Şimdi Ara

ACİL YARDIM!! Kedim her yere işemeye başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Scottish fold cinsi kedim var 1.5 yaşına girdi. Bu aralar her yere işemeye başladı çıkıp yorgan,kanepe,çamaşırlar özellikle çıkıyo işiyo garez yapar gibi. hiç böyle bi alışkanlığı

    yoktu tuvaletinden başka yere yapmazdı sadece küçükken ilk zamanalar yorgana bi kaç kez yaptı ama sonra tekrarlamamıştı. Bugün yaptığı gerçekten sabrımı taşırdı odamdaydı çıkmış mnontumun üstüne

    işemiş bakmayın güldüğüme baya sinirlendim yani gördüğümde ayrıca geçen yine odamın kapısı açık kalmış girmiş içeri(bu işeme olayı başladığından beri odama sokmuyorum) yorgana işemiş hayır

    bu kedi sürekli benim odamda yatıyodu yatağımda hiç böyle bi şey yapmazdı. neden böyle yapmaya başladı anlamıyorum yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    NOT: Evi değiştirmedim,kumu düzenli temizleniyo,eve çok sık yeni bi şey alınmaz misafir gelmez,yeni kedi gelmedi yani rahatı baya iyi stress yapacağı bi şey yok bana göre.







  • up
  • Kediniz erkek heralde. Ve büyük ihtimalle kısır değil. Kısır değilse kısırlaştırma zamanı gelmiş demektir. Bu dönemi atlattıktan sonra kısırlaştırın.

    Yok eğer kısır olduğu halde bu eylemi yapıyorsa hareketlerine dikkat edin. Çok yalanıyor işerken zorlanıyorsa kristallenme oluşmuş olabilir. Vete götürmeniz gerekiyor.
  • Kumun cinsini, temiz de olsa beğenmeyip protesto için sağa sola işiyor olabilir.
    Ben yıllardır, 2+1 evimde kullanmadığım odanın kapısını kapalı tutuyorum bu yüzden, çünkü o adada yatağın üstünde ardiye gibi duran soft motosiklet çantalarımı ve diğer çantaları tuvalet olarak kullandığını sonradan fark edebildim, kış sezonunda.

    Kumu değiştirdikten sonra düzeldi ama korkumdan o odanın kapısını açamıyorum halen, geldiğinde 1,5 yaşındaydı şimdi ise 13 yaşına girdi; varın anlayın gayrı
  • Merhaba,

    sırf bu yardım çağrısına/soruya cevap verebilmek için Üye oldum bu ilk defa ziyaret ettiğim Forum'a :)

    Kedilerin evvelden yapmadığı, ve size göre durduk yerde birden bire her yere işiyorsa MUHAKKAK onu rahatsız eden birşey var demektir!

    ''stress yapacağı bi şey yok bana göre'' diye yazıyorsunuz, ama bu SİZE göre! Unutmayın, KEDİye göre düşünmeniz ve empati kurmanız gerekiyor.
    Durduk yere ve birden bire her yere işiyorsa, bu onun doğası gereği gayet normal bir davranış ile birşey den RAHATSIZ olduğunu size anlatmaya çalışıyor!

    Kısırlaştırmadıysanız, sorun bu olabilir. Kızgınlık dönemini öyle gösterebilir.

    Kristal oluştu ise MUHAKKAK kaliteli mama'ya geçmelisiniz! bu demektir ki = tahılsız, şekersiz, ilaçsız ve en azından 80% et oranı !
    Sağlığına yansıyan farkı her türlü göreceksiniz!


    Kısırlaştırılmış ise:

    Gözlemleyin ve düşünün;

    - kum değişikliği mi yaptınız? kum en büyük faktörlerden biri!
    - kedi tuvaleti yerini mi değiştirdiniz?
    - mama yediği bölge ve tuvaleti yeterli birbirinden uzak mı? Siz de herhalde WC nin dibinde yemek yemezsiniz, hep empati kurarak düşünün.
    - tuvaleti sakin ve rahatsız olmayacağı bir yerde bulunmalı!
    - ev de herhangi değişiklik? yeni Mobilya? Mobilya yerleri? Ayakkabılar içerde ya da dışarda olma durumunda değişiklik?
    - koku değişikliği? yani misal, kedi kum parfümü mü kullandınız? ev parfümleri? sizin parfümünüz? mobilya (yeni) kokuları? vs vs
    - fazla ses? yüksek ses her zaman stress faktörüdür.
    - dışarı çıkıyordu, sonradan yasaklandı mı?


