Şimdi Ara

Dünya Dönüşünün Tersine Giden Uçak, Daha mı Çabuk Varır? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
3
Favori
66.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Buna cevap veren arkadaşlara bir sorum olacak. Hareket halindeki aracı camları kapalı olarak düşünün, sinek aracın içinde uçuyor fakat araç saatte 100km ile giderken sineğin 100km bir hızla uçması gerekmez mi araçta rahatça hareket edebilmesi için? Mantığı nedir bunun?
  • Bunu sinek olarak değilde su şişesinden bardağa su döktüğünüzü düşünerek cevaplayabilirsiniz , yani suyu dökerken su geriye doğru 100 km/h hız yapmıyorsa sineğinde araç içinde 100km/h hız yapmasına gerek yoktur çünkü aracın içinde olduğu için aracın hızına sahiptir.
  • Konuyu açan arkadaş mantıksız soru sormuş ama bu sorunun yıllardır cevaplanamaması çok yazık

    quote:

    Orijinalden alıntı: aykyuceer

    +1 sırf bunu cevabını merak ettiğim için ısrarla 3 sayfa okudum. Şans ya son yorum merak ettiğim soru


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugri28

    Şimdi dünya yuvarlak tamam mı kardeş ben amerikadayım ve çin'e gidicem ama kaç saat belki 37 saat ama dünya haritasına baktığımızda sağ tarafta çin dimi ? şimdi uçaklar neden sola doğru gitmiyor soldan gitse hemen hemen daha yakın çok yakın hatta yani biz mi yanlış biliyoruz bunu bilen biri açıklasın lütfen _??


    Doğru Amerika - Çin arası Batıya doğru giderek daha yakın. Şuanda nereden gidiyorlar bilmiyorum ama Uçaklar yol üzerinde her 2 saatlik dilim için 1 meydan seçmeleri gerekiyor(acil durumlar için ) . Ayrıca varış noktasındada 1 yedek meydan seçmeleri gerekiyor.Büyük okyanusta da o meydanı bulamayacağı için + Bazı maddeleri var onun kuzey kutbuna yakında uzun uçuşlar için bazı maddeleri imzalaman gerekiyor. 5-10 yıl öncesine kadar uçak tekniği açısından da sıkıntılı bir durumdu yakıt azalırsa + motorlar arızalanırsa ne olur gibisinden. BU yüzden uzun ama güvenli olarak Avrupa yani doğuya giderek çine ulaşıyorlar ( Tabiki direk uçuş varmı bilmiyorum ama %90 aktarmalıdır 2-3 aktarma olabilir)...


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aesthetic.

    Buna cevap veren arkadaşlara bir sorum olacak. Hareket halindeki aracı camları kapalı olarak düşünün, sinek aracın içinde uçuyor fakat araç saatte 100km ile giderken sineğin 100km bir hızla uçması gerekmez mi araçta rahatça hareket edebilmesi için? Mantığı nedir bunun?

    Sinek teorik olarak 100km hızla gidiyor fakat hareket etmiyor durduğu yerden gidiyor . Aracın içinde hava akımı olmadığı ve basınç ta dışarısı ile aynı olduğu için sinek hissetmez bu durumu.
    Dünya da kendi ekseni etrafında 1.600 km/saat hızla dönüyor. Ama biz hissemiyoruz. Bununda sebebi sinek olayına benziyor sinek olayınıda kapsar. ( Atmosfer engelliyor )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akahoshi -- 12 Ocak 2015; 1:49:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evrime inanmayan maymun

    hocam şimdi zıpladığımız zaman,havada dünyayla birlikte dönüyoruz.tabiki teknik olarak.fark edemiyoruz
    ama arkadaşın hesabı var kafam karıştı ya.cok mantıklı geliyor arkadaşın dediği


    Sizin dediğiniz olay anca Atmosferden yükseğe zıplayan biri için geçerli olabilir. Ancak uçaklar için bu söz konusu olamaz çünkü uçaklar Ortalama 10 bin km de uçarlar ( Trofopos katmanında ) BU seviyenin üstünde genelde zor tırmandıkları için ve hızlarının düşeceği için tercih etmezler. Yakıt tüketimi de artar.

    Astronotlar mesela yörünge üzerinde uydulara bakım yapmaya gittiklerinde , Güneşin doğuşunu 1 günde yaklaşık 7-8 kere görüyorlar. Dünyadan uzaklaştıkça gitmek istediğin yere daha kısa sürede varırsın uçak şartları müsaade etseydi. Biz ise 1 kez görüyoruz :)
    Birkaç filmde gördüğüm Doğruluğu kesinmi bilmiyorum olayda şu. Bazı nükleer füzeleri kıtalar arası fırlatmak için önce yükseğe çıkarıyorlar 30 km civarına .Sonra gideceği yere doğru yol alıyor ama daha çabuk gidiyor.
    ANcak konuyu açan arkadaşın dediği 800 Km uçak hızı diyelim + dünya dönüş hızı gibi hızlar eklenemez. Ancak rüzgarlar ekleniyor. 800 km uçak hızı + Arkanızdan esen sürekli rüzgarın hızı +100-150 km toplanır uçak 950 km hızla gider.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deep Impact

    böyle bir durumun söz konusu olabilmesi için uçağın yerçekimi etkisinden kurtulması gerekir. uçak da yerçekimi etkisinden kurtulamayacağına göre böyle bir durum söz konusu olamaz.

    ancak;

    amerikaya uçan bir THY pilotu memleket uzaklaşma hasebi ile ağır ağır gidip 10 saatte amerikayı ulaşıp vatan hasreti ile gaza basarak memlekete 9 saatte varabilmesi mümkündür.

    adı üstünde THY

    yani rakipsiz ...

