Şimdi Ara

DOĞUŞ OTOMOTİV BURSA REZİLLİĞİ (GALERİCİYE ARAÇ PEŞKEŞ ÇEKME) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
2
Favori
16.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GarbageCollector kullanıcısına yanıt
    Gerektiğinde hemen hemen hepsi söyler ama yanlış söyler. Bize gelişi şu kadara diye. Burada da öyle bir durum olabilir. Eğer öyleyse daha vahim.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Peki bu dedikleriniz 1 sene önce yok muydu?
    Yani 1 sene önce bireysel alıcılar pazarlık yapmıyor muydu? :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parası olan adetli alsın, sonra keyfe daha pahalı satsın öyle mi? Korona patlak verdiğinde fırsatçılar yüklü şekilde maskeleri alıp gitti, 5 tl etmeyen maskeleri 20, 30, 40 tl katlarında sattılar. Millet bu tarz şeylere hiç ses etmesin, zaten kazanç kaynağı değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liny

    Diyebilir kardeşim sen piyasadaki araçların hepsi aldığı fiyata mı satıyo sanıyosun. O araç piyasanın altındaysa isterse adam 100bin TL kar yapsın banane ben piyasanın altında aracı bulmuşum kaçırmam. Örneğin bizim arkadaş Passat aldı 2017 de 105 bine aldı dün 205 e sattı
    2017'de 105'e aldığı arabayı 2020'de 200'e satıp üstüne bir de kar ettiğini sanıyorsanız sizi tebrik ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sml_akyz

    Adam gibi müşteri dediğin galerici. Aynı ürünün bayide tükendiğinde hiç bir ekleme yapmadan ürünü 0 olarak daha fazlaya satıyor. Hiç bir şey yapmadan. Sadece fazla parası ve içeride tanıdığı olduğu için. Belkide para yedirdi. Aldığı araçlarınıda yüksek fiyattan sattı. Bu karaborsacılıktır, fırsatçılıktır. Siz bu konuyu anlamıyorsunuz. 200 bine bayi bana satmıyor galeriye satıyor. Oradan da 250k niye almak zorunda kalıyorum. Aynı ürüne ? Siz bunu anlamıyorsunuz. Kafanız basmıyor heralde. Davara anlatsak dile gelir ama sizde tık yok.

    Alıntıları Göster
    bugün süpermarketlerde satılan hangi malı market kendi üretiyorda satıyor? herkes başkasından alıp üzerine para ekleyip satıyor. semt pazarındaki domatesi tarlasından koparan mı getip satıyor? ya kasaptaki et? dağ başında hayvanını yetiştiren mi getirip satıyor? başkasından mal alıp üzerine kar ekleyip satmak ticaretin gereği. biraz izan lütfen.

    quote:

    200 bine bayi bana satmıyor galeriye satıyor. Oradan da 250k niye almak zorunda kalıyorum


    almayın! tıpta sıfır passat almamaya bağlı kalp yetmezliği diye bir tanım varda bizim mi haberimiz yok? meseleye bak? almayın efendim? sıfır passat (yada herhangi bir marka/model) almayın. ayrıca bir başka nokta da bayiler bunu rent a carlara da yapıyor ki o daha da kötü. galerici 5 passat alırken büyük rent a car 500 tane alabiliyor. onu da mı engeleyeceksiniz? hiç rent a car şirketlerine tepki göstereni görmedim. bu bile siz ve sizin gibi düşününenlerin aslında olaya ne kadar tek taraflı baktığınızı gösteriyor.




  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    helal olsun size! maske gibi almanın zorunlu olduğu bir mamülü bir otomobil ile bir tutabiliyorsunuz ya!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    helal olsun size! maske gibi almanın zorunlu olduğu bir mamülü bir otomobil ile bir tutabiliyorsunuz ya!
    Tamam parası olan alayını alsın, sonra istediği fiyattan satsın keyfe keder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    asıl ağlayan sensin... pazarlık yapmak mı ağlamak? vag pazarlama elemanları çok heralde 54 tanesi beğenmiş saçma mesajını...
  • Yeni birşey değil ki
    Sarı sitede galericiler hep sıfır km satıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş

    Tamam parası olan alayını alsın, sonra istediği fiyattan satsın keyfe keder.

    Alıntıları Göster
    hayatınızda kullandığınız diğer ürün guruplarında bu durumu yaşamıyor musunuz?
  • Sen adamdan laf aldığını sanmaya devam et hocam. Hiçbir galerici aldığı fiyatı doğru söylemez.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Bak güzel kardeşim market ne işe yarar sana anlatayım. Makarnaya ihtiyacın vardır sen makarna fabrikasına gidemezsin diye fabrika markete satar o da sana satar. Merketlerle galerileri aynı kefeye koyman gerçekten saçma.

