Şimdi Ara

Bonacibo kullananlar dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
81.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDIT: konuya sürekli mesaj geliyor, aslında bir güncelleme şart biliyorum. bazıları kedinin durumunu sormuş, kısır mıydı vs.

    öncelikle şunu söyliyim, umut kedi hala yaşıyor ve çok sağlıklı daha önce de yazmıştım sanırım. idrar yollarındaki kristallenme hemen ortaya çıkan bir hastalık değil, uzun bir süreçten sonra ortaya çıkabilir. bu arada bu sıkıntıyı yaşadığımız sırada umut kısır değildi!
    kedimi bu mamaya geçmeden önce sadece hill's ile besledim, daha sonraki süreçte öğrenci olduğum ve bütçem yetmediği için bonacibo'ya geçtim. yaklaşık 1 yıl kullandım yanlış hatırlamıyorsam. sürekli gittiğim veteriner hekim, kedimi doğduğundan beri tüm muayenesi yapan bir insan ve gerçekten eskişehir'deki en iyi veterinelerden biri. onun tespitlerine göre gayet de mamadan kaynaklı yaşandı bu problem. kedim umut bu süreçte bonacibo'nun mamasından yiyip, aynı zamanda tüm aşıları, sağlık kontrolleri yapılıyordu.

    o zamanlar konuya hakim değildim ama gelip ciddi ciddi hala bonacibo'yu öven insanlar görünce çıldırıyorum. içindekiler kısmını iyice okuyup, acana ya da sanabelle gibi mamalarla karşılaştırın derim sadece.

    yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, yumurtalıkta kristallenme yüzünden. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

    neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 15 Ekim 2018; 17:33:37 >







  • genelde temizmama yı kotuleyenler ya veteriner yada tedarikçi tabi gittikçe millet bilinçleniyor bunlara para yedirmiyor. ileride dahada kötü olacak hiç mama satamayacaklar. bunlar tabi haklı olarak kuduruyorlar onlara cevabım KUDURUN. uygun fiyata 10 numara beş yıldız mama kullanıyoruz senelerdir. bu kaliteli mama diye tabir ettiklerine gram para vermeyin.

    not mesajım mamayı kötülüyenlere
    Öyle yorumlar varki, bir an gözümde; sürekli brokoli vs. tüketen,dışarıda hiç yemek yemeyen,yağsız eti 3 kere çektiren, alkol sigara kesinlikle ağızlarına sürmemiş insanlar canlandı.Ki bu kadar özenli olmalılar.(Sözüm bazı arkadaşlara.söylediklerimi idrak edebilip, başka yerlere çekmemeleri için 90-100 arası bir IQ düzeyinde olmaları yeterli diye düşünüyorum.)

    Bazı arkadaşlar; açlıktan ve soğuktan ölecek bir insana yaa ben sana bu yemeği veriyorum ama karaciğerin yağlanır,en iyisi vermeyeyim diyecek düzeye de ulaşmış tebrik ederim..yardıma ihtiyacı olan insanlara dünya mutfağından en üst düzeyde yemekler ısmarladıklarına eminim.(gerçi bazıları kediye verdiği önemi o insanlara vermiyor o ayrı.)

    Bazıları da, veterineri afedersiniz b.k önerse inanıp verecek düzeyde maşallah.Ya arkadaşlar doktorun insana acımadığı yerde, veteriner kedinize köpeğinize ne kadar acır bir düşünün.(tabiki aralarında iyileri de olacaktır)Birçok sektörden tecrübe edinmiş bir çok insanla tanıştım inanın bazılarını duysanız hasta olursunuz.

