Şimdi Ara

Esnafı Şikayet Ettim. Gelen Cevap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
15.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel yapmışsınız. Bende sizin gibi, kurallara aykırı şeyler görünce anında bildiriyorum. İlk ve ortaokulda Çevre Koruma koluydum belki de onun etkisidir. Keşke herkes sizin/benim gibi duyarlı olsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışsınız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romedon -- 20 Şubat 2021; 22:9:22 >
  • Not 1: idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiş, para cezası kesilmiş
  • Dükkan önüne tabure sandalye atıp kaldırımı işgal etmek de şikayet söz konusu olabilir mi?


    Bizim burada bir şarküteri var durmadan tabure atıp sigara vs içiyor pandemi döneminde de sigaraya iyice bir antipatim oluştu hastalık yayıyor. Şikayet edilebilir mi dayanağı var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu millet koyun olduğu için bu yöneticiler var zaten başımızda. şikayet edince halloluyor, kaldırımın engelli rampasının önüne kazalı araç parketmişler, şikayet ettim ertesi gün yoktu çekip götürmüşlerdir herhalde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pudinkk

    Dükkan önüne tabure sandalye atıp kaldırımı işgal etmek de şikayet söz konusu olabilir mi?


    Bizim burada bir şarküteri var durmadan tabure atıp sigara vs içiyor pandemi döneminde de sigaraya iyice bir antipatim oluştu hastalık yayıyor. Şikayet edilebilir mi dayanağı var mı?

    polisi arayın ceza kessinler sigaradan

  • esnaflar mafya gibi

  • Şikayet gerçekten çok önemli. Biz toplum olarak kalabalığın gücünün farkında değiliz. Kalabalık güçtür. Bunu bu ülkede 2 grup çok iyi kullanır. Cemaatler (Gülen, Menzil vs) ve sol (Pkk, Dhkp-C vs) gruplar, örgütler. Aslında çok kalabalık değiller ama meydan bu kadar boş olunca en kalabalık onlar oluyor. Haliyle en çok onların sesi çıkıyor, onlar istediğini alıyor.


    Ülkemizde en temel yasalardan biri kıyı kanunu. 30 yıldan eski bir kanun. Açık, net ve anlaşılır bir kanun.


    Bu kanun diyor ki sahil şeridinden (denizin bittiği yerdeki kum, çakıl, sazlık vs bittikten sonra yani) karaya doğru 100 metre içerisinde yer alan arazilerin sahipleri tel örgü, çit, duvar vb. ile sahil şeridini kapatamaz, geçişi engelleyemez, sahil şeridine ulaşıma zorluk çıkaramaz.


    Kıyı kanunu madde 5 açıkça belirtiyor.


    Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. 


    Sahil şeritlerinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir. 


    50 metre içine yapı bile yapılması yasak. Ama en az 50 bin yapı buluruz kıyılarda. Resmen işgal edilmiş, girilmesi yasak özel mülkler. Tabi 20 30 TL verince hoşgeldiniz diye içeri alıyorlar.



    Bundan birkaç yıl önce Marmaris'in Selimiye diye bir beldesine gittim. Burada bir plaja girişte izbandut gibi 2 adam 20 TL istedi. 4 kişiydik "abi boşver ya diye direkt bana dediler" ve para çıkardılar. Kıyı kanunu dedim 20 dedi, bu yaptığınız suç dedim para vermezsen daha büyük suçlara şahit olursun dedi. Bizimkiler benim yerime de vermek istedi sanki 20 lirasındayım. Oraya gitmek için 1000 lira harcamışım zaten 20 lira bozuk para.


    İçerisi hıncahınç dolu. Lan her girenden 20 lira alsa hiçbir şey yapmadan, sadece suç işleyerek darphane gibi para basarlar.


    Döndüm geri hemen polisi aradım. Jandarma bakıyor dedi. Jandarmayı aradım ama maalesef gelen giden olmadı. 1 saat bekledim üstelik. Atladım arabaya en yakın jandarma karakoluna doğru yola koyuldum. Bozburun diye bir yer en yakında. 15 20 dk falan araçla. Jandarmaya geldim. Ufacık bir karakol zaten. Ama çok hoşuma gitti yani yer olarak. Askerliği düşen rahat eder.


    Sa. as. bir tane kıdemli üstçavuş. Durumu izah ettim. Fotoğraflı şekilde yeri de hem haritadan hem telefondan gösterdim. "3 yıldır buradayım ilk defa biri şikayet ediyor" dedi. Nasıl ya? 3 yılda 3 milyon insan girip çıkmıştır oralara. Hiçbiri de şikayet etmemiş mi?


