilemez. Bu kadar basit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2023; 21:41:19 >




  • Arapseverler alternatıf tarih yazmaya çalışıyor.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Mesela sana bir örnek vereyim Bugünkü Bulgarlar kendilerini Slav olarak kabul ediyorlar. Slav birliğine vb girmeye çalışıyrolar. Osmanlı'dan nefret ediyorlar. Türklere çok soğuk bakıyorlar.


    Fakat bu durum Asya'dan Balkanlara gelen ilk Bulgarların Türk olduğu sonradan Slavlaştıkları gerçeğini değiştirmiyor. Bugünkü Bulgarlar istedikleri yerlerini yırtsınlar , istedikleri kadar ben Slav hissediyorum desinler Bulgaristan'a adını veren ilk Bulgar kabileler Türk'tü bu bilimsel bir gerçek senin bugün ne yaptığından ve ne hissettiğinden veya ne olduğundan bağımsız olarak.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    hacı sen çok bekara karı boşuyon gibi geliyor. hayatında arpalarla yüz göz olmamışsın; boşa üfürüyon.



    Allah bana, arabını, farsisini, yahudisini mahudisini yani ortadoğulu kim varsa sevmiyorum diye günah yazacaksa, yazsın! mal sahibi o mülk sahibi o! bir kusurum da o kalsın bilerek işlediğim. sen canını sıkma. sana boşa üfürmek kolay.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Yaa arkadaşım aynı şeyi söylüyoruz zaten. Ama ben bunların BOŞŞ OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM SADECE. Göç ederken aşağı gitmişik bunları yaşıyoruz belki yukarı gitsek çok farklı şeyler yaşayacaktık diyorum.


    Adam ben kendimi slav hissediyorum 1500 yıldır buradayım ben Slavım derken senin gibilerin çıkıp hayır siz Türksünüz demesi gibi saçma ...


    Kan soy sop ırk ayrıştırması saçma geliyor bu devirde.



    Ortak kader birliği olması lazım bazı şeyler için ortak değer birliği olması lazım. Mesela bir Bulgar ben Türk'üm dese bile ben kabul etmem zaten. Bir moğollu gelse bize kapıları açın bizde Türk'üz kardeş kardeş yaşayalım bizimde atamız Hunlar dese BANANE dersin sende...

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    İşte bende şunu diyorum. İhvancı arkadaşlar , Arapsever arkadaşlar. Neye inanıyorsanız inanın ancak bunun için Türk tarihini tahrif etmeye çalışmayın.


    Türk tarihi 1071'de de , 751'de de başlamıyor. İslam tarihinden daha eskilere dayanıyor . Bu tarihi silmeye çalışmak doğru değil bırakın bu işleri.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Sizin de bildiğiniz gibi buna tarihsel revizyonizm deniyor hemde en zorlamasından. Yoksa 2. murat'ın emriyle Yazıcıoğlu Ali'nin çevirdiği Tarih-i Al-i Selçuk'tan ve soyağacını da oğuzlara eklettirdiğini bildiklerini sanmıyorum İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 28 Aralık 2023; 22:30:10 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.