    Sakınan göze çöp batar, ne yiyorsanız ya da paranızın yettiği makul mamalardan ona da verin gitsin.Çürük bayat mamaları/yemekleri yada gözle görülür şekilde kusma ishal vs yapan gıdaları iteleyin gitsin demiyorum.Herkes mamanın kilosuna 45-50 tl ödemek zorunda değil bence.Gücü yeten alır, benim de aldığım oluyor ama herkes alacak diye bir kaide yok. Birçok arkadaş bunun ayrımını yapabilecek düzeydedir diye düşünüyorum. 1 kedim ve 1 köpeğim var ikisi de sağlıklı maşallah.para sakınan bir insan da değilim,gerektiğinde bir çok harcamayı gözüm kapalı yaptım.

    Abartmayın,insanları da mahçup etmeyin. son sözüm bu.
    Veteriner hekiminiz sizi yanlış bilgilendirmiş.Sistit doğrudan mamayla hiçbir alakası yok eğer hastalığın tehsisi kondu ise hills in diyet mamalarından önermiş olabilir bu makul bir öneri fakat önceden başka mamayla beslemenizle doğrudan bir alakası yok.Pek çok sebebi olabilir netten araştırabilirsiniz.
    mantığa bak..idrarda intihap var,yediğinden oldu..diyende veteriner, sanki bilim adamı araştırma yapmısta zararlıymıs,git başka veterinere soyle ne diyecek sana gör..neye dayanarak diyorsun,kanıtın ne..salla iftira at gitsin..o zaman butun kedilerde olması gerek yada cogunda.bende kullanıyorum,kanıt koy kullanmayalım..
    Konuyu yeni gördüm 7 yaşında 4 kedim var. Bahçemde bakıyorum. 1 yaşına kadar bonacibo kitten, ondan sonra micho yemeye başladılar. Canavar gibiler.

    Evde baktığım iran kedim var, yaşamı boyunca hills ve royal canin yedi. Şu an Uriner mama kullanıyoruz, çünkü böbreklerinde kristal çıktı, bir ara çişini yapamıyordu. Eğer kedime bonacibo yedirseydim mamadan hasta olmuş derlerdi:)
    Ayrıca acanayı kötülemek maksadında değilim ama mesela soru sormak gerekirse : %75 et dediği kısıma açıklama olarak: et, ciğer, yürek, böbrek ve kıkırdak.yazmışlar.Bunların oranları da mevcut mu ?(bilmediğim için soruyorum) Mesela ne kadarı kıkırdak? Veterinere gidiyorsun sakatattan uzak tut diyor,e bu içindekiler bildiğimiz sakatat değil mi ?
    Bahsetmek istediğim algı yaratmak çok da zor değil,dünyaca ünlü bir marka olması onun çok iyi olduğu anlamına gelmez.(Bunu acana özelinde söylemiyorum) bir mc donalds örneği var mesela. Şu bahsettiğiniz firma bonociba yada adı her ne ise,bu üründen hiç almadım.Alır mıyım ? Bu algıdan sonra almam,yada 2 kere düşünürüm artık.Peki ya kedinizin hastalığı gerçekten de bu mamanın suçu değilse?Yada alerjik bir durumsa? Ve ya şu linkini attığınız kişinin kedisinin egzeması, Ben bu adamların yerinde olsam bu tip karalamalara karşı hukuki süreç başlatırım.Bakın üstünüze alınmayın,ekşi sözlükteki muhabbetten bahsediyorum.Düşünsenize bir gıda tesisi kurdunuz,ve sebebi mamadan olduğu belgelenmemiş bir şekilde günümüzün en etkili silahı internet üzerinden algı oluşmasına sebebiyet veriliyor.Ne yaparsınız ? Belki de gerçekten kötü ve ani etkileri olan bir mama,bunu testlerle kanıtlatıp siz de dava açabilirsiniz.Bence doğrusu bu olurdu.Yine de uyarı için tşk, bahsedilen mamayı hiç almadım,dedidiğim gibi kediye golosi yi alıyorum bir süredir,ondan önce hills ürünleri.Köpekte dog chow,ama maması bitince onu da değiştirebilirim.O zaten ev yemeğini daha çok yiyor.


