Şimdi Ara

Eski PlayStation patronundan tedirgin eden Game Pass yorumu: Bu şekilde daha fazla devam edemezler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • microsoft'ta para çok, kendi 1. parti oyunlarını canı istediği gibi dağıtıyor.

    sony ise oyun satışlarından gelecek paraya muhtaç, aynı sistemi sunacak para kaynağı yok sony'de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DisArt5k

    microsoftta finansal kaynaklarini senin oyun keyfin icin kullanacakti dimi :) ? daha konuya girmeden herkesin adama saydiracagini tahmin ettim. istediginiz kadar aglayin islerine gelmedigi gibi bu servis sonlanir. xbox satislarinin iyi gitmesiyle birlikte tablo suan icin olumlu. bakalim ne kadar daha devam edecek

    yorumumu dikkatlice okusaydınız asıl olayın bu olmadığını anlardınız, Phil Spencer'ın da söylemiş olduğu gibi asıl rakipleri Amazon ve Google'ın oyun servisleri, sonuçta ortada büyük bir pasta var ve tüm büyük şirketler bundan pay almak istiyor.


    Microsoft'un büyük ölçüde ki finansal kaynaklara sahip olması, bu tarz bir oluşum için yatırabileceği anlamına geliyor bu da onlara uzun vadede daha fazla getiri sağlayacağı için yatırım konusunda çok daha cesur kararlar alacaklardır. bahsetmek istediğim noktada buydu, polemiğe gerek yok, tersi bir durum söz konusu olsaydı ortaya ne Game Pass ne de XBOX oyun konsolu olurdu.





  • Madem dünyada 250 milyon konsol var bunun yüzde 70'i senin neredeyse yetiyor sana niye gidipte kendi ex oyunlarını pc'ye getirmeye başladın eyyy sony? Bu Sony ne söylemeye çalışmakta ne yapmak istemektedir?

  • Sony korkmuş insanlar Xbox almasın diye propagandaya başlamış :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece konsol? Game Pass Windows 10'da da yok muydu?

  • Sony firması kadar çirkef başka firma yoktur heralde sen game passin karşısına çıkaracağın alternatifi düşün rakip firmanın sisteminden sanane kardeşim…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu enayi birşeyi kaçırıyor. bu oyunları aynı zamanda insanlar satın alıyor. örneğin forza horizon 4, steam ve xbox'ta kaç milyon sattı biliyor mu bu adam (kutulu alanlar da var hala ayrıca) ?? Adamlar bugünün değil geleceğin sistemini kurdular. 2050 yılına gelince ortada donanım falan kalmıcak o zaman xcloud ile ms pazarı domine edicek..

  • Abimiz matematik bilmiyor galba 500 milyon abone demiş yok 1 milyar

  • Epic games bedava verdiği halde ayakta duruyor, ne diyo bu değişik

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demek ki miki iyi yolda. Adama dert olmuş.

    stalker 2, horizon 5, halo infinite, starfield, fable, motorsport 8, hellblade 2, perfect dark ve adını sayamadığım tonla oyun yolda.

    Kudurmaya devam..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E PS Now? Bana daha çok ağlamış gibi geldi. Ayrıca bu iş uzun vadeli yatırımdır, başta zarar edersin sonradan kâr yazarsın. Kendisi bunu bilmiyor muymuş? Peki koskoca Microsoft bunu kendisi bilmiyor muymuş? Microsoft doğru yolda ilerliyor. Sony de çok geç olmadan PS Now olayını diğer ülkelerde de açmalı, yaygınlaştırmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3x kullanıcısına yanıt
    2050 fazla hocam. Max 10 sene sonra donanım kalmaz. Konsol maliyetini bırakıp direk xcloud üzerinden servise başladıklarında adamlar kafadan 2 tık ileride olacaklar. Ama Sony ps4 tekelliğinin devam ettiğini sanıyor ama ps3te ki gibi şamarı yiyecek farkında değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sarhoşken konuşmayın arkadaş 500 milyon abone ne manyak mısınız? Bırak 500 ü 100 milyon abonesi olsa MS sadece gamepass e çalışır. Adamın kafasına göre gamepass ayda 5milyar dolar kazanmalı ki +120milyon dolarlık oyunları "telafi" etsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edemeyecekler zaten. Zararına iş yapıyorlar şuan.

