Şimdi Ara

HB araç almamalısınız kullanışlı değil (Detaylı anlatıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemiz şartlarında yarın deprem olsa sokakta kalsanız hb araçta yatmanız zor. Ama sedan arac arka koltukları sökünce arka kısım yatak olabiliyor. Avantajı bol.


    Yolda aracınız arıza yapsa yine arka koltukları yatırınca bagajla beraber yatak oluyor sabah oluncaya kadar ya da çekici gelinceye kadar rahat edebilirsiniz. Yani rahat uyuma olanakları fazla.


    Çeşitli yükler aldığınızda sedanın uzun olması çoğu durumda büyük kolaylık sağlıyor asla HB aracın alamayacağı yükleri taşırsınız. Hatta bagaj açık şekilde iple bağlayarak daha da büyük ürünleri taşıma şansınız olabilir.


    Sedan da hafta sonu 2-3 günlük tatillere çıktığınızda otele daha gerek duymazsınız yine bahsettiğim arka koltukların olduğu kısım ve bagaj alanını yatağa çevirerek.


    Sedan araçlar HB lere göre daha gösterişlidir HB araçlarda b-c-d sınıfı da olsa benzer şekilde arkaları küt durur 2. elde alıcısı bu tasarımı beğendiği için 3-5 araçtan hangisi uygun fiyatlıysa onu seçer özellikle bayanlar motora bakmaz ufak tefek şirin araçları seçiyor çoğunlukla. Yani 2. elde fiyatları segment büyüdükçe daha da zararına satılıyorlar. Oysa Sedanlarda hep öncelikli tercih meselesi aile olsun, tasarım olsun , bagaj hacmi olsun aranan kriterler








  • Bu yazdıklarımızın tamamı sedan araç için değil heçbek için geçerli.Söylediklerin hepsinde tam tersi geçerli.Sedan aracın arka koltuklarının arkasında bagaj ile kabini ayıran sac panel var.Koltuğu yatırsan da söksen de ne yatabilirsin ne de buzdolap koyabilirsin.Çamaşır makinası bile taşıyamazsın.Tam tersi heçbek aracın arka koltuklarını yatırıp pandizotu çıkarınca bagaj ile yolcu bölümü birleşerek hafif ticariler gibi tek bir bölüm olur.Buzdolap da taşırsın,içinde de yatarsın.
    Deprem oldu,
    Çocuklar üstlerinde pijama ile uyku sersemi şok içinde duruyorlar.
    Hemen üstünüze birşeyler alın aşağı iniyoruz dedim üstlerine hırka gibi şeyler alıyorlardı hayır dedim pijamalarinizin üstüne normal kıyafetlerinizi giyin ne kadar dışarda kalacağımız belli değil dedim . Acele bir şekilde giyindiler merdivenlerden koşarak aşağı indik.
    O gün arabamız sedan Corolla.
    Gecenin o saati Adana'da mahşeri bir trafik var bir türlü ilerleyemiyoruz çünkü guzergahiniz üzerinde yıkılan binalar var neyse bir şekilde ileledik ve kendimizi boş bir alana attık etrafimiz bizim gibi insanlardan oluşan bir araba deryası arabada eşim ve 2 çocuğum var.
    Daha gün ağarmamis olayın vehameti tam bilinmiyor ve sağanak yağış var. Depremin merkezinin Maraş olduğunu öğrenince ben durumun vehametini kestiriyorum çünkü biz bu şekilde sallandiysak depremin asıl vurduğu yerlerde taş üstünde taş kalmamıştır.

    Aklımda o kadar fazla düşünce var ki, dostlarımız, komşularımız, arkadaşlarımız ne durumda, çocukları nasıl güven altına alabiliriz, inerken gördüm 1. kat duvarlarında çatlaklar vardı acaba binaya bir daha girebilecek miyiz, bu arada telefonlar geliyor onlarla uğraşıyoruz bütün bu telase arasında aklıma Corolladan.onceki aracım geliyor 508 sw, kendi kendime neden sattın onu diyorum bak şimdi çocuklar arkada yatardı. 1_2 saat sonra yine birden kendi kendime bunu düşündüğümü fark ediyorum. Halbuki o kadar çok düşünülecek şey var ki bu nereden aklıma geliyor diye şimdi bile ara ara düşünüyorum.
    Aynı gün bir arkadaşım marasa ailesini almaya gidiyor çünkü yol tahrip olmuş onlar gelemiyorlar, Adana'da birisi den 4*4 Duster buluyorlar gerektiği yerlerde tarlalar içinden yol alıp ailesini alıp geliyorlar.
    Allah bir daha böyle şeyler kimseye yaşatmasın ama aracın işlevsel olması bazı durumlarda gerçekten çok önemli oluyor. Gönül isterki büyük geniş bir 4*4 alalım (land Cruiser gibi ) her koşulda işimizi gorelim ama ülke şartları malum.
    Yine de bundan sonraki aracımı seçerken imkanlar el verirse benim icin işlevsellik ön planda olacaktır.
  • Sedan yerine yatmak kalkmak vs vs yerine direk vito benzeri al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 3 Mayıs 2024; 14:32:45 >
  • Bu mantıkla araç alacak olsam, Dacia Jogger alırım.

  • konuya sıfır önyargı ile geldim ve öznel görüşleri gördüm, size kullanışlı olmayan başkasına tam ihtiyaç olabilir ama yine de bahsettiğiniz konular da mutlaka karşılık bulacaktır, b sınıfı suvların bu kadar rağbet gördğü ortamda ben hb araca laf etmem sonuça d sınıfı ile b sınıfının ortası, çoğu kişi iççin mesele orta yolu bulmaktır

  • konunuzu görünce birden aydınlanma geldi. clio bakıyodum vazgeçtim dorse+çekici bakıyorum, rahat rahat yatarım yolda kalırsam.

  • Hocam vermiş olduğunuz önemli detaylar için teşekkür ederiz.

  • Bu mantıkla sedan değil SW almamız lazım.


    Yani..

  • hocam siz bir daha detay vermeyin boğulduk.

  • Konuya attıgım cevaplar silinmiş , abilerin mi var forumda :)

  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Benimkiler silinmiş asil sen boş boş şeyler yazmistin benimkiler boşa gitti. Burda bayi çalışanları galericiler falan var onlar sildirmistir sen forumda yenisin galiba

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Yeniyim 

  • Bir ekleme de ben yapayım. HB araçların bagajı açıldığı zaman yolcuların olduğu yeri de etkiliyor. Özellikle kışın soğuk havalarda uzun yolda bagajdan bir şey almak için bagajı açtığınızda soğuk hava kabine giriyor. Bagajdan bir şey alacaksanız elinizi çabuk tutmalısınız.

  • Hatta sedan da işlevsel değil, en iyisi station wagon ford focus sw'lere baktık ve kullandım keşke ülkemizde bu araçların piyasası olsa megane, civic yerine onlardan alırdık.
  • Sen yatmaya araç arıyorsun hocam, karavan al en iyisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.