Şimdi Ara

Engellilere yapılan ÖTV indirim zulmü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
12.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknkck

    Beğenmediğin hakaret ettiğin heyet çalışanları senin mevcut durumunla araç kullanıp kullanamayacağına karar verecek. Kendin söylemişsin ellerim güçsüz kulaklarım duymuyor diye. Senin durumundaki biri trafik güvenliğini riske atar mı buna karar verecekler. Mevcut durumunu bahsettiğin tetkikleri yapmadan anlama ihtimalleri yok. Belki mevcut durumunla araç kullanmaman trafiğe çıkmaman gerekiyor. Heyet ötv indirimi ile araç almana karar vermiyor, araç kullanıp kullanmayacağına karar veriyor. Yaşadığın zorlukların ötv indirimi ile ilgisi yok.

    Bende aksini söylemedim zaten. Kaçırdığınız nokta mevcut ehliyet ve raporumla indirim alamadığım için ehliyetimi yenilemek zorunda! kalmam.


    H sınıfı ehliyetim iki yıl daha geçerli buna rağmen ben bu virüs ortamında riske atılıyorum. Bu riskin boyutunu da hesap etmek ister misiniz?


    Kulaklarınız duymuyorsa ehliyet alabilirsiniz. Aksini söyleyen bir kanun yok. Ellerim de direksiyonu kavrıyor, motor kontrolümde sorun yok, atak riskim yok, yönetmelikte "araç kullanamaz" yazan hiç bir sorun yok. Nöroloji keyfine göre verebilir vermeyebilir.


    Direksiyon testine mi çıkıyoruz? Nasıl karar verecek? Bu neye benziyor biliyor musun, birine uzaktan bakıp "sen matematik beceremezsin" demek gibi bir şey.


    Trafiğe çıkmaması gereken yüzbinlerce sağlam! ehliyetli sürücü var. Genelde ölümlü kazaları da onlar yapıyor. Bize gelince sanki uzay mekiği kullanacakmışım gibi o testi yapalım bu testi yapalım.


    Hakaret etmedim, bir kaçına iltifat ettim :) Biz engelliyiz suçlu değiliz, onlar da hakim değil doktor. O okuduysa ben de okudum. Hatta heyete gelene kadar ziyaret ettiğimiz çoğu doktor yönetmeliği okumamıştı ben onların yerine de okudum :)





  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    benim yazdığımdan engellilere sunulan haklara karşı olduğumu mu çıkardınız. garip.

  • Ben bu konuda destan yazarım buraya ama kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz...


    Ben bu konuda 1 yıl uğraşıp sayfalarca savunma yazıp OMBUDSMANLIK kararı aldırdım, maliye ne dedi biliyor musun, ben bu kararı tanımıyorum git meclise orada çöz dedi.


    Devletin bir kurumu en üst kurumu tanımıyor bu ülkede, kime ne anlatayım daha...


    Ehliyet almak için 360 KM yol yaptım, üç sağlık kurumuna gitmek zorunda kaldım, batsın onların ÖTV'si de indirimi de, defolup gitmek istiyorum bu ülkeden en kısa süre içerisinde. İnsan gibi yaşamak istiyorum İNSAN.

  • Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar bunu belirteyim. Maalesef ülkemizde birçok konuda olduğu gibi Engellere yapılan ÖTV indirimi de suistimal ediliyor. ÖTV indiriminden yararlanmak için birçok hile yapılıyor. Öyle adam var ki babası ölüm döşeğinde, sırf bunu düşünerek aman ölmeden araba alayım diye peşinde koşuyor. Bu sadece bir örnek bunun gibi onlarca insanlık dışı şeyler dönüyor.

  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam öyle anlamadım, Sorunu sadece ötv indirgemeyi doğru bulmadığımı anlatmak istemiştim. Mesela ikimiz de sağlamız aynı vergiyi ödüyoruz öte yandan hasta çocuğuna bakan, doktor doktor gezmek zorunda kalan da aynı vergiyi öder ona bir yardımımız olmazsa ona adaletsiz davranmış oluruz. Mesela bakım yardımı dağıtılıyor, ben almıyorum. Benim yardım almam adil olmaz. Yürüyecek durumdaysam engelli yerine park etmem. Sandalyeyle gelen mağdur olur. Gelin görün ki engelli yerine park edenlerin çoğu olimpiyat atleti kadar sağlıklı. Sorun sadece ötv değil. Ben de isterim ötv kalksın, niye uğraşayım bu kadar rapordu, indirimdi . Alır arabamı geçerim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Hocam bu şark kurnazı tayfası ona da çare bulur. Bence yapılması gereken satış yasağı. al-sat cazibesini yitirmesi ihtiyacı olana alan kalması için yeterli olur bence.


