Şimdi Ara

Kontak Termiği Arızasını giderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
39.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit : 2006 Doblo
    2004 model lancer aracımın kontak termiginde arıza çıktı. Arıza şu şekilde; kontağı ceviriyorum fakat marş motorunu döndürecek güç gitmiyor. Fakat anahtarı bastırarak çevirdiğimde temas ediyor ve marş motoru donuyor ve araç çalışıyor.

    Bu şekilde termik te arıza olduğunu söylediler. Tamiri 100.120 lira bazi usta Dediklerim ise tamirinin olmadığini söylüyor. Sıfırı ise Tr de 200 tl istediler.
    Bircok kişinin kendisinin söküp tamir ettiğini görünce bende sökmeye karar verdim ve hallettim.
    Şimdi bunu anlatacagim benim araçta kolay oldu fakat diger benzer araçlarda da uygulanabilir sanırım.
    İlk once kontak bölümünü kapatan bölümü sokmemiz gerekiyor. Direksiyon un altından o bolumu tutan vidalari sokuyoruz. Daha sonra kontağı kapatan o plastik aksamları çıkarıyoruz. Termik kontagin sonunda bulunur.resimlerine internetten de bakabilirsiniz.avuç içine sığacak kadar bir parça. Once termigi tutan vidayi sokuyoz ve sonrada termigi bağlı olan soketi sokuyoruz genelde tırnaklı olur.kirmayin. bu iki işlemden sonra termigi elimize alabiliriz.

    Termigi temizleme veya tamir işini araç icinde değilde boş bir masada yapin.
    Bazı termikler vidaylı bazıları ise tırnaklı olur. Benimki tırnakliydi.tırnakları ayırdıktan sonra termigi kapağını dikkatli açın yavaşça. İcinde 5.6 tane kucuk yay ve iki tane bilya var kaybolmasın. Açtıktan sonra ister resmini çekin toplarken kolay unutursaniz. Termik icinde iki adet bakir bulunuyor. Bir bez yardımıyla once siyahlamis yerleri silin daha sonra ince zimparayla aşınmış yerlerini zimparalayin. Göreceksiniz zaten bu yerleri. Bu işlemden sonra asıl sorun bu bakır plakaların düzlenmesi. Yani kontak çevire çevire bakir plakalar yamulmuş. Bu yerleri gözle görebilirsiniz. Tornavida yardımıyla şeklini bozmadan düzeltin
    Genelde aşağı doğru ezilmiş halde olur siz tornavida ile yukarı kaldırın bu yerleri. İki plakaya da bu işlemleri yaptıktan sonra termiki kapatın. Kontak yuvasına yerleştirin vidasini takın . soketi takın ve deneyin.
    Bendeki sonuç ; artık anahtara herhangi bir baski uygulamadan araç çalışıyor.
    Umarım sizede yardımcı olur.
    Edit: Edit: 2006 Doblo üzerinde de denedik. Doblo nun termik perçinli. İçi açılmıyor. Fakat bu parçanın haricinde yuvarlak halka şeklinde parça mevcut termik e yapışık. Onun yayı sorun yapmış. Yayı değiştirince sorun halloldu.
    Termiki Takınca kontağa güç gelmiyorsa , sigortayı kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2627 -- 3 Eylül 2019; 10:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ferraride de aynı mıdır hocam bizim canavarın da var öyle sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler kardeşim çok faydalı bilgi 2005 lancer ime deneyeceğim.
  • vehbi86 V kullanıcısına yanıt
    Faydası olduysa iyidir.

    Edit: 2006 Doblo üzerinde de denedik. Doblo nun termik perçinli. İçi açılmıyor. Fakat bu parçanın haricinde yuvarlak halka şeklinde parça mevcut termik e yapışık. Onun yayı sorun yapmış. Yayı değiştirince sorun halloldu.
    Takınca kontağa güç gelmiyorsa , sigortayı kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.