Şimdi Ara

Hani sıralı sistem LPG arabaya zarar vermiyordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
1
Favori
20.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 haftadır ford focus aracımızda çekişden düşme ve aşırı hararet problemleri vardı dün akşam en sonunda arabamız conta yaktı servise çektik motor açıldı motor kapağı sübap yatakları resmen erimiş. Arabamıza 30.000 kmde sıralı sistem lpg taktık araba 110.000 km'de servis bakımları sürekli düzenli olarak 10.000 kmde bir yapılıyor. Usta lpg böyle yapar üst kapagı eritir bozar dedi. 1.500 ytl masraf var motorda Hani sıralı sistem lpg motora zarar vermiyordu? Motor kapagının resimlerini yarın yükleyecegim. LPG sistemini satan firmayada dava açacagız halkı yanıltmak ve yalan haberden dolayı.



  • kaç km dir lpg kullanıyorsunuz?....

    çok uzun kmlerdir lpg kullananlar var hiç bir sorunları yok...artık fabrikalar lpg montajlı araç satıyorlar...
    en son opelde dönüşüm yapılmış araç satışına başladı galiba....
  • 70-75.000 km kullandım lpg .Motor açıldı motorun içi dinamit patlamış gibi. Araca her 10.000 km de bir ford onaylı castrol yag ve diger motor bakımları yapılıyor.
  • Lpg'de ilk montajdan sonra bahsi geçen sorunların yaşanması normal bir süre.Fakat bu takan ustayla da alakalı.Ayarların nasıl yapıldığını bilemeyiz.Bu durumda önce lpg firmasına değil lpg taktırğınız servise anlatın bu sorunu.Normalde ilk zamanlar olur bu hararet problemi filan daha sonra geçer.Tabi ilk defadan sonra yeni ayarlarda yapılır.
  • Geçmiş olsun..
  • Adli süreci önümüzdeki hafta başlatacagım lpg yi takan firma konusunda bir numara oldugunu iddia eden bir firma.Aslında en başta kıllanmıştım lpg yi takan firmanın sahibi dizel ford focus kullanıyordu.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bucakli

    Lpg'de ilk montajdan sonra bahsi geçen sorunların yaşanması normal bir süre.Fakat bu takan ustayla da alakalı.Ayarların nasıl yapıldığını bilemeyiz.Bu durumda önce lpg firmasına değil lpg taktırğınız servise anlatın bu sorunu.Normalde ilk zamanlar olur bu hararet problemi filan daha sonra geçer.Tabi ilk defadan sonra yeni ayarlarda yapılır.
  • geçmiş olsun valla...
    süreci bizimle paylaşırsanız memnun oluruz....
  • başka bi sorununuz olmasın çok uzun süreler lpg kullanan motorlar var birsürü?
  • Resimleri en geç cumartesi yayınlayacagım pistonların sübapların ve motor kapagının halini bir görün. Dedigim gibi içinde dinamit patlamış gibi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: suicide

    başka bi sorununuz olmasın çok uzun süreler lpg kullanan motorlar var birsürü?
  • aracim 350 binde fabrika montajli,

    bu yaz radyator tikani conta patlatti actik silindir kapagi rodaja falan girdi ama ici dinamit patlamis gibi degildi. belkide sizin araciniza ozel bir hata yapilmis olabilir, lpgnin 70 bin kmde bu kadar zarar vermesi anormal bence
  • Bilmiyorum ama ustanın dedigine göre ve benim gördügüm kadarıyla birden bire olan bir bozulma degil zamanla olmuş ve bitmiş.

    quote:

    Orjinalden alıntı: emtue

    aracim 350 binde fabrika montajli,

    bu yaz radyator tikani conta patlatti actik silindir kapagi rodaja falan girdi ama ici dinamit patlamis gibi degildi. belkide sizin araciniza ozel bir hata yapilmis olabilir, lpgnin 70 bin kmde bu kadar zarar vermesi anormal bence
  • benim bildigim kadariyla lpg nin yanma sıcakligi benzine gore daha yuksek. araciniz da benzine gore yapildiysa ve daha fazlasini kaldirmayacak durumdaysa boyle bir durumun olmasi cok da anormal degil bana gore. baska bir marka vardir 350 bin e kadar sorun cikarmaz . oda markanin motorda kullandigi malzemenin yuksek sıcaklıga dayanıkılıgına bagli olabilir diye dusunyorum. sonucta tamamen ayni oranda ayni malzemeden yapilmiyor motorlar. tabiki sadece sizin aracinizda olan bir montaj hatasi veya lpg nin ayarlarinin yanliş yapilmasi gibi bir olay da olabilir. benim dedigim olayin gercek olmasi icin butun ford motorlarinin ayni sorunu cikarmasi ve enazindan baska bir markanin butun motorlarinin hicbir sorun yaşamamasi gerekir ki kullanilan malzemeden kaynaklansin. ustanin hatasi olmasi olasiligi daha yuksek gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 22 Ocak 2009; 22:11:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emtue

