Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
245.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuru fasulyenin kilosu olmuş 15tl eskiden barbunun kilosu 40tl ye alınırdı şimdi bakıyorsun kalitelileri 100tl
    et fiyatları desen insanlar kırmızı et yüzü göremez oldu anca tavuk alabiliyorlarsa onu alıyorlar insanlar
    bunları düşünmenin yeri burası değil biliyorum ama aynı artışları donanım parçalarında da görüyoruz
    yani burada 100doların hesabını yapacağımıza bu ülke nereye gidiyor pc işi artık zenginlerin sahip olabileceği bir platform mu olacak bunlardan bahsedelim artık
    yurtdışında 250$ a satılan asus vg248qe ye ben neden bu ülkede 1100tl vermek zorundayım biri bana bunu anlatsın
    ciddiden insanların sabırlarını zorlamaya başladılar en azından benim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Eylül 2014; 21:51:43 >
  • Bunu yeni öğrendim, çok teşekkur ederım.
  • bu testlere bakılırsa aynı saat hızlarında 780ti'den %1-2 yavaş matematiksel olarak bakılırsa, ama gtx980 o kadar yüksek saat hızlarında çıkarsa bu nvidia'nın çakallığı olur, benzer performanstaki kartları yüksek saat hızlarında piyasaya sürerek sanki daha hızlıymış gibi piyasaya sunmayı alışkanlık haline getirdiler..

    gtx780ti ve gtx980 aynı saat hızlarında eşit gibi bu testlere bakılırsa..

    gtx980'de bazı üniteler kısılıp ilerde gtx980ti'yi çıkararak sazanları ayıklarız mantığıyla piyasanın kaymağını hüpletmeyi planlamıyordur umarım bu sefer?
  • Bana kalırsa kuru ekmeği ıslatıp tekrar koyuyolar bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    o zaman soyluyorum hayal goruyorsunuz nvidia adama solen yasatmaz.bu da benim gorusum.

    AMD'nin yaşattığı hayalkırıklıklarından bitap düşmüş gördüm sizi. Tamam belki siz hayal kurmaya çekiniyorsunuz ama herkes için geçerliği olduğunu söyleyemeyeceğim.

    Nvidia'nın şölen olmasa da kullanıcıyı sevindirdiği yığınla hadise vardır. Örnek vermek zorunda bırakmayın beni lütfen. AMD tarafında da bir sürü şey var ama son dönemde pek olmuyor. Daha çok hayalkırıklığı modunda takılıyor.

    Maxwell'in şölen olmayacağını ben de söyleyebilirim ama yine de gelişim adına güzel GPU'lar beklemek çok da hayal değil.

    cikacak olan kart amd olsaydi da tepkim ayni olurdu ben umut tacirligine karsiyim millete veriyorlar gazi sonra husran oluyor.burasi tr her zaman en kotusunu beklemek lazim yani fiyat olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    Olayın birde şu boyutu var, aldığın ekran kartı istediğin kalite ayarlarında istediğin fps yi veremiyorsa bir üstünü tercih edersin eğer oc yapmam derseniz, eğer bir üstü yoksa SLI yaparsınız, ama SLI daki milisaniyelik düşüşleri hemen hissedebiliyor ve bunlar da sizi rahatsız ediyorsa tek gpu dan alabileceğiniz max verimi almaya çalışırsınız işte burada da extreme oc devreye giriyor, ben aldığım tüm donanım parçalarına oc yaparım bunun da birkaç sebebi var , birisi hobi amaçlı diğeri ise dediğim gibi ben SLI lı sistemden rahatsız oluyorum keyif vermiyor akıcılığı, sanki heran takılacakmış gibi bir hissiyat veriyor, dolayısıyla tek kartdan olabildiğince çok faydalanmayı amaçlıyorum.

