Şimdi Ara

Eski PlayStation patronundan tedirgin eden Game Pass yorumu: Bu şekilde daha fazla devam edemezler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmlerdeki klasik kötü adam sözü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • devam ettiler..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abonelik sisteminde last of us, god of war tarzında oyunlar olmaz. Zaten bu tarz oyunları Sony dışında yapan başka firma kalmadı. Gerçi Sony nin açık dünya oyunları bile klasik kar modeline göre piyasaya sunuluyor. Ek icerik getireyim, oyun içi para satayim, düzenli guncelleyeyim diye bir şey yok. Anca giderler PS5 versiyonunu yükselmesini 10 dolara satar. Olmadi küçük dlcler çıkartır, standalone ek paketimsi oyunlar yapar vs.

    Gamepassde amaç oyunu düşük ücrete verip ek icerik ve oyun içi satışlardan para kazanmak. İlk günden gelen AAA oyunların hepsi ya oyun içi ödeme ya da DLC barindiriyor. Sana forzayi veriyor ama DLC lerini vermiyor. Bu modelin işlemesi için Ubisoft oyunları gibi, singleplayer oyunlarin bile servis modelinde işlemesi gerekiyor. Bu açıkçası AAA oyunlar için kötü bir şey bence. 60dolarlik Multiplayer oyunların çoğu oyun içi ekonomi olarak f2p oyunlardan beter durumda zaten. Singleplayer oyunlar da dediğim şekilde, açık dünya ağırlıklı, sürekli ücretli içerik gelen, içi bosaltilmis oyunlara donusecekler.
    Bir de işin indie tarafı var. Bu sistem en çok indie oyunlara yarayacak herhalde. Ayrıca uzun zamandır pek göremediğimiz AA butceye sahip oyunlar tekrar cogalacaktir. Zira, Last of Us gibi lineer oyunlarin eksikliğini daha düşük bütçelere sahip bu oyunlar doldurmaya çalışacak. Sony de bir türlü ayak uyduracaktir bu işe. Spiderman Miles Morales, uncharted lost legacy tarzinda daha fazla oyun çıkartacaklardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 1 Ağustos 2021; 15:47:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony abartmışsın ciğer mundar ilişkisi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microsoft özel oyun kütüphanesini genişletse kaliteli oyunlar çıkarıp ülkelere göre de dil desteği verse aboneliği yükseltir de adamlar da anlamadığım bir sistem var millet oyun almıyor sadece gamepass ile idare ediyor oyun firmaları ne kadar kar sağlıyor xboxtan mrk ediyorum acikcasi böyle devam ederse kim xboxa özel oyun çıkarır ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 500 milyon x 10 dolar = 5 milyar dolar yapıyor her ay. Dayı matematik bilmiyor herhalde. Ya da 50 tane 100 milyon dolar bütçeli oyunun hepsi 1 ayda maliyetlerini çıkartacak falan diye düşünüyor.

    Şöyle düşünün. God of War 12 milyon tane satmış. Öyle değil ama var sayalım hepsini 60 dolardan satsın. 720 milyon dolar ciro yapar. 250 milyon konsol var diyor ama unuttuğu bir şey var ki bilgisayarlar da pazarın içinde. Hatta telefonlar da.

    500 değil de 100 milyon abone olsa God of Wara da ilk aydaki bütün abonelik parası senin olsun, gerisi benim dese god of Wara 1 milyar dolar vermiş olurlar.

    God of War gibi kaç tane oyun var? Ki 100 milyon yatırdığın oyundan 200 milyon almak da büyük kardır. Dayının 500 milyon aboneyle kast ettiği 100 koyup 700 almak üzerine. Ama. Adamların derdi 100 koyup 150 almak. Sonuçta her ay 1 milyar dolar getirecek bir sistem yaparsan ve yıl sonunda 5 milyar dolar masrafın olursa 7 milyar dolar kar edersin.

    Bu sisteme dahil olan her kullanıcıdan 120 dolar alıyorsunuz. Yani yılda 2 tane aaa oyun satmış oluyorsunuz. Normalde hiç satmayacaginiz, kütüphanenizde duracak oyunları da bedavaya vermiyorsunuz. Bence Sony kesinlikle kullanıcı başına 2 aaa oyun parası almıyordur satışlardan. Çünkü konsol sahiplerinin en az yarısı fifa, cod, fortnite gibi tek bir oyun için konsol alıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ŞŞŞ Sesiz olun biz pc oyuncuları işine geliyor bu 2 firmanın birbirine saldırması bizde.nasipleniyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ms şirketinin yaptığı en mantıklı iş hatta direkt konsolu bırakıp x cloud + gamepass üzerinden yürürse muhtemelen çok daha ileri gidecek gibi o zaman sadece bu sistemi kullanırım bu sistemde tek sorun internet bağlantısı o olay biraz geliştirilse sadece piyasayı %100 alacağını düşünüyorum kimse pc ile uğraşmaz tabletten aç rdr oyna fan derdi yok ot bok derdi yok temiz 1080p 60 fps olsun daha fazlasına gerekte yok 4k felen denilsede hala 2k üzerine çıkamadı hala pc oyunculuğu stabil kare oranında