    Ama tekrar söylüyorum asıl mevzu şu bahsettiğiniz bonociba olayı değil,benim sözüm forumdonanımda ve başka forumlarda da gördüğüm; illa 1.5 kg su 80 liralık mamayı al almazsan ne kedi bakıyosun noktasına yaklaşan bazı arkadaşlar.
    İlla herşeyin en iyisi mi olacak? Ozaman mercedes,bmw,range binin arkadaşım paranız yoksa niye araba alıyosunuz renault peugeot wolkswagen nissan hondaya para veriyorsunuz, denebilir mi ? Yada çocuğunu devlet okuluna yada dandik özel okula göndereceksen niye yaptınız kardeşim, amerikan koleji,saint joseph yada yıllığı 100 bin olan bir okula veremiyorsan sahiplendir o çocuğu diyebilir miyiz? Abartıyorum değil mi ?
    kendi mamanızı kendiniz yapıp dondurucu içinde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz ücreti de yarısından da az olur 1 saatlik bir emek ile günlük 15kg mama da yaparsınız 5kg mama da..son 2 senedir ben mama almıyorum.

    kuzu proteini yada somon balığı tozu hamsinin bilmem neyi gibi bizim tüketmeyeceğimiz bir şeyi dostlarıma yedirmiyorum.dişleri ve kürkü bu yüzden çook sağlık ve hepsi bayılarak yiyor.

    ucuz olarak katık kırık pirinç ve köftelik bulgur tavsiye ediyorum,
    1 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi 10kg mamada kediler için mükemmel.bağırsak florasını ve dış parazitin %30-40 (gözlemlediğim) artmasına engel oluyor daha az ilaç kullanıyorsunuz.

    yine eti ve proteini bol ülkemizde ucuz olarak tavuk göğsü almanı tavsiye ederim.3kg kadar

    buna ek 2kg ciğer ve yine mevsimine göre yeşillik olarak maydanoz ve nar ,kereviz yaprağı ve sapı da eklenip 10kg tamamlanabilir..

    market mamalarını kullanmayın,
  • sürekli bonacibo mu verdin? goody whiskas felan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    sürekli bonacibo mu verdin? goody whiskas felan?

    sürekli bonacibo kullandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    sürekli bonacibo mu verdin? goody whiskas felan?

    sürekli bonacibo kullandım.

    Alıntıları Göster
    Zaten o mamayı hiç gözüm tutmamıştı
  • Bugun kedimi ziyaret ettim, en gec yarin alacagimi tahmin ederken veteriner 5-6 gun daha kalmasi gerektigini soyledi. Gece surekli kusmus ve normal bir kusma degil kanli kusmus. Su an cok caresizim, ona birsey olacak korkusu mahvediyor beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    Bugun kedimi ziyaret ettim, en gec yarin alacagimi tahmin ederken veteriner 5-6 gun daha kalmasi gerektigini soyledi. Gece surekli kusmus ve normal bir kusma degil kanli kusmus. Su an cok caresizim, ona birsey olacak korkusu mahvediyor beni.
    Hocam öncelikle geçmiş olsun... umarım kediniz en kısa sürede sağlığına kavuşur.

    Benim kedim yaklaşık 11 yaşında. Yurtdışında öğrenciyken ormanda bulmuştum kendisini. Kontrolünü ve aşılarını yaptırmak için veterinere götürdüğümde veteriner bana (İngilizce olarak tabi) şöyle söylemişti: Ucuz mama - Pahalı mama yoktur. Kalitesiz mama - Kaliteli mama vardır. Siz markete gittiğinizde aynı gıda ürününün 2-3 kat daha ucuzunu görseniz güvenip yer miydiniz? Kediniz için de aynı şekilde düşünün.

    O gün bugündür premium markalardan şaşmadım... hatta çoğunlukla Hill's kullandım. Şükür bugüne kadar üşütme vs. dışında hiç ciddi hastalık yaşamadı kızım.

    Neyse tekrar geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BTMWTMP

    Hocam öncelikle geçmiş olsun... umarım kediniz en kısa sürede sağlığına kavuşur.

