Şimdi Ara

harddisk ısınıyor yardım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Kasada toprakma yok anlaşılan, sıkıntı olur.çünkü tüm parçaların gövdesinde ki elektirik zararlıdır. bozulmasına bile neden bile olur.bu arada taramayı sonuna kadar yapın bakalım sector sorunu çıkacakmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evimde de topraklama yok ve ev eski olduğu için tesisatı değiştirmeye kalkmaktan da korkuyorum. Boyayı falan yeni yaptırdım, ortalığı maaf ederler.

    Topraklama için ne yapmam gerek? Vatan bilgisayarda 23 liraya akım düzenleyici bir şey gördüm. Bunu prize takıp diğer fişleri de buna takıyorsun. Üçlünün, tekli hali gibi. Mesela bu işe yarar mı sizce?

    Yoksa topraklama için yapılabilecek farklı bir şey var mı? Bir arkadaşım, artık daire girişindeki elektrik kutusu üzerinden de topraklama yapılabildiğini söylemişti; ama nasıl bilmiyorum.

    Topraklama şart... :)
  • basyigit B kullanıcısına yanıt
    Topraklama olmayanlar genellikle prizlerin içinden , topraklama yapıyorlar. Buda bir nevi topraklama sayılır fakat asıl olan bu değildir. İdari amaclı bir kalorifer peteğine duvara filan topraklama yapılabilir. Daire girişinden topraklama nasıl yapacakmış? Tüm prizlerin topraklama gözünden, kabloların çıkıp toprağa verilmesi gerekir.Dediğiniz prizler voltaj düzenmelesi yapacağını zannetmem fakat aşırı akımlara karşı sistemi korur. Topraklama tüm elektronik ürünler için şart. Bir ups alınırsa dalgalanma, kesinti, ani yük binmesi önlenmiş olur ki her pc için şarttır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kajmer92

    Hiç iyimser bi şey söylemedin ama genede teşekkürler :) bide bazen elektrik çarpması oluyor bu kadar ısınmasının nedeni bu olabilir mi acaba garantisi olsa verecemde oda yok kafam çok karışık yeni harddisk alsam gene aynı hatayı verse sürekli yılda 1 kere alırsam işim var valla :D bu 2. harddiski 2,5 yıllık bilgisayar daha

    elektirikteki sorunlar laptopta arızaya neden olabilir onu mutlaka bir elektirikçiye baktırmanız lazım , onun dışında senin diskte kırmızı çizgiyle hata veren kısım direk hdd ısısı ile ilgili olmayabilir ve ciddi bir hataya benziyor , 32mb/sn hız düşmesini hiç kafana takma o çok normal birdurumdur, sistem diski olduğu için test sırasında farklı birşey okumaya yada yazmaya çalışabilir ve bu arada test hızı düşebilir.. asıl mesele hd tune nin kırmızı çizgiyle hata vermesi o hatanın tam olarak ne anlama geldiğni araştırman lazım, 46 derecelik ısı bu mevsim için fazla olsada laptop diski için görülebilir bir değer hatta hemen hemen her laptop harddiski bu ısı değerini ve fazlasını görür. benim laptop diski yazın 50 dereceyi görüyor fakat böyle kırmızı çizgili bir hata vermedi..

    elektirik konusunu mutlaka halletmelisin ve eğer birşekilde diskin bozulursa ve yenisini alacak olursan en fazla 2 plakadan oluşan disk almaya çalış, yıllar geçtikçe disk başına veri yoğunluğu artıyor, masaüstü disklerinde eskiden 1 plaka diske 250gb sığdırılırken şimdi 1 plakaya 1tb sığdırabiliyorlar, plakanın az olması hem diskin çok daha az ısınmasına ve çok daha az arıza yapmasını sağlıyor.