    Hocam alıntı yapmamışsınız (ki mesajı bana istinaden mi yazdınız bilmiyorum ) SLI konusunda işin o boyutu var o kısım da doğru, tek kartın performansı maalesef çoklu kartlarda kendini göstermiyor, her oyunun ve uygulamanın da ona uygun olmadığını düşünürsek biraz karışık çoklu kart kullanımı.Ancak teknik olarak düşünürsek, genellikle oyunların kendilerinde oluşan optimizasyon sorunları yüzünden overclock etmek yerine ayarları ona uygun biçimde değiştirmek daha uygun olmaz mı ? Sizin overclock bilginiz mevcut, bunu hobi olarak görüyorsunuz buna saygı duyarım;fakat Crysis 3 zamanında en az benim kadar sizde gördünüz neler olduğunu, bazıları sırf ayarları kısıp "kaliteden" ödün vermemek için ekran kartı güncellemesi yaptı, boşa masraf oldu.Kısacası bilene ve çözüm üretene overclock yeterli;fakat forumun her üyesinde mesela extreme seviye o.c bilgisi olmuyor, adam bios değiştireyim diyor yedek kart olmadan işe girişiyor sonra yapamayınca etekleri tutuşuyor.Tabii performans alamıyorsa veya o.c yapamıyorsa yeni ekran kartı alsın demiyorum, aksine saçma sapan ayarlardan vazgeçip elindeki donanımı güzelce kullansın diyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    nVida nın 20nm Maxwell serisinin esas oğlanı sonraki 16nm lik serisinde olacağı için ben 2015 i bekleyeceğim. nVidia bildiğiniz üzere bir süre sonra bizi Ti siyle, Titan ıyla titmeye devam edeceğinden aceleci olmayın derim. Titilmişken tam titilin

    Ama siz beni dinlemeyin tabi, GTX980 nin satış fiyatı şöyle 450$ civarı olursa hiç durmayın hemen atlayın

     GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU

    Nvidia genellikle birinci seriden ziyade ikinci serilerde az-çok gerçek rengini gösteriyor, orası doğru hocam.Cilalayıp, temizleyip önümüze tekrardan sunuyor, tabii getirisi her zaman aynı olmuyor




  • iki gün önce gtx880 li pc aldım şansa bak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim792

    iki gün önce gtx880 li pc aldım şansa bak :)

    880 mi?
    780li pc veya 880m'li laptop mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç gün evvel bu konuya ilişkin bir haber görmüştüm. Okumaya vakit bulamadım; ancak başlık itibarıyla buradaki testleri destekler nitelikte. Merak edenler için bağlantıyı vereyim.

    http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidias-geforce-gtx-980-will-not-beat-geforce-gtx-780-ti-insider/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -erna-

    kuru fasulyenin kilosu olmuş 15tl eskiden barbunun kilosu 40tl ye alınırdı şimdi bakıyorsun kalitelileri 100tl
    et fiyatları desen insanlar kırmızı et yüzü göremez oldu anca tavuk alabiliyorlarsa onu alıyorlar insanlar
    bunları düşünmenin yeri burası değil biliyorum ama aynı artışları donanım parçalarında da görüyoruz
    yani burada 100doların hesabını yapacağımıza bu ülke nereye gidiyor pc işi artık zenginlerin sahip olabileceği bir platform mu olacak bunlardan bahsedelim artık
    yurtdışında 250$ a satılan asus vg248qe ye ben neden bu ülkede 1100tl vermek zorundayım biri bana bunu anlatsın
    ciddiden insanların sabırlarını zorlamaya başladılar en azından benim

    Yabancıların ''elephant in the room'' deyimi vardır.Odada kocaman bir fil vardır sorun teşkil eden ama kimse onu görmek istemez.Bizim ülkemizi çok güzel anlatıyor.Ülkenin sorunlarından bahsedince vatan haini ilan ediliyoruz sonra.Hep beraber susalım belki sorun kendi kendine hallolur değil mi?

    Bu kart 500 dolara çıksa ne olacak yahu biz 2000 liraya alacağız burda.2000 liradan bahsediyoruz yahu el insaf.Ben 4-5 sene öncesi 2000 liraya üst düzey PC topladığımı hatırlıyorum...

     GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 8 Eylül 2014; 4:31:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Oc Oc diyip durmayın 2 milyara kart alıyorsan Oc ye vs. ne hacet..