    şu an aklıma gelenler bunlar, daha bir çok sebepler olabilir, ama bunlar en tipik hatalarımız.

    Lütfen ama LÜTFEN sakın ceza vb uygulamalarda ya da (söylemek bile istemiyorum) şiddet de bulunmayın. Bağırmak dahi şiddetdir bunu da unutmayın lütfen.
    Size inat ya da kızdırayım diye bir şey yapmaz kediler.

    Dediğim gibi, doğası gereği hareket yapıyor!
    bir şey den rahatsız olduğunu size anlatmaya çalışıyor, sizin fark etmenizi istiyor!

    Ne değişti evde?
    Bunu düşünün, en küçük önemsiz dediğiniz şeyleri bile!
    Ve yine dediğim gibi;
    size göre değil, Kediye göre düşünün :)




  • yazdığımı okudunuz mu?
    herhangi bir değişiklik ya da fark ettiğiniz bir şey oldu mu?
  • CatsDiary C kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kedim erkek ve kısır değil. kısırlaştırmıyorum çünkü kedime aldığım zaman corona var mı diye test yaptırmıştım biliyosunuz kedilerde baya yaygın bi hastalık ve benim kedimde de çıktı ama pasif olarak var kedimde annesinden geçmiş olabilirmiş. mutasyona uğramaması için (FIP) morelini yüksek tutmak gerekiyomuş bu yüzden zorunlu olmadıkça vet'e bile götürmüyorum çok geriliyo orda ve iğnelere zaten çok sıcak bakmıyorum baya araştırdım evden çıkmayan bi kedi. biliyosunuz kısırlık sonrası baya depresyona giriyolar yani bu dönemden kaynaklanırsa ve fıp'e çevirirse diye korkuyorum. Kumunu kaliteli kullanıyorum yani hiç değiştirmedim Sanicat sabun kokulu topaklanan ince kumu kullanıyorum. küçüklüğünden beri yapıyo bi sıkıntı yok mamasıda kaliteli Proplan premium somonlu kullanıyorum(yeni geçtim daha ona bundan önce aynı mamanın junior olanını kullanıyodum) yani çok akıllı bi kedi wc sine gidiyo direkt ama son zamanlarda işte fırsatını buldukça bu dediklerimi yapıyo yani napmalıyım bilemiyorum.




  • evet erkek ve kısır değil. kısırlaştırmaya korkuyorum çünkü aldığımda test yaptırdım corona çıktı kedilerde çok yaygın bi hastalık biliyosunuz. pasif oalrak taşıyomuş yani aktif değil annesinden geçmiş olabilir ama mutasyona uğrayabilirmiş üzüntü stress gibi şeylerde o yüzden kısırlaştırsam mı bilemiyorum sonrasında baya sıkıntılı süreçler geçiriyoarmış psikolojik açıdan FIP'i tetikler diye korkuyorum corona ona dönüşüyomuş çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Kumun cinsini, temiz de olsa beğenmeyip protesto için sağa sola işiyor olabilir.
    Ben yıllardır, 2+1 evimde kullanmadığım odanın kapısını kapalı tutuyorum bu yüzden, çünkü o adada yatağın üstünde ardiye gibi duran soft motosiklet çantalarımı ve diğer çantaları tuvalet olarak kullandığını sonradan fark edebildim, kış sezonunda.

    Kumu değiştirdikten sonra düzeldi ama korkumdan o odanın kapısını açamıyorum halen, geldiğinde 1,5 yaşındaydı şimdi ise 13 yaşına girdi; varın anlayın gayrı
    valla hocam beğeniyo diye düşünüyorum yani sürekli ona yapıyo hiç değiştirmedim bu dediğimi son zamanlarda yapıyo inat yapar gibi yani beğenemse hiç yapmaz diye düşünüyorum




  • vuvucutim58 V kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılıkla o zaman kızgınlık döneminden dolayı işaretliyor. Bu koku da yapabilir. Amam dediğim gibi, lütfen sakın herhangi bir cezalandırmada bulunmayınız. Çünkü o doğası gereği mantıklı hareket ediyor. Siz onu bu davranışından dolayı cezalandırırsanız eğer, asıl o zaman depressyona girer ve sağlığı bozulur. Belirttiğim gibi bağırmak bile şiddetdir! lütfen dikkat :)

    Coronaya pozitiv bulunmuş diyorsunuz, bu bence açıkcası pek olabilecek bir durum değil. yani; Corona Virüs türleri Hayvanların çoğunda, yani kedilerde de olabiliyor. İnsana bulaştırma olanağı yok, anca insan kediye bulaştırabilir (!!!) ve hayvanları birbirine.
    Şimdi, dediğim gibi Covid19 olduğunu pek sanmam. Corona-Virüs türü var ise, onun tedavisine girişmek gerekir?
    Nasıl bir test uygulandı?
    Sonuç nasıl adlandırıldı? Yani Covid19 diye mi, yoksa Corona Virüs Türü diye mi?

