Şimdi Ara

Hattım VDSL den ADSL e düştü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkesin Ramazan bayramını kutlarım.

    Olayı tüm detaylarıyla aktaracağım malesef biraz uzun olacak.
    Bulunduğum yerde altyapı çok eski Superonline ve Tt ile 6 yıl bir şekilde öldü ölecek şekilde bir internet deneyimim oldu. Türknetten yana şansımı deneyeyim dedim tahhütüm bitince. Sorgulamalarda 14mbps sonuç aldım ve aradım ( diğerlerinde max 6-8 arası çok dengesiz bir deneyimim oldu.)

    Telefondaki dostumuz sorguladı normalde 14mbps alacaktınız ama şuan 1 adet boş port görüyorum onunla 100mbps tanımlayabilirim mesafeden dolayı yaşanacak bir miktar düşüşle yaklaşık 50-60mbps ortalamasında bir hız alırsınız dendi. Bunun mümkün olmadığını söyledim defalarca inatla mümkündür vs dedi. Zaten bağlatacaktım polemiğe girmeyip işlemleri başlattım. Yaklaşık 20 gün sonunda internetim nihayet bağlandı. Hızım 11 mbps çıktı. Destek kaydı açtım seskayıtlarını dinlemelerini söyledim vs. tabiki sonuç alamadım. Yinede diğerlerinden iyi deyip sustum. Ancak çok ciddi ping sorunum vardı. Onunla ilgili destek kaydı açtığımda ilgileneceklerini vs söyleyip bir sonuç alamadık. 6 ay boyunca açılan kayıtların sonunda ping sorunum çözüldü 30-33ms arası stabildi hızımda 13-14mbps seviyesine çıktı siteden sistem bilgilerine girdiğimde profilim vdsl olarak ayarlıydı. Düne kadar yaklaşık 1 sene mutlu mesut gidiyordum.

    Şimdi olaya gelelim. Bu sabah uyandığımda internetim yoktu. Modemi kapayıp açtım bağlanabildim. Test sonucum 2,5mbps ping 85msidi. birkaç saat sabredip tekrar resetleyip test ettim sonuç aynı. Bari dedim modemi yeniden kurayım vdsl şeklinde tekrar kurulum yaptım. Ping düzeldi fakat hız aynı kaldı. Biraz daha bekleyip sonuç alamayınca 2. kez yeni kurulum başlattım. Ama bu kez direk adsl ayarlarına attı. Modem kurulumunda eğer vdsl bağlantı varsa ilk onu sunardı seçenek olarak. Modemim asus dsl-ac51. Modemi tekrar resetleyip denedim yine aydı. Türknet sistem durumuna baktım siteden. Şok oldum. Profil adsl şeklinde değişmiş. Destek kaydı açtım. Saatlerce tekrar vdsl kurulum ayarlarını görmeyi denedim ama uzun süredir vdsl olan profilim adslde kaldı.

    Şimdi bu nasıl mümkün olabiliyor ? T.telekom yapmış olabilir mi ? Yoksa Türknet kaynaklı mıdır ? Şuan hiç bir oyunu oynamaz oldum hatta discorddan konuşma bile neredeyse yapılamayacak halde.

    İnsan ister istemez sinirleniyor evde kalıp internet sorunu yaşayınca. Zaten 14mbpsyi bile nimetten sayıp sevinecek duruma düşmüştüm birde üstüne bu olay...

    Konuyla ilgili yetkili ve bilgili dostlarımdan yardım bekliyorum. Tekrar iyi bayramlar.

    Güncelleme: 5 saattir internete bağlanabiliyormuşum '' Herhangi bir sorun göremiyorlarmış.''

    (Halbuki zaten adsl olarak uğraşlı da olsa bağlanmayı başardığımı belirtmiştim.! )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 26 Mayıs 2020; 6:13:29 >







  • Merhaba, iyi bayramlar dilerim. Hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba, gönderdim pm kutunuza bakınız.
  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, verdiğiniz bilgileri teknik destek ekibimiz ile paylaştım. Kontrol ederek size dönüş sağlayacaklar.
  • Dönüş sağladılar. Papağan misali sürekli yazılı verdikleri cevabın aynısını telefonda verdiler. 12mbps alıyormuşum sorun görünmüyormuş. Sorunum 12 almam vs değil. Sorunum ne hakla ve neden vdsl olan bağlantım adsl şeklinde değiştirildi. Hala buna cevap verebilen yok. Çözümü geçtim cevap yok.
    Anlayışlı olmaya çalışıyorum ama biryere kadar.. Bağlantımı eski haline getireceklerse getirsinler hocam. Yoksa aboneliğimi iptal edicem. Eski portumu geri versinler laf kalabalığı yapmasınlar internete bağlanıyorsunuz sorun yok deyip. Olayın sorunlusu Türktelekomsa kiracı olarak hesabını sorup müşterinizi koruyuversinler birzahmet. Ben bağlantım neden 100mbps değilde 75 mbps şımarıklığı yapmıyorumki. Zaten vasat olan internetimin daha beter hale getirilmesini kabul edemiyorum. Bu hafta içi çözülmezse pazartesi iptali başlatıyorum. Oyuncak oldu bu iş... Yeni destek kaydı falanda açmıyorum. Robotla muhabbet etmek birşeyi çözmüyor.




