Şimdi Ara

Engellilere yapılan ÖTV indirim zulmü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
12.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanlevent

    evet malesef bir kitle var engelli ve yakınlarını araba yüzünden kıskanıyor , neden?



    siz bana porshe ferrari bugatti mclaren getirin bi tarfta kardeşimin sağlığı olsun net söylüyorum, qmk arabasının nedir araba nedir? 4 teker güçlü güçsüz 1 motor...


    ben unoyla clio 2 ile mutlu mesut yaşarım da keske o iyi olsa, devlet üzerine düşeni yapıp bir hak tanıyor sagolsun, limite katılıyorum bu kadar sıkıntılı oldugumuz dönemde 500bin tl lik arabada olmaz 330 bine neler geliyor yeter artar (200 civarı otvsiz hali) ancak vasi ile alınan araçlarda brokratik engeller cok fazla gözden geçirilmesi lazım

    330'a polo highline gelmiyor hocam :) siz fiyatları pek takip etmiyorsunuz galiba. Bir de bu limitin yıl boyunca geçerli olduğunu, sürekli zam geldiğini ve Mayıs hazirandan sonra araç ihtiyacı olanın ne yapacağını bir düşünelim.





  • Kankkunen kullanıcısına yanıt

    Çeken bilir :) Allah yardımcın olsun

  • Ambarad kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, inşallah çözeceğiz.

  • Guaire kullanıcısına yanıt

    Bu konuya şöyle yaklaşmak lazım. ben mühendisim, okulumun son yılında 3 dersim kalmışken işitme yetimi kaybettim, çok da sorun yaşamadım. Rahmetli annem de işitme engelliydi, çabuk alıştım. herkes benim kadar şanslı değil. Bir sağlık sorunu olmayan, çalışabilen insanlar vergiden,işten, hayat şartlarından zorluk çekerken üzerine bir de engeliyle mücadele edenler 2-0 geride başlıyor. O adamın kimsesi yok belki, belki düz memur, özel sektörde zaten iş yok. Çok farklı senaryolar görebilirsin. sizin için bir ihtiyaç olan otomobil onun için hayati önem taşıyor (alabilmişse tabi). Araban olmasa yürürsün, bisiklete, scootera, metrobüse binersin bir şekilde ulaşımı halledersin. Ama tekerlekli sandalyadeki adam, bacağı tutmayan, dengesi bozuk adam bunu yapamaz. benim sol bacağım çok zayıf mesela, ben bile büyükşehirde çok zorlanıyorum. 1 saat metrobüste ayakta dursam canım çıkıyor. O yüzden artık gözüm kesmiyor gelmeye. Engelliye pozitif ayrımcılık demek bizler hayattan kopmayalım diye yapılan bazı iyileştirmelerdi. Onu bile beceremedik. Mesela bu yasa ilk çıktığında thy bana indirim yapmamıştı. Bacakların var demişti adam :) hala da tam olarak yapmıyorlar. Bussiness classda indirim var, en ucuz fiyata yok. İnşallah bir gün vergiler düşer herkes de vergisini öder. çünkü birileri vergi kaçırdıkça, birileri affedildikçe açığı diğerlerinin üzerine yıkıyorlar.





  • Konuyu öne çıkardım ve upluyorum. Umarım istediğinizi elde edersiniz hocam. Benim bir arabam yok ve yakın zamanda da alabileceğimi düşünmüyorum ama bu sizin ihtiyacınızın giderilmesini istemememe neden olmamalı. Ülkemizde çok fazla art niyetli kıskanç insan var ne yazık ki. Gerekirse sineğin yağını cikartirlar ama bir şekilde bahane bulurlar köstek olmak için.

    Up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr. solucan kullanıcısına yanıt

    Anlayışın için teşekkürler. niyetim arabadan ziyade bize karşı oluşturulan suiistimal algısını kırmak. Bizler anladığımızda yukarıdakiler de anlar umarım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Anlayışın için teşekkürler. niyetim arabadan ziyade bize karşı oluşturulan suiistimal algısını kırmak. Bizler anladığımızda yukarıdakiler de anlar umarım.

    Fotifoti kesinlikle haklısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    330'a polo highline gelmiyor hocam :) siz fiyatları pek takip etmiyorsunuz galiba. Bir de bu limitin yıl boyunca geçerli olduğunu, sürekli zam geldiğini ve Mayıs hazirandan sonra araç ihtiyacı olanın ne yapacağını bir düşünelim.



