Şimdi Ara

Elon Musk; Bitcoin ile ödemeleri durdurdu, piyasa çakıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
10.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demekki bitleri bozdurmuş. Dalgalanmada milyonlarca yatırımcı zarar etti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bitcoin bitmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir dump oldu..


    48'den al 60'dan sal.. İşte böyle panik satışlar, kırılan long'lar, patlayan stop loss'lar fena olmayan bir düşüş getirdi.


    Adam 1.2 milyar dolarlık btc alırken ne bekliyordu ki? Citibank 300k görür diye saldırdı herhalde.

  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt

    Bu olayda Elon Musk sonuna kadar haksız. İki ayda kandırıldım der gibi döndü, sanki Bitcoin'in nasıl çalıştığını dün gece öğrenmiş. Bu karar onun değil diyebilirsiniz ama bu kararı çıkaran ile vazgeçen aynı kurum. Yanlış anlaşılmasın Elon Musk söyledi diye ne olduğunu bilmediği şeylere yatırım yapanları savunmuyorum, böyle olacağını proflini Bitcoin yazdığında belli etmişti zaten. Kimse bu kadar ileri gidedebileceğini düşünmemiştir tabi.

    Bitcoin işlemleri pahalı, yavaş ve elektrik gücüne ihtiyacı oluyor ama bu eksik yanı değil özelliği, yavaş olmasına sebep olan şeyler merkeziyetsizliği ve güvenliği sağlamak için blok boyutunun sınırlı olması ve elektrik gücü ile hash oluşturulması. Bunları aşmak da mümkün, lightning network ile anında hızlı transfer yapılabiliyor. Bitcoin'in arkasındaki yüksek hash gücü ve merkeziyetsiz yapısından günlük hayatta rahatça yararlanabiliyorsunuz. Mesela şu videoda Bitcoin karşılığında elektrikli arabayı şarj eden istasyon var. Bitcoin geldikçe elektrik geliyor, Bitcoin kesilirse elektriği kesiyor, araba da elektrik kesilirse Bitcoin göndermeyi kesiyor, güven yok. Aynı şekilde video da satın alınabilir. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ynZYQiJx3no

    İlgilenirseniz şu konuya kahve sipariş etme kısmına bakıp denemenizi öneririm https://forum.donanimhaber.com/testnet-uzerinde-bitcoin-i-denemek--148407850

    Hızlı olduğunu söyleyen projeler mesela Binance Smart Chain, Tron, Ada (XRP'yi söylememe gerek bile yok) merkeziyetsizlikten ödün vererek yapıyor ve yönetimleri de merkezi aslında. Bana kalırsa para kazanmak için çıkarılmış ve bu piyasaya yakışmayan projeler. Yeni yöntemler de çıkmaya başladı bunları zamanla göreceğiz.

    Demek istediğim Bitcoin günlük hayatta kullanılabilir ve harcadığı enerjiyi hakediyor, bu onun çalışma sistemi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulan piyasaları batırdın varya

  • elon muskla alakasından çok israil-filistin savaşından dolayı düştü bence coin tokenler...

  • Sıkıntı kendi başına gelince işler değişti, şimdi görün curcunayı.

  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt

    Zaman mesele, bir günde tamamen Bitcoin'e geçilmesi beklenemez. Borsada Bitcoin alıp satmış insanların bile neredeyse tamamı Bitcoin'in nasıl çalıştığını bilmiyor ve çözmek için çıktığı sorunlar da umrunda değil. İleride bir kriz çıkarsa bir şekilde fiat paralara güven azalırsa o zaman işler değişir. Dünyada liberal ekonomiye ilgi yokken, Bitcoin ödeme aracı olarak yaygınlaşmazsa da şaşırmam ama şuanki durumu doğal karşılıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    burda millet "kriptolar merkeziyetsiz geleceğin para sistemi olacak" derken biz yok öyle bir dünya, neresi merkeziyetsiz diyorduk linç yiyorduk. Nasıl 2017 de bu sistemi Mccafee manipüle ettiyse bugün de Elon Musk aynısını yaptı. Yarın ahmet ya da mehmetin manipüle etmeyeceğinin garantisi yok.

  • Eldekini satıyor. Bir paylaşım yapıyor. Sonra dipten yine topluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smalsrol

    burda millet "kriptolar merkeziyetsiz geleceğin para sistemi olacak" derken biz yok öyle bir dünya, neresi merkeziyetsiz diyorduk linç yiyorduk. Nasıl 2017 de bu sistemi Mccafee manipüle ettiyse bugün de Elon Musk aynısını yaptı. Yarın ahmet ya da mehmetin manipüle etmeyeceğinin garantisi yok.

    O dönem balon nasıl patlamıştı hocam?

  • Suç bunda değil, bu redneck'in ağzının içine bakıp da varını yoğunu köpekli coinlere yatıran milyonlarda. Adam geleceğin teknolojisi olarak öngörülen sağlam projelere itle, köpekle çok zarar verdi.

  • Elin oğlu yine ortalığı karıştırdı. Snl'de halbuki anacağızıyla ne güzel hoplayıp zıplıyordu. :)
    Bunu cimere şikayet etmeli. Bir dahaki gelişinde silivriyi gezdirmek şart. XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Zeka küpü degil dedigin adam her yıl milyar dolar bütçesi olan nasayı sildü süpürdü mesele çakal olmakta degil asıl mesele çakallarla dans edebilmektir
  • Düşüşün Elon ile pek bir alakası yok aslında gencolar.Amerikada enflasyon beklenenin 3 katı yüzde 4 geldi.Fedin faiz arttırmasına kesin gözüyle bakılıyor.Kısacası para riskli piyasalardan çekilmeye başlayacaktır.Elon'un sattığı1.5 milyar dolarlık bitcoin trilyon dolarlık piyasada bir su damalsı sadece.Ama adam tepeden sattı helal olsun demek düşer bizlere de.Tavsiyem rüzgara karşı işemeyin.

  • NecronLord kullanıcısına yanıt
    Tam da bunla alakası var genco. Parasal sıkılaşmanın sinyalleri gelirken Elon misyonunu tamamlayarak bitcoini çizdi attı farkında değil misin :)

  • Kim olursa olsun, bir kişinin beyanıyla bu kadar hızlı düşüş gösterebilen bir varlığı geleceğin takas aracı olanlar ya düşüncesiz ya da bu varlığa bayağı bir para gömmüşler…
  • Görünen resim kripto piyasası Musk denen şebeğin maskarası oldu.
    Arkasında ne olduğu meçhul. Bireysel kafasına göre mi takılıyor? Devletle mi çalışıyor? Balinalarla danışıklı dövüş mü yapıyor? Belli değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.