    Sabah sabah iyi geldi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de bildiğim şeylerden yola çıkarak konuda geçen sorulara birkaç madde halinde cevap vermeye çalışayım:

    Uçak dünya sınırlarının içinde olduğu sürece bağıl hız gereği dünyanın hızına zaten sahiptir. Yerden yükseldiği anda dünyayla ilişkisi aniden kopmaz, yani sürtünmesiz hava koşullarında bir uçağın bir konumdan diğer bir konuma gidip dönme hızları eşittir.

    Bir sinek eğer arabanın içindeyse arabayla birlikte gidebilmek için özel bir çaba sarf etmesi gerekmez. Araba hareket ediyorsa zaten arabanın hızına da sahiptir. Örrneğin şu formülü inceleyin Vbağıl = Varaba + Vsinek... Sinek bağıl hıza sahip olmuş olur yani kendi hızına arabanın hızı da eklenmiştir. Bu formül üstteki uçak konusu da dahil bütün sistemlerde geçerlidir.

    Tabii şunu vurgulayayım eğer sinek dışardan camı açık bir arabaya giriyorsa hızının sıfır olması durumunda arka cama yapışacaktır. Çünkü bağıl hıza dahil olması için hızı olan sistem ile temas etmek zorundadır. Mesela filmlerde veya çizgifilmlerde izlemişsinizdir. Çok yükseklerden düşen bir insanı büyük bir uçan hayvan ya da uçan bir araba ya da onun gibi bir şey yakalar. Ancak bu bahsettiğimiz unsur düşen kişiyi yakalayana kadar kişi havada serbest düşme yapmaktadır. Ancak hareketli cisimle temas ettiği anda onun hızına sahip olur.

    Sineğin arabayla hareket edebilmesi için 100 km hız yapması, vagonun içinde havaya top attığımızda geriye düşmesi, yeterince yükseğe zıplarsak zıpladığımız noktadan geriye düşeceğimiz falan, bunları geçmelisiniz. Bunlar aristoteles fiziğinden kalma düşünceler. Bu konuda araştırmanız gereken tek unsur "bağıl hız".

    Ancak vagonun üstündeyken zıpladığımızda geriye düşme olayı gerçek olabilir. Burada yalnızca rüzgar etkisi ya da hava sürtünmesi bu olayı açıklamaya yetmez. Bu durum muhtemelen yüksek hızlarda havanın direnç etkisi göstermesinden kaynaklanır. Bu konuda yanlışım varsa söyleyin. Ancak yukarıdaki açıklamalar tamamiyle doğrudur. Kaynak isterseniz "50 soruda Görelilik" kitabı meraklıları tatmin edebilir.




  • Uçak atmosfer içerisinde yol alacağı için dünyanın dönüş yönüyle aynı veya ters yönde gitmesi, gidiş-dönüş süresini değiştirmeyecektir. Süreyi etkileyen unsurlar olsa olsa uçağın hızı ve atmosferde karşılaşacağı rüzgarların yön ve hızları olacaktır. Ancak bu konuda sözü edilen bir yere varış süresi, uçak atmosfer dışına fırlatılırsa gerçekleşebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suley -- 21 Aralık 2015; 3:00:21 >
  • İbretlik konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar goz dolduruyor cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sayfa mizah dergisinden fırlama gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutuplara doğru gidildikçe kısalıyor da bunun hakkında çok bilgim yok, olabilir de belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene olmuş 2016 10 senedir şu uçakların enden gidiş geliş süresi aynı değil hala çözemedik sonra yok efendim ülkede bilim gelişmiyor :p
  • Hava alanı meteoroloji ofisinde çalışan bir mühendis olarak diyorum ki en doğru yanıt bu linkte ;http://www.havayolu101.com/2015/12/03/ucaklar-doguya-dogru-ucarken-neden-daha-hizli-gidiyor/
  • Doyurucu. Başlık sahibi olarak sonunda tamam oldum :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkında net bir bilgim yok fakat dünyanın dönüş yönü doğuya doğru teorik olarak düşündüğümde bir jetin havalandığını düşünelim(hani şu olduğu yerde yükselme özelliğine sahip olanlar) olabildiğince yukarı çıksın diyelim ki istanbuldan yükseldi ve hep aynı doğrultuda yükselsin 1 saat havada kalsa 1 saat sonra kendisi tekirdağ yakınlarına inmiş mi olur ? Şahsen bende atmosferden çıkmadan böyle bir fark olucağını düşünmüyorum ama yinede mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır. Güzel konuymuş hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6047038AC -- 4 Mayıs 2016; 21:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • newtonun çekim yasası söz konusu , dolayısıyla dünya dönerken uzaya çıksanız bile dünya ile aynı hızda olmasa bile dönmeye devam edersiniz. Uyduların birçoğu sabit yörüngede olanlar bu çekim kanunu avantajından yararlanarak yörüngede kalmaktadır.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Newton%27un_evrensel_k%C3%BCtle_%C3%A7ekim_yasas%C4%B1
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.