Şimdi Ara

Doktorların Haziranda Süresiz İş Bırakmaya Gitmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
8.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen ay Beylikdüzü Reyap Hastanesindeydim, doktorundan asistanına 20 kişi mi ne almanca dil sertifika sınavına hazırlanıyormuş. Topluca gideceklermiş. Zaten hiç bir yerde doktor kalmadı. Şimdilik tanıdıklı olan müslümler içeriden randevuyu kendine ayarlatıyor olabilir. Müslümler ya, normalde Allah bana neyle gelirsen gel kul hakkıyla gelme der ya. Ama bunlar cuma'ya gidip, oruç tutup, sonra tanıdıkla kendilerine randevu ayarlatmayı bilir. Hala da müslüman kaldıklarını sanırlar. O kafadakilere göre zaten sağlık sisteminde hala problem yoktur. Tabi sözüm bu münafık olanlara, gerçeklerine sözüm yok, zaten onlar üstüne de alınmaz. Yakında bir tek üfürükçülere kalacaklar. 3 senedir periodontoloji randevusu bulamıyorum, 2 aydır epilepsi randevusu çıkmıyor. Sözde yeni randevuların açıldığı saat var. Nedense biz 2 gelişmiş bilgisayar + 100mbit internetimizle denediğimizde sistem kilit. Ama 5 dk içinde tüm randevularda verilmiş oluyor.


    Sonra kuyruk yok. E doktor yok, randevu yok, kuyruktan banane. Kuyruk olduğu zamanları (bilgisayarlı sisteme geçilmediği için) hatırlıyorum. Hangi gün istiyorsak, sabah 6-7 kuyruğa girer. Öğle tatiline kadar işimizi hallederdik. Hadi işimiz çok uzunsa arada öğleden sonraya kaldı tüh derdik. Ama o gün o iş biterdi. Böyle 3 ay 6 ay 2 sene randevu alınamamak nedir mk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 21 Mayıs 2022; 8:41:29 >




  • Hekimlik para için yapılmaz diye bir yemin mi yazmış hipokrat. Bir ara böyle caps ler vardı.

    bu arada edilen yemin hipokratın orijinal metni mi?

    hipokratın orjinal metni bir sür siyasi çıkara ters


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hekimler defalarca eylem yaptı. Toplum hangi birine destek verdi.

    2009 daki protestocu hekimlere ergenekoncu denildi. Özgür demirtaşın necmettin batırele haklı çıkması gibi şakkadanakçı performans sistemi çöktü. Bu noktaya gelineceği 2009 yılında söylendi.

    şu anda çalışan polikliniklerde vatandaş mağdur olmuyor mu sanıyorsunuz. 5 dkda kim sağlık hizmeti alabiliyor. Acillerde acil hasta olmayan yüzde 90 yüzünden gerçekten acil olan yüzde 10 un hizmeti aksıyor. Acil ve aile hekimliği kadroları dolsun diye bu ülke 2009 -2018 yılları arasında her yıl yarı miktarda uzman hekim yetiştirdi. En az 40 bin dolaylı uzman hekim açığı var. Aile hekimlerinin bir sürü hekimlik getektirmeyen angaryası var, bir sürü dayatılan yanlış uygulama var. Hekimler hekimlik yapamıyor. Bu arada en beteri koruyucu sağlık hizmeti yok. Mesela ülkemizde cerimi yüksek ama şeker hastası yapan buğdaylar ekiliyor, şeker fabrikası satılıp fruktoz şurubundan şeker ihtiyacı karşılanıyor. Televizyonda 7 kavanoz bak 100 tlye satılıyor. 20 yıl önce yediğin hobby çikolata şimdiki ile bambaşka birşey. Toplum sağlığını bozacak konularda sağlık bakanlığının yetkisi yok. Toplumda son 20 yılda şeker hastalığı yüzde 7-8 den 20 ye çıktı. Bu kadar hastaya hekim mi yetişir. Daha bu işin kanser, ruh hastalığı vb bir sürü örneği var.

