Şimdi Ara

Esnafı Şikayet Ettim. Gelen Cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
15.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen niye altlara çalışmıyorsun da ona altı veriyorsun :)

    Seni de ben şikayet edeceğim.

  • For egzampıl iykt

    Esnafı Şikayet Ettim. Gelen Cevap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    işte bu güzel haber



    Alıntıları Göster

    Hocam devam ederse, tekrardan şikayet edin lutfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Herkes sizin yaptığınız gibi gördüğü yanlışları şikayet etse emin olun ülke çok daha düzenli ve güzel olacaktır ama kimse aman bulaşmiyim derdinde 2 dk oturup yazı yazmaz ama orda tabela yüzünden kırk takla atarak kaldırımda sorun yaşar .

    Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum. Forumda veya herhangi bir sitede birisi yaşadığı bir sorunu yazsa herkes delikanlı kesiliyor ben olsam şöyle yaparım böyle asarım-keserim vs. ama icraata gelince ben de dahil kimse gıkını çıkaramıyor. Size 2 örnek vereceğim;

    1. Benim tam karşımda sözde elektronikçi var; adamlar caddenin tam köşesinde ve caddenin her iki tarafına da araçlar park etmesin diye ısıtıcı vs. ne bulduysa yerleştiriyor ve elektronikçinin üzerinde apartman var. Aprtmanda aracı olanlar da oraya park edemiyor ve nedense kimse buna dur demiyor. Cadde resmen hurdalığa döndü. Ayrıca bu sözde elektronikçi ne iş olsa yapıyor; tazyikli suyla bebek arabası yıkamak, hurdacıların arabalarını kaynak yapıp demir kesme makinesiyle tamir etmek vs. anlayacağınız hafta içi-hafta sonu her türlü aşırı gürültüyü yapıp yaklaşık belki de 50 daireyi etkilemesine rağmen kimse sesini çıkaramıyor.
    2. Anne-baba yaşadığı evin yakınında istisnasız her gün tabanca patlama sesine benzer bir şey patlatılıyormuş, muhtemelen çocuklar torpil gibi bir şey patlatıyor ama annem artık panik olmaya başladı sesi duyunca irkiliyor. Bizimkiler mahallede yeni sayılır; kimlerin yaptığını bulamadılar ama eskiden beridir orada yaşayanlar muhtemelen biliyorlar ve nedense orada da muhtemelen 10 'larca daire bu sıkıntıyı yaşarken hiç kimse de çıkıp rahatsız oluyoruz uyaralım demiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderfree -- 20 Şubat 2021; 14:29:45 >




  • Hocam istanbulda çok uzun süredir sanayide esnafız, dededen meslek. Bizim sokağa gelen butik atık arabası o dönemler bizim atıkların diğer esnafa göre ağır olması sebebiyle (aracın üstüne atıyorlar çünkü) kova sayımızı 2 adete çıkarıp yüklerini hafifletelim dedik. Bu arkadaşlara iyilik yaramıyor galiba bizim atıkları almayı bıraktılar. Artık 3. günde tak etti ve şikayet ettik. Normalde sabah-öğle arasına bizim sokak denk geliyordu tıpış tıpış akşam saatinde gelip alıp gittiler. Bir daha da sorun yaşamadık.

  • Sizde kaldırıma koyulduğu için ceza tutanağı düzenlenmiş. Ben İstanbul Zeytinburnu'nda oturuyorum. Buradaki tekstilciler mahalleyi komple kolilerle, cansız mankenlerle, dubalarla dolduruyor diye belediyeye şikayet ettim. Gelip uyarıp gittiler, bir kaç defa devam etti bu. Baktım bir ceza uygulamıyorlar Cimer'e zabıta işini yapmıyor diye şikayet ettim. Bu sefer de dubalardan bir kaçını alıp bana fotoğraf attılar ama yine ceza uygulamadılar ve yine aynı şekilde mahalleleri işgal etmeye devam ediyorlar.

  • coderfree C kullanıcısına yanıt
    Bunun bir nedenide küçükken okullarda böyle tiplere ispiyoncu denilmesi . Aslında ispiyonculuk değil bu yasadışı yapılan şeyi şikayet edip engellemektir . Herkesin yapması gerekiyor , yoksa sonu gelmez bugün dükkan önüne tabela koyup parkı engelleyen yarın orayı çevirir kendi malı zanneder. Lütfen yasa dışı yapılan , rahatsız eden herşeyi şikayet edin . Aman napacaklar demeyin yazılı olan her şikayete bakmak ilgilenmek yasa dışıydı gerekli yaptırımı yapmak zorundadır zabıtalar .
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    İYKT= idari yaptırım karar tutanağı kabahatler kanunu madde 38 ;)
    Yola konulan dubalara trafik polisi müdahale ediyor kaldırıma konulanlara zabıta. Duba için müracat ederseniz 600 tl kadar cezası var 😉 tebrik ediyorum uğraşıp yazdığınız için yüzlerini merak ediyorum cezayı görünce 😃
  • :/.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 7 Mart 2021; 8:49:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışsınız, ellerinize sağlık.