    Benim kedim yaklaşık 11 yaşında. Yurtdışında öğrenciyken ormanda bulmuştum kendisini. Kontrolünü ve aşılarını yaptırmak için veterinere götürdüğümde veteriner bana (İngilizce olarak tabi) şöyle söylemişti: Ucuz mama - Pahalı mama yoktur. Kalitesiz mama - Kaliteli mama vardır. Siz markete gittiğinizde aynı gıda ürününün 2-3 kat daha ucuzunu görseniz güvenip yer miydiniz? Kediniz için de aynı şekilde düşünün.

    O gün bugündür premium markalardan şaşmadım... hatta çoğunlukla Hill's kullandım. Şükür bugüne kadar üşütme vs. dışında hiç ciddi hastalık yaşamadı kızım.

    Neyse tekrar geçmiş olsun.

    teşekkürler hocam iyi dileğin için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, idrar kesesi iltihabından dolayı. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

    neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.

    Kediciğinize canı gönlümden geçmiş olsun diyorum. Bir kaç sorum var yanıtlar mısınız?
    *Kedini kaç yaşındaydı.
    *Verdiğiniz yaş mama markası nedir?
    *Mamanın üzerinde yazan veya kedinize uygun olan günlük porsiyon limitinde mi verdiniz yoksa limitleri çok çok aştınız mı?
    *Sürekli kabında mama var mıydı?
    *Kediniz erkek mi? Erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kristalleşme çok görülüyor hele birde tek kedi ise hareketsizlikte bu olayı tetikliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhanpulurbey -- 13 Ocak 2016; 17:46:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, idrar kesesi iltihabından dolayı. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

    neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.

    Kediciğinize canı gönlümden geçmiş olsun diyorum. Bir kaç sorum var yanıtlar mısınız?
    *Kedini kaç yaşındaydı.
    *Verdiğiniz yaş mama markası nedir?
    *Mamanın üzerinde yazan veya kedinize uygun olan günlük porsiyon limitinde mi verdiniz yoksa limitleri çok çok aştınız mı?
    *Sürekli kabında mama var mıydı?
    *Kediniz erkek mi? Erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kristalleşme çok görülüyor hele birde tek kedi ise hareketsizlikte bu olayı tetikliyor.

    1,5 yaşında
    yaş mama da bonacibo idi, fakat pek sevmediği için fazla vermedim.
    ne fazla ne de az verdim mamayı
    sürekli mama yoktu, belli bir yemek saati dışında mama almadı
    kedim erkek ama bu rahatsızlığı geçirdiğinde kısır değildi. henüz 3 hafta önce kısırlaştırdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, idrar kesesi iltihabından dolayı. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

    neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.

    Kediciğinize canı gönlümden geçmiş olsun diyorum. Bir kaç sorum var yanıtlar mısınız?
    *Kedini kaç yaşındaydı.
    *Verdiğiniz yaş mama markası nedir?
    *Mamanın üzerinde yazan veya kedinize uygun olan günlük porsiyon limitinde mi verdiniz yoksa limitleri çok çok aştınız mı?
    *Sürekli kabında mama var mıydı?
    *Kediniz erkek mi? Erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kristalleşme çok görülüyor hele birde tek kedi ise hareketsizlikte bu olayı tetikliyor.

    1,5 yaşında
    yaş mama da bonacibo idi, fakat pek sevmediği için fazla vermedim.
    ne fazla ne de az verdim mamayı
    sürekli mama yoktu, belli bir yemek saati dışında mama almadı
    kedim erkek ama bu rahatsızlığı geçirdiğinde kısır değildi. henüz 3 hafta önce kısırlaştırdım.

    Alıntıları Göster
    Bende de 3 aylık dişi bir british short hair var. Şimdiye kadar royal canin babycat verildi. elimdeki paket bittikten sonra bonacibo kitten'a başlayacağım.
    Bazı kişiler hiç memnun değilken bazıları da çok memnun.

