Şimdi Ara

harddisk ısınıyor yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Vaio VPCF1 lattopum var. Daha önce badsector yüzünden 500gblik harddiskim değişti. Yerine 750GB takıldı. 1 yıl sonra yani şimdi ısınmaya başladı. Bilgisayar 15-20 dk çalıştıktan sonra harddisk ısınıyo önce ekranım kapanıyor. Daha sonrada harddiskten bi ses geliyor ve kapanıyor. Sorun belki yazılımdadır diye windows home premium kullanıyodum professional a çevirdim. Şu an bilgisayarda harddiski yoracak bir uygulama yok. Kurulu bir program yok daha doğrusu. Altına soğutucu aldım. Şu an kapanmıyor. Harddiskin olduğu bölümde ısınmıyor. Fakat neden böyle olduğunu çözemedim. Lattopu herhangi bir şekilde düşürmedim. Harddiskin özellikleri buradahttp://www.storagereview.com/seagate_momentus_750gb_review_st9750420as Sorunun nerede olduğunu bilsem ona göre bir yol izleyeceğim. Harddisk alıcam ama onada zarar verir mi sorun bilgisayarda mı fikri olan paylaşırsa sevinirim iyi forumlar







  • Gardas birde hd tune ile bak bakalım. Iyi bir virüs taraması yap(malware, combofix) mscnfig gereksizlerin tiklerini kaldır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd den gelen sesi tarif et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi harddiski tamamen verilerini sildim bi yere kaydetmeden şu an bi windows dosyaları var. HD Tune ile taradığımda ısı artıyor ve belli bir yere geldikten sonra bütün alanları bad sector olarak gösteriyor ve bilgisayar donuyor masaüstü windows basice dönüyor 2-3 saniye sonrada bilgisayar kendini kapatıyor. Ama hızlı tarama yaptırdığım zaman bad sector bulamıyor. Gelen ses ile ilgili olarakta şunu söyleyebilirim bir cihaz çalışırken direk elektriğini kesersen ses duyarsın ya öyle ses geliyor. Güç birden kesiliyor ve bilgisayar yeniden açılıyor. diğer donanımlara zarar verecek diye korkuyorum. onun dışında bilgisayarımı açtım temizledim macunuydu falan herşeyini yeniden koydum kapattım. vida bile arttırmadım :D bir çözümü olsa ne biliyim programdan sorunun neden olduğunu tam anlasam ona göre bir çözüm yapacam ama dediğim gibi yeni harddisk alıcam oda 1 sene sonra bozulursa diye korkuyorum. 2. harddiski bu bence sorun başka bir şeyde yada benim kullanma şeklimde onuda bilemiyorum. fabrika hatasıda olabilir.




  • Belirttiğin problemler seagate'in başlıca problemlerinden biri. Özellikle bir noktadan sonra tamamen bad okuması bunun göstergesi . Yalnız bu problem fiziksel yada yazılımsal olabilir. Mevcut programlarla bunu tespit etmen çok zor. Tavsiyem yeni bir disk alıp kullanman ve çıkan diskini garantiye yollaman :)
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Harddıskte bad sectór sıkıntısı varsa diski tamire yolla. Devamlı disk bozuluyorasa powerı bir baktır. Topraklamanı yaptır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantisi bir kaç ay önce bitti. Açıkçası sorunun ne olduğunu bulmadan da harddiski değiştirmek istemiyorum. Bana tam olarak nerelere bakacağımı sorun çıkacak yerleri söylerseniz donanımsal olan kısımları harddisk içi için olmasada bilgisayarda bakabilirim. ilginiz için teşekkürler.
  • Kaç derece oluyor ki ısınıyor diyorsunuz?
  • 40derecede bazen internet sekmelerinde sorun çıkarıyor geç kendine geliyor bilgisayar 45 derece oluncada kapanıyor. HD Tune deki değerler bu yönde başka nereden bakılıyor bilmiyorum. Ama ısındığı zamanda harddiskin olduğu kısım ellede farkediliyor.
  • Hocam garantisi varsa gönderin bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kajmer92

    40derecede bazen internet sekmelerinde sorun çıkarıyor geç kendine geliyor bilgisayar 45 derece oluncada kapanıyor. HD Tune deki değerler bu yönde başka nereden bakılıyor bilmiyorum. Ama ısındığı zamanda harddiskin olduğu kısım ellede farkediliyor.