    2 tane askeri benimle göndereceğini söyledi. Dedim bunlar çocuk, 20 yaşında er ne yapsın? Birini aradı vs Marmaris jandarma karakolundan ekip gelecek dedi. Geri döndüm 1 saat kadar daha bekledim jandarma aracı geldi, içinde iki er, bir ast. çavuş. bir de teğmen. Neyse s.a a.s vs derken o da 2 yıldır görevde olduğunu ilk defa bir şikayet olduğunu, çok şaşırdıklarını falan söyledi. Adamlar 4 kişi gelmiş, ilk olduğu için heyecan yapmışlarsa demek.


    İşletmenin duvardan, demir parmaklıktan hallice girişine geldik. Bu izbandutlar "ooo komutanım" vs. Dedi "şikayet var hakkınızda, denize girmelerine müsade etmiyormuşsunuz." İçerisi de kum gibi. "Komutanım yok öyle bir şey, buyursun abim girsin içeri." Ama lafları bir görün var ya, 40 yıllık kerhane çalışanı gibi. Bizimkileri aradım ama ulaşamadım. Göremedim de bir türlü. Mallar, 4 kişi şikayet edecektik ne güzel.


    İçeri baktım yakında olanlar bize bakıyor. Lan hepiniz haraç verip girmediniz mi buraya, jandarma ayağınıza gelmiş, 2.5 saat uğraştım gelin şikayet edin. X Beach adlı plajda 1 kişi de gelip ben de şikayetçiyim demedi. En yakında duvar dibi 2 kız vardı. Dedim hanfendiler siz de içeri girerken para vermediniz mi? Jandarma teğmen burada bakın, şikayetçi olalım dedim. Olmadı, hatta "ne şikayeti be, ne güzel fakirler gelmez böylece, halk plajı mı burası" der gibi baktılar, ama demediler, bakışlarından öyle anladım.


    Sonra teşekkür ettim jandarmaya, ilgi alakalarına da ayrıca teşekkür ettiğimi belirttim, askerlere iyi teskereler dedim, 20 lira vermeden girdim ki artık saat 4.5 5 gibiydi, iki çimdim çıktım.


    Bana koymaz aga dedim içimden hepsine bakarak. Ben zaten Davutlar'da yaşıyorum, ben her gün tatildeyim. Siz düdüklenin. Çıkarken izbandutlara da kolay gelsin, çok uygun ama fiyatlar, bu eşeklere 20 değil 50 de deseniz sormazlar bu ne diye de ekledim.


    Hayatınızda sahile girişten para alan işletmeyi şikayet ettiniz mi?

    Hayatınızda hiç kaldırımı işgal eden işletmeyi şikayet ettiniz mi?

    Hayatınızda hiç cayma bedeli diye size yüzlerce lira geçiren iletişim firmalarını şikayet ettiniz mi?

    Sağlıksız şartlarda çalışıyor, hijyenik değil diye manav, bakkal şikayet ettiniz mi?


    Lan hayatınız hiç gerçekten kalkıp, hareket edip bir şeyi şikayet ettiniz mi?


    Sosyal medyada 5 milyon tık alıyor şikayetler. Ama gerçekte şikayet eden kimse yok.



    Burası Hollanda değil. Burada devlet kurumları sizin hakkınızı siz sormadan korumaz genelde. O yüzden hakkınızı korumak için harekete geçmeniz lazım.


    Yolun ortasına duba koyan emlakçıya günde 5 bin kişi küfür ediyor. 5 kişi şikayet etmiyor. 500 kişi aynı şeyi şikayet etse hanimini hüppen dezigi banna yaparlar o esnafı, ama şikayet yok.


    Konu sahibini iradesi, sürüdeki koyun olmadığı, sorgulayan bir zekası olduğu için tebrik ediyorum. % 99'u sürünün bir parçası olan ülkede değerli bir insan kendisi.





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Şu forumda gördüğüm en haklı adamsın yemin ediyorum
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Peki şikayet ettiğm kişinin belediyede bağlantıları varsa ve benim bilgilerimi alıp kesilen cezayı bana monte etmek isterse beni kim koruyacak?

    Kurumları şikayet etmeyi zaten geçtim. Şikayetinizi şikayet ettiğiniz kuruma paslıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Son çare cimer ama oda fayda etmediyse hiçbiri fayda etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk70

    esnaflar mafya gibi

    Çünkü genel olarak fırsat kapısı olarak görülen bir dükkan açarım yolumu bulurum düşüncesinden çıktı bu dükkan açma kafası.