    Benim kedimde şu an gaz problemi var. zaman zaman da katı-ishal karışık yapıyor. Tüy dökmüyor gibi bir şey. Son olarak da aşırı su tüketiyor. Daha önceden chinchilla bakmıştım, bu kadar su içmiyordu.
    Bu bilgileri bonacibo kullanımından sonraki durumla karşılaştıracağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakten

    Bende de 3 aylık dişi bir british short hair var. Şimdiye kadar royal canin babycat verildi. elimdeki paket bittikten sonra bonacibo kitten'a başlayacağım.
    Bazı kişiler hiç memnun değilken bazıları da çok memnun.

    Benim kedimde şu an gaz problemi var. zaman zaman da katı-ishal karışık yapıyor. Tüy dökmüyor gibi bir şey. Son olarak da aşırı su tüketiyor. Daha önceden chinchilla bakmıştım, bu kadar su içmiyordu.
    Bu bilgileri bonacibo kullanımından sonraki durumla karşılaştıracağım.

    Alıntıları Göster
    Bonacibo sokaktaki hayvanlara verin. Onlar aktif kediler, sıkıntı olmaz muhtemelen. Çöpten de yiyorlar sonuçta.

    Sürekli bonacibo kediyi intihar ettirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Bonacibo sokaktaki hayvanlara verin. Onlar aktif kediler, sıkıntı olmaz muhtemelen. Çöpten de yiyorlar sonuçta.

    Sürekli bonacibo kediyi intihar ettirir.

    Alıntıları Göster
    Ben de düşündüklerinizin aksine şöyle bir yorumda bulundum:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117095135




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocco_reccy

    Ben de düşündüklerinizin aksine şöyle bir yorumda bulundum:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117095135

    proplan zaten iyi bir mama değil, bu mamayı önermesine şaşırdım bir veterinerin. bonacibo'nun kötü etkileri uzun sürede gözükebiliyor, lütfen kedinizin sağlığı için bu mama hakkında iyi bir veterinere başvurun size daha sağlıklı bir açıklama yapacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 23 Mayıs 2016; 16:50:03 >
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Siz veteriner misiniz? Yazımı okumamışsınız. Veterinerim son derece iyidir, bunu anlamak için meslektaşı olmaya gerek yok, oğlum için ne kadar özverili olduğunu biliyorum. Pro Plan normal gelirli bir vatandaşın alabileceği, profesyonel ve fiyatı ile de bunu ifade eden bir mama ama veterinerin dediği gibi bu Theodore'a dokundu, onun ihtiyaçlarını karşılayamadı, bu da çok normal. Fıstık yeyince ölen insanlar var, bence reaksiyon göstermesi normal.

    Bahsettiğiniz tavsiyelerde neye dayanıyorsunuz. Hangi bilgi ve belge birikimine istinaden? Mama zaten 2006'dan beri üretiliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 2010'dan (2008 de olabilir) bu yana bu formülasyonu kullanıyor. Kedinin iyi beslenmesi için ille de Orijen, Acana veya ne bileyim Türkiye'de edinemediğim ve Amazon'dan da gelmeyen ve nereden alacağımı da bilemediğim Evo, Wellness olması mı gerekir? Şöyle aşağıdaki gibi bir karşılaştırma yaptığınızda BonaCibo "kötü" bir mama olarak mı görünüyor? Üstelik her zaman taze satılırken?

    Sert yazdıysam n'olur kusuruma bakmayın, saygısızlık olarak algılanmasın. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

    Bonacibo kullananlar dikkat!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocco_reccy

    Siz veteriner misiniz? Yazımı okumamışsınız. Veterinerim son derece iyidir, bunu anlamak için meslektaşı olmaya gerek yok, oğlum için ne kadar özverili olduğunu biliyorum. Pro Plan normal gelirli bir vatandaşın alabileceği, profesyonel ve fiyatı ile de bunu ifade eden bir mama ama veterinerin dediği gibi bu Theodore'a dokundu, onun ihtiyaçlarını karşılayamadı, bu da çok normal. Fıstık yeyince ölen insanlar var, bence reaksiyon göstermesi normal.