    Oc yi , verdiğimiz paranın karşılığını daha iyi almak ve daha uzun bir süre kart değiştirmeye ihtiyaç duymamak için yaparız.
    780 Alırsın 6 ay sonra 980 söylentileri gelir hadi onu bekleyelim, onu alırsın bu sefer bununda yenisi geliyormuş onu alıyım vs... Bu tip masraflara girmemek için üst seviye kart alıp sağlam oc yapmak en mantıklısı.

    Düz mantık.

    O zaman neden hep birlikte sistmei gtx 760 SLI üzerine kurmuyoruz hem daha performanslı hem daha ucuz.

    Bu tip masraf dediğin nedir Allah aşkına kart bedavaya mı geliyor?

    Sen ne zaman oc yi yeni kart almamak için yapar oldun hem skor müptelası.




  • 8 serisine ne oldu hemen 9 lara geçmişler. Yanılmıyorsam 2008 de 9 serisi vardı 9800 GT gibi, geçen 6 senede tur bindirmişler bundan sonra nasıl isimlendirecekler acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç söylediğim şeyi anlamamak yada yanlış anlamak için çaba harcamışsınız. Valla bravo.

    1- Şuan 1000TL civarı ücret verilerek alınan ekran kartlarının tamamı her oyunu Full ayarda oynatır. 8XAA 16XAF vs vs. de açmazsın belki ama FullHD çözünürlükte oynatır.
    2- Online da olsa , 2 milyarlık karta oynanabilirliği yakalamak için OC yaptıran oyunu oynamayın zaten.
    3- Sİstemleri zorlayan oyun sayısı 1 elin parmaklarını geçmez , onlarında hepsini online sürekli oynamayız yani 12-15 saatte bitecek bir oyun için , 2 ayar açacağım diye 2 milyara kart alıp OC yapmanın ne mantığı var ? Cpu ya hadi bir şey diyemiyoruz yeni nesil kartlar öyle güçlü ki 1000TL altı cpu'lar zor besliyor kartları.

    Bunların hepsini geçmenin tek çözümü var , bende para çok , zevk te hassas , gözler seçici geçirgen , 780Tİ alır OC'li kullanırım oyunda çok önemli değil bench kasarım puan kıyaslarım kendimi tatmin ederim '' cümlesidir.

    Yalansa yalan diyin ? Neredeyse 2 haftadır 290X yatıyor kasa da. Oyun oynayacak vakit bulamıyorum ki ben. İşim gücüm yok karta OC yapacam bide az daha iyi oynatsın diye.

    OverClock ( Hız Aşırtma ) bir zorunluluk değil, tamamen bir zevktir.




  • @Chris Brown +1
    İnceleme siteleri içinde öncelikle HardOCP'ye bakarım çünkü diğer inceleme sitelerinden farklı olarak oynanabilirlik üzerinden de inceleme yaparlar. Yani kartın tüm ayarlar açık en yüksek kaç fps'de oynatabileceği dışında hangi grafik ayarlar açık / kapalıyken 30 fps alabiliyorsun ona da bakıyor adamlar ve rakip kartla karşılaştırma yaparlarken "bak ikisi deşu fps'de oynatabiliyor ama bu kartta şu ayarları kapatman / kısman gerekiyor". Ah bi görebilsek iki ayar kapatıp / kısınca o beğenmediğimiz kartın aslında ne kadar güzel oyun oynattığını. Ama herşeyin en iyisini ve fazlasını isteyince donanım üreticileri de buradan ağına düşürüyor insanları işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Çok ilginç söylediğim şeyi anlamamak yada yanlış anlamak için çaba harcamışsınız. Valla bravo.