  • Ekran resmi atmıştım ama çözünürlük okunmasına müsade etmiyor. O nedenle destek kaydındaki görüşmeyi kopyalayıp yapıştırıyorum.


    '' 25.05.2020 20:55
    Arıza bildiriminizle ilgili altyapı kontrollerini gerçekleştirdik ve ilk tespitlerimizi yaptık. Sorunu çözebilmemiz için modeminizi açık bırakmanız ve ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmamanız gerekiyor. Merak etmeyin eğer müdahalemiz ile sorun çözülmezse fiziksel kontrollerin yapılması için saha ekiplerini size yönlendireceğiz. 48 saat içerisinde arızanızı çözeceğiz ya da size problemin ne olduğunu, nasıl çözebileceğimizi, varsa sizin yapmanız gerekenleri Online İşlemler Yardım Merkezinden bildireceğiz.

    25.05.2020 20:55
    Sistemde yaptığımız ilk kontrolde hat kaynaklı sorun olmadığını ancak modem kurulumunda sorun olabileceğini tespit ettik.https://turk.net/ilk-yardim/ sayfasına girerek modem kurulumu konusunda destek alabilirsiniz. İlettiğiniz sorunun detaylı kontrolünü teknik ekiplerimizde ayrıca yapacak ve sizi bilgilendirecekler.

    Ben - 25.05.2020 21:33
    Birkaç deneme sonunda şuan bağlantı sağladım. Fakat Adsl olarak kurulum yapılıyor yalnızca. Lütfen eski haline vdsl olarak tanımlayın. Ping değerlerim 2 katına çıktı ve Donload ve uploadda hız kaybım var vdsl e göre.
    25.05.2020 22:15
    Hat kaynaklı sorun var. Vdsl tanımlı olan hattım ne hikmetse adsl düşürüldü. Telekom kaynaklı mı yoksa siz mi bilemem ama sorunum net.

    26.05.2020 03:01
    Merhaba, İnternet bağlantınızın son 5 saattir sorunsuz olduğunu ve kullanabildiğinizi görüyoruz. Sorununuzun tekrarlanması durumunda Online İşlemler destek menüsünden bize ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz

    26.05.2020 05:44
    48 saat içerisinde aynı kategoride destek kaydı açılmak istendiği için, bu kayıt açılmıştır

    Ben - 26.05.2020 05:44
    Şaka mı yapıyorsunuz ? İnternete bağlanabildim diye güncelledim. Mesele bu değil zaten. Vdsl olan bağlantım adsl olarak değiştirildi. Bunun açıklamasını bekliyorum. Dün 33 ms ping 14mbps download alırken şuan 65ms / 8,5mbps alıyorum. Böyle devam edecekse iptal işlemini başlatacağım insanlarla dalga geçer gibi yanıt vermenize gerek yok.

    26.05.2020 05:44
    Sistemde yaptığımız ilk kontrolde herhangi bir soruna rastlayamadık. İnternet erişim sorununuz detaylı kontrolü için teknik ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapacak ve sizi bilgilendirecekler.

    Ben - 26.05.2020 06:39
    Merakla bekliyorum.

    26.05.2020 15:26
    Merhaba ben Muhammed Y.
    Bağlı olduğunuz santrale olan mesafeniz nedeniyle altyapınız 12 mpbs'e kadar hız desteklemektedir.Altyapınızın desteklediği maksimum hızı almaktasınız.
    İyi günler dilerim.