    Bahsettiğiniz tavsiyelerde neye dayanıyorsunuz. Hangi bilgi ve belge birikimine istinaden? Mama zaten 2006'dan beri üretiliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 2010'dan (2008 de olabilir) bu yana bu formülasyonu kullanıyor. Kedinin iyi beslenmesi için ille de Orijen, Acana veya ne bileyim Türkiye'de edinemediğim ve Amazon'dan da gelmeyen ve nereden alacağımı da bilemediğim Evo, Wellness olması mı gerekir? Şöyle aşağıdaki gibi bir karşılaştırma yaptığınızda BonaCibo "kötü" bir mama olarak mı görünüyor? Üstelik her zaman taze satılırken?

    Sert yazdıysam n'olur kusuruma bakmayın, saygısızlık olarak algılanmasın. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

    Bonacibo kullananlar dikkat!

    yorumumu merakla beklemenize gerek yok, bu mama ile yaşadığım kötü tecrübeye dayanarak yazıyorum. daha neye istinaden yazacağım ki? kedim ölümden dönmüş diyorum, adam oraya besin değerleri koymuş. ki, bu sadece benim başıma gelen bir durum değil, bu mama yumurtalık bölgesinde kristallenme yapıyor arkadaşım bunu verilere dayanarak demiyorum, benim başıma geldi, yine veterinerimin hastalarının başına da gelmiş. o mamanın içerikler kısmına ve protein değerlerine kanaat etmeyin, bunu herkes söylüyor. onların doğru veriler olduğuna da inanmıyorum.

    istediği kadar taze satılsın, hill's acana tarzı profesyonel mamaların protein içeriğine ulaşması imkansız. kaldı ki, kedilerin en temel ihtiyacı olan proteindir. bu proteini karşılaması için yeterli hammadde yok ülkemizde, üretilse bile bu fiyata satılmaz işte maliyetli bir iş bu.

    ayrıca bir bilgi daha vereyim, kötü bir mama kedinin yaptığı dışkıdan bile anlaşılabiliyor. aşırı kötü koku ve büyüklüğü o markanın kalitesiz olduğunu gösterir aklınızda bulunsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 24 Mayıs 2016; 17:19:44 >




  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Bizde fazla büyük veya fazla kokulu dışkı gibi bir durum olmadı, hatta kötüye giden değil, iyiye giden bir süreç yaşadık ve 5kg mama da bitti. Bu sebeple savunmak istemiştim ancak tecrübe edilen olaylardan bahsedince siz, o kadar da emin olamıyorum şimdi...

    Değerlerin niceliğinden çok niteliğini bilmek lazım ve ben o markanın nicelik konusunda bile gerçekleri yansıttığına inanmıyorum diyorsunuz, orasını anladım. BonaCibo sadece kalitesiz değil, zararlı diyorsunuz; onu da anladım. Kaliteli olduğu söylenen mamaların da pahalı olduğu bir gerçek. Makul fiyatlı ve bir ev kedisinin normal ihtiyaçlarını karşılayacak bir mama yok mu? Yoksa, bu büyük firmaların kartel kurduğu anlamına gelmez mi?

    Bu sitemim de göz önüne alınarak, sizin mama tavsiyeniz ne olurdu? (...ve lütfen daha az saldırgan yazın burada iyi bir amaçla konuşma yürütüyoruz, konu sağlık)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocco_reccy

    Geçmiş olsun.

    Bizde fazla büyük veya fazla kokulu dışkı gibi bir durum olmadı, hatta kötüye giden değil, iyiye giden bir süreç yaşadık ve 5kg mama da bitti. Bu sebeple savunmak istemiştim ancak tecrübe edilen olaylardan bahsedince siz, o kadar da emin olamıyorum şimdi...

