Şimdi Ara

İhvancı tayfa baklayı çıkarmış: Göktürk, Hun, İstkitler ; Türk değil, ama moğollarmış. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    R1a olan Türkik de bulursun J olan da. Popülasyon genetiği kültürel arka planın arkasında ve oldukça bağımsız çalışıyor. Farklı etnisiteye mensupluk veya farklı diller konuşmak bunların arasındaki çiftleşmelere engel değil ya da farklı genler etnik asimilasyona engel değil.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    yahu nasıl bulacaksın? Y kromozomu şaşmaz. otozomal olarak bahsetmiyorum. babadan ne geçerse Y sende o kalıyor. J2 nasıl Türk olabilir bu durumda? :)

  • Timur'un dnası J2. Timur Türk değilse kim Türk o zaman?

  • Fade to Black kullanıcısına yanıt

    kim söylemiş J2 olduğunu? var mı resmi kayıt? 13. yy da o kadar karışacağını sanmıyorum ortaasya bozkırlarının.

  • M. Ece Kars ve diğerlerine göre (2021) Türkiye'deki haplogrup dağılımı:[23]

    Y-DNA İnsan Y-DNA haplogrubu

    • I2a (20%)
    • J2a (18.4%)
    • R2a (17.1%)
    • R1b (14.9%)
    • E1b (14.3%)
    • R1a (12.1%)
    • O3-M122 (15.6%)
    • C-RPS4Y (8.5%)



    Ece Kars sanırım testleri ağırlıklı olarak trakya - Bursa, Çanakkale bölgelerinde bu testi yapmış da I2a en çok oranda çıkmış :))) test yapılacaksa bölgesel analizlere göre yapılmalıdır. kafana göre seçipte yapamazsın.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    şöyle bir sayfa var. sayfada timur diye aratınca çıkıyor.



    www.familytreedna.com
    FamilyTreeDNA - Turkish DNA
    https://www.familytreedna.com/public/OghuzTurks?iframe=yresults
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt

    ben bu testlerin muhabbetilerine baktım


    İngiliz kralı edvard J1 çıkıyor napolyon E1 çıkıyor falan. Queen Victoria ise H çıkıyor. Yani hindisyanın bağrından çıkmış sayılıyor.



    yani bu testler gerçek genetik kalıntı testleri değil de şu şekildeymiş:


    15064 is the direct paternal descendant of Timur, and 69066 is the direct paternal descendant of Babur Shah II.


    yani Timur soyundan gelenler olarak adlandırılanlardan yapılan testlermiş. zaten gösterdiğin sayfanın başında kırmızı ile işaretliler predicted yazıyor. bir kırmızı bir yeşil. ben anlamadım. keza timur'un mezarı başka açılmadı da ... açıldığı vakitte de böyle dna vs bilinmiyordu bile.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Genetik kültürün veya etnisitenin - bilhassa süregelen bir izolasyonun bulunmadığı çoğu örnekte - tam bir karşılığı değil. Anlamadığın kısım orası. Bir milletin birden fazla ortak atası varsa hepsi Türktür bunların diye varsayamazsın. Bu sadece gülünç olur. Nereden bilebilirsin ki zaten Türk olduklarını sırf senin atan diye? Bu neredeyse her millet için geçerlidir. Şu haplogrup Türktür ama şu haplogrup değildir diyemezsin. Pratikte hepsi üst yapı olarak kültürel etkileşime göre Türk olabilir. O zaman çıkıp genetiğe ve fentotipe bakarak Türkçe konuşup kendisine Türk diyen veya Türk olarak bilen insanları Türk haplogrubu mensubu değil diye dışlaman gerekir. Bu da takdir edersin ki hem saçma sapan hem de günümüz politikası açısından gayri meşru bir düşüncedir. Esmerler Türk ama beyazlar değil veya tam tersi. Gayet temelsiz ifadeler. Üstüne de zaten ırkçı yaklaşımlar. Ondan ötürü de gayri meşru. Benim ne fenotipimin, ne de haplogrubumun Türük Kaganlığı'nın insanlarıyla alakası yok. Büyük ihtimalle yeterince uzak insan atalarımız komple birbirinden farklı ve alakasız mutasyonların ürünü. Ama ana dil olarak Türkik bir dil (Türkçe) konuşup Türk kimliği taşıyorum. Tarihin belirli bir döneminde kesişme olmuş ve atalarım Asyatik bir kültürü benimsemiş. Çoğu çağdaş Türk de zaten böyledir.


    Böyle safkancı veya primordial görüşlerin bilimde artık yeri yok. Gerçekliğin karmaşasına ve kompozitliğine asla uymuyor. Süratle terk etmeni tavsiye ederim. İndirgenemeyecek derecede karmaşık olan hayatta hep bir takım ideal formlar veya ari kökler aramak insanoğlunun en büyük bilişsel zafiyeti ve önyargısı. DNA bazlı canlılar ve ayrıca modern insan bir ortak ata dizisi paylaşıyor görünüyor; bu doğru. Ama genetik ve kültürel varyasyon otomatik birbirine eşleştirilebilir değil. Düşünebilen ve eldeki verileri yorumlayabilen her insan açısından belirli bir genetik arka planın zaruri olarak belirli bir etnisiteye, millete, kültüre ve benzerine karşılık düştüğü ve ileride de illa ki düşeceği düşüncesi sadece bir saçmalıktan ibarettir. Prensipte herkes Romalı, Türk, Amerikalı, Rus, Alman vs olabilir. Etnik kimlik benimsenen veya aşılanan bir şeydir. Genler veya herhangi bir soyla beraber gelmez.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    ırkçı yaklaşım değildir o. antropoloji üzerinden yürüyoruz. ırkçılık "beyazlar üstün ırk, kahrolsun x ırk" gibi oluyor. tıkanılan her konuda böyle proxy kelimeler üzerinden yürümek manasız.



    safkan ırk olarak bahsetmiyoruz. Türklerin gen haritası bakımından kök genleri üzerinden yazdım. 25.000 yıl önce türemiş bu gen bugün en çok ki bu %90ları buluyor; Türklere tekabül ediyorsa, demek ki ya bu adamlar Türklerin arasında kayboldular yada Türkler bu adamların kendisi ama tarih içinde savaşlar, göçler diğer milletler ile karıştılar ve diğer milletlere kendi benliğine geçirdiler. çünkü Y tarafından J geliyorsa; bu çok açıktır ki kişi Arap/Yahudi ve Araimi kökenlidir. J2 alt türü mutasyonu ise bir şekilde yaşamış ve daha dışta gözlemleniyorsa, demek ki o bölgelerde ya coğrafi ya diğer genetik karışımlardan alt türe evrim göstermiş oluyor.



    Türkiye ve Yunanistan en çok J2 ise ; bu yunanlıları Hun/İskit yapmaz. Ama anadolu halklarını rum kökenli yapar. burada karışma genetik yolla değil de daha çok devşirilme ile yaşanmış demek oluyor.



    bunu osmanlıda haraç ve cizya üzerinden de doğruluyabiliriz. vakitle haraç defterleri de cizya deftarlarının içinde konumlandırılmıştır. çünkü islamiyete geçişler çok hızlanmıştır.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.