    FİV ise 'retro'virüslerden. yani bambaşka bir hastalık. Bunun aşısı yoktur, maalesef doğru dürüst tedavisi dahi yoktur. Sadece semptomları en aza indirgeyip, Patili arkadaşımızla hayatımızı sürdürmek gerekir.

    Kum her zaman aynısı ve baştan beri onu kabul etti diyorsunuz, bu güzel.
    Mama konusunda şuna dikkat etmenizi rica ederim:
    TAHILSIZ, ŞEKERSİZ, İODSUZ ve en az 80% ET oranı olan mamalar seçiniz.
    Her türlü sağlık yönünden büyük katkı sağlar.



    İğnelerden korkuyorum ya da güvenmiyorum diyorsunuz, inanın o yönden ben daha da temkinliyim.
    Ama mecbur olan aşılar yapılmalı. Parazit, Nezle, vs bunlar muhakkak yapılmalı.
    Ve, dilerim çiftleştirmek için almadığınızı, ilk fırsatda kısırlaştımanızı.

    Tabi ilk başta bu kötü dönemleri atlatmamız gerek, güvendiğiniz bir VET var ise mümkün oldukça ilk fırsatda tedavi ettirip sonra kısırlaştırmanız gerek. Çünkü kısırlaştırma olmadıkça maalesef öyle arada işaretlemeleri olabilir.
    Dediğim gibi, sebebi eğer SADECE bu ise..




  • Olası her kedide corona var zaten. Sokaktaki 10 kediden 9'u pasif olarak bu virüsü taşıyor emin olun.

    Fip'e dönüşmesi tamamen bağışıklık sistemiyle ilgili bir durum. Herhangi bir kısırlaştırma ameliyatı sonrası fip'e dönüşme olasılığı çok düşük seviyelerde. ki onun içinde belirli şartları taşıması lazım(diyabet yada lösemi hastalığı varsa yada evde birden fazla kedi varsa) Kısırlaştırmaktan korkmayın. Kaldı ki kediniz erkek. Dişi kedi olsaydı neyse onların kısırlaştırması biraz zor oluyor sonraki süreç de biraz zorlu oluyor.

    Ama erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi oldukça kolay sonraki süreçde hayvan pek zorluk çekmiyor. Maksimum bir-iki gün içinde koşup oynayabiliyorlar. Sadece kısırlaştırma işleminde mümkünse gaz anestezi kullanan klinikleri tercih etmeniz yeterli olacaktır. Sıvı anestezi alerjik bir reaksiyon yaratabilir. Bazı vetler aslında kısırlaştırma öncesinde bu testleri yapması daha iyi olurdu.

    Aksine kısırlaştırmamak kedinizi strese sokar buda bağışıklık sistemini etkileyebilir ileride testis kanserine varabilen hastalıklara davetiye çıkarır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CatsDiary

    Büyük olasılıkla o zaman kızgınlık döneminden dolayı işaretliyor. Bu koku da yapabilir. Amam dediğim gibi, lütfen sakın herhangi bir cezalandırmada bulunmayınız. Çünkü o doğası gereği mantıklı hareket ediyor. Siz onu bu davranışından dolayı cezalandırırsanız eğer, asıl o zaman depressyona girer ve sağlığı bozulur. Belirttiğim gibi bağırmak bile şiddetdir! lütfen dikkat :)

    Coronaya pozitiv bulunmuş diyorsunuz, bu bence açıkcası pek olabilecek bir durum değil. yani; Corona Virüs türleri Hayvanların çoğunda, yani kedilerde de olabiliyor. İnsana bulaştırma olanağı yok, anca insan kediye bulaştırabilir (!!!) ve hayvanları birbirine.
    Şimdi, dediğim gibi Covid19 olduğunu pek sanmam. Corona-Virüs türü var ise, onun tedavisine girişmek gerekir?
    Nasıl bir test uygulandı?
    Sonuç nasıl adlandırıldı? Yani Covid19 diye mi, yoksa Corona Virüs Türü diye mi?

