Şimdi Ara

Engelli Çocuğa İşkence Eden Liseliler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu tek hücreli yaratıklar okula gitse ne gitmese ne ? Daha sınıfındaki arkadaşına hayrı yok. Daha kendine hayrı yok. Vatana millete mi faydalı olacak bu eşkıyalar ? Derhal okuldan atılmalılar ve eğitim hayatları sonlanmalı. Versinler tamirhaneye ustaları anahtarla döve döve iş öğretsin..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meb le yakından ilgiliyiz bence her vijdanı olan insan valilik oradan da il milli eğitim müdürüne gitmek üzere şikayette bulunmalı . cimer den yazalım arkadaşlar lütfen .


    hatta zonguldak ereğli ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletilmek üzere şikayette bulunun . cimer den yazın mecbur yasal süre içerinde cevap vermeleri lazım. ama size tavsiyem zonguldak valilği üzerinden şikayette bulunun okul müdürü veya diğer sorumlular ceza alabilir


    BÖYLE AFEDERSİN İ. K. ĞİN OLDUĞU LİSELER OLAMAZ DİSİPLİN SUÇU BU . okuldan atilmalari gerekli bence . burasi dingo nun ahiri degil.isteyen serseri bozuntusu i. in istedigi sekilde davranabilecegi bir okul yok . bunlar ilce meb e ordan il mebe bagli . il.muduru yakar bunlari .

    ben bugun cimere yaziyorum LUTFE IKI SATIR DA GORUNTULERI GOSTEREN LINKI EKLEYIP SIZDE SIKAYETTE BULUNUN ELINIZ YORULMAZ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 29 Aralık 2022; 16:32:53 >
  • Bu adi oluşumlara karşı bi dernek açacaksın nerede bi olay haberin olacak bi güzel ifadelerini alacaksın yok polis vs. bunlar çözüm değil. En az sıyrıkla kurtuluyor. Bi tanesinin adam akıllı ceza aldığını görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitimi ailelere bırakırsan çocukları da anne babalarının umursamaz ebeveynliği yüzünden böyle olur. Devlet 3 yaşından itibaren eğitmeli çocukları ne kadar gelişmiş ülke varsa bu uygulamayı yapıyor.

  • Evet şiddet var. Hepimiz kızıyoruz. Bu çocuklar yanımızda olsa hepimiz kemiklerini kırarız ama çare değil. İnanın en çok ben köpürüyorum bu gibi görüntülere çünkü engelli kardeşim var. Ama çözüm değil. Arkadaşın dediği gibi bu çocuklar hep oldular ve hep olacaklar. Sadece verilen eğitim yetersiz. Eğitim derken okulda görülen değil, evde çocuklarınıza, kardeşlerinize, yeğenleriniz verilen eğitim...Akran zorbalığı diye bir kavram var herkesin malumu. Kaç kişi bu konu hakkında evinde çocuklarına hikaye kitapları okuyor ve/veya okudu. Kaç kişi anlattı çocuğuna...her şeyin başı eğitim maalesef. Biz "sana vurana sende vur" gibi şiddet yanlısı eğitim verdikçe bu zorba çocukların sayısı artacaktır. Benim engelli çocuğum/akrabam yok diye düşünmeyin. Hayatın gerçekleri bir gün yüzünüze tokat gibi çarpabilir. Hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu veya ileride çocuğunuzun engelli olmayacağının garantisi yok. Her şeyin başı eğitim. Eğitimin önce evde başlayacağını da unutmayalım.


    Bunun için bir link bırakıyorum. Merak eden arkadaşlar bilgi edinebilir.


    https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_04/27134524_Akran_ZorbalYYY-_Okul_Oncesi_Veli_EYitimi.pdf


    Diğer bilgi ve belgeler: (çocuğunuza okuyacağınız hikaye kitapları da var)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametti -- 29 Aralık 2022; 16:41:21 >




  • he yavrum öğretmen vık deyince ananız babanız götünü döve döve koşuyordu okula. şimdi kimse ellemiyor demek ki. öğretmen o çocuklara iki tokat çekse anasından emdiği sütü burnundan getirilerdi. şimdi en fazla nöbetçi öğretmen savunma yazar ben nöbet yerimdeydim şu bu diye mevzu kapanır.