  • Esnaf akıllıdır. Kim başta ise o partiye üye olur. Gelen denetimciler çayını kahvesini içer rüşvetini alır gider. Şikayet olursa da en alttan göstermelik ceza yazar onu da ödemez zaman aşımı vs olur.

    Siz neden bu kadar rahatlar sanıyorsunuz ki? Bizim muhalefet de sürekli esnaf ziyareti yapar saçma sapan açıklama yapar mesajı merak etmeyin biz gelirsek de en az onlar kadar rahat edersiniz mesajı verir.

    Düzen böyle devam eder. Bu yüzden şikayet vs pek çözüm olamaz. Zamanında taşeron şirkette elektrik okumada çalışıyordum. Kaç iş yerini şikayet ettim. Ya bizim üst düzey yöneticiler yada o zamanki tek personeli rüşvetini alır dı. Bunu fark ettiğimde o zaman internet sitelerinden yazdım o zaman da ya yine rüşvet aldılar yada rüşvet alıp cüzzi ceza yazmak zorunda kalmışlar. Zaten dayanamayıp çıkmıştım.

    Değişen hiç bir şey olmadı bunca senedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cümle sonuna nokta koymamışsınız, yarım saattir bekliyorum, devam edecek cümle diye.
  • idari yaptırım karar tutanağı. ceza kesilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • homurdanıp geldiklerinde korkmasanız daha da iyi olurdu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Cümle sonuna nokta koymamışsınız, yarım saattir bekliyorum, devam edecek cümle diye.

    beklemeye devam belki eder kim bilir

  • Tebrik ediyorum görülen yanlışlar böyle düzeltilebilir ancak bizim toplumumuzda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye 3.4. sınıf bir doğu ülkesidir. Birkaç büyükşehir dışında medeniyeti %70 göremezsiniz. Ama şu da bir gerçek yardım destek misavirperverlik konusunda da doğu bir çok ülkeyi geride bırakır.



    Sen daha çocukluktan tuvalet eğitimini toplum ahlakı eğitimini alamamış bir insana disiplin eğitimi veremezsin. Yani o insanın algısı kapalı olduğundan cezayı yemektende korkmaz.


    Ama aynı adama amerikadaki gibi kamu cezası verirsen para cezası verirsen caydırıcı olursun.

    Trafikte disiplini sağlamak için her gün acımasızca halkı soymadan (100-200 TL) ceza kesersen o bölgede ihlal azalır.

    Hırsızı - tecavüzcüyü - tacizciyi caydırıcı ürkütücü biçimde cezalandırıp serbest bırakmazsan azalır.

    Böyle esnaflara para cezası vereceksin tekrarı halinde iş yeri bölgesinde temizlik,belediye vs kamu hizmeti görevi vereceksin esnaf arkadaşlarının gözünde madara olsun.



    Sen kanunda adaletli olmazsan caydırıcı olmazsan. Halk yere çöpte atar balkondan aşağıya bulaşık suyunuda döker çocuğunu sokağada işetir yerlere çekirdekte atar. Benim için sokağa sükürüp denize çekirdek kabuğu atan çiçek yolan adamın bir tacizciden hırsızdan farkı yoktur "ya ne olacak bi kabuk atmışım" mantığı duygulsallık devam ettikçe bu millet adam olmaz.


    ÖNCE KENDİMİZİ EĞİTELİM.

    hiç duydunuz mu bilmem BİR ÜLKENİN MEDENİYETİ KALDIRIMLARINDA SAKLIDIR!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 20 Şubat 2021; 19:3:9 >




  • düzelme oldu mu bilmiyorum ama yer adres verin biz de şikayet edelim topluca.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egrino

    düzelme oldu mu bilmiyorum ama yer adres verin biz de şikayet edelim topluca.

    gerek yok, yukardaki arkadaşla anlaştık dövmeye gidecez. o tekme atacak, ben yumruk

  • Hocam eline sağlık.

    Bu tür seyleri nereye şikayet edebiliriz tarzi ayri bir yazı yazarsanız çok daha güzel olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.