  • Üşüyoruz Shawn reyiz sen gittin Sony saçmalamaya başladı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu MS konsol satışını umursamıyor, oyun satışını da. Tek dertleri gamepass satmak, onu da millet ucuzdan alıyor:) daha x1 sahiplerinin yarısı abone olmamış sisteme düşün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    firmaların parası garanti para zaten yani microsoft zarar da etse oyun satmasa da özel oyun çıkarırlar çünkü microsoft veriyor parasını

  • 5G gelince cloud gaming dünyayı ele geçircek. Bu dediklerimi yazın 2 yıl sonra 5G geliyor. Kimse gidip bir pc toplamak için 6 aylık maaşını vermek zorunda kalmayacak. O ekran kartlarını üreten firmalar bile bunu biliyor. Nvidia kendisi baştan cloud gaming e giriş yaptı. Microsoft game pass, geforce now aynı netflix, hbo gibi servis alıp herkes ne istiyosa oynayacak. Gelecek yakındır gençler. Oyun dünyası baştan değişecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illusive Man

    Okurkken nefesim kesildi ya en pahalı fiyattan alsan ayda 45 tl şaka gibi

    şu kadar oyuna. Sony bu kadar sağlam oyunu 1 yılda belki veriyor belkide vermiyor bile ama daha xboxun duyurmadığı ne oyunlar var pass e eklenecek irili ufaklı
    Sony oldgen oyunlara yeni nesil update i para ile satmakla meşgul

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PUHAHAHH galiba dünyanın en büyük en zengin şirketlerinden biri olan Microsoftu kendi yerel sony firmasıyla karıştırıyor. microssoftta öyle paralar dönüyor ki karlılık öyle yüksek ki nereye harcayacaklarını şaşırıyorlar. öte yandan bak microsoft değil sadece microsoftta hisselrei bulunan bill gates kişisel servetiyle bile sonye sahip olabilir. yani az ötede oynasın bu arkadaş.

  • Haberin sonu şu şekilde bitiyor:

    “The way forward, according to Layden, is to diversify games so that it attracts new users outside the standard 250 million, and he believes Streamline Media Group has a proven model that can create those games.”

    Streamline Media Group henüz 5 gün önce Shawn Layden’ın Danışma Kurulu Üyesi olarak şirkette bir pozisyona sahip olduğunu açıklamıştır. Uzun uzun yazılan şu haber sadece ve sadece bir reklam.

    Evet, kar edilmesi zor bir sistem, bunu herkes görebiliyor zaten. Ancak arkasında Microsoft olan, sırf şu sistemi düşünmesi için en az 20 kişilik bir ekibi görevlendiren bir şirketten bahsediyoruz. Böyle büyük şirketler karar alıp, bir proje başlatırken, belki de önündeki 40 senenin bütün planlamasını (avantajlarını, dezavantajlarını, gelirlerini, giderlerini, vs.) yaparak ilerler. Bu adam da bunun farkında. Ama tabi ki insanlar değil. Dediğim gibi, haber kocaman, giriş, gelişme ve sonuç şeklinde yazılmış bir reklam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Epic Games o kadar çok bedava oyun verdiki kütüphanem neredeyse game pass kadar kaliteli oldu. Hemde bunu çok cüzzi fiyatlarla yapmışlar. Epic Games bedava yaptı ve batmadı. Gamepass ise aylık ücret alıyor ve oyunları sadece kiralıyor. Yani bu adamın söylediği gibi çok maliyetli bir iş değil. Sadece kendileri çok kazanmak istedikleri için gamepass kazancı onlara az gelmiş olabilir. Ayrıca biri şu adama game pass for pc var desin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctntas -- 1 Ağustos 2021; 17:59:4 >
  • Game pass yalnizca konsollarda yok, ben pc icin abonelik kullaniyorum

  • Abartma abartma. Söylemin mantısı yanlış. Arkalarında koskoca Microsoft var. Amaç kâr değil bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • netflix başlangıcında da böyle diyorlardı

  • fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

    Ms de sonyi 10 kere satın alacak cash var. Sony böyle aptalca local fiyatlama yaparak, çöküşünü hızlandırıyor. 10 seneye konsol bölümünü komple amazon veya google satar. Japonların bu mahafazakar fikirleri başlarına çok iş açtı geçmişte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.