  • Arkadaslar hala laga luga yapiyorsunuz ya burda bunca bos ve katkisiz elestrilerle neyi kazaniyoruz temiz vijdanimizin sesini beyan ettikten sonra iyi bir insanin ruh halinde bos bos melankolik gibi dolanip beklemeyi mi .


    cimer gov tr . adres budur ya . adamlari gorelim bos faydasiz beyhude yorumlarla gecistirmeyi degil gerekirse bugun vakit bulamazsam haftasonu cimere yazicam . sadece kisisel bilgilerinizi girip adamlardan 1 hafta surede mailinize cevap gelmesini bekliceniz .

    son kez soyluyorum bu is ve yapilan olay ogrenci disiplin sucudur ve acilen okuldan uzaklastrilmalari gerek ama bu isin icine mudur mu girer ilce meb muduru mu bilmem . her halikarda okuldan attiklarindan sonra daha da basa bela olacaklar . fakat toplulukca sikayet edersek ilce muduru araya girer suresiz okuldan atilabilirler .

    cimer gov tr . iki satir yazsaniz bisey kaybetmezseniz vijdan tiyatrosu yapmayin burdan adam.gibi sikayet edelim cimere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların aileleri tek tek sorgulanmalı, bu nasıl çocuk yetiştirmek ? Çocuk mu yetiştiriyorsunuz yoksa eşkiya mı ? Umarım çocuğun ailesi hukuki yollarla dava açıp hesabını sonuna kadar sorar, gerçi sanmıyorum böyle aileler genelde başımız ağrımasın diye çekinip susmayı tercih eder genelde.Bu arada çocuklara verilen 10 günlük uzaklaştırma resmen ödül gibi olmuş, bundan sonra daha rahat zorbalık yaparlar " bak o kadar pislik yaptık sadece 10 gün verdiler, nasıl olsa bir şey olmuyor." kafasında takılacaklar.Bunların ve ailelerinin adliye kapılarında sürünmeleri lazım ki ne yaptıklarını idrak edebilsinler ama nerde...


    Bizim zamanımızda bırak birisine sataşmayı dışarıdan en ufak bir laf gelse ailemiz ağzımıza sıçardı, adli makamların işlemesine gerek kalmadan direkt ailemiz cezayı keserdi.Bir daha o çocuk çıt sesini çıkarmaya cesaret edemezdi.Şimdi bu veletler istedikleri zorbalığı istedikleri vandallığı yapıyorlar, hem adam gibi ceza almıyorlar adli makamlarca hem de ailelerinin bir sırtlarını sıvazlamadığı kalıyor.Bunun eğitimle felan da alakası yok, hatırlayın bir tane eleman vardı arabayla milleti ezmişti annesi hakim babası savcı felandı sanırım.Herkes ne ceza alacak diye beklerken sanığın annesi oğlunun avukatlığını felan üstlenmişti.


    Eminim ki bu çocukların aileleri de bu olayı umursamamışlardır, hatta üste destek felan çıkmışlardır.Çünkü bu seviyede bir zorbalığı yapabilecek seviyede bir çocuğu bu yaşa getiren insandan daha fazlası beklenemez.Bu olay aslında çok derin sosyal ve kültürel yozlaşmanın günlük yaşama tezahür etmesi olarak yorumlanabilir.Arkadaş bizim zamanımızda sınıfımızda engelli arkadaşımız vardı, o düşmesin diye kolundan tutar sınıfa çıkarırdık, o sınıfta tek kalıp sıkılmasın diye tenefüsde dışarı çıkmaz içeride onunla birlikte takılırdık.Hatta hiç unutmuyorum hastane koridorunda bir sedye üzerinde ailesiyle birlikte ameliyat olmak için bekleyen arkadaşımı gördüğümde çok üzülmüştüm ve kendimi hastane bahçesine zor atmış ardından da arkadaşımı o halde görmeyi içim kaldırmadığı için kusmuştum.


