Şimdi Ara

Engelli Çocuğa İşkence Eden Liseliler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim zamanımızda böyle miydi bee. Belki 1 kişi çıkardı böyle bir şey yapacak onuda sınıftaki diğer erkekler zaten eline alır haddini bildirirdi. Ne olursa olsun saygı vardı ahlak vardı. Şimdiki bu z kuşağı dedikleri gençlere bakıyorum çoğu özgürlük budalası ahlaktan yoksun milli şuurdan yoksun. Geleceğimiz için üzgünüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://www.odatv4.com/guncel/engelli-cocugu-doven-gence-saldiri-264617

    elemanın birini dövmüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviEfendi -- 30 Aralık 2022; 11:34:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saldırdıkları çocuk pek engelli bir bireye benzemiyor ama bunun pek önemi yok.Engelli olunca bu yaptıkları olayı ağırlaştırıp olmayınca hafifletmiyor.Kötü kötüdür ama bu olay miğde bulandırıcı bir düzeyde.Bu sadece kameraya yansıyanlar neler neler vardır.Artık okullarda öğretmenlerin bir hükmü yok liseler bildiğiniz çöplük olmuş.Uğradıkları zorbalıklar yüzünden intihar eden öğrenciler var.Bizim zamanımızda savunmasız birini tekme tokat dövmeyi bırak toplum içinde lafla bile biri ezmeye çalışsalar müdahale ederdik.Herkesin içinde anlamsız bir nefret var heleki bu yaşlarda olması çok kötü bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 30 Aralık 2022; 11:47:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nonamenouser

    Zamanında bizde yaptık işkence falan yok ortaya alıp oynuyorlar her yerde olur

    Hocam böyle bir şey normalleştirelemez. Çocuğun istemediği gayet belli ve fark ettiyseniz fiziksel olarak zorluyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Milyonlarcası Var Bu Tiplerden Okullarda, Sokaklarda, Çarşılarda...

    Öldür Öldür Bitmez Oro...Amk Oçleri.

    Ülke Değil Affedersiniz...

  • Engelli, sessiz, kendi halinde vb. zayıf görülen kişiler eziliyor. Zorbalığı engellemek ise zor. Sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da zorbalık yapılabiliyor. Ergenler bu konuda daha acımasız olabiliyor. Bence yapılması gereken zorbaları ve zorbalığa uğramaya yatkın kişileri bir şekilde ayrıştırmak çünkü kaynaştırma vb. işe yaramıyor. Z kuşağı denmiş ben ortaokuldayken bile sürekli etrafa sataşan serseriler vardı öğretmenler, müdür bildiği halde kimse bir şey yapamıyordu. Ya ciddi cezaların gelmesi ya da en azından böyle dezavantajlı, hassas durumu olan kişilerin tespit edilip özel eğitim ve kolaylıklar ile uygun ortamlar sağlanması gerekiyor bence. Zorbalar yüzünden birileri toplumdan izole mi edeceğiz denebilir ama kaynaştırma da çözüm değil ki, zorbalık engellenemeyeceği için onları "kontrolsüz şekilde" böyle ortamlarda bulunmaya zorlamak ezilip dışlanmalarına yol açıyor zaten daha kötü. Benimle de uğraşanlar oluyordu fiziksel/sosyal açıdan bazı sorunlarım vardı çok sıkıntı yaşadım, okul travma yeriydi benim için.





  • Lunras kullanıcısına yanıt

    Devlet böyle tiplerin varlığını destekliyor hocam. Özellikle de bizimki gibi hukukun olmadığı, devletin mafyayla içli dışlı olduğu, vahşi kapitalist ülkelerde. Sağlıklı düşünen farkındalığı yüksek bireyleri sevmez devlet. Bu tipler sayesinde toplumu terörize edip kendini kurtarıcı ilan ediyor. Böyle ülkelerde akıllı insan lazım değil, yönetilebilir gerizekalılar yetiştiriyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 30 Aralık 2022; 17:44:32 >
  • Yeni habere göre sorumlu çocuklardan biri feci dayak yemiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Liseliye işkence eden engelliler desen daha yerinde olurdu admin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aktan zorbalığı diyerek suçu hafifletiyorlar. Bu zorbalık değil, işkencedir. Sorumluları, bunları yetiştiren babalarını, bunlara benzeyen arkadaşlarını kızgın yağda kızartarak itlaf etmeli devlet. Yapar mı? Yapmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan çok fazlası ile ilkokul ve lisede karşılaşmıştım. Hiçbir şey olmuyordu. Toplum bayağı değişmiş. Bunları garipseyenler ya monşerlerin arasında okudu ya da okumadı. Tabi yapılanlar suç teşkil ediyor bence ama bunlardan çok daha fazlasını birçok kişi yaşamıştır.