    26.05.2020 16:21
    48 saat içerisinde aynı kategoride destek kaydı açılmak istendiği için, bu kayıt açılmıştır

    Ben - 26.05.2020 16:21
    Muhammet bey. 2 gün öncesine kadar Yapa profilimi değiştirebiliyordum uzun süredir Oyun profilindeydi. Ve 'Modem buluşuyor - Vdsl' yazıyordu. Şuan profili oyuna geçiremiyorum modem buluşuyor adsl yazıyor. Bana hala başka cevaplar veriliyor. Hat ayarı neden değiştirildi. Vdsl olan hattım neden adsl yapıldı. Ping değerim 2 katına çıktı. Hattım ethernet kabloyla bağlandığımda 13-14 arası stabil hız ve 30ms ping sunuyordu. Şuan 2 katı ping alıyorum. Bunu kabul etmiyorum. Sorunu çözmeden kaydı kapayıp durmayın lütfen.

    Ben - 26.05.2020 16:23
    Portumu kim neden değiştirdi. Soru bu.

    26.05.2020 16:25
    Sistemde yaptığımız ilk kontrolde hız probleminizin araştırılması için teknik ekiplerimizi bilgilendirdik. Kontrol sonrasında teknik destek uzmanımız sizi online işlemlerdeki kayıt üzerinden ve mail ile bilgilendirecek.

    27.05.2020 12:39
    Merhaba Ben Suzan Ö
    Bağlantınızı kontrol ettiğimizde 100 mbps'e kadar paketi üzerinden alabileceği altyapınızın ve santrale olan mesafeniz den dolayı maksimum hız olan 12 mbps' de sağlıklı değerlerde buluşmakta ve IP almaktadır. Altyapımızda hız değerlerinizi ve İnternet çıkışınızı etkileyecek olumsuz bir durum görülmemiştir. Kullanmış olduğunuz modem ve modeme bağlı cihazların bir uzman yardımı ile kontrolünü yaptırmanız halinde probleminiz giderilebilir.iyi günler dilerim.

    27.05.2020 14:09
    48 saat içerisinde aynı kategoride destek kaydı açılmak istendiği için, bu kayıt açılmıştır

    Ben - 27.05.2020 14:09
    Bakın uzun süredir aldığım hizmet vdsl şeklindeydi. Download hızım adsl ile aynı olsada ping değerim çok daha iyiydi. Geçem sabah internete bağlanamadım. Birkaç kez modemi kapayıp açarak sonuç alamayınca modeme tekrar kurulum yapmayı denedim vdsl ayarları yüklenmeden direk adsl kurulum ekranı geldi. Bunu ilkkez yapmıyorum. Hattımı vdslden adsle geçirdiniz. Siz yada t.telekom burası beni ilgilendirmez. Destek kaydı açma nedenim bu. Hala 12mbps ile bağlantınız normal demeyi bırakın lütfen. Çünkü sorunum bu değil. Modem kurulum ekranında vdsl ayarlarının yüklenememesi. İlk abone olduğumda da aynı şeyi yaptınız. Ama ısrarım sonrasında düzelttiniz. Böyle olacaksa iptal işlemi başlatıcam. Aynı cevabı verecekseniz hiç yorulmayın lütfen.

    27.05.2020 14:14
    Sistemde yaptığımız ilk kontrolde hız probleminizin araştırılması için teknik ekiplerimizi bilgilendirdik. Kontrol sonrasında teknik destek uzmanımız sizi online işlemlerdeki kayıt üzerinden ve mail ile bilgilendirecek.

    27.05.2020 15:50
    Merhaba Ben Suzan Ö
    Bağlantınızı kontrol ettiğimizde 100 mbps'e kadar paketi üzerinden alabileceği altyapınızın ve santrale olan mesafeniz den dolayı maksimum hız olan 12 mbps' de sağlıklı değerlerde buluşmakta ve IP almaktadır. Altyapımızda hız değerlerinizi ve İnternet çıkışınızı etkileyecek olumsuz bir durum görülmemiştir. Altyapınız vdsl desteklemiyor iyi günler dilerim.

    27.05.2020 18:03
    48 saat içerisinde aynı kategoride destek kaydı açılmak istendiği için, bu kayıt açılmıştır

    Ben - 27.05.2020 18:03
    Kopyala yapıştır süper !

    27.05.2020 18:03
    Sistemde yaptığımız ilk kontrolde hız probleminizin araştırılması için teknik ekiplerimizi bilgilendirdik. Kontrol sonrasında teknik destek uzmanımız sizi online işlemlerdeki kayıt üzerinden ve mail ile bilgilendirecek. ''


    Abonelik iptal sürecimi kendi adıma başlatmış bulunuyorum. Bir yere varılamayacağı aşikar.@TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 27 Mayıs 2020; 21:39:12 >




  • Millenicom'dan sorgulama yapın hocam kaç gösteriyor bir bakın.