    Esnaflık demiyorum, esnaflık bir sanattır, bunlar dükkan aç kapat işini yapıyorlar. İşin para kısmından başka hiçbir kısmı umrunda değil, insanlar da artık etkileşim konusunda dükkan sahibinin davranışını umursamıyor. Ben umursuyorum karşıladı mı temizliğe dikkat ediyor mu kibar mı karşıdakinin çıkarlarını da düşünüyor mu? Bunlar yoksa ondan bir daha alışveriş yapmam, kaç kişi böyle? Çok kişi böyle olsa zaten çoğu dükkan kapanır gerçek esnaf ayakta kalır. Ben bunun gibi dükkan aç kapatcılardan alışveriş yapacağıma marketlere giderim, gerçek esnaf bulursam devamlı giderim


    Gerçek esnaf eski zamanlarda kaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Kilyosta başıma geldi bu mevzu ,jandarmayı arayacaktım vatandaş verdiği hizmetten bahsedince hak verdim uzatmadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cimer cimer deyip duruyoruz ama...Bu cimer dediğiniz de bizim dört maaşlı fahrettin yahu... 

  • Ekmek parası adı altında birçok yerde kabadayılık ve terbiyesizlik had safhada maalesef
    Cezayla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum Defalarca serbest bırakılan katiller, sapıklar sosyal medya baskısı ile tekrar gözaltına alınıyor veya tutuklanıyor Haberler her gün yeni yeni türeyen katil ve sapıkların nasıl serbest bırakıldığını gösteriyor Medyada olmayan kim bilir ne suçlar cezasız kalıp sapıklar elini kolunu sallayarak geziyor Kısacası birkaç siyasetçiye hakaret dışında ülkede ceza vs yok
  • pudinkk kullanıcısına yanıt

    Hocam benim olduğum yerde dönerci köfteci ve çiğköfteci var ilk gittiğimde de hala da hoşgeldin kardeşim diye karşılar işini iyi yapar fiyatlarda iyidir bir kaç tane böyle yer var ama daha istanbulda büyük turistik falan yerlerde çok zor


    babam tanıdık kasaptan alıyor köftesi çok güzel mesela fırın yürüyor uzaktan alıyor ekmeği daha iyi ama bilmek zor


    Çok iyi bir örnek veriyim beşiktaşda büyük hamburgerci hamburger sipariş ettim mekanın sahibi nasılsınız falan hal hatır sordu anahtarlık hediye etti bir kaç defa daha gördüm hepsinde ufak sohbet ettik güler yüzlü iyi bunun gibi büyük restorantta bile iyi esnaflık yapılıyor


    Yemeksepetinden hamburger söylemiştim yemeksepeti indirimli ürün dedi bana bir şey gösterdi aldım ama indirim geçerli değilmiş aldığım yere söyledim birdahakine fazla yollarız deyip yolladılar hani 3 kuruş hesabı yapmayan yerler basitte olsa müşteriyi sevindiren yerlerde var adamların hatası olmamasına rağmen fazla soğan halkası yollamak öldürmez buraları bulup hep ordan alışveriş yapmaya dikkat etmek lazım 3 kuruş fazla kazanacam diye çalan çırpan zorluk çıkartan yerlerden sonra iyi çalışan yerler önemli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 21 Şubat 2021; 11:21:56 >




  • Bildiğim kadarıyla kabahatlere yani suç sayılmayan ufak çaplı haksızlıklara kesilen idari para cezası. Tutarına baktığımda 2018’de 100 küsür liraymış. Düşük bir meblağ ama yine de bir daha koymaz oraya

  • Maalesef bir çok yerde zabıta esnafın kaldırım ve yol işgallerini görmezden geliyor. (Bazı yerlerde karayolu üzerine sandalye duba vs konulması ile belediye zabıta/zabıta trafik birimleri yetkili). Ancak şikayet edilmesi halinde hareket gösteriyorlar.

    Halbuki her yerde ve her alanda ilgili birimlerin 7/24 denetim yetkisini kullanması gerekir.

    Kanunlar toplum düzeninin sağlanması için konuluyor ancak yetkili mercilerce denetimi tam yapılmayıp, müeyyidesi uygulanmadığında da mağdur olan yine vatandaş oluyor.

  • dawras kullanıcısına yanıt
    Harbi mi yaaaa. Ulan var ya arkalarından alkışlarla giderdim.... helal olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.