    Kaldıki passat yetmezliği konusunda aynı görüşteyiz. Bayi müşterisini pandikleyip araçlarını galeriye satıyorsa müşteride almayarak ikisine birden pandik atması lazım ama bizim insanımız biraz mal olduğu için kendisini pandikletiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayi nasıl müşterisini pandikliyor ki? Galerici başka gezegenden mi? Galerici müşteri olmuyor mu yani? Kanunlarımızda galericiden müşteri olmaz diye bir madde var haberimiz mi yok? Bayi teorik olarak her vergi numarası olan kişiye araç satmak zorundadır. Satmaz ve bu ıspatlanırsa cezayı yer. Daha da ısrar ederse ticaret odası üyeliği askıya alınır bir nevi dükkan kapatılır. Galericinin ürününe fiyat belirlemesi ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaktan kulağa oyunu iyi de en son duyan işi batırıyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Bayi nasıl müşterisini pandikliyor ki? Galerici başka gezegenden mi? Galerici müşteri olmuyor mu yani? Kanunlarımızda galericiden müşteri olmaz diye bir madde var haberimiz mi yok? Bayi teorik olarak her vergi numarası olan kişiye araç satmak zorundadır. Satmaz ve bu ıspatlanırsa cezayı yer. Daha da ısrar ederse ticaret odası üyeliği askıya alınır bir nevi dükkan kapatılır. Galericinin ürününe fiyat belirlemesi ayrı konu.
    Alayınız pandiklenmeyi hak ediyor. Galericilerin yerinde olsam 50 değil 100 bin fark koyar satardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğuş otomotiv ne yapsın buna? kim alıcı kim satıcı buna mı bakacak arabayı satarken.
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    quote:

    bizim insanımız biraz mal olduğu için kendisini pandikletiyor.


    işte esas bütün mesele bu. bizim insanımız almasa hiçbir galerici o yola girmez. o yüzden eşeğın günahı için semeri dövmeye gerek yok eşekleri engellemek gerekir.
  • Bu ne biçim ülke be? Fahiş vergilere ve fiyata razı olup sıfır araç almak isteyeceksin 2020 yılında galerici devreye girecek aracı alacak.
    Sanki 1970'lerdeki mal kıtlığı zamanı. Herşey iyice battı.

    Devlet adam gibi bir devlet olsa bu işe al koyardı. Öyle serbest piyasada diye konuşamazsınız. O zaman bende para var piyasada milletin kullandığı malları toplayıp stoklayayım serbest piyasa diyeyim.Stokçuluk ve karaborsa kavramlarından haberiniz yok.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Net olarak açıklamışsınız
    Ekleyeyim
    Parası olan biri gidip binlerce m2 soğuk hava deposu kursa , ülkedeki tüm atıyorum peynir üreticilerinden peyniri alıp yığsa kendi satsa serbest piyasamı diyeceğiz ?
    Bunun adı serbest piyasa değil tam olarak

    Bir sektörde bir kaç firmanın anlaşıp fiyat belirlemesi bile tekelciliğe girer cezası vardır
    Bunu Aral game , D&R vs gibi mağazaların Play station oyunlarının satış fiyatından ötürü yediği cezadan anlayabiliriz

    Bugün buna ses çıkartılmıyor olması ses çıkartılmayacağı anlamına gelmez
    Devlet ( tabi olması gerekeni düşünüyoruz ) izler izler en sonunda bi gelin bakalım , siz 10-15 distribütör ithal ettiğiniz ürünleri anlaşıp son kullanıcıya değilde belli kişileremi satıyorsunuz deyip hesap sorarsa şaşırmamak gerekir

    Tekelcilik yasaktır , birlikte hareket etmek yasaktır
    Ama öyle oldu , ama adam risk aldı , vs vs ile işi sulandırmak çözüm değildir , çıkar bir mahkeme sen istediğin kadar kitabına uydur , ben senin niyetinin iyi olmadığına kanaat getirdim derse kimse bir şey diyemez

    Ortada bir açık var , kendi çapında bir sistem kurulmuş , her şey nizama ve kitabına güya uygun ilerliyor , ama vatandaş mağdur oluyormu olmuyormu ? Devlet hantal yapıdan bürokrasiden kurtulup işi takibe aldığında buna bakar

    İlla araba ihtiyacı olan 2. El tutmayan arabalardan alıp ama 1 ama 2 sene işini görmeli , ben acele edecek bir durum görmüyorum , bu iş hep böyle gitmeyecek elbette

    Tabi şu var , bugün bayiden alabilsen 200 bin , alamıyorsun yok çekiyor , galeriden aldan 220 bin , kopartılmak istemiyorsun
    Yarın devlet yumruğu vurup işi düzene koyduğunda sen yine bayi den alabilecek duruma geldiğinde 200 bin değil de 240 bin olmuş olurmu olmazmı orası bambaşka bir tartışma konusu ( kur , ekonomi vs )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.