Şimdi Ara

expertizlere düzenleme getirilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

expertizlere düzenleme getirilmeli mi?


(En Son Oy Tarihi: 4.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • boyalı araba algısını yıkabilmek için tüm expertiz firmalarına boyalı parçanın macunlu mu yoksa işlemsiz boya mı olduğu bilgisini verdirmek zorunlu tutulmalı. Böyle olursa kaza sebebiyle boyatılmış arabalar ortaya çıkar kimse arabasını boyatmaktan çekinmez.




  • Şimdi birisi gelip tarcanları övmeye baslamadan, geçen pazartesi araba aldım tarcanlarda ekspertize soktum devri alıp direksyona gectim start&stop kontrol edin uyarısi yaziyordu akü bitik start stop çalışmıyor dünde muayaneye götürdüm bir bijon eksik diye muayaneden kaldık o abarttığınız tarcanlar yüzünden ekspertizlerin alayi o anda fark ederse etti hiçbir üstün başarılı değil sadece kötünün iyisiler ekspertize 600 lira verdik en kötü 1.000 lira akü alıcaz şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 31 Ekim 2021; 11:45:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekspertiz fiyatları da fahiş fiyatlara geldi. 500-600 ekspertiz veriyorsun. Adam günde 100 araç baksa, günde 50 bin TL hasılat yapıyor. Böyle bir kazanç hiçbir sektörde yok.

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Bijonun eksik olduğunu siz nasıl göremiyorsunuz? Aracı muayene sokmadan hiçbir yerine bakmadan mı götürdünüz?

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Bijonların rengi siyah fark etmedim zaten önceki gün bakıp eksikleri söylensin diye ekspertize 600 lira para verdim insanların yapmasi gerekeni eksik yaptığı için bu şekil oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Ben alırken far ayaklarının kırık olduğunu görmedim, ekspertizde de söylemediler. Sonradan kendim fark ettim ve yaptırma masrafı bana kaldı. Yoksa aldığım fiyattan kırardım. Bu işlerde kaliteli hizmet almak için nokta analizli çalışmaların da iyi denetimli ve sertifikalı sistemler üzerine oturması lazım. Sami Tarcan kendisi de diyor zaten, ekspertiz işi 10 senedir var diye. Yani henüz pişmemiş oldukları noktalar var. Kendilerini geliştirmeleri bir yana, bu işin bir kuralları ve yasaları da henüz tam oturmuş değil. Yavaş yavaş oturur, o zamana kadar mağduriyetler de olacaktır.

  • Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama bu ekspertiz olayının resmi makamlar tarafından denetlenmesi lazım. Şimdi için konuşmuyorum zaten kim kimi dolandırırsa şu an. Hakkını arasan 3-4 sene sürer.


    Ekspertizden kaynaklı şeylerin ciddi yaptırımı olmalı sonuçta bir hizmet için para veriyorsun ve güveniyorsun. Başka bir ekspertizin rahatlıkla fark edeceği şeyi fark edemeyenlere dediğim gibi ciddi cezalar gelmeli.



    Kişisel görüşüm keşke ekspertizlere gerek bile kalmadan rahat rahat araç alıp satabilsek ama bu ülkede bunu beklemek için " Vicdan Devrimi " şart.

  • Herkes hunharca yetmez ama evet e basmış!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 31 Ekim 2021; 18:43:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dedim ama getirilse bile kağıt üzerinde kalacağı için pek faydasını göremeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bin km de hatasız bir kuga satıyordum, ekspertiz dedi ki önden kazalı bu araç. Dedim ki araba sıfır, yok önden kazalı. Tampon değişmiş mi ? Önce baktı gözükmüyor dedi, sonra plastik parça o dedi. Dedim değişenleri söyle, emin değilim sedi adam 😂 ve her yerde bayiliği olan bi yerdi ah ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz işi zordur, arabada bakılacak belki yüzlerce nokta var. Akü örneğin eski ise bugün ölçersin yarın biter. O yüzden hepsi bakacakları noktaları bir liste dahilinde yayınlayıp sadece oralara bakıyor. Fakat sorunuza gelirsek,


    Macunlu parçayı ölçerseniz boya cihazı değer vermez, macunsuz boyalı parça da ise boya cihazı değer verir. Kısacası raporda boya kalınlık değeri varsa o parça macunsuz boyalı anlamına gelir.


    Esas önemli olan parça ayar için mi sök-tak yapılmış yoksa tamir için mi? Ekspertiz firmalarının bunu bulmaları önemli. Kaportacı kökenli ise anlar yoksa anlaması zor.

  • Kesinlikle düzenleme getirilmeli, ekspertiz yaptığı işten sorumlu olmalı, sorumluluğu net olmalı. Yani 3 gün sonra akü biterse far açık kalmışta olabilir fakat 3 gün sonra tavan ekleme çıkarsa bu eksperin ihmalidir, bunların kriteri net belirlenmeli ve kusur eksperdeyse zararı karşılanmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.