Şimdi Ara

Elon Musk; Bitcoin ile ödemeleri durdurdu, piyasa çakıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
10.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk; Bitcoin ile ödemeleri durdurdu, piyasa çakıldı



    Bugüne kadar yaptığı manipülasyonlar ile başta DOGE olmak üzere kripto para birimlerinin fiyatlarını oynatan Elon Musk bu kez şok etkisi yarattı. Bitcoin ile araç alma opsiyonunu iptal eden ünlü isim piyasayı da salladı. 



    Elon Musk şoku



    Kripto para piyasalarında Elon Musk Şoku olarak adlandırılan olay kısa süre önce gerçekleşti ve ünlü ismin hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Bitcoin madenciliğinin fosil yakıt tüketimini arttırdığı için araç alımlarında kullanılmasından vazgeçildiği belirtildi. 



    Ayrıca Bkz.5000 liralık Hi-Fi seti ile 1 yıl, değer miydi? “Fiio K5 Pro ve Sennheiser HD6xx“



    Henüz DOGE ile araç satın alınması için oylama yapan Elon Musk’ın U dönüşü yapması bir hayli ilginç. Açıklamada kripto paraların önemli bir potansiyeli olduğu ancak bunun doğayı kirletecek bir olguya dönüşmemesi gerektiği dile getirildi. 



    Elon Musk’ın açıklamaları ile birlikte Bitcoin fiyatı 52000$ seviyelerine kadar indi. Ethereum fiyatı 4000$ seviyelerine çekilirken pek çok altcoin’de sert düşüşler görüldü. Önümüzdeki saatlerde neler olacağı merakla bekleniyor. 








     







  • Para falan değil bunlar. Bir iki tweete bakan manipülasyon araçları. Çoluğunun çocuğunun rızkını basıp kumar oynayanlara acıyorum. Gidin faydalı işlere harcayın. Milyonlarca insandan bir kaç tanesi milyoner oluyor sürekli onları lanse ediyorlar. Geriye kalanlar ne oluyor ? Paralarını bir güzel yediriyorlar bu milyonerlere. Kafanızı kullanın. Bedava peynir sadece fare kapanında olur  

    Bu son günlerde yaşanan olaylar ışığında koskoca coin piyasasını kontrol eden kimmiş artık herkes farkına varmıştır diye düşünüyorum. Pandemi başında düşen coinleri alttan toplayarak Pr çalışmasını yapmaya son gaz devam eden Elon, Tesla'dan kazanamadıgı parayı coin piyasasından kazanmıştır. İşin ilginç yanı, bugün amerika'da enflasyon verileri beklentilerin üstünde gelmiş ve yakın zamanda FED'den piyasalara müdahale gelmesi olasılığı artmıştır. Beklenen müdahale ise faiz artırımı ve dolara doymuş piyasanın gereksiz basılan paralardan arındırılma operasyonudur. Bu beklentilerin dile getirilmeye başlandıgı günün akşamına Elon böyle bir twit atarak benim her zeman dile getirdiğim Elon ve ABD'nin piyasadaki dolarları kontrollü şekilde bir merkezde yani coin piyasasında toplama teorimin doğruluğunu adete kanıtlar niteliğindedir.
    E yuh artık bu kadar da değil. Bu piyasayla alay etmektir. Önceden bitcoin'un fosil enerji kullandığını bilmiyor muydunuz da bir anda farkına vardınız? Çocuk oyuncağı mı bu. Yapacağım ama dur vazgeçtim diyemezsin. Yatırım yapanlar mahveder seni ,hiç acımazlar. SEC kapına gelirse görürsün ki yakında gelecektir.

    Bu adam sadece kripto paralarla mı uğraşıyor, hayır. Adamın SpaceX ve Tesla gibi şirketleri var. Üstelik bu şirket piyasalarında çok ciddi rollere sahipler. Bak Jeff'in de Branson'ın da bir dünya parası var fakat Elon ile rekabet edemiyorlar,neden? Elon adam seçmesini çok iyi biliyor,üstelik neyin ne olduğunu da müthiş bilen birisi. Roket mühendisi sayılabilecek kadar bilgiye sahip. Bu adama normal muamelesi yapıyorsanız akıllı diye kime diyorsunuz merak ettim.

  • Bu son günlerde yaşanan olaylar ışığında koskoca coin piyasasını kontrol eden kimmiş artık herkes farkına varmıştır diye düşünüyorum. Pandemi başında düşen coinleri alttan toplayarak Pr çalışmasını yapmaya son gaz devam eden Elon, Tesla'dan kazanamadıgı parayı coin piyasasından kazanmıştır. İşin ilginç yanı, bugün amerika'da enflasyon verileri beklentilerin üstünde gelmiş ve yakın zamanda FED'den piyasalara müdahale gelmesi olasılığı artmıştır. Beklenen müdahale ise faiz artırımı ve dolara doymuş piyasanın gereksiz basılan paralardan arındırılma operasyonudur. Bu beklentilerin dile getirilmeye başlandıgı günün akşamına Elon böyle bir twit atarak benim her zeman dile getirdiğim Elon ve ABD'nin piyasadaki dolarları kontrollü şekilde bir merkezde yani coin piyasasında toplama teorimin doğruluğunu adete kanıtlar niteliğindedir.

  • Başarısını oyun zanneden bir veled gibi yaptığı hareketlere bak. Adına çekilen videolar, gelecek için planları, anlatılanlar, cidden boş. Klasik, trilyoner olma hedefinde yürüyen bir milyarder.....