    FİV ise 'retro'virüslerden. yani bambaşka bir hastalık. Bunun aşısı yoktur, maalesef doğru dürüst tedavisi dahi yoktur. Sadece semptomları en aza indirgeyip, Patili arkadaşımızla hayatımızı sürdürmek gerekir.

    Kum her zaman aynısı ve baştan beri onu kabul etti diyorsunuz, bu güzel.
    Mama konusunda şuna dikkat etmenizi rica ederim:
    TAHILSIZ, ŞEKERSİZ, İODSUZ ve en az 80% ET oranı olan mamalar seçiniz.
    Her türlü sağlık yönünden büyük katkı sağlar.



    İğnelerden korkuyorum ya da güvenmiyorum diyorsunuz, inanın o yönden ben daha da temkinliyim.
    Ama mecbur olan aşılar yapılmalı. Parazit, Nezle, vs bunlar muhakkak yapılmalı.
    Ve, dilerim çiftleştirmek için almadığınızı, ilk fırsatda kısırlaştımanızı.

    Tabi ilk başta bu kötü dönemleri atlatmamız gerek, güvendiğiniz bir VET var ise mümkün oldukça ilk fırsatda tedavi ettirip sonra kısırlaştırmanız gerek. Çünkü kısırlaştırma olmadıkça maalesef öyle arada işaretlemeleri olabilir.
    Dediğim gibi, sebebi eğer SADECE bu ise..
    covid-19 ile alakası yok bu dediğim corona başka bi hastalık neredeyse 10 kediden 8'nde bulunuyomuş özellikle sokaktaki. FİP in ölümcül olduğunu biliyorum bu yüzden zaten korkuyorum tedavisi falan da yok gibi bi şey. Kanda ve dışkıda bulunuyomuş benim kanda pozitif dışkıda negatif çıkmıştı. bu virüsle yaşayan çok kedi varmış yani 10 15 yıl bile mutasyona uğramadığı sürece bi sıkıntı çıkmıyomuş. covid19 değil yani bu hastalık uzun süredir kedilerin ve sokak hayvanların üzerinde bi zararı yok gibi bi şey ismi corona covid 19 a o ad konulması biraz çakıştı sanırım




  • biliyorum hocam adı corona olunca covid19 ile karışmış alakası yok benim korkum fizyolojik sıkıntıdan daha çok psikolojik onun nedenide Fip virüsü. ameliyattan sonra psikolojik açıdan etkilenir stress vs şeyler yapıp bağışıklık sistemi düşerse o an mutasyona uğrayacağı korkusu var. ama teşşekür ederim yazdıklarınız için dikkate alıcam söyledikelrinizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CatsDiary

    Büyük olasılıkla o zaman kızgınlık döneminden dolayı işaretliyor. Bu koku da yapabilir. Amam dediğim gibi, lütfen sakın herhangi bir cezalandırmada bulunmayınız. Çünkü o doğası gereği mantıklı hareket ediyor. Siz onu bu davranışından dolayı cezalandırırsanız eğer, asıl o zaman depressyona girer ve sağlığı bozulur. Belirttiğim gibi bağırmak bile şiddetdir! lütfen dikkat :)

    Coronaya pozitiv bulunmuş diyorsunuz, bu bence açıkcası pek olabilecek bir durum değil. yani; Corona Virüs türleri Hayvanların çoğunda, yani kedilerde de olabiliyor. İnsana bulaştırma olanağı yok, anca insan kediye bulaştırabilir (!!!) ve hayvanları birbirine.
    Şimdi, dediğim gibi Covid19 olduğunu pek sanmam. Corona-Virüs türü var ise, onun tedavisine girişmek gerekir?
    Nasıl bir test uygulandı?
    Sonuç nasıl adlandırıldı? Yani Covid19 diye mi, yoksa Corona Virüs Türü diye mi?

    FİV ise 'retro'virüslerden. yani bambaşka bir hastalık. Bunun aşısı yoktur, maalesef doğru dürüst tedavisi dahi yoktur. Sadece semptomları en aza indirgeyip, Patili arkadaşımızla hayatımızı sürdürmek gerekir.

    Kum her zaman aynısı ve baştan beri onu kabul etti diyorsunuz, bu güzel.
    Mama konusunda şuna dikkat etmenizi rica ederim:
    TAHILSIZ, ŞEKERSİZ, İODSUZ ve en az 80% ET oranı olan mamalar seçiniz.
    Her türlü sağlık yönünden büyük katkı sağlar.