    Laptoplarda normal zaten hard disklerin 40-45C'de çalışması.
    Bence direk hard diskin kendi bozuk. Bad sector testinde çakılması da bunu doğruluyor.
  • Garantisi bittiği için gönderememde bu şimdiki harddisk için yuvalar var öyle bi şey alsam fanla falan desteklesem acaba ne kadar randımanlı olur. Uğraştığıma ve maliyetine değer mi? Bide sizden bi harddisk önerisi alabilirsem bu artık çöp gibi bi şey oldu yardımlarınız için sağolun iyi forumlar
  • HD Tune 5.50 ile tarama yaptım ve bad sector hatası vermedi. Altında fan varken kapanmıyor ama bi takılma var arada sırada. Bad Sector taraması normal olarak yaptım. görüntülerini buraya atıcam bide bir hata daha aldım onun anlamını nedir internette aradım tam bir sonuç alamadım. görüntüler şu şekilde

    https://store.donanimhaber.com/af/39/65/af39650cae515b0f765c7cfe4c2f99fd.jpg
    https://store.donanimhaber.com/95/0a/8e/950a8e6dcd2ff8614a21eb4dabba1080.jpg



     harddisk ısınıyor yardım!!! harddisk ısınıyor yardım!!!




  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Harddısk ısı değerlerinin, normalin üstünde olduğu işareti olması gerek. Sectör sıkıntısı taramada gözükmüyor. Ön tarafa bir adet fan takınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fan takılı hali böyle fan takmasam zaten kapanıyor :)
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Him sizinkısi leptoptu anladım ben masa üstü ile karıştırdım. Soğutucu kullanıyorsunuz ve yine böyle ise garantisi bitmiş veya bitmemiş ise de siz bilgisayarı böyle kullanmaktansa servise gónderin. Degistirebilıyosan kendin değiş bu tamamen donanım kaynaklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    HD Tune Programı Ne Kadar Güvenilir Bilemem. Seagate Disklerde Raw Read Error Rate ve Seek Error Rate Her Zaman Artış Oluyor Bu Genel Sorun Olacağı Düşünmüyorum Yakında Bad Sector Çıkarsa Şaşırmayın

    Cyberfox 64Bit Tarayıcısı Kullanıyorum Nette Gezerken Bazı Sitelerde 4-5 Sekme Açtığımda Hafif Kilitlenme Oluyor Alıştım Artık. Eklentileri İptal Etsemde Değişme Yok.

    HDD Sıcaklığı 45 Derece Normaldir.
    Benchmark Testinde Sorunsuz Geçiyor mu ? Hata Veriyorsa Kesin Bişey Diyemem Zamanı Gelince HDD Uçar.

    HD Tune Error Scan Yaptıktan Sonra Speed Map'e Tıklasaydın Kırmızı Sarı Yeşil Kutuları Görebilirdin. Bir Daha Tekrar Tarama Yapın 750 GB Değilde 150-250 GB'ye Kadar Tarayıp İptal Edin ve Speed Map Basın Kutuların Rengi Değiştiği Görebilirsin. İlerde Bozulur mu Bozulmaz mı Anlamak Zor.





    Seagate 500 GB 7200.11
     harddisk ısınıyor yardım!!!
    Benchmark Hata Verdi Minimum Hız Zamanla Düşmeye Başladı 25MB/s
     harddisk ısınıyor yardım!!!
    Error Scan
     harddisk ısınıyor yardım!!!
    Error Scan (Speed Map)
     harddisk ısınıyor yardım!!!








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNKaWaReZ -- 1 Ocak 2014; 0:38:45 >




  • Yukarıdaki testeri yaptım sonuçları böyle çıktı iyimi kötümü ne yapmalıyım. Hard disk 750GB. Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın ilginiz için teşekkürler.
     harddisk ısınıyor yardım!!! harddisk ısınıyor yardım!!! harddisk ısınıyor yardım!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kajmer92 -- 3 Ocak 2014; 22:24:55 >




  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Testlerde Sonuçlar Kötü Görünmüyor Yine İyi Sayılır. Tek Kötü Olan Transfer Minimum Hız 32MB/s Düşük Çıkmış En Az 50MB/s Olmalı. Bu Konuda Yapacak Birşeyin Yok Tek Yapmanız İlerde Sorunlar Giderek Artarsa Yeni HDD Almak Gerekir.

    Sistem Boşta veya Herhangi İşlem Yaparken Tıkırtı Sesler Duyabiliyorsanız Zamanla Giderek Sorunlar Artacaktır. Arıza Verir Vermez Tamamen Şans İşidir.
  • Hiç iyimser bi şey söylemedin ama genede teşekkürler :) bide bazen elektrik çarpması oluyor bu kadar ısınmasının nedeni bu olabilir mi acaba garantisi olsa verecemde oda yok kafam çok karışık yeni harddisk alsam gene aynı hatayı verse sürekli yılda 1 kere alırsam işim var valla :D bu 2. harddiski 2,5 yıllık bilgisayar daha
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.