  • 1.5 yıl kadar önce çocuğun okul toplantısına katıldım. Sınıfta 2 tane öğrenciden öğretmenler illallah etmiş kendi haline birakmişlar. Bize çocuklarınızı bunlardan koruyun dediler. Bunların sonu ya ceza evi ya mezara girerler dediler. Diğer çocuklarin ders çalışmasında engel oluyorlar. Dedim bunların hepsini toplayıp 1 sınıfa koyun. Yapamiyorlarmiş. Kanunen kaynaştırma yapmaları gerekiyormuş. Yani bu sayede tüm okul timarhaneye dönmüş oluyor.
    Ama ben de benim çocuğu erkenden staja verdim 2 yıl daha o timarhaneye tutamazdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt

    Kaynaştırmasına tükürim. Sosyopat lan bunlar. Ruh sağlığı bozuk, şiddete eğilimi olan çocuk tedavi edilmeli ne kaynaştırması? Çocuktan önce ailesini sorgulamak lazım tabii aslında. İki tane sosyopat yüzünden bir sınıf dolusu çocuk travmalarla büyüyor.

  • Ben öğretmenim. Bu olaylarının ana sebebi 12 yıl eğitimin zorunlu oluşu ve öğrenci ne yaparsa yapsın ceza vermeyelim mottosuyla yazılmış kurum yönetmelikleridir.


    Mesela düşünün, siz zorbalığa uğruyorsunuz. Bunu ilk kime söylersiniz? Öğretmeninize değil mi? İşte o öğretmen bu durumda ne yapabilir? Yönetmeliğe göre çocuğu okulun disiplin kuruluna sevk eder.


    Peki disiplin kurulu nedir ne iş yapar? Disiplin kurulu okuldaki gönüllü öğretmenler oluşan bir kuruldur. Yazılan tutanakları işleme alır ve öğrencilere ceza verir.


    Peki bu kurulun verebileceği en yüksek mertebede ceza nedir? Kınama !!!


    Evet okulda toplanan disiplin kurulu en fazla kınama cezası verir. Okulda değiştirme kararını ise ilçe disiplin kurulu verir. Ama ancak bu gibi infaal yaratan olaylarda bu kararı alırlar.


    Eğitimden uzaklaştırılma yok mu dediğinizi duyar gibiyim. Adı var ama kendisini gören yok...



    Maalesef 12 yıl zorunlu eğitim çok zorlayıcı bir şeydir. Bir sınıfımız var 30 kişilik. Bu 30 kişinin 28'i Einstein olma potansiyeline sahip kişiler olsun 2 tanesi de şiddet yanlısı, disiplini bozan çocuklar olsun. İşte bu 2 tanesi kalan 28 tanesinin eğitim hayatını yok ediyor. Öğretmen dediğiniz kişilerinde elinden bir şey gelmiyor, böylece gelecek nesiller kayıp gidiyor...


    İlk 4 yıl eğitim zorunlu olmalı. İkinci 4 yılda ise öğretmen gözlemiyle eğitimi zora sokan çocuklar açık öğretime geçirilmeli. Üçüncü 4 yılda ise eğitim açık öğretim seviyesinde zorunlu olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anaları o***pu babaları da p** olunca ortaya çıkanlar böyle ne idüğü belirsiz p**oğ** o***pu ço**** olmakta.

  • riaz kullanıcısına yanıt
    Biz engellilere oncelik verip, hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yaparak büyüdük, ortaokulda vardı bir arkadaş hep yardımcı olmak için yarışıdık
    Bunlar başka bi cins ne tohumuysa toplumun yapısını bozdular böyle artıklar ortaya çıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    Falaka fantezin mi var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötüleri sadece kötülükle yenebilirsin -maraz ali


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylelerinin okuldan atılması şart.

    MEB atarsak keş olacak torbacı olacak diye atmak istemiyor. Ama hak eden var kardeşim, atın işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.