  • Parasal genişleme sonucu insanlar bir yerlere yatırım yapma peşine düştü.Bu adamda düşen roketlerin parasını manipülasyon yapa yapa çıkardı.İşin garibi hukuk devleti dediğimiz ABD de bu adam hakkında hiçbir dava açılmadı.Adamın takipçisi yanlış hatırlamıyorsam 25m civarı idi 55m civarına gelmiş.Şöyle tarihin gördüğü en büyük cezalardan birini yese de aklı başına gelse.

  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam çünkü parasal genişlemenin olumsuz etkilerini en aza indirmek ve kitleleri kontrol etmek amaçlı Elon Musk ve bazı ünlü iş adamları- influencerlar üzerinden coin piyuasasının reklamı yapılarak bu kadar basılan paranın farklı yerlere saçılmasını engellediler. Olay bundan ibaret

  • Doggey yapacaklar demistim
  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Biliyorum hocam.Ama bunu elon severlere anlatsam muhtemelen kıskanç,cahil olarak nitelendirilecektim.Aynı olay borsada da oldu.80 binden 150 lere geldi.Firmalar'ın maşallahı var pandemiden sonra 3-4 kat değerlendi :D Bakalım ileri günler bizlere ne gösterecek.

  • Judoo kullanıcısına yanıt
    global hiperenflasyon riski var hocam. umarım olmaz. Bu para bolluğunun önünün kesilmesi lazım artık

  • Yaptığı suç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smalsrol

    global hiperenflasyon riski var hocam. umarım olmaz. Bu para bolluğunun önünün kesilmesi lazım artık

    Hocam her kriz sonrası devletler para basıp rahatlamaya çalışıyor ama dediğiniz gibi işin sonunda global hiperenflasyona gidecek.

    2008 de krizi atlatmak için amerika 3 trilyon dolar basmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Büyük buhranda keynesyen ekonomiyle çözdüler olayı.İleriki krizleri ne ile çözecekler merak konusu...

  • Elektrikli arabasının elektriği fosil yakıtta gelmiyor ama madencilerin elektriği fosil yakıttan geliyor öyle mi? Müthiş mantık
  • Neresi çakıldı ben mi göremiyorum ????

  • Çakıldı deyince 30 binlere falan düştü sandım ama hala 52 binlerde.

    Elon Musk'a gelince; bu adamın tweetlerini, coinlerle ilgili konuşmasını hep uzaktan baktım ve hep manipüle ettiğini düşünüyordum.

    Ve yanılmadığımı gördüğüm için sevinmedim desem yalan olur :). Yalnız bu konuşmalara devam ederse birileri ciddi bir soruşturma açacaktır.Yaptığı şey hiç etik değil cidden.Coinlerin fiyatlarıyla topac gibi oynuyor.

  • luganoguz kullanıcısına yanıt
    coinleri çıkaran kim zannediyorsun ? Pandemi başında 6,000 doalrken kimse BTC nin yüzüne bakmıyordu? Ne oldu 1 sene içinde ?

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Bana niye söylüyorsun ki bunları ?

    BTC ilk duyulduğunda bile bu kadar düşüp çıkan oynak bir şey olduğunu gördüğümden yatırım yapmaktan uzak durdum ve gördüğüm kadarıyla doğrusunu yapmışım.(Tabii ki 1-2 dolarken almayı isterdim ama tren çoktan kaçmıştı)

  • Doların saltanatını elinden almak kolay mı? Milyarder de olsan küresel sistemde yapamayacağın şeyler var. Dolara alternatif bir sisteme tabi ki müsade etmeyecekler, devletlerin hiç biri müsade etmek istemez. Yani devletlerin alameti farikası parasıdır. Alternatif bir sistem geliştirildiği alışveriş yapılabildiği ortamda devlet otoritesi çok ciddi şekilde sarsılır. Ama gerçekten neler olcağını ön görmek imkansız gibi bişey, kara paranın önemli bir kısmı burada aklanıyor. Bu zamana kadar önemli bir hamle yapılmadı muhtemelen yozlaşmış bürokratlar siyasilerde işin içinde o yüzden çetin bir savaş olabilir.
  • Yahu adam kripto paraların gerçekten para olarak kullanılmadıkça hisse senedi gibi yatırım amaçlı görüldükçe bir işe yaramayacağını kaç kere daha göstermesi, kanıtlaması gerekli?


    Parası olan adamlardan biri olan Musk bir şey yazıyor değerleniyor! bir şey yapıyor çakılıyor! Her hangi birinin iki dudağının arasından çıkan sözlerle bu çapta oynayan bir şeyden ne yatırım aracı olur ne de alışverişte paranın yerine kullanılır. Biz dijital para devrimi olacak Dünyanın her yerinde geçerli olan herkesin kabul ettiği güvenilir bir ödeme yöntemi geldi gelecek diyoruz kaç yıl oldu hiç biri bu olması gerekenin yakınından bile geçemedi. Hepsi para bağlanan hisse senedi gibi yatırım aracı olarak kaldı hiç biri güven vermiyor hiç birinin ipiyle bırak kuyuya inmeyi ip bile alınmaz.


    Başlarım böyle Dijital Parasına az bile yapıyor Musk akşamdan sabaha hepsini hoplatıp hoplatıp kaldırsın.





  • Vitalik çok kaşındı Elon' da piyasayı kaşımaya başladı. Eğer sen vizyonsuz proje bilmem ne diye doge coin gibi projelere laf atarsan ve elindeki coinleri sağa sola dağıtıp piyasayı aşağı çekersen seni kaşırlar. Henüz Ethereum etkilenmedi ama Elon onu etkileyen hamleler yapar yakında. Tesla hiç bir zaman Ethereum ile ödeme kabul etmeyecek ve tavsiye etmeyecek yazarsa zaten en az %20 değer kaybeder Ethereum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.