Şimdi Ara

Doktorların Haziranda Süresiz İş Bırakmaya Gitmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
8.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiyede ki herkes yapmali aslinda bunu helal olsun doktorlara

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • garibanlar yaptıkları seçimlerin sonuçlarını ödüyor olacak. aynı hatayı defalarca yapıp da sonra ben garibanım demek olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel cerrah bir arkadaşım var dün akşam sohbet ettik.
    Şu an doktorların kazancı -hastane yönetimine ve İl sağlık müdürlüğüne göre- 14-30k tl arası değişiyor.
    Atamalar,ödemeler pek çoğu siyasi irade üzerinden oluyor.
    Çok idealist (toplam dr sayısının %10unu geçmez) hariç memnun olan işine şevkle devam edebilen olmadığını söylüyor.
    Çok değil,bir 5 seneye nitelikli dr bulabilmenin imkansıza yakın olacağını söylüyor.

    Durumu şuradan anlayalım,her yıl TUS sınavıyla 2000 adet uzman adayı alınıyordu ve binlerce başvurudan sadece ilk 2000 seçilebiliyordu geri kalanı pratisyen olarak devam ediyordu ya da tekrar hazırlanıyordu.
    Geçen yıl radikal bir kararla 16.000 uzman alımı yapılmak üzere kadro açıldı.Başvuran sayısı 1.500.
    Durum hakikaten vahim.Hükümetin çözmemekte inat ettiği şeyin ne kadar geri dönüşü olmayan birşey olduğunu anladığımızda maalesef çok geç olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Doktorlar icin asgari ucret olmasi lazim. Doner sermaye olmayan yerlerde var ve 8-9bin tl ile doktor calisiyor. En az 20-25bin tl asgari ucret belirlenmeli uzerine doner sermaye ve yikda 4 maas ikramiye olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemiz ve Dünya krizdeyken en düşük 13.000TL maaş alan doktorların her fırsatta grev yapması gerçekten mide bulandırdı, tamam işleri zor amenna, herkes yapamaz fakat ülkeyi terk etmekle tehdit ediyorlarsa orada iş değişir, bu ülkede ne krizler yaşandı 1liraya aldığın ekmeği ertesi yıl 15liraya aldığın hatta o ekmeği de bulamadığın günler oldu ama kimse ülkesine hainlik etmekle tehdit etmedi. Yanlış anlaşılmasın kişinin kendi tercihidir yurtdışında doktorluk yapar ona bir şey diyemem ama kendi ülkesinde görevdeyken her yer süt limanmış ve tek onlara haksızlık yapılıyormuş gibi "verin lan para yoksa giderim" tarzında düşünen varsa da söylesin gelip valizini biz hazırlayalım!

  • İyi yapıyorlar darısı asgari ücrete çalışan diğer ünlversite mezunlarına inşallah akıllanır örnek alırsınız biraz.

  • Kendi kendinize gelin güvey olmayınız, kıymeti kendinden menkul uzuvlarınızdan fikir beyan edip kendi kendinize hırslanmayınız. Zira stres sağlığa iyi gelmez sağlığınız bozar hastanelerde aylarca sıra beklemek zorunda kalırsınız.


    İşin bir de şu boyutu var yarın birisi bavulunu hazırlatmaya evine çağırsa gidecek misin? İçeride başınıza neler gelir hayal edebiliyor misiniz? Ben uyarayım kendinizi komik durumlara düşürmeyiniz.


    Hain demiş bir de, şaka ise komik, değil ise trajikomik. Bu ülkenin eğitimli insanları sizin gibi nobran ve kendini bilmezlerden dolayı gidiyor. Bu gün hastanelerde ciddi hekim yetersizliği var. Aylarca muayene sırası bekliyor insanlar. Her giden eğitimli insanın bu ülkede veremediği hizmetin vebali sizin de boynunuzda. Dünya yüzde 8 ülkemiz yüzde 70 krizde, krizin 8 i şartlardan kaynaklanıyor, Tüike göre kalan 62si ise sizin zihniyetinizden kaynaklanıyor.

  • Tayyip arı kovanına çomak sokmayacaktı, bu doktor olayını bu noktaya getirmeyecekti, sistem öyle ya da böyle işliyodu, şimdi artık doktorlar öyle bi noktaya geldiler ki yani istedikleri zamları alsalar bile, hatta Tayyip gitse ve yerine sağlam zaam yapan biri gelse bile, gene de doktorlar eskisi gibi olmayacaklar. iş bi kere ayyuka çıktı, dengeler bozuldu artık.

    diğer sağlık çalışanları için de dengeler bozuldu. sağlık sektöründe eskisi gibi suların durulması baya bi zaman alacak.

    durgun suyu karıştırıp dipteki kumları yüzeye çıkarmaya benziyo bu. suyu kendi haline bırakırsan eskisi gibi kumlar dibe çöker ve su tekrar berrak duruma gelir ama sorun şu ki bu geri dönüşüm hayli vakit alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Tayyip 2002-2012 arası liberal gibi takıldı, Avrupa Birliği uyum süreci için Batı'dan gelen paralarla ülkemizde oluşan rahatlamayı kendi kişisel reklamını yapmakta kullandı ve o dönemde yüzünü Batı'ya dönük tutmaya çabaladı.