    aracim 350 binde fabrika montajli,

    bu yaz radyator tikani conta patlatti actik silindir kapagi rodaja falan girdi ama ici dinamit patlamis gibi degildi. belkide sizin araciniza ozel bir hata yapilmis olabilir, lpgnin 70 bin kmde bu kadar zarar vermesi anormal bence

    tempramızı 75000 km de alıp 165000 kmde sattığımızda hala canavar gibiydi.motorda 1 defa bile böyle bir olay yaşamadık.yalnızca 1 defa termostatlı dedikleri tipten(nasıl birşey bende bilmiyorum) radyatördeki su deposu kapağını değiştirdik. bunun haricinde yağ su lpg koy bas git olayı vardı. asla benzinle çalışmadı bu kmler arasında.ayrıca bizden sonra tanıdık birine sattık 2004 yılından beri kullanıyor. adam her gördüğünde dua ediyor. sanırım size özgü bir problem olmuş.

    ayrıca aracımız karbüreatörlü olduğundan lpg sistemide eski sistemdi.
    sanayiyle çok haşır neşir bir insan olarak böyle bir olayı ilk kez sizden duyuyorum. daha önce bire bir şahit olduğum böyle bir durum olmamıştı.




  • bende sanayiye çok giderim böyle şeyler hiç duymadım...
    davadan önce iyice araştırın boşa masraf etmeyin derim....
  • Değerli kardeşim,

    Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. FORD FOCUS'un motoru bilhassa LPG'ye çok uygun diye bilinir ve tercih edilir (ortalık şirket temsilcilerinin kullandığı beyaz FORD FOCUS ile dolana kadar). Sıralı sistem LPG'de enjektörlerin en kolay, sorunsuz ve mükemmel yerleştirilebilen bir emme manifolduna sahip. Valf yataklarının erimesi ateşleme zamanı, eksantrik açma/kapama ayarı ile valf boşluklarının doğru alınması ile ilgilidir. LPG'de yanmanın daha yüksek ısıda gerçekleştiği ve üst kapağı da erittiği gibi hurafeler doğru değildir, olamaz da. Ayarı doğru yapmayan, sistemi doğru uygulamayan ve enjektörleri valflere çok yakın yerleştiren ustanın hatası olduğunu düşünüyorum. Çevremde aynı motor ve LPG sistemine sahip sayısız araç var, takılırken bile yanında uygulamayı izledim. Bilhassa FORD FOCUS'un 1.6 benzinli motorunu LPG'ye çok uygun buluyor ehil ustalar, montajı en sorunsuz araçlardan birisi.

    T.G.




  • bencede sizin arıza lpg den değil . hararetin sebebi bulunmalı.sizin arabanız lpg yi kaldırmayacak olsa şimdiye kadar ayyuka çıkardı.bence önce araştırın.lpg den olduğuna emin olursanız mutlaka bi yerlerden rapor vs. alın.
  • Bu nedir peki yabancı forumlara baktım. Bizim yerli forumlardada bunu gördüm? Açıklayabilirmisiniz? Aynı problem bendede var.


    http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/SUPAP-YAGLAMA-SISTEMININ-FAYDALARI-CANDAN-MUHENDISLIKGUC--DA-topic-5142.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santana80 -- 22 Ocak 2009; 22:36:27 >
  • böyle bir hadise 70 000 km ye kadar kendini hissetirmeliydi eğer öyle değilse aniden gelişen birşey olmalı ki bu da lpg ile ilgili değildir diye düşünüyorum
  • Geçmiş olsun arkadaşım.
    Herşeyi anladım da şu "adli süreci başlatacağım, dava açacağım" olayını anlamadım.
    Sen dava açınca mahkeme "haa demek öyle hemen söyleyeyim de o firma senin arabanın parasını tıkıt tıkır ödesin. Sizi gidi lpgci firmalar siziii" mi diyecek sanıyorsun?
    Arabandaki hasarın lpg'ye bağlı olduğunu nasıl ispatlayacaksın? Ya firma "adam arabasını hor kullanmış kötü kullanmış ondan olmuş" derse ne yapacaksın? Aksini ispatlaman nasıl mümkün olacak? Hor kullanılan benzinli ya da dizel araçlarda da düşük kilometrede pek çok motor hasarı oluşabiliyor, biliyorsun? Bu durumda bilirkişi olarak sanayideki ustanı mı götürmeyi düşünüyorsun?
    Eminim ki firmanın elinde yapılmış mühendislik çalışmaları vardır. Sen bunlarla nasıl baş edeceksin?
    Sana şunu söyleyeyim: Böyle bir dava açarsan hem zaman hem de para kaybedersin. Mahkemelere gider gelirsin sürekli. Sonuçta da hem kendi avukatının, hem firmanın avukatının hem de mahkemenin masraflarını ödersin. Üstelik bir de firma "bizi böyle haksız suçlamalarla oyaladı zamanımızı çaldı" diye tazminat davası açarsa işin yaş olur.
    Bence bu mahkeme işine hiç girme. Başına iş alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 22 Ocak 2009; 22:38:56 >




  • Büyük geçmiş olsun ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.