    şuan engelliden engelliye serbest. Limit aşağıda kaldığı için 2020 içinde ucuza alınan araçlar fahiş fiyatlara satılıyor. 0 km bile var. ben daha ehliyet aşamasını geçemedik, araç alma aşamasında başarılar diliyorum kendime  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Hayır hocam öyle anlamadım, Sorunu sadece ötv indirgemeyi doğru bulmadığımı anlatmak istemiştim. Mesela ikimiz de sağlamız aynı vergiyi ödüyoruz öte yandan hasta çocuğuna bakan, doktor doktor gezmek zorunda kalan da aynı vergiyi öder ona bir yardımımız olmazsa ona adaletsiz davranmış oluruz. Mesela bakım yardımı dağıtılıyor, ben almıyorum. Benim yardım almam adil olmaz. Yürüyecek durumdaysam engelli yerine park etmem. Sandalyeyle gelen mağdur olur. Gelin görün ki engelli yerine park edenlerin çoğu olimpiyat atleti kadar sağlıklı. Sorun sadece ötv değil. Ben de isterim ötv kalksın, niye uğraşayım bu kadar rapordu, indirimdi . Alır arabamı geçerim.

    ötv muafiyeti niye kalksın hocam, hakkınızdır kullanın.

    sadece devlet dairelerindeki memur kafein komasına girecek kadar çay ve kahve içmekten kafasını kaldırıp biraz olsun işine odaklansa bunların tamamı çözülür aslında. sadece sarı siteye girip ötv muafiyetli araç satanları takibe alsa bile bu bir başlangıçtır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 5 Ocak 2021; 17:27:47 >




  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    Abi vergiler adil değil niye istemeyeyim kalkmasını. 99'da istanbuldaydım depremde. Sallandık vergisi geldi eyvallah. 20 sene oldu ötv devam :)

    Hadi virüs var, üretim düştü, olağanüstü günlerden geçiyoruz devletin yanında olalım ona da lafım yok ama sözü verilen yapılmayan belki onlarca uygulama var .


    Halen engelli rampası olmayan binalar var. Halen engelli yerine park etmemeyi öğrenemedik, halen görme engelli için yapılan yollara park ediyoruz.

    Öte yandan her zorluğun arkasında denetim yapacağız, suiistimali önleyeceğiz kaygısı var.

    Neden bir doktor değil de heyete rapor veriyor? Suiistimal vardı şimdi eziyet haline geldi. Çünkü haksız denetim haksız bulursa, parasını doktordan alıyormuş .

    Adamlar da haklı olarak bana ne diyor. Zaten neme lazımcılık hobimiz. Doktora göre bir evet/hayır ama karşıdaki insanın hayatını, yaşam kalitesini her şeyini etkiliyor

    Doktora göre bir MR, bana göre anksiyete, virüs , korku :(





  • 50 yaşına gelmiş bir engelli olarak ana sorunlardan biri defalarca rapor istenmesi. Ben hatırladığım kadarı ile 20 Li yaşlara gelmeden heyet raporu almaya başladım ve aldığım raporların sayısını hatırlamıyorum. Her kurum, herbir farklı hizmet/hak için ayrı ayrı rapor istenmesi. Asker muafiyeti, işkura kayıt, üniversiteye giriş ve kayıt, staj, çalışabilir, engelli oranı, işe giriş, engelli kartı, ehliyet alabilir, ÖTV Li araç alabilir, sakatlık indirimi, emekli olabilir konularında defalarca, çeşitli kurumlara verilmek üzere rapor aldım. Kimisi yönetmelik değişti yeniden, kimisi bana hitaben başvuru yapmamışsın yeniden, kimisi oran ve cümlede hata var yeniden, tarih eski yeniden,... rapor, rapor...
    Bu arada raporlarım hep sürekli ve 20 Li yaşlarımdaki sakatlığım ile, şimdiki sakatlığım arasında da çok fark yok belki ileri yaşın getirdiği biraz daha ağır hareket azlığı olmasına rağmen.
    Son 5-10 yılda bir raporun varsa teni rapor alamıyorsun ama birçok kurum yine diretiyor ve dilekçe ile raporunu iptal ettirip yeniden alıyorsun.
    Esas buna bir çözüm getirmek gerekir.
    Diğer yandan özellikle ehliyet ve sürücü olur ile ilgili raporlarda son kararı bu konularda uzman Dr lar tarafından verilmeli. Ben elden tertibatlı gaz fren sistemli araç kullanıyorum. Bir çok doktor yönetmelik olsun, kullanılabilirlik olsun, teknolojik gelişmeler olsun bilgi Sahibi değiller. Ben tüm Sistemi el kumandası ile kullanmak için başvurularımda ayağım bilekten oynamadığı için pedallara nasıl basacaksın gibi sonuç ile red etmiş, olayı bile açıklamama izin vermemişti. Şimdilerde olaya daha hakimler fakat yine az da olsa bilmeyen hala var.