    İğnelerden korkuyorum ya da güvenmiyorum diyorsunuz, inanın o yönden ben daha da temkinliyim.
    Ama mecbur olan aşılar yapılmalı. Parazit, Nezle, vs bunlar muhakkak yapılmalı.
    Ve, dilerim çiftleştirmek için almadığınızı, ilk fırsatda kısırlaştımanızı.

    Tabi ilk başta bu kötü dönemleri atlatmamız gerek, güvendiğiniz bir VET var ise mümkün oldukça ilk fırsatda tedavi ettirip sonra kısırlaştırmanız gerek. Çünkü kısırlaştırma olmadıkça maalesef öyle arada işaretlemeleri olabilir.
    Dediğim gibi, sebebi eğer SADECE bu ise..
    ayrıca ben de kızgınlık dönemi olduğundan işaretliyo düşüncesindeydim ki öyle yapıyodu az az ama son 2 gündür baya idrarını yapmaya başlamış daha demin 2 dk lık odaya kapatmıştım sepetin içine girmiş boştu çamaşır olurdu içinde normalde ona yapıyodu şimdi boşken yapmış yani işaretten ilerisi gibi bilmiyorum yani napıcağımı olmadı en yakın zaman içinde kısırlaştırıcam




  • Dişi kedi kısırlaştırma operasyonunun zor olması eskidenmiş, ben de bu nedenle 12 yaşına kadar uzak durdum

    Ama 2 sene önce evin yanına taşınan Vet'e götürmeye başladığımda bir gün muayene esnasında meme tümörü tesbit etti ve geçen sene 12 yaşında olan kedimin bu ameliyatının yanında kısırlaştırmayı da önerdi.
    Çünkü benim kediye bir türlü aynı marka ve model eş bulamayınca bu yaşına kadar bakir kalmış ama işte bu durum meme altı tümöre neden olmuştu.

    Artık erkek kediler gibi, dişilerin de 1 santimlik bir kesikle kısırlaştırılabildiğini söyleyince ikna oldum.

    Sonuçta 2 ameliyatı birlikte olup atlattı, şimdi gayet iyi.
  • CatsDiary C kullanıcısına yanıt
    Foruma hoşgeldiniz

    Şiddet demiyelim de fırça diyelim buna

    Bizimki her şeyi tam olduğunda bile halen şikayet ediyorsa "Şşşt" dediğim zaman sesini kesiyor.
    İlk geldiğinde de koltukları tırmalamaya kalktığında işaret parmağımı sarkaç gibi sallandırıp şşşt hayır dediğimde de olayı çözmüştü zaten.

    Koltuk takımımda halen sökük yırtık yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Dişi kedi kısırlaştırma operasyonunun zor olması eskidenmiş, ben de bu nedenle 12 yaşına kadar uzak durdum

    Ama 2 sene önce evin yanına taşınan Vet'e götürmeye başladığımda bir gün muayene esnasında meme tümörü tesbit etti ve geçen sene 12 yaşında olan kedimin bu ameliyatının yanında kısırlaştırmayı da önerdi.
    Çünkü benim kediye bir türlü aynı marka ve model eş bulamayınca bu yaşına kadar bakir kalmış ama işte bu durum meme altı tümöre neden olmuştu.

    Artık erkek kediler gibi, dişilerin de 1 santimlik bir kesikle kısırlaştırılabildiğini söyleyince ikna oldum.

    Sonuçta 2 ameliyatı birlikte olup atlattı, şimdi gayet iyi.
    Aslında kolay gibi gözüküyor ama bununla ilgili acı deneyim yaşadığım için böyle konuşuyor olabilirim. Kız arkadaşımın kedisi vardı dişi british shorthair 2 yaşındaydı. Bu kısırlaştırma operasyon sonrası gelişen anestezi komplikasyonundan kaybettik.Aradan iki sene geçti şimdi benimde sokaktan sahiplendiği dişi calico mau cinsi kedim var oda iki yaşında ve ben hala yaptırmaya korkuyorum. Gaz anestezi yapabilen bir yer arıyorum bulunduğum lokasyon da olsa içim rahat olacak.. Ama yapan yok.




  • Doğrusu bu anestezi komplikasyonu hakkında fikrim yoktu, çünkü benim Persian kızım 12 yıldır tıraş olurken iğne kullanıldı.
    Kendine gelmesinin saatler sürmesinin dışında bir sorun olmadı bu güne kadar.
    Hatta, şimdiki Vet son yıllarda kedoşum yaşlandığı için dozajı azalttı ve artık tıraş olurken hırlıyor.

    Kız arkadaşınızın kedisinin başına gelene ise üzüldüm.
    Tabi ne yazık ki Vet var, Vet var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.