    Değerlerin niceliğinden çok niteliğini bilmek lazım ve ben o markanın nicelik konusunda bile gerçekleri yansıttığına inanmıyorum diyorsunuz, orasını anladım. BonaCibo sadece kalitesiz değil, zararlı diyorsunuz; onu da anladım. Kaliteli olduğu söylenen mamaların da pahalı olduğu bir gerçek. Makul fiyatlı ve bir ev kedisinin normal ihtiyaçlarını karşılayacak bir mama yok mu? Yoksa, bu büyük firmaların kartel kurduğu anlamına gelmez mi?

    Bu sitemim de göz önüne alınarak, sizin mama tavsiyeniz ne olurdu? (...ve lütfen daha az saldırgan yazın burada iyi bir amaçla konuşma yürütüyoruz, konu sağlık)

    aslında amacım saldırgan yazmak değildi, ama konuyu okumamışsınız ve kedimin başına gelenlerden haberiniz yok diye böyle bir tutum sergiledim. keşke yurdışından mama getirebilsek, daha ucuza gelebilirdi. ama mevcut şartlar ortada... ailemizin birer bireyi olan bu canlıları sağlıklı yaşatmak için biraz para bayılmak zorundayız. mevcut premium mamalardan en memnun kaldığım hill'si güvenerek tavsiye edebilirim. diğer mamalar konusunda pek tecrübemiz yok, ama özellikle kediniz erkek ve kısırsa hill's bunun için özel mamalar üretiyor, kısırlaşma sonrası oluşması muhtemel hastalıkların önüne geçebiliyorsunuz bu mamayla. benim kullandığım hills sterilised kısırlaştırılmış kedi maması.

    dediğim gibi şu an sorun gözükmeyebilir kedinizde ama ilerde hastalanmayacağına garanti değil bu, benim kedim de bonacibo'yu 7 ay kullandıktan sonra hastalandı mesela. kiminin başına 2 sene sonra gelmiş, durum bu...




  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bir deneyeyim o halde, bir 6 ay kadar sonra herhangi bir problem yaşarsam buradan kötü deneyimlerimi sizlerle paylaşırım. Tekrar büyük geçmiş olsun. İlgilendiğiniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Bende de 3 aylık dişi bir british short hair var. Şimdiye kadar royal canin babycat verildi. elimdeki paket bittikten sonra bonacibo kitten'a başlayacağım.
    Bazı kişiler hiç memnun değilken bazıları da çok memnun.

    Benim kedimde şu an gaz problemi var. zaman zaman da katı-ishal karışık yapıyor. Tüy dökmüyor gibi bir şey. Son olarak da aşırı su tüketiyor. Daha önceden chinchilla bakmıştım, bu kadar su içmiyordu.
    Bu bilgileri bonacibo kullanımından sonraki durumla karşılaştıracağım.


    Son durum nedir?
  • Kedinizin sorununun kesinlikle mamadan kaynaklandığından, veterinerin eksik ya da düz bilgilendirme yapmadığından emin misiniz? Aynı sorunu erkek kedimde ben de yaşadım fakat biz bu sorunu yaşadığımızda ND mama kullanıyorduk.Sorunumuz kısırlaştırmadan sonra düzeldi. Erkek kedim 4 dişi kedim de 3 yaşını bitirdi. 2 senedir de Bonacibo kullanıyoruz ve iki bebeğimde acayip sağlıklı. Veterinere sadece aşılar için gidiyoruz.

    Bir de hayvanlarda aynı insanlar gibi. Nasıl bizim alerjilerimiz varsa, bize yaramayan, midemize dokunan yiyecekler varsa aynı onlarda öyle. Benim kedim için sağlıklı olan sizin kediniz için sağlıklı olmayabilir ya da tam tersi. o yüzden markalar üzerinden tartışmak gereksiz bence. önemli olan kedinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmek.

    Bu arada ND'den sonra 4-5 ay gibi bir süre de proplan denedik ve lanet ettik. Kızımız değil ama oğlumuzun dışkısı acayip kokmaya başlamıştı ve sürekli gaz çıkararak canımızı okuyordu!




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.