    Alıntıları Göster

    Hocam cok yakin zamanda aldil qasqai 1.3 tce edc geliyor

    Hoanda 1.6 eco exe, 1.5 vtec cvt 182 exe geliyor

    Kia sportage geliyor 1.6 dizel otm

    1.0 tsi dsg Octavia skala 1.6 dizel dsg geliyor

    Megane 1.3 tce edc geliyor

    clio 1.3 1.0 tce edc var

    Focus 1.5 8 ileri tam otm trendx geliyor

    Aslinda araç var honda haric pek full olan yok ve genelde turbo benzinli modeller var. Yinede higline polo alamiyoruz çünkü o araba ve tüm ww serisi tuhaf derecede pahali..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Anlayışın için teşekkürler. niyetim arabadan ziyade bize karşı oluşturulan suiistimal algısını kırmak. Bizler anladığımızda yukarıdakiler de anlar umarım.

    Ben anladım hocam. Bu duruma karşı sabaha kadar konuşsam da bir şey değişmeyecek. En azından benim söylememle olacak bir şey değil ama elimden gelen tek şey olan iyi temennilerimi ilettim. Einstein'in sözünü hatırlatırım:


    "Önyargıları kırmak, atomu parcalamaktan daha zordur"


    İnsanlar fikirleri kolay kolay değişmiyor malesef




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 4 Ocak 2021; 21:31:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fotifoti @Jeopol

    Öncelikle bürokrasi ve iş bilmeyen kişiler hayatı herkes için zorlaştırmaktayken engelli veya engelli yakınları için daha da zor olmaktadır. Sizin adınızı da çok üzüldüm.


    Engellilere ve özellikle engelli yakınlarına karşı ağızlara pelesenk edilen suistimal lafı için de birkaç şey yazmak istiyorum. Engelli olmak veya ailede %90 engelli birinin olması başlı başına maddi ve manevi olarak çok zor bir durumdur. Sonu ölümle bitse de akla hayale gelmeyen, yıllar yılı süren çok çeşitli ve yüksek maliyetli hastalıklar bulunmaktadır. Devlet olması gerektiği gibi bu kesime ve vatan için canından olan veya vücut bütünlüğünü kaybeden gazilerimizi de dahil ederek bir takım haklar sağlamıştır. Biraz derin düşünülürse bugün olmasa da bu haklar bir gün herkese lazım olacak. Herkes yaşlanıyor, herkes hastalanıyor, bir gün herkesin bizzat kendisinin veya ailesinden birinin %90 üstü veya ortopedik engelli olma olasılığı gerçekten çok ama çok yüksek. Törpülenen her hak hepimizden gitmektedir. Devlet sosyal devlet kuralı gereği, bu kesimlere bu hakları sağlayarak huzurevi vb. önüne geçmekte toplumsal yapımızı korumakta, ciddi anlamda tasarruf sağlamakta ve bu dezavantajlı grupları bir nebze olsun rahatlatmakta, yaşlılarımıza, engellilerimize bir nebze olsun itibar sağlamaktadır.


    Yok filanca dedesinin, yok bilmem nesinin adına şunu alıp binmiş vs söylemi herkese zarar verir. Ayrıca bu kişiler bile yasalara uygun davranmaktadır. Kaldı ki istisnalar hariç %90 raporlu kişilerin araç kullanmasını beklemek abesle iştigaldir. Basit hesaplarla bu hakları törpülemeye çalışmak yerine, bugün olmasa da yarın herkese lazım olabilecek hakları genişletmeye çalışmalıyız. Bunun yanı sıra gazi, engelli ve şehit yakınlarının ötv indirimli araç alım hakkını sorgulamak yerine, normal vatandaşın bile belini büken biraz düzgün araçlarda %220 leri bulan bu astronomik ÖTV'leri sorgulamalıyız. Zaten ÖTV %30-40 olsa bu raporların pek bir cazibesi de kalmayacaktır.


    Herkese sağlıklı günler dilerim.


    Not: Çok şükür araç almaya hak kazanacak kadar engelli değilim, ailemde de %90 veya üzeri engelli kimse bulunmamaktadır.





  • Güzel kardeşim haklısın ama bunu zamanında çok suistimal ettiler sende biliyorsun. Hatta ötv indirimi ile araç almayanlar bile akrabasına, eşine, dostuna aldırdı. Kimi bedava

    kimi para karşılığı.


