Şimdi Ara

Esnafı Şikayet Ettim. Gelen Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
15.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben ziraat bankasındaki tersleyen memuru şikayet edince forum bana laf etmişti   Konya Zafer'de ara sokaktan transit minibüsü döndüremeyince (zar zor döndüm oysa ki şoförlüğüm iyidir) trafiği arayıp şikayet etmiştim. Araçlar 2 şeritli yolun bir tarafına komple parketmişlerdi. "Plaka söyleyebilir misiniz" deyince polis memuru "10 tane araba var hangisini söyleyeyim? Hem ben ayrıldım oradan trafikteyim" diye inceden terslemiştim. Sonraki hafta içi duba çektiler yola.


    Yine aynı lokasyonda çalışırken arkamdaki mağaza (mağaza dediğim şu apaçilerin işletip kot pantolon, saçma sapan t-shirt falan sattıkları yerler) bangır bangır müzik çalınca baktım çalışamıyorum, belediyeye yazdım. Gelip incelemişler, şanslarına müziksiz an denk gelmiş ama uyarmışlar. Onda da baya rahatlamıştım.  


    Şikayetler her zaman edilmeli ki insanlar sizden sonra o davranışı yapamasın. Yanlış yaptığını farkedecek karakterdeyse güzel, öyle birisi değilse de ceza vs. korkusuyla devam edemez. Ben ne uğraşacam yea demeyin, taş atmıyorsunuz ki kolunuz yorulsun.





  • İykt : idari yaptırım karar tutanağı
    İdari cezalarda tutulan tutanaktır, yani para cezası
  • İstanbul'un göbeğinde çift şeritli yolun bir şeridini bakkalın yola koyduğu tanıtım panonu işgal etmişti. Trafikten şikayet ediyordum, bir baktım pano !!! Bir kaç gün bekledim, her gün binlerce araç geçiyor. Bir tanesi şikayet etmemiş. Ben ettim, zabıta ceza yazdımı bilmem, tabelayı kaldırdılar. Lafa gelse insanlıktan bahsederler, yolun tek şeridini hiç umursamadan kapatmıştı.


    Şikayetçi, homurdanan insan olmayı sevmem ama birilerini şikayet edeceksin.

  • Bende esnafım. İyi yapmışsınız bazı esnaflar işin cılkını çıkarıyor. Bizim burda da manav var koca dükkanın önündeki kaldırımın dışında yolu da işgal ediyor. Araba park ettirmez müşteri harici. Birkaç kez tartıştık hatta zabıtaya şikayet ettim birkaç sene önce. Bugün ordan geçerken zabıta gelmişti ceza yazıyordu. Tamam esnafsın iyisin hoşsun ama pazarda mal satar gibi bağıra çağıra satamazsın. Büyük ihtimal ses yapıyor diye şikayet geldi. Bağıran çocuğu susturdu çünkü. İçerde ceza kesiyolardı. Beter olsun dicem olmucak ama başkasının da hakkına girmemeyi öğrenmesi lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde şikayetler arttıkça herkes paşa paşa kurallara uymaya başlayacaktır .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam katılıyorum. Fakat şikayetlerde düzgün olmalı. Yani saçma sapan bir sebeple şikayet edenler olacaktır, bunlar arttıkça anlamı kalmayabilir şikayetlerin. Memurlar bıkar ve iş yapmaz hale gelir sistem. Gerçi cimer falan şimdilik güzel çalışıyor ya dişimizi ısıralım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty86 -- 19 Şubat 2021; 23:11:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt
    Yazılı şikayetler herzaman kesin çözümdür birde resim eklediğinizde sonuçsuz kalması imkansız .
  • ben hastanede çalışan güvenlikçiyi şikayet ettim hem hekime hem il sağlık kurumuna. sonra geldi neden şikayet ettin gibi salakça bi soru sordu bende hak ettin. insanları salak yerine koyamazsın..


    şikayetimde haklıyım..


    abi varsa bi haklı durmunuz şikayet edin. siz uğraşanıza devlet halletsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB2FC18D2

    Gereksiz bir olayın peşine düşmüşsün adam toplayıp mekanı basacaktın.  

    gel basalım, var mısın benle?


    ben üstlere sen altlara çalışırsın

  • Ben bazen tekme atıyorum sinirlenip. Tüm kaldırımı kapatıyorlar birine araba vuracak
  • Çankaya belediyesi affetmiyor çatır çatır yazıyor valla kaldırım işgalini çokça şikayet etmişliğim var.

    Bir keresinde telekomcuların bozduğu yol 3 günde düzeltilmemişti hemen şikayet ettim böyle böyle ertesi gün yolu yaptılar.

  • İdari Yaptırım Karar Tutanağı ile 5326 sayılı Kanunun tahminimce 38/1 ( işgal) veya 42/1( Afiş Asma) maddelerinden ceza verilmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturduğum yerde bir üst apartmanda sigorta firması var. Adam tabelayı koyup, park yerini işgal etmiş. Ben o gün arabayla gelmiştim ve par yeri bulamamıştım. Neyse tabelaları kaldırdım kaldırıma koydum, arabayı park ettim bu dingil geldi. Yok işte sen benim tabelamı nasıl kaldırırsın falan filan. Dedim babanın malı mı bu yol. Ben burada oturuyorum, istediğim yere çekerim, sen yolu kapatamazsın dedim. Tabelaya vurdu, tabela arabaya çarptı. Neyse aşağıda çocuklar vardı gördüler. Abi bir sorun mu var dalalım mı falan dediler, yok dedim. Üstüne babam eve gelirken denk geldi falan ortalık curcuna oldu valla. :) Adam en sonunda defoldu gitti, hem özür dilediği ile kaldı hem de bir daha oraya tabela koyamadı. O dellenen herif artık kuzu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cimer sayesinde herkes ispiyoncu olmuş çocuk gibi
  • Gayet net yazmış anlayışın kıt olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kene.

    Marketin birinden portakal almıştık, yıkadığımızda turuncu boya aktı üstünden. Belediye ve zabıtayı aradım, fişiniz duruyorsa gidin değiştirin dediler. Çok da şey yapmamak lazım. 

    :) gidin değiştirin sanki diğerleri boyasız :D

  • kaldırımı da geçtim adam yolu kapatıyor.kaldırıma mal diziyor dükkan gibi.yolu da levha duba ile kapatıyor.özel park yeri yapıyor.kaldırım için hadi işgaliye ödedin de yolu kapatmak nedir.o gün mal gelecektir vs kapatırsın duba ile mal gelir gider kaldırırsın.onun dışında özel park yeri gibi kapatmak nedir.

    iyi yapmışsın ellerine sağlık.memlekette düzgün iş yapan yerler kalmış.belediyeye de helal olsun.

  • Helal olsun size. Keşke herkes sizin gibi olsa.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.