    Sony=Apple
    Xbox=Android

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu japon firmaları kadar açgöz bir millet yok, ne oldu tutuşdunuzmu !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyiki PlayStation u satıp Xbox a geçmişim. Doğru dürüst para verip oyun almadım bile. PlayStation da 10 yıl kullandım adam gibi bi oyun vermediler. O kadar plus a para yatırdık boşu boşuna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.rsin -- 1 Ağustos 2021; 15:3:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netflix abone yöntemiyle 100 milyon doları aşan yapımları veriyorsa Gamepass niye veremesin? İzlediğimiz birçok popüler dizi ve film yine oynadığımız birçok popüler oyun ile hemen hemen aynı bütçeye mal ediliyor. Oyun sektörü sonunda doğru yolu buldu… eskiden çok aşırı kazanıyorlardı şimdi az kazanacaklar Sony’nin acısı bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hala kazandığına eminim ama zarar etse bile Microsoft'un tek sattığı şey oyun ve konsol değil ki , her türlü kazanacak. Niye devam edemesin? ayrıca böyle devam ederlerse yüzlerce milyon kullanıcı sayısına ulaşması ve kazancını ikiye katlaması bile zor değil, kendini kandırıyor bu eleman :)

    Yıllık kazancı 1 milyar solar diyelim: yılda 100 milyon dolarını kaybetse batacak mı! Kazancından %10 zarar etse ne olur(%1 bile kaybettiğine inanmıyorum ama neyse) Bir de şu var ki üye sayısı da artacak böyle devam ettikçe zarar etse bile %10 kara geçmesi uzun sürmez. Hem, sadece aksesuar satışıyla bile zarar etmesi mümkün mü ki! Son olarak, şuan iki platformda satıyor Microsoft hem pc hem de konsol olarak yani muhtemelen rakamlar 100 milyonu aşmış, belki çoktan 200 milyondur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Ağustos 2021; 15:29:08 >
  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    Okurkken nefesim kesildi ya en pahalı fiyattan alsan ayda 45 tl şaka gibi

    şu kadar oyuna. Sony bu kadar sağlam oyunu 1 yılda belki veriyor belkide vermiyor bile ama daha xboxun duyurmadığı ne oyunlar var pass e eklenecek irili ufaklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 1 Ağustos 2021; 15:15:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft evet zarar ediyor, ama umurunda değil çünkü firma zaten para basıyor. Gerekirse yıllarca bile sürdürürler bu durumu. Sadece firmanın şu anda olduğu gibi işlerin iyi gittiğini görüyor olması lazım. Xbox'da işler hiç olmadığı kadar iyi gidiyor. Bu yüzden edilen zarar umurlarında değil.

    Epic games'de aynı yolu izliyor. Çıktığından beri sadece zarar ediyor. Firmanın kendi tahminlerine göre 2023'e kadar da zarar edeceklermiş. Fakat firmanın arkasında Tencent var. Tencent'da para basıyor. Bu yüzden Epic Games'inde umurunda değil para kaybediyor olması.

    Emin olun Microsoft, Tencent'dan çok daha büyük ve daha fazla güce sahip bir firma. Ellerinde Windows var. Windows 11 ile Xbox uygulaması daha çok desteklenecek gibi duruyor. Tencent bile yıllarca zarara dayanıyorsa, Microsoft isterse 20 yıl götürür bu işi zarar ederek. Sadece işlerin yavaşta olsa iyi gittiğini görmeleri yeterli onlar için. Xbox'ın başkanı Microsoft'a bu iş böyle olacak, gelecek vaat ediyor dediği sürece ve Microsoft bu adamla devam ettiği sürece Xbox Games Pass bitmez.

    Ayrıca herkesin göremediği bir durum daha var. Olay sadece para kazanmak değil Microsoft için. Microsoft işi hem PC hem konsol tarafında devam ettiriyor. Adamlar oyuncular için çıkardıkları teknolojiler ile yeni Windows'a geçişi hızlandırıyorlar. Windows 10'da bu işi DX 12 ile yaptılar. Windows 11 de ise DirectStorage ile bu işi yapıyorlar. Bu sayede yeni Windows sürümüne geçiş aşırı hızlanıyor. DirectStorage her ne kadar Windows 10'un en yeni sürümlerine de gelecek olsa da herkes Windows 11'de daha iyi çalışacağını biliyor. Ki yine Microsft burada da Windows 10'un yeni sürümlerine geçirmeye çalışıyor aslında insanları. DirectStorage'u sadece Windows 11'e çıkarmaktan vazgeçmelerinin bir sebebi de bu teknolojiyi sadece W11'e çıkarsalardı teknolojinin yaygınlığı çok yavaşlayacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 1 Ağustos 2021; 15:25:58 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.