    5 dk hizmet ile hasta hizmet aldığını sanıyor. Siz de mağduriyet yaşayacağını düşünüyorsunuz. Ben eyleme ciddi katılım olacağını düşünmüyorum, olmasını çok isterim. Süresiz iş bırakmaya ciddi katılım olsa 1 günde sorunu çözeceklerine eminim.


    sandıkta dile getirin önermesi ise çok yanlış. Bu iktidarın ayakta durabilmesi bu yüzden zaten. Toplumda hekim oranı binde 1 dir. Hepsi birden bir partiye oy verse bile kayda değer bir oy oranı olmayacaktır. İyi eğitilmemiş toplumlarda insanlar maalesef eğitimli insanları anlayamıyor. Ve demogog dediğimiz örneklerin peşine takılıp geleceklerini mahvediyorlar. Demokrasiyi sonuna kadar destekliyorum. Ancak bunun için öncelikle toplumun iyi eğitilmiş olması lazım. Yoksa toplum şakkadanak necmettin batırelin planını seçip doları 3 ten 16 ya getirip yandım Allah diyor. Bu önerme de milattan 3-5 yüz yıl önce platona aitdi sanırım. Bakınız demokraside 2000 yıl geriden geliyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar destekliyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asker, polis, doktor gibi stratejik mesleklerde çalışanlar grev yapamaz, hizmeti aksatamaz. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun çalışmak zorundalar. Hükümete kızıp tüm halkı cezalandırmaya hakları yok. Gerekirse zorla çalıştırma ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmeli.

  • acilen şehir hastaneleri arttırılmalı,doktor-hemşire vs kadrolar arttırılmalı ve bu insanlara hakları verilmelidir. cumartesi pazar dahil günde iki vardiye olarak poliklinik hizmetleri verilmelidir. vatandaşa hizmet gereklidir. inşallah çabucak bunlar gerçekleşir.


    hastaneye randevu alamıyoruz. bir üstüne gss sigorta primi falan ödüyoruz. saçma işler.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Pandemi zamanında işi bırakma, yıllık izine çıkmama yasağı getirmişlerdi.

    Benim tahminim bu seferde grev yapmama yasağı getirebilirler :)

  • Doktorluk mesleğini para için yapıyorsaniz bırakın gidin zaten, aldığınız paranın hakkını verseniz sorun yokta, sizin yazacağınız ilacı eczane zaten suram ağrıyor diyince standart veriyor. Yıllardır doktorlar var, ilaç sektörü var, hasta sayısında azalma var mı ? Ameliyat işinden anlamayan doktor haricinde, diğer doktorlar teşhis koymakta lakayit kalıyor.
    Ameliyat edenler, ticarete döküyor.

    Doktor elini kolunu sallayan olmamalı
    Doktor vs yapıp, alanında sürekli kendini geliştiren, masa başında g*,t büyüten tipler olmamalı.


    Eskiden ilaç mumessilleri ile evlerini duzuyorlardi da Allah'tan bı düzenleme geldi.

    Aile sağlık ocakları zaten ne işe yaradigini anlamadigim kurum.ne zaman gitsem doktor ya hamile ya izinli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'nin tek başarılı sağlık sistemi vardı. O da çöktü. Geçmiş olsun.

  • Bu millette harbi kafa yok ciddi ciddi kafa yok doktorluğu para için yapıyorsanız yapmayın lafa bakar mısın? Adama sorarlar sen neden bedava çalışmıyorsun madem millete hizmet ediyorsunuz niye para istiyorsun isteme değil mi? Çiftçi neden üretiyor para için yapıyorsa yapmasın dimi neden istiyorki çiftçi ne yapacak parayı bizim için üretiyorsa bedavaya çalışsınlar. Beyler kendinize gelin saçma sapan yorumlar yazmayın. 2bin dolar bile bugün oldukça düşük bir ücret koca devlet bunu veremiyorsa zaten devlet değildir.Doktor olmak öyle kolay değil ilk önce adamı süründürür sonra sevindirir. İnsan neden doktor olmak ister 1. sebep doktorluğu sevdiği içindir 2.si ise parası iyi olduğu içindir. Beyni olmayan bence yorum yapmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 21 Mayıs 2022; 13:16:9 >
  • Doğru yoldalar Ülkenin işçisi emekliside aynı kafaya ulaşabilse keşke.


