Şimdi Ara

Honda Jazz aldım bir kaç sorum var :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk arabam oldu çok mutluyum biraz da heyecanlıyım :) otomatik vites 2006 jazz aldım. çok içime sindi araba çok hoşuma gitti. bir kaç sorum var.

    1- aux diye bir düğme var ama basınca bir şey olmuyor. aux girişi nerede?

    2- cvt şanzımanlar genel olarak nasıl? zincirliymiş galiba trigger yokmuş. bu iyi bir şeymiş doğru mu?

    3- jazz benzinli ve bildiğim kadarıyla benzin tüketimi baya ekonomik. doğru mu?

    4- bilgisayarda şarkılar hazırladım cd ye çektim ama hiç bir şarkı açılması teypte. neden böyle? pc de açılıyor cd sorunsuz çekti. başka bir orijinal cd taktım onu açtı. acaba orijinal mi almak gerekiyor?

    5- hangi motor yağı daha uygun olur bu araca?

    şimdilik bu kadar. başak gelirse aklıma sorarım



  • Hayirli olsun

    1. Kolcak altinda olabilir

    2. Sanziman sorunsuz ve mukemmel. Zincirli olan motor trigeri. Oda iyi birsey.

    3. En az yakan otm benzinli araclardan

    4. Boş

    5. 5-30 kullanin 80 tl ye nette iyi markalar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 27 Temmuz 2017; 23:7:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benim de söyleyeceğim şeyleri üstteki arkadaş yazmış zaten. Ben de aracın kaça geldiğini sorayım bari
  • Şanzımanı güzel sorunsuz, yakıt tüketimi düşüktür. LPG ihtiyacı hissettirmez zaten takmayın küçük motor olduğundan kolay etkileniyor hele A/C ile bayılıyor. Kullanımı kolay bir araçtır. Direksiyonu normal araçlara göre sanırım bir tur kadar daha fazla döner. Camların büyüklüğünden içi ferah, saklama alanı bol bir araç. Yağ konusunda çok seçici bir motoru yok iyi bir şey istiyorsanız castrol, mobil, motul yağlarını tercih edin.

    Genel anlamda sorunsuz bir araba. Ön takımları yanılmıyorsam biraz hassas. Dikkat gerektiriyor. Ama köy yollarına felan gelir öyle zayıf değil. CD konusunda da sanırım orjinal dışında çalmazdı diye hatırlıyorum. Ama yinede siz bir cd yi track doldurduğunuzdan emin olun.

    Aux olayını bilmiyorum.

    Güle güle kullanın sizi yormaz gündelik kullanıma ve aile için uygun bir araba. Ama 5 kişi doluşup rampa çıkmaya bide o rampayı çıkarken A/C açmamaya özen gösterin. Üzülürsünüz.

    Geri kalanı düzgündür. Keyifli arabadır. Sınıf ihtiyaçlarını karşılar. Müşterisi bellidir. Alanı satanı kolay bulunur. Elinizdende kolay çıkarırsınız.

    Tekrar hayırlı olsun.




  • Aux çıkışı teyp üstünde sağ altta küçük bir kapakçıkta..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrandLotus

    Şanzımanı güzel sorunsuz, yakıt tüketimi düşüktür. LPG ihtiyacı hissettirmez zaten takmayın küçük motor olduğundan kolay etkileniyor hele A/C ile bayılıyor. Kullanımı kolay bir araçtır. Direksiyonu normal araçlara göre sanırım bir tur kadar daha fazla döner. Camların büyüklüğünden içi ferah, saklama alanı bol bir araç. Yağ konusunda çok seçici bir motoru yok iyi bir şey istiyorsanız castrol, mobil, motul yağlarını tercih edin.

    Genel anlamda sorunsuz bir araba. Ön takımları yanılmıyorsam biraz hassas. Dikkat gerektiriyor. Ama köy yollarına felan gelir öyle zayıf değil. CD konusunda da sanırım orjinal dışında çalmazdı diye hatırlıyorum. Ama yinede siz bir cd yi track doldurduğunuzdan emin olun.

    Aux olayını bilmiyorum.

    Güle güle kullanın sizi yormaz gündelik kullanıma ve aile için uygun bir araba. Ama 5 kişi doluşup rampa çıkmaya bide o rampayı çıkarken A/C açmamaya özen gösterin. Üzülürsünüz.

    Geri kalanı düzgündür. Keyifli arabadır. Sınıf ihtiyaçlarını karşılar. Müşterisi bellidir. Alanı satanı kolay bulunur. Elinizdende kolay çıkarırsınız.

    Tekrar hayırlı olsun.


    Bende yok ama kuzenimdeki jazz ile 5 kisi arti tavana kadar bagaj ile hicbir rampada uzulmedik klimamizda acikti ayrica arac lpg li.

    Neseli bi kaset yapmis kereta caldik caldik eglendik ne uzulucez tatile giderkene.