    1- Şuan 1000TL civarı ücret verilerek alınan ekran kartlarının tamamı her oyunu Full ayarda oynatır. 8XAA 16XAF vs vs. de açmazsın belki ama FullHD çözünürlükte oynatır.
    2- Online da olsa , 2 milyarlık karta oynanabilirliği yakalamak için OC yaptıran oyunu oynamayın zaten.
    3- Sİstemleri zorlayan oyun sayısı 1 elin parmaklarını geçmez , onlarında hepsini online sürekli oynamayız yani 12-15 saatte bitecek bir oyun için , 2 ayar açacağım diye 2 milyara kart alıp OC yapmanın ne mantığı var ? Cpu ya hadi bir şey diyemiyoruz yeni nesil kartlar öyle güçlü ki 1000TL altı cpu'lar zor besliyor kartları.

    Bunların hepsini geçmenin tek çözümü var , bende para çok , zevk te hassas , gözler seçici geçirgen , 780Tİ alır OC'li kullanırım oyunda çok önemli değil bench kasarım puan kıyaslarım kendimi tatmin ederim '' cümlesidir.

    Yalansa yalan diyin ? Neredeyse 2 haftadır 290X yatıyor kasa da. Oyun oynayacak vakit bulamıyorum ki ben. İşim gücüm yok karta OC yapacam bide az daha iyi oynatsın diye.

    OverClock ( Hız Aşırtma ) bir zorunluluk değil, tamamen bir zevktir.

    1000TL altı cpu'lar zor besliyor kartları.

    Şu cümleniz dışında katılıyorum hocam size, i5 işlemciler oc yapıldığında üst seviye ekran kartlarına bile yeterli gelmekte, tabi bu tek ekran kartı için geçerli. Üst seviye orta seviye kart ayrımı yapılmadan bence oc yapılmalı, ama kartı zorlayacak kadar değil, voltaj vermeden dahi her ekran kartının en az 100 mhz'lik bir hız aşırtma payı vardır. Daha fazla performans almak isteyen CF veya SLI yapar, oc'un getirisi bellidir ben SLI yerine oc yaparım demek saçma olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -erna-

    kuru fasulyenin kilosu olmuş 15tl eskiden barbunun kilosu 40tl ye alınırdı şimdi bakıyorsun kalitelileri 100tl
    et fiyatları desen insanlar kırmızı et yüzü göremez oldu anca tavuk alabiliyorlarsa onu alıyorlar insanlar
    bunları düşünmenin yeri burası değil biliyorum ama aynı artışları donanım parçalarında da görüyoruz
    yani burada 100doların hesabını yapacağımıza bu ülke nereye gidiyor pc işi artık zenginlerin sahip olabileceği bir platform mu olacak bunlardan bahsedelim artık
    yurtdışında 250$ a satılan asus vg248qe ye ben neden bu ülkede 1100tl vermek zorundayım biri bana bunu anlatsın
    ciddiden insanların sabırlarını zorlamaya başladılar en azından benim

    Ama yol yaptık




  • Yine yanlis anlasilmis. 780-780Ti-299-290 de kisitlamasiz bir deneyim icin i7 den asagisi kurtarmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Yine yanlis anlasilmis. 780-780Ti-299-290 de kisitlamasiz bir deneyim icin i7 den asagisi kurtarmaz.

    i7 konusunda hak veriyorum ama i5 de 4.5-5 ghz arası gayet tatminkar olabiliyor.amd konusunda zaten hiçbirşey diyemiyorum.her türlü berbat işlemcileri.orta seviye takılanlara birşey demem ucuza alıp kullansınlar ama yüksek ve bunun üzeri sistemlerde amd işlemcinin işi olmaz.isterse 5 ghz olsun.slı-cf yapacaklar zaten i7 min şart.i5 kurtarmıyor.hatta yüksek seviye kartlarla i7 bile slı ve cf de 1080p de özellikle gene kısıtlıyor.bunu engellemek için min 1440p çözünürlük şart.2k ve 4k düşünenler için zaten sıkıntı yok işlemci kullanımı gittikçe düşüyor.limite takılmıyor.
  • Hocam SLI için Flag kullanımını cap kullanımını overdrive kullanımı bilip yaptığınız zaman tek karttan(bu işlemler yapılmamış) daha akıcı bir deneyim sağlayabilirsiniz. Biraz daha uğraş istiyor o kadar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.