  • hocam sizdeki tek sorun işitme kaybı mı? yazınızı okudum bera testinden vs. bahsetmişsiniz.


    eğer öyle ise tek kulak, çift kulak, tam durumu nedir?


    şundan soruyorum ,benim de sağ kulak %100 total işitme kaybı var. askerlikten hemen muaf verdiler.

    ancak bildiğim kadarıyla muafiyetli araç almak için %40 engel raporu lazım ve tek kulak işitme kaybı da %33 e kadar ulaşıyormuş sanırım.


    hiç üzerine düşmedim ben bu konunun, acaba düşmeli miyim? k

  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    Benim rapor %22. Sol orta,Sağ hafif düzeyde.

    Konuşma bozukluluğu da varsa bununda bildirin. Oranı arttırabiliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 5 Ocak 2021; 21:17:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    engeli olup gerçekten kendi menfaati için arabayı kullanacaklara üzülüyorum. engellilerin aleyhine yapılan bu yeni düzenlemelerin sebebi de, işi suistimal edenlerdir.


    mesela adamın babası engelli olsun, bilmem nerenin bilmem ne köyünde. adam babasının üzerine ötv indirimiyle alınmış lüks mercedes'i, bmw'yi taa babasından çok uzak bilmem ne şehrinde sürüyor. artık engelli araçlarına engelli plakası da takılmıyor sanırım, engelli arabası olduğunu anlayamıyorsun. bu uyanıklara çok iyi oldu. yallah egea'ya, yallah clio'ya. artık öyle bedavaya mercedes almak yok.


    ama kurunun yanında yaşta yandı maalesef.

    Ama düşünürsen tam da iştah kabartıcı. Al ötv siz. Kendin kullan. Üzerine aldığın kişi arabayı görmüyor bile. 5 yıl sonra engel durumunu kaldırıp normal ikinci el parasıyla sat. Tekrar ötvsiz al. Eşi hastanede çalışan arkadaşım. Eşinin biraz bacağı kısa %90 aldım engeli demişti. Raporu görmedim tamamen beyandan yola çıktım. Konu sahibi gibi gerçek ihtiyaç sahipleri maalesef böyle insanlar yüzünden mağdur oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tanidigim ve vakit gecirdigim butun engelliler de haksizliga ugramislik duygusu ve bu duygudan beslenen bir öfke sorunu var bu öfkeyi sebep sonuc iliskisi kurulamaz yerlere ve kisilere yoneltme hirsini herkesten ve herseyden cikarmaya calisma ve magdur edebiyati yaparak kendine acindirma ve insanlari bu yönde manipule etme huylari var


    senin bu sekilde bir insan oldugunu soylemeye calismiyorum ama ulkedeki engelli kisilerden uzak durmaya calisilmasini bu sebeplere bagliyorum


    umarim karsilastiginiz engelleri kendi gucunuzle asabilirsiniz zira hayat engelli insanlar ve engelsiz insanlar icin de engellerle dolu herkes bir akar su ustunde yuzen yaprak misali yolunu bulmaya calisiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 5 Ocak 2021; 21:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanka Z kullanıcısına yanıt

    Aynen abi, her işe bir rapor aldık. Şimdi sisteme kaydoluyor galiba, artık her şeye rapor istenmeyecek ama bizim canımız çıktı. Son raporunuzu sisteme kaydettirebilirsiniz. Kesin yine bir iş çıkarırlar ama bilginiz olsun.


    https://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/211420-eski-tarihli-raporlar-e-rapor-sistemine-yuklenecek-mi-kullanabilecek-miyiz-2.html


    burada tartışılmış.

  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    İşitme engelliye indirim vermiyorlar. Sistem her engelliye kolaylıktan ziyade, hareket zorluğu çekenlere kolaylık olarak düşünülmüş. Tabiki pratikte öyle işlemiyor. Başka sebeplerde %90 rapor alanlar araç alabilirken 2 kulak %100 duymasa da indirim alamazsınız. Benim indirim alma sebebim sol bacağımda ileri atrofi (kas erimesi) olması.