    Ne biçim insan bunlar ya, insan demeye bile dilim varmıyor artık ya neyse.Yazıklar olsun diyorum sadece...





  • Döven çocuklar falakaya çekilip 6 ay hapis yatmalı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail13

    Şu tiplere, saç traşlarına bakınca midesi bulanan bir tek ben miyim?

    Değil bunlara ders anlatmak oturduğu semtte olmak istemem..

    Valla kendimi kötü de hissetsem çok haklısınız hocam..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizdeki Z kuşağının çoğunda ciddi problemler var. Bunun sebebi tabi yine anne ve babalar. Ver eline tableti ve telefonu büyüt tamam, ondan sonra niye sabırsız, tahammülsüz, şiddet yanlısı ve vicdansız insanlar ortaya çıkıyor diyorlar. Normal karşılıyorum artık...

  • Bir tane düzgün öğrenci gördüm. Gerisi engelli gibi.

    Zaten iyi puan istemeyen liseler böyle genelde. Sınıfta engelli biri olmasa bile sessiz, kendini savunamayan bir çocuk buldular mi yine böyle zorbalık yapanlar olur. Ayrıca oraya buraya gönderip köle niyetine kullanırlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açık söylüyorum o çocukların hepsini tek tek bulup diz kapaklarını kırıp ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum etmek isterdim

  • Zamanında bizde yaptık işkence falan yok ortaya alıp oynuyorlar her yerde olur

  • İnsanlar normalde acımasızlığa çok yatkın. Hele çocuklar ve gençler kendilerini tutmayı öğrenmiş yetişkinlerle kıyaslayınca inanılmaz derecede acımasız olabilirler. Çare çocuklara küçük yaştan itibaren ahlak aşılamak, empati kurabilmeyi öğretmek, bunlar da olmuyorsa tehdit veya cezayla onları toksik davranışta bulunmaktan alıkoymak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt

    Senin kalibini seveyim o zaman :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta ve okul da bunun gibi bir çok zorbalık var. Sırf sessiz sakin olduğum için bunun gibi duruma düştüm. Daha sessiz sakin olan arkadaşım aynı bunu yaşadı.

    sonuç ise travmaları hala devam ediyor. Sınıfa kamera koyulması yeterli. Tek başına kalmış her çocuk bunu yaşar.

    Benim okulda ki bir çocuk , pskiopattı bir çocuğu sürekli döverdi bize de aynını yapmaya çalıştı.

    O çocuk ve hepimiz de travma oldu , ona ve ailesine gram hak helal etmiyorum. Umarım adam olmuştur. O her gün tokatladığı çocuk ne durum da kimse bilmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    komutanlar devrecilik olayını "kendi işlerini taşeron'a verme" dibi değerlendiriyolar. yani askerlerin herbiri ile uğraşması gerekli olan bir nöbetçi astsubay, bunun yerine gidip dinlenme odasında TV seyrediyo, onun yerine üst devre askerler işi hallediyolar.

    üstelik, normalde askerlerin tamamıyla kendi uğraşsaydı, askerlerin tamamı bu komutana yokuş olup askasından iş çevireceklerdi. devrecilik olunca ise, üst devreler kendilerine verilen ayrıcalık nedeniyle komutana tapıyolar ve komutanın arkasından iş çevirmek mecburiyetinde olmuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Aralık 2022; 6:50:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye böyle çoğunlukla Anadolu tarafında engelli vs olanlar ile daha çok uğraşırlar ilkellik sanırım


    Ama iyimizde iyidir ortası olmayan ülkeyiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.