    Saka la saka arac iyi cekiyor rampada biraz artir devrini devam et hizdan dusmeden. Yok oyle bi uzuntu vs. yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 27 Temmuz 2017; 23:31:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şarkıları direkt olarak CDye kopyaladıysanız çalmaz. Nero gibi programlar ile track cd yapmanız gerekir
  • hepinize teşekkürler arkadaşlar :)) inşallah kazasız belasız kullanırım. çok sevdim arabamı :)

    aux girişi olduğundan emin misin? öyle bir kapakçık göremedim de
  • 2003 jazzda bende aynısını yaşadığımdan biliyorum 4. sorunu cevabı cd yi hangi türde çektiğinle alakalı. Eğer yazdırdıgın cd mp3 türünde ise mp3 açmıyor jazz oyuzden track olarak çekmen lazım oda zaten 10-15 şarkı falan alıyor ki orjinal cd lerde zaten track türünde dolduruluyor ozaman dınlenebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    2003 jazzda bende aynısını yaşadığımdan biliyorum 4. sorunu cevabı cd yi hangi türde çektiğinle alakalı. Eğer yazdırdıgın cd mp3 türünde ise mp3 açmıyor jazz oyuzden track olarak çekmen lazım oda zaten 10-15 şarkı falan alıyor ki orjinal cd lerde zaten track türünde dolduruluyor ozaman dınlenebiliyor.

    anladım teşekkürler
  • Öncelikle hayırlı uğurlu olsun CD konusu benimde başıma gelmişti CD olarak yazdırmaya dikkat edin DVD olarak yazdırırsanız araba çalmaz keyifli sürüşler.
  • Kendi Honda aracımda kitapçığında ses sisteminin hangi formatları desteklediği yazıyor.

    Dosyaları program ile cd'ye yazdırmanız gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda Jazz aldım bir kaç sorum var :))

    Resimde aux kablosu (ses kablosu, 2 ucu da erkek) takılı yeri görebilirsiniz. Çakmaklığın hemen altındaki lastik kapak altında.

    Jazz motoru zincirlidir ve uzun ömürlüdür, kayış olmadığı için kayış değişim masrafı da yok. Ancak klima kayışı var (100 bin km civarında değiştirmek gerekli, çok pahalı değil)

    Cvt şanzıman, her zaman en ideal motor devirinde kullanma prensibinde olduğundan, abartılı kullanım yapmazsanız az yakıt tüketir. Bu tamamen size bağlı, gaz pedalına çok hassas basmanız gerekli. Motor devri sabitken, gidilebilecek en düşük vites oranını bulana kadar hızlanmaya devam eder ve orada kalır aynı gaza basış şeklindeyken. 1500 devirde çok rahat ilerler, yavaşça hızlanır şehir içinde.

    Mp3 çalmaz, müzik cd si olarak cd ye yazdırmalısınız. Veya aux kullanacaksınız, telefon veya mp3 çalardan (tabi aux kablosu gerekli)

    8 sene, 130 bin km kullandım 2008 ilk nesil CVT li Jazz'ı. Sıfır almıştım. Garanti bitene kadar ilk 3 yıl değiştirmedim ama sonrasında hep tam sentetik motor yağı kullandım. Servis ve özel servisler genelde 10w-40 mineral ağırlıklı ucuz yağ kullanıyor. 10w-40 kullanmayın, tam sentetik yağ kullanın, aradaki fark muazzam. Motor daha sessiz çalışır, daha uzun ömürlüdür ve yüksek sıcaklıklara daha dayanıklıdır.
    Kitapçıkta en üst seviye yağ olarak 0w-20 yağ öneriliyor ama bulmak zor. Eğer aracınızın km si düşükse bu yağdan başlayarak herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. 100 binin üzerindeyse 0w-30, 0w40, 5w-30 veya 5w-40 gibi tam sentetik yağlardan herhangi biri de çok iyi olacaktır. 0 ile başlayanlar daha soğuk yerler için uygun dense de , eğer eksiltme yapmaz ise en uygun yağ 0w-30 Mobil 1 dir. Tam sentetikler arasındaki fark kendi araların çok değil ama tam sentetik ile mineral yağ arasında çok fark var.

    Eğer lpg varsa ona uygun yağ seçimi yapılmalı, 5w-30 veya 5w-40 olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 28 Temmuz 2017; 8:35:50 >




  • motor yağı castrol 5w30 edge 4 lt orjinal ambalaj uygun olur 10 bin km garanti veriyor yetkili bayii
  • öncelikle hayırlı olsun
    cvt yağını 2 yılda bir MUTLAKA yetkili serviste değiştirin. bunu yaptığınız sürece şanzımandan yana korkunuz olmasın
    trigger zincirdir evet. ve bu iyi bir şey
    yakıt tüketimi gayet tatminkardır fakat yılda çok km yaparım derseniz lpg de taktırabilirsiniz
    motor yağı yaşadığınız şehire ve sıcaklığa göre değişkendir
    https://forum.donanimhaber.com/motor-yagi-ile-ilgili-tum-paylasimlar--6792166-454#124852293
    şu konuyu okuyabilirsiniz
    genelde km çok yüksek değil ise 5w30 tercih edilir
    ayrıca facebook honda jazz türkiye grubuna da mutlaka bekleriz




  • çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz :))
  • Black Mesa kullanıcısına yanıt
    Müzikleri doğrudan atmayın, nero gibi programlar ile track şeklinde oluşturmanız gerek. Zaten orijinal CD'ler de öyledir. Bilgisayara takıp klasörüne girdiğinizde track01.. gibi dosyalar görürsünüz.
  • kaça aldınız acaba ve araç kaç binde? ben de eşim için bakınıyorum araçlara ama piyasa gereksiz yüksek. sanırım kendi aracımı satıp daha ekonomik küçük otomatik alacağım.

    alıntılayarak cevaplarsanız sevinirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    kaça aldınız acaba ve araç kaç binde? ben de eşim için bakınıyorum araçlara ama piyasa gereksiz yüksek. sanırım kendi aracımı satıp daha ekonomik küçük otomatik alacağım.

    alıntılayarak cevaplarsanız sevinirim :)

    2006 model 87 bin km de otomatik vites 36 bin tl ye aldım.
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.