    La Eskiden bu ülkede işçi grev yapardı hak arardı köle düzenine nasıl geçiş yaptı nasıl şükürcü bir zihniyete dönüştü ders konusu. Siyasal islam zehirlenmesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mayıs 2022; 13:37:55 >
  • şaşırdık mı


    fakire GSS borcu çıkar asgari ücretten 750tl sgk payı al fazla geliri olandan daha fazla para al sanki prim artınca sağlık hizmeti artıyomuş gibi ama sağlık hizmetine gelince hiç randevu alamıyoruz sağlık hizmeti alamıyoruz

  • valla tabi alsınlar 2000 dolar da bu hükümet kimseye öyle bir maaş vermez. yol görünür doktorlara Doktorların Haziranda Süresiz İş Bırakmaya Gitmesi 

  • İstedikleri kadar iş bıraksınlar, matbaalara verilecek bir talimata bakar.

    Doktorların Haziranda Süresiz İş Bırakmaya Gitmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Mayıs 2022; 15:28:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıyıce dıngonun ahırına dondu ulke

  • Ben gerçekten para için yapacaksa hiç yapmasın işi diyenleri anlamakta zorluk çekiyorum, tabii ki insanlar mesleklerini severek ve adaletli bir biçimde yapmalı ama eğitimi yatırım olarak düşünmemiz gerekli.

    İnsanlar beşeri sermayesini geliştirmek ve ileride daha refah bir hayata sahip olmak adına eğitim yatırımı kararı alırlar. Donanımı yüksek ve nitelikli işgücüne sen dolgun bir ücret vermezsen kimse o eğitimi alarak o kadar doğrudan maliyetlere katlanmak ve zamanını bu eğitimi için harcamak istemez.


    Özellikle tıp okuyanlar bir üniversite sınavına sağlam hazırlık sürecine giriyor, ondan sonra 6 yıllık ağır bir eğitim süreciyle devam ediyor. Bunlar sadece temel şeyler, en basitinden adamın 7-8 yılı bu alan için gidiyor. Doğrudan eğitim maliyetlerinin yanı sıra fırsat maliyetine de katlanmak zorunda kalıyor, bu da eğitim için harcanan zaman.

    Birey, tıp eğitimi için harcadığı parayı faize yatırabilirdi, 7-8 yıl tıp eğitimi almak yerine en azından asgari ücretli bir işte çalışıp servetini biriktirebilirdi.(part-time işler fırsat maliyetini, devletin ve vakıfların verdiği burslar da doğrudan maliyeti biraz da olsa azaltıyor.)

    Şimdi bu adam iyi iş imkanı, iyi çalışma koşulları ve iyi bir ücret almasın da kim alsın?


    Her zaman insanlar bir işi veya faaliyeti yaparken maliyetleri ile faydalarını karşılaştırır. İnsanlar, halk arasında karşılıksız olarak yapıldığı sanılan sadakaları bile bir sevap, kendini mutlu hissetme, halk arasında saygınlık kazanma veya Allah'ın takdirini kazanma gibi şeyler karşılığında yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 21 Mayıs 2022; 18:38:1 >




  • Gariban hak ettiğini alıyor, acır mı gençliği heba olan bu nesil? Acımaz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Tabbi canım anayasa falan yok ülkede bileklerine kelepçe takıp hastaneye kitleyelim.

  • cok iyi yapıyolar...amele 4 bin alırken doktorun ham maasın 8.5 lira olması çok komik ..

  • Doktorların maaşı çok az gerçekten. Görünce çok şaşırdım. Ancak öngörünüz çok yanlış. Halkın çoğunluğu doktorları nankör ve vatan haini olarak nitelendirecektir. Oylara hiçbir etkisinin olacağını zannetmiyorum. Halihazırda halkın çoğunluğu doktorların grevlerine de destek vermiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.