Şimdi Ara

Hangi mamayı kullanmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
18.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese hayırlı forumlar dilerim , sokaktan bir bebek daha sahiplendim . İlk kedimi Hills mama ile büyüttüm , şuan yetişkin mamasını kullanıyorum fakat yeni gelen bebek Hills i kabul etmiyor . Royal Canin veya Proplan arasında kararsız kaldım ve her ikisinden de aldım . Denediğimde her ikisini de iştahla yiyor size sorum hangi mama daha iyidir , hangi mama ile devam etmeliyim . Şimdiden herkese çok teşekkür ederim .
    Hangi mamayı kullanmalıyım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bence royal canin daha iyi. Benim de 2,5 yaşında kedilerim var royal caninin kısır olanını kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bizimkine 9 yıldır Royal Canin veriyordum ama geçende 11 yaşına girince Veteriner "Artık diyet mamaya geçmek lazım dedi.
    Advance Veterinary Diets - Obesity diye bir marka verdi 1,5 kiloluk paket 85 lira, Royal'e göre pahalıymış.
    İlk sefer karıştırarak verdim ama bizimki Royal'i bırakıp diğerinin tanelerini seçti ve "gerisi nerede" bakışı atıyor
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Proplanda Optistart muhabbeti varmış sanırım , mide sağlığından kemik ve kas gelişimine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyormuş . Royal Caninden bağımlılık yaptığı şikayetlerinden dolayı ürktüm açıkçası . Tabaklara koyduğumda Royal canine yöneliyor , karıştırdığımda da royal caninin tanelerini seçerek yiyor Proplanı ayırıyor 😊 . Mama konusu çok kafamı karıştırıyor , semtimdeki veterinerleri gezdiğimde kimi Hills i kimi Orijeni kimisi Royal canini veya Sanabelle ( ismini yanlış yazmış olabilirim ) öneriyor . Bir ilçede veteriner hekim olan aile dostum da markanın çok önemi yok , premium mamaların çoğu yakın kalitede , Proplana devam et farklı bir mamaya geçecek olursan zorluk yaşamazsın dedi , iyice aklım karıştı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizffren13 kullanıcısına yanıt
    Royal Canin'in bağımlılık yaptığını düşünmüyorum. Daha dün akşam Royal arasına karıştırdığım az miktardaki diğer mamayı bitirdi ve 9 yıldır yediği Royal'i yemiyor.
    Hatta ağız yapısından dolayı mamaların yarısını kabın dışına düşürüp ben toplayıp tekrar kaba koyuncuya kadar yerden yemeyen bizimki, şimdi yerlerde yeni mama tanelerini arayıp bulup yemeye başladı.

    Siz yine de aile dostunuz olan Veterinerin söylediklerine kulak verin.
    Ayrıca Kedi konusunda "Hangi mama daha iyidir" başlığında çok faydalı yazılar da mevcut, sayfa sayısı fazla ama ilgili yazıları bulursanız, kafa karışıklığınızı gidermede yardımcı olacaktır.




  • sizffren13 kullanıcısına yanıt
    Benim size tavsiyem acana orijen petcurean dan birini kullanmanızdır yalnız kediniz yavruysa kesinlikle kitten mama kullanın. Bu mamaları tavsiye etmemin sebebi ise bunlar premium mamalardır bu mamalarda tahıl gdo gibi zarar lı maddeler olmadığı gibi bu mamalar gerçek et kullanır.

    Diğer mamalarda genelde et yerine et proteini yada et türevleri adı altında etin çöpe gidecek yerlerini kullanırlar ki mama yedirdim sanar çöp yedirirsiniz bundan dolayı veterinerler dahil kim ne derse desin siz mamaların içeriğini okuyun mamaya kendiniz karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi 4 aylıktan büyükse Royal Canin Kitten veya Proplan Junior ok. Her ikisini de kullandım sorunsuz mamalardır. Sanki bizimki Royal Canin'i daha çok sevdi gibi. Proplan biraz dışkıda koku yapıyor. Şu an biz N&D ye başladık.
  • peki N&D den genel olarak memnun musunuz ? Severek yiyor mu ? Proplanın dışkıda koku yaptığını bende fark etmeye başladım . Diğer kedimi de Hills ile büyütmüştüm bu derece koku olmuyordu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam dün akşamdan kalan yemekten ne varsa onu veriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proplan
    hills
    acana
    advance kullandıktan sonra
    en son royal canin kullandım ve değiştirmeyi de düşünmüyorum.
  • https://www.petzzshop.com/kedi-mamasi burada pek çok mama var.
    nocnoc dediği gibi royal canin güzel bir marka değerlendirile bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myrizee -- 23 Mart 2018; 16:39:47 >
  • hocam ben yavru kedime "https://royalcanin.xyz/royal-canin-kitten-yavru-kedi-mamasi/ " bu mamayı kullanmıştım çok da memnun kalmıştı. Etrafımdaki kedi sahipleri de genellikle royal caninden memnun tabii ki hills'de oldukça kaliteli mamalar üreten bir marka :) Ben olsam royal canini tercih ederim ama hillsde kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.