    Beni de zamanında kulak için uyutulan teste soktular. Seni uyutup, alnına bir şeyler takıp, ses dalgası vasıtası ile ölçüyorlar. Düşün benim kulaktan %52 raporum var ama H sınıfı ehliyet onayı vermediler.


    Tanıdık yoksa hastane işi zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt

    Haziran olmadan hepsi 330'u geçer. Herkesin ihtiyacı farklı bunu da göz önünde bulundurmamız lazım. Benim ihtiyacım olan donanım boş paketlerde yok mesela. Bu lüks değil, ihtiyaç.


    Ayrıca neden engelliye aracını biz seçip, bunları alabilirsin bu sana yeter diyoruz? Evet 2019 başında limit yeterliydi. Araç fiyatları %150 arttı limit%9. Bu da fırsatçılara yaradı sadece. Limit olmasa kim sıfırını daha ucuza almak varken ikinci el engelli aracı alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 4 Ocak 2021; 22:12:42 >
  • Engelli olmanın ne olduğunu, hayatınız boyunca neler hissettirdiğini, neler yaşattığını sadece çekenler iyi bilir. Hatta bir engelli diğer bir engelliyi bile anlayamaz tam olarak. Kolundan engelli olan başka, ayaklarından engelli olan başka türlü yaşar bu hayatı. Bana alacağım araçta zaten kimseye uygulanmıyor olması gereken ötv olmadan satın alma hakkı verilmiş. Ne güzel! Keşke hiç uygulanmasa ötv. Keşke bir araç almak bu kadar zor olmasa ama durum öyle değil. Ben ancak 40'lı yaşlarımda alabildim ilk aracımı. Onu da rapor almada yaşadığım bir sürü zorluklardan sonra alabildim. Ekonomik zorlukları borçları saymıyorum bile. Önce araç yokken sanki araçsız olabilir gibi geliyor ama aslında birçok şeyden de mahrum kalıyorsun. Araç alınca bu mahrumiyet bitiyor gibi geliyor. Ama inanın bu kullanamadığınız elinizin kolunuzun ayağınızın yerini tutmuyor. hep diyorum keşke bana "gel kolunu yeniden kullanmanı sağlayacağız ama hayatın boyunca bir daha araba sürme" deseler kabul ederim. Hatta deseler ki "seni sağlığına kavuşturacağız ama bu yüzden ötv 2 katına çıkacak. Kabul ederim. İnsan sağlam olunca iki kolunu kullanabilmenin, istediğince yürüyebilmenin değerini bilemiyor. Bunun değeri hiç bir arabayla ölçülemez. Bu ötv muafiyetini kullanarak engellinin ve kendi ailesinin kullanımı dışında yok amcası, yok dedesi adına alıp kullanılması engellenebilir. Yasadışı varsa uygulama tepesine binilebilir ama lütfen bu tür çarpıklıklara kızıp da acısını engellilere sağlanan muafiyetten çıkarmasa kimse. Elbette herkes eşit olsun mesela ötv olmasın. Yok "engellilere ne güzel kıyak, ne şanslılar " diye düşünen varsa ne diyelim o zaman umalım ki o kişiler ya da ailesinden birileri de bu kıyağa(!) kavuşan şanslı (!) kişilerden olsun. Nasıl son dilek sanki beddua gibi oldu değil mi? Evet işte biz bu bedduayı yaşıyoruz. (Mecazi anlamda beddua demek istedim.)





  • Engelli kardeşim var, üzerine araba aldık 2018 yılında. 35 yaşında kullanacak durumu yok. 35 senedir çocuğu her gün tualetine götürür, yemeğini verir yatırırız kaldırırız. Bir gün evde tek başına kalırsa yanlış anlaşılma olmasın yerinden bile kalkacak hali yok. Sokakta bıraksan yerinden bile kalkamaz. 35 sene boyunca sadece maddi olarak sıkıntıyı bırak(devletin bir kuruş yardımı olmadı bugüne kadar) zaman ve psikolojik olarak çektiğimiz sıkıntıları buraya yazsam tek sayfa benim yazımla dolar. Bir kere bile topluca ne tatile gidebildik ne de başka birşey. Tam olarak hitap ettiğiniz toplumu bilmiyorum ancak bizim adımıza yapılan ötv indiirmini hor görüyorsanız görmeye devam edin.


    Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinde devlet engelli bireye bakıcı sağlıyor, maaş bağlıyor ve bunları ailesinin gelir durumuna göre yapmıyor. Sebebi ise bakan aileninde bir hayatının olması. Bunları anlayacak kişi sayısı ne kadar çıkar bilmiyorum, bu engelli vatandaşlar üzerinden haksız şekilde yararlanıldığınında farkındayım ancak gördüğünüzden farklı şeylerde var.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    Ben anladım hocam. Bu duruma karşı sabaha kadar konuşsam da bir şey değişmeyecek. En azından benim söylememle olacak bir şey değil ama elimden gelen tek şey olan iyi temennilerimi ilettim. Einstein'in sözünü hatırlatırım:


    "Önyargıları kırmak, atomu parcalamaktan daha zordur"


    İnsanlar fikirleri kolay kolay değişmiyor malesef



    Alıntıları Göster

    karıncanın hikayesini bilir misin?


    Nemrud, ona karşı gelen Hz İbrahim peygamberin ateşte yakılması emrini vermiş. Meydanda odunlardan büyük bir yığın yapıp odunları tutuşmuşlar. O kadar büyük bir alevmiş ki bulutlara kadar yükselmiş. Bütün hayvanlar ateşten korkmuş kaçmış. Nemrud, ne güçlü bir kral olduğunu herkes anlasın, görsün istemiş. Nemrud’un askerleri İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış.

    Bu sırada göklere kadar varan ateşe doğru bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile telaşla gidiyormuş. Başka bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş:

     – Acele ile nereye gidiyorsun?

    Telaşla yetişmeye çalışan karınca, ağzındaki bir damla suyu ellerinin arasına alıp cevap vermiş:

    – Haberin yok mu? Nemrud, İbrahim peygamberi ateşe atacakmış. Meydana ateşin olduğu yere su götürüyorum.

    Diğer karınca kahkahalarla gülerek demiş ki:

    – Senin yanan büyük ateşten haberin yok mu? Ateşe hiç bakmadın mı? Ne kadar büyük, senin bir damla suyun ateşe ne yapabilir ki?

    Bir damla su taşıyan karınca:

    – Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır.


     Biz elimizden geleni yapalım. Allah bereketini verir, karşılığını ummadığımız yerden buluruz inşallah.





  • Arda2021 A kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, kaybettiğimiz her hak hepimizden gidiyor. İnsan genelde bir şey kıymetini kaybedince anlıyor. Sağlıklı bir ömür dilerim .

  • Hepimiz engelli adayıyız..
    Öne çıkardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Engelli kardeşim var, üzerine araba aldık 2018 yılında. 35 yaşında kullanacak durumu yok. 35 senedir çocuğu her gün tualetine götürür, yemeğini verir yatırırız kaldırırız. Bir gün evde tek başına kalırsa yanlış anlaşılma olmasın yerinden bile kalkacak hali yok. Sokakta bıraksan yerinden bile kalkamaz. 35 sene boyunca sadece maddi olarak sıkıntıyı bırak(devletin bir kuruş yardımı olmadı bugüne kadar) zaman ve psikolojik olarak çektiğimiz sıkıntıları buraya yazsam tek sayfa benim yazımla dolar. Bir kere bile topluca ne tatile gidebildik ne de başka birşey. Tam olarak hitap ettiğiniz toplumu bilmiyorum ancak bizim adımıza yapılan ötv indiirmini hor görüyorsanız görmeye devam edin.


    Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinde devlet engelli bireye bakıcı sağlıyor, maaş bağlıyor ve bunları ailesinin gelir durumuna göre yapmıyor. Sebebi ise bakan aileninde bir hayatının olması. Bunları anlayacak kişi sayısı ne kadar çıkar bilmiyorum, bu engelli vatandaşlar üzerinden haksız şekilde yararlanıldığınında farkındayım ancak gördüğünüzden farklı şeylerde var.

    Allah yardımcınız olsun. Maalesef çeken biliyor sadece. Sizin yaşadıklarınızı değil de size lütfedilen, onlara kıyak?! olarak görülen hususları. Kuzenimin oğlu da kardeşiniz gibiydi. Kızcağız 19 sene sırtında taşıdı, vefat edince üzüntüden kanser oldu. Ama bizim vicdanlı insanımıza sorarsanız engelliler bedava araba alıyor, limit neyimize yetmiyor. tek derdimiz oymuş gibi :( Hatırlatacağız hocam, vicdanlara hatırlatacağız.





  • Allah şifa versin hocam;
    Suistimal edenleri de ıslah etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.