    Bir de forum.turk.net e konu açın isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdOfWeB -- 27 Mayıs 2020; 22:15:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LoRdOfWeB kullanıcısına yanıt
    Yine aynı çıkacak hocam. Vdsl porta bağlı hattımı adsl porta taktılar haliyle sorgulama değişmeyecek. Burada sorumlu Türknet değil Türktelekom bunu biliyorum. Ama hizmeti veren taraf müşterisini korumak yerine internete bağlısınız sorun yok deyip çözüme dayalı en ufak birşey yapmıyor. Düzgün çalışan bağlı olduğum bir hattı kafalarına göre değiştirdiler. Muhtemelen kendi müşterilerine müsait vdsl port kalmadı benimkini harcadılar. Sorun belli çözüm belli çaba yok... Ama tavsiyenize istinaden birde oraya konu açayım. Teşekkür ederim
  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, geçmiş dönemlerde aldığınız hız değerlerini kontrol ettiğimde VDSL hız almadığınızı görüntüledim. VDSL hız aldığınız tarihi benimle paylaşabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Arşivini tutuyorsanız 1 hafta önceki ping ve download değerlerimle şuankileri kıyaslamanız yeterli. VDSL hız almadım.Ama 1538 m santral uzaklığında alabileceğim hız olan 14mbs ile - 12 mbps arasında stabil hız aldım. Bundan yukarısını zaten teknolojisi gereği vdsl bana veremiyor. Burada sorun ping. 29-33ms üzerine hiç çıkmazken şuan 60ms altına inmiyor. Download 9-10mbps arası sadece ethernetle. Şimdi mesafeden dolayı vdsl hız alamazsınız vs. konularına girmeyelim bende biliyorum. Vdsl deki sinyal kalitesi için kavga veriyorum günlerdir sizinle. Ben hızı alayım alamayayım benim portumu onayım haricinde değiştiremezsiniz. Hala soruma cevap alamadım. Port neden değişti ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 29 Mayıs 2020; 0:26:15 >
  • Bu arada bağlı olduğum zeytinköy-51 nolu santral telekomun saha destek ekiplerinin merkezi. Her yer saha aracı fiber bobinleri ve personelle dolu. Ve yolumun üzeri iş çıkışı uğradım bu akşamüstü. Sağolsunlar geri çevirmeyip görüşme yaptılar. Eğer yalan bilgi vermedilerse Telekomun konuyla alakası dahi yok. YAPA'ya Türknet tarafıdan iş emri gelmeden herhangi bir müdahalede bulunmamız mümkün değil dendi. Yapa cihaz ve portları bizimkilerden tamamen farklı ve yer olarak bulundukları kısımda farklı bizlerden kimse talep olmadan oraya müdahalede bulunamaz dendi. Aradaki bakır hattaki sorunlar dışında bizim müdahale alanımıza giren, sorumlu olduğumuz kısım yok dendi. Sanırım onlarında günahını almışım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yahu bu arada neyi tartışıyoruz. VDSL destekli modemi ilk abonelik aşamasında bana siz aldırttınız zaten. Kayıtları dinlermisiniz!
  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, altyapı yerleşik operatör sorumluluğunda. Siz de biliyorsunuz ki biz saha dolabına müdahalede bulunamıyoruz. Arıza durumlarında yerleşik operatör saha ekipleri ile iletişime geçiyoruz. Sorun olmadığı sürece port değişikliği yapalım gibi bir talepte bulunamayız.

    Yapa santralimiz üzerinde sorun yaşıyorsanız vae üzerinden geçişe uygunsa işlem yapabiliriz. Kontrolü için www.turk.net/oim sayfamızdan işlem sekmesinden kayıt oluşturabilir misiniz? Arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.
  • Eskiden aldığım vdsl sinyalini artık alamıyor olmam saha dolabıyla mı alakalı oldu şimdi. Yapa santralinden yönetilmiyor mu hizmetim ? En basitinden buradan anlayın eskiden yapa profillerinden oyun ve yüksek hız seçenekleri arasında geçiş yapabiliyorken şuan yapamıyorum bu profiller vdslde aktiftir yalnızca. Yanlışsam lütfen düzeltin. Şuan hattınız uygun değil hatası veriyor. Kesintisiz ve standart profil dışında seçime izin vermiyor. Kimin sorumluluğundaysa halledilseydi. Keşke eski hat değerlerimi ve teknik bilgi sayfasını ss alsaymışım. Akıl edemedim ki ne desem yalancı konumuna düşeceğimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 30 Mayıs 2020; 0:8:10 >
  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yapa santral mesafesinden dolayı vae geçişinizi yapıyoruz. Altyapınız destekliyorsa vae üzerinden VDSL hizmet alabileceksiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.