    ne zaman ki para kesildi, halkın aç kalmaya başladı, halk öfkelendi, Tayyip hemen yüzünü Doğu'ya dönüp Sol siyasetin argümanları ile halka seslenmeye başladı. TC tarihinde görülmemiş şekilde mahalle arası (zincir market olmayan) küçük marketlere kadar heryere kesinlen cezalar ile halk özel iştiraklara düşman edilmeye başlanıldı. sol görüşün birdiğer argümanı olan eşit kazanç ütopyası halka pompalanarak bazı kesimlerin talepleri ötekileştirildi. sonuç olarak dünyada fakirleşen her ülkede sol görüşün fakirleri teselli eden argümanları pompalanır, bizde de aynısı oluyor.

    komünist ideolojinin en temel uygulamalarından biri: "kaçmayın lan hainler, ülkeden çıkmak yasak, çalışın, para için çalışmayın halk için çalışın" aldatmacasıdır. tanıdık geldi mi? Sovyetler bu baskı ile bilim adamlarını ve satranç ustalarını silah zoru ile çalıştırıp turnuvalara yolluyolardı. ülkeden çıkmaları yasak idi. sonuç? birsürü bilim adamı ve satranç ustası Sovyetler'den kaçtı. ve, kaçtıktan sonra başka ülkenin bayrağı altında dünya satranç şampiyonu olanlar var.

    bugün yıl olmuş 2022, hâlâ daha halkın ciddi bir kısmı komünist ideolojinin uygulamarını kabul ediyor ve bunları kabul ederek nasıl bir bataklığın içine çökmekte olduklarını da algılayamıyorlar.

    bunun sonu sefalettir. tarih ile sabit. "para için değil ülken için çalış" saçmalığı ile yapabileceğiniz tek şey dikdatörel devletlerin oluşmasına yol açmak ve akıl almaz bir sefaleti halkın geneline yaymaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mayıs 2022; 13:47:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir ara durulmuştu bu hekime sallama modası, şu son zamanlarda tekrar başladı.

    Popülarist söylemlerle burda ahkam kesen insanımsılar, nitelikli bir ameliyatı/onkolojik tedaviyi bırakın poliklinik hizmetini bile verecek hekim bulamadıklarında anlayacaklar fakat iş işten geçmiş olacak. Burnunun ucundaki bir gelecekte olacak bunlar çözüm bulunmazsa.

    Mesajları okuyorum akıl karıyla yazılan mesajlar değil. Bin dolar bile etmeyen ücrete çalısmaya itiraz edip hakkinı arayan doktorları adam açlıkla, vatan hainligi ile suçluyor. Siz nasıl bir açlıktan çıktınız abi? Peynir ekmek verelim maaş yerine hekimlere, bu sizi bu tatmin eder mi? 13bine para diyor şu ekonomide. Istanbulda ev kiralarından haberiniz var mı sizin? Herhangi bir teknolojik ürün almak istediğinizde alım gücünüz ne vazıyette,bu hangi şuursuz durumun tezahüdür.

    Üç beş tane sosyal hayatta bir baltaya sap olamayan veya sap olduğu şeyi çok kıymetli sanan aklı selimleri bütün forum ikna etmeye çalışıyor. Gidin kendi kumunuzda oynayın.[DHTUBE=]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunların da karnı doymuyorsa kim doyuyor bu memlekette, bu tüketim çılgınlığı nasıl oluyor?

  • Hocam çok haklısınız

    Bu konuları aslında 2009 da konuştuk.

    Farkındayız ancak ses çıkarmak isteyen az sayıda insan var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlar haklı tamamen. Doktor değilim ve doktor tanıdığım yok ama eskiden doktorlar çok rahat lüks araba alabilirlerdi. Şimdi ortalama bir doktor normal bir arabayı dahi hayal edemez durumda. Kazanması ve okuması çok çok zor bir bölüm tıp. Haliyle mevcut ekonomide bir doktora 30-40 bin TL altı bir maaş teklif edilmesi mantık dışı. Saçma sapan doktorlar var mı var ama doktorlar gibi eğitimli bir kitlenin yaşam kalitesinin aşırı düştüğü de bir gerçek.

  • hoopoe H kullanıcısına yanıt

    uzman doktorlar devlette az alıyorsa neden özele geçmiyor?


    ya da neden kendi muayeneleri açmıyorlar?

    bir cerrah neden devlette 10-13 bine çalışır anlamış değilim


    bilen varsa aydınlatırsa çok sevinirim

  • Doktor değilim ama maaşlarının artırılmasını destekliyorum, eğitime harcadıkları süre ve yaptıkları işe göre aldıkları para hiçbirşey.

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Mantıkla açıklanamıyor.

    zaten bu sebeple her eğitim kademesinde tekrar uygulanmak üzere mecburi hizmet var. Kamudaki sağlık hizmeti mecburi hizmet ile döndürülmeye çalışılıyor.

    Hekimlerin muayenehane açması devlet tarafından kısıtlanıyor. Birçok branşta çalışmak için muayenehaneden fazlası gerekli. Labaratuar test ve tetkik altyapısını kurmak çok pahalı. Bu iki sebeple muayene açmak çok zor, mecbur özele yöneliyorsunuz. Hemen her hekim muayenehanede çalışabilir ancak özel hastane her hekim için anlamlı olmayabilir.

    Bir başka gerekçe hekimler garantici, sorumluluk almayı iyi biliyoruz, çözüm üretmeyi de, ancak bir çoğumuz memur çocuğu ve serbest piyasadan korkuyoruz, ticaretten anlamıyoruz. Yalnız öğrenmemiz de imkansız değil. Çevremde çok örneği oluştu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.