  • HighDamagE kullanıcısına yanıt

    Ben genel olarak sakin bir insanım. Ama iunu düşün; 25 yılın hastanede geçmiş, hastalığını, yönetmeliği , neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu da biliyorsun. Ama karşına mutlaka laftan anlamayan, kasıtlı olarak böyle davrandığını düşündüğün biri çıkıyor. Duymuyorsun ama çok iyi dudak okuyorsun. Kbb uzmanına soru soruyorsun, adam yere bakarak bağırıyor. Tekrar rica ediyorsun, bakarak konuşun anlayayım diyorsun adamın umurunda bile değil. Notere gidiyorsun arabanı satacaksın, noter hastaneden rapor al diyor?! Yan sokakta tarım ilde mühendissin, kimliği gösteriyorsun yok diyor rapor al belki geri zekalısındır, akli meleken yerine değildir. Tapuya gidiyorsun, okuma yazma biliyor musun diye soruyor. bir kızı seviyorsun, iş ciddiye binmeye başlıyor "dedem izin vermez" diyor?? Yine pes etmiyorsun, yine seviyorsun yine aynı sonuç. Böyle böyle yüzlerce anıyı, kayıpları, acıları, 15'e yakın ameliyatı üst üste koyarak 40 yaşına geliyorsun. Sen olsan yorulmaz mısın? İnan bana ben şanslıyım. Hiç hastalığımdan şikayet etmedim. Allah'a şükür her zaman bir kapı açıldı. Ama bir insan dolmuşsa, öfkeliyse biraz sorarsan boşuna olmadığını görürsün. Kimseye bir zararın yok, işin var işe yarıyorsun, çalışıyorsun tek istediğin hayatına devam edebilmek. O nokta pek kolay olmuyor. Ben ehliyetim olmadan hiç halta yaramam. Bünye kaldırmıyor yani ne yapayım :)





  • Takma hocam kafaya. Bizim millet her şeyi eleştirir, her şeyin en iyisini bilir, neden gelişmiş ülkelerle aynı seviyede olmadığımız konusunda yakınır durur, seviye olarak yukarılarda olmaları gerektiğini ve hakettiklerinin bu yüksek seviye olduğunu düşünür AMA kendinde olmayan birşey gördüğü zaman içindeki kini, nefreti, hasreti öyle bir kusar, öyle kıskanır, öyle saldırır ki aşağı çekmek için şaşırır kalırsın. Herkes birbirini aşağı çekmenin derdinde ama hedef muasır medeniyetler seviyesine çıkmak

    Bu adamların kıskanmadığı tek bir şey yok. Mühendisin işi kolay, doktorun işi kolay, öğretmenin işi kolay, hemşirenin işi kolay, müdürlerin işi kolay, polisin işi kolay, askerin işi ve daha birçok meslek kolay AMA kendilerinin işi çok zor Diğer meslekler kazancını haketmiyor AMA kendileri hakediyor Çözüm de ne biliyor musun? Kendi maaşlarının artması değil, diğer mesleklerin maaşlarının azalması Favorileri de öğretmen. Öğretmen fantezisi var çoğunun

    Sadece maaş olarak düşünme. Şimdi engelli olanlar için araç almada kolaylık var, kendileri de engelli değil ya hani; bu yüzden bu tek hücreli beyne sahip insan müsvettelerinin çözümü tabi ki de bu avantajın kaldırılması. Çünkü kendisi bir engellinin aldığı fiyata o arabayı alamıyor. Kudurur bu tipler. Çatır çatır çatlarlar alamayacaklarını düşündükçe.

    Beyninde bir hücreden fazlası olsa veya insan müsvettesi değil de insan olsa empati yapabilir. Ama 3 kuruşluk aklıyla bulduğu çözümü "eleştirilemez bir doğru" olarak görüp herşeyin doğrusunu buluyorlar. Halbu ki bütün düşüncelerinin arkasında tek bir sebep yatar; kendisinin sahip olmaması. Engellilere tanınan ayrıcalığı birilerinin suistimal etmesi umrunda bile değildir. Suistimal bahanesi, içindeki kirli düşüncelerini örtmek için kullandığı bir örtüdür sadece. Düşüncesini mantıklı gibi gösterip gizli gizli saldırır bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Maalesef aynı şekilde görüyorum :( Destek olmayı bırak herkes diğerini aşağı çekmeye çalışıyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.