Şimdi Ara

Daha gözleri açılmamış yavru kedi bakımı -önemli-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar babam bu gün otobandan gelirken gözleri açılmamış otobanın ortasında kalmış yalnız bir yavru kedi bulmuş ( tahminen 5 günlük falandır göbek kordonu yok ) biz bunu eve getirdik bakmaya karar verdik. 2 3 saatte bir sütle besledik 4 5 kez falan verdik bu gün. yarın idrarını yapması için pamukla karnını da sileceğiz günde 1 su versek zararı olur mu? bu arada daha önce böyle küçük kedi besleyen varsa bildiklerini anlatabilir mi?

    Bir de izmir'deyim arkadaşlar veteriner olan bir arkadaş varsa bakarsa çok memnun olurum. ( bir de bunu veterinere götürsek falan ne kadardır bakımı? durumumuz biraz kötü gibide )

    Şimdiden gelecek bütün cevaplar için teşekkür ederim.



  • Sütü suyla karıştırıp öyle verdiniz umarım? Yavru kedi bakımıyla okuduğum her yazıda sütle suyun karıştırılarak yoğunluğunun azaltılması gerektiği söyleniyor.
  • Updullah!
  • Yarı süt yarı su, bebe bisküvisi ve çiğ yumurta karışımı yapıp şırıngayla verin. Fiziksel bir hasarı yoksa gerek yok veterinere ama sıcak ortam sağlayıp iyi besleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrioVentus

    Sütü suyla karıştırıp öyle verdiniz umarım? Yavru kedi bakımıyla okuduğum her yazıda sütle suyun karıştırılarak yoğunluğunun azaltılması gerektiği söyleniyor.

    o sonradan aklıma geldi ya normal verdik. bi dahaki sefere suyla karıştıracağız. Şimdi de beslesem mi az önce uyandı 2 3 kez miyakladı uyudu sonra. en son 9 gibi falan besledik galiba emin değilim ama. bir de bu gün çişini yaptırmadık yarın yaptırsak sorun olur mu ?
    -----------------------------------------------------------------------
    quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Yarı süt yarı su, bebe bisküvisi ve çiğ yumurta karışımı yapıp şırıngayla verin. Fiziksel bir hasarı yoksa gerek yok veterinere ama sıcak ortam sağlayıp iyi besleyin.


    fiziksel bir hasarı yok fakat patileri falan asfaltta süründüğünden biraz karalaşmış çok az. ( bir de bunu en erken ne zaman yıkayabiliriz 3 4 haftalık olduğunda mı ? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 18 Ağustos 2014; 2:50:30 >




  • 1 aydan once yikanmamalari gerektigini biliyorum zaten kediler kendi kendilerini temizleye biliyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni beberonuyla sulandırılmış sütünü içti tuvaletinide yaptırdık şimdi rahatladı sanırım biraz daha. ( kitty milk alacağız zaten bu ilk zamanları diye ) çişi ( yada kakası ) sarı gibiydi ve böyle biraz kıvamlı gibi ( yoğun diyim yani sıvı gibi değildi çok katıda değil pamuk hemen emdi yani ama şarıl şarıl sıvıda değil ) normal midir ? tuvalet yemek gaz yaptırma ve ısı dışında ihtiyaçları var mıdır ? ( azıcık ek su versek zararı olur mu? )

    Şimdiden tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 18 Ağustos 2014; 11:12:11 >
  • updullah!

    Yavru kedicik hapşırıyor normal mi? 5 6 kere falan hapşırdı.
  • kedinin aslında anne sütünden antikor alması gerek, hapşırıyorsa göz altına bakmanız lazım fakat gözleri açık mı? açılmadıysa hiç kurcalamayın.

    Kediye düz süt neden verilmez çünkü laktoz hayvanın sindirim sistemini yorar gaz yapar. Laktozsuz süt verin karıştırmayla uğraşmayın.

    Aslında veterinerden yavru kedi beslemeye uygun bir süt tozu almanız lazım, pastörize süt de kurtarmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    kedinin aslında anne sütünden antikor alması gerek, hapşırıyorsa göz altına bakmanız lazım fakat gözleri açık mı? açılmadıysa hiç kurcalamayın.

    Kediye düz süt neden verilmez çünkü laktoz hayvanın sindirim sistemini yorar gaz yapar. Laktozsuz süt verin karıştırmayla uğraşmayın.

    Aslında veterinerden yavru kedi beslemeye uygun bir süt tozu almanız lazım, pastörize süt de kurtarmaz...




    gidip dediğiniz süt tozlarından ( kitten milk ) bu gün aldık onla besliyoruz ama karnı şiş ve kaka yapmıyor ne kadar masaj yapsamda sabah olsun hele veterinere bi götürelim diyoruz. ( hapşırmasının sebebinide fark ettim avucumda içiriyordum genzine kaçıyormuş sırt üstü tutup içirmeyin yattığı yerden verin ) yavru kedicik gayet hareketli tek sorun kaka yapamaması :(




  • benim sokaktan aldığım kedinin de aynı sorunu vardı, veteriner aşı yaptı, üzerinden 2 yılı geçtiği için hastalığı hatırlayamadım, siz de kesin götürürsünüz artık.

    göz nezlesi de vardı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    benim sokaktan aldığım kedinin de aynı sorunu vardı, veteriner aşı yaptı, üzerinden 2 yılı geçtiği için hastalığı hatırlayamadım, siz de kesin götürürsünüz artık.

    göz nezlesi de vardı tabi.



    hocam veterinere gitmemek için son bi şans verdim ona o da anladı kakasını yaptı :) bu seferki sorunumda gözlerinin ucu hafif açılmış olmasına rağmen sağdakinde çapağımsı sanki dikişle dikmişsin gibi kapandı. daha önceden süt damlamıştı gözünün yakınına ondan mı oldu acaba annem çaylı pamukla sildi ama yarın veteriner bi baksın bari ya.
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    hayvanın gözüne genta damlatabilirsin, antibiyotiklidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    hayvanın gözüne genta damlatabilirsin, antibiyotiklidir.

    veterinere yarın sorayım olur derse veya gerekir derse kullanırız gerekmiyorsa hiç elleşmeyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.