  • Topraklama sorunu derken bilgisayarın içinde olan sorun hiç güce takılı değilken bile elektrik çarpıyor. Sökücem ama nerede sorun var bilmiyorum. Nasıl bir yalıtım yapıcam bilmiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Nasıl bir malzeme ve nereye kullanıcam bilgisi olan var mı?
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    bilgisayarın güce takılı olmadan elektrik çarpması enterasan bir durum, fakat yetersiz yada yanlış topraklamadan kaynaklanan bu tip sorunlarda bir cihaz çalışırken şaşe ile temas eden yerlerine (yani topraklama hattının bağlı olduğu yerlerde) tornavida (kontrol kalemi) ile kontrol edildiğinde sanki elektirik varmışçasına ışık yanar, yani elektirik kaçağı vardır. ben topraklama yada genel anlamda elektirik sorunu yaşadığım bir evde böyle bir sorunla karşılaşmıştım masaüstü pc nin kasasına kontrol kalemi dokundurduğumda elektirik varmış gibi ışık yanıyordu.

    aslında sağlıklı topraklama elektrik kaçağının cihazlara zarar vermemesi için derler, yani asıl sorun topraklamada değilde, bir şekilde sistemde elektirik kaçağının olmasında olabilir. mesela duvardaki prizde + kutubun herhangi biryere teması elektrik kaçağına neden olabilir böyle durumlarda bazı evlerde musluktan elektirik çarpmasına uğrayan kişiler çokca olur.




  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Elektirik çarpması. Topraklama yok anlaşılan topraklama pc için şart. O bile harddısklerin bozulmasına sebep olur bilesiniz. Kafaya takmayın hdd ler gittiği yere kadar yolu var diyip kendi haline bırakın belkide birşey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten şunuda anlamadım 1 hafta öncesine kadar fansız çalışmıyodu bilgisayar fan bozuldu şimdi 6-7 saat açık bırakıyom oyun falan oynuyom o kadar ısınma olmadı harddiskte dalgamı geçiyor benle anlamadım ne priz değiştirdim nede başka bir değişiklik oldu ama artık kapanmıyor. Tamam iyi bi şey ama 1 hafta öncesine kadar niye kapanıyodu. Hiç mantık yürütemiyorum daha
  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    siz leptopu kullanırken havalandırma ve işlemci deliklerini anlamadan kapatıyor olabilirsiniz belki.sert bir yerde mi kullanıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadaş orhan -- 10 Ocak 2014; 19:46:38 >
  • Seatools ile bütün testleri yapın bakalım o ne diyecek.

    Ayrıca hdd ısınmasından bilgisayar kapanmasını da ilk defa görüyorum sorun işlemcinin çok ısınmasından olmasın?

    Bilgisayar kapandıktan sonra hdd den ses gelmesi normal. Bu diskten ben de kullandımgenelde 50-60 derece arasında çalışıyordu ısınması normal.

    @kajmer92



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 10 Ocak 2014; 22:16:51 >
  • O testi yaptım ama nasıl bir sonuç almam gerektiğini bilmiyorum? bu konuyu biraz daha açarmısınız testin sonucu böyle geldi press info dediğim zaman biraz yazı yazıyo altında link var seagate nin sayfasını açıyor. Acaba dediğiniz program başka bi program mı? Kullandığım zeminle ilgili olarakta fan tarafı açık olacak şekilde kullanırım hem lattopun alt kısmı açıktır havayı alacağı kısım hem üst kısmı açıktır. Ondan yana sorun yok. Çok zaman olmuyo söküp temizledim macununu falan yeniledim onlarında sorun olacağını sanmıyorum.
     harddisk ısınıyor yardım!!!




  • kajmer92 K kullanıcısına yanıt
    Orada değişik testler var hepsini yapın. Eğer pass diyorsa bir sorun yoktur ki mesela senin paylaştığın resimde pass demiş.
  • bu ısınma sorunu bende de var galiba 2 tane harddiskim var WD black 1tb 1002 faex modeli ve WD green 2 tb 20ezrx grren olan 37 derecede çalışırken black olan 45 dereceyi aşağı düşmüyor sistemimde ssd de var achi modu ile alakası varmı dır bunun
  • .:Romeo_Redline:. kullanıcısına yanıt
    Bence o kadar abartılı bir derece değil. 35-50 derece normal bir ısıdır. Harddiskler genellikle programlar yüzünden yorulurlar ve ısınırlar.
  • .:Romeo_Redline:. kullanıcısına yanıt
    wd green muhtemelen depolamadır, black sistem diski olmasından dolayı fazla ısınması normal, wd performans adına max seviyede çalışacak şekilde ayarlamış diski, bu bakımdan bence ısı normal, yazın bir soğutucu takmanızda fayda var çünkü 45 derece üstü ısılar hdd için pek iyi sayılmaz, hdd ne kadar serin çalışırsa , o